banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 02:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 29 Jul 2010, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Vuk_samotnjak je napisao:
Pocetnicima zabraniti prve 2-3 godine voznju auta jaceg od 1100-1500 kubika

Besmislica. U Hrvatskoj je zabranjeno početnicima vožnja auta jačeg od 75kW pa ginu kao blesavi i dalje.
Plus što ovo zaista ne bi pomoglo.
Zamisli prvo koji će tatin sin voziti auto od 1.100ccm? I zamisli koji će policajac kod nas imati petlje da zaustavi ganz-neu A8 4.2 quattro kad vidi da je golobradi klinac vozač?
Opet bi se kola lomila na sirotinji koja jedino i ima para za Yuga od 1.100ccm ili Golfa od 1.600...
A čak i kad bi se nekako i oni tatini sinovi natjerali da prve 2 (npr) godine voze auto od 1.100ccm, zamisli kad se naviknu na divljanja u tome (divljak je divljak, i u Fići!) i onda dobiju za 20. rođendan od tatice 645ci? Gas i prva bandera njegova, usput pokupi i ženu sa kolicima, recimo...
Šta je postignuto zakonom onda? Ha?
sta je sa gospodom sto je ubila djeda i unuku u Boriku, sta sad sa ovim...
Koliko se ja sjećam, ona se ubila (objesila) u pritvoru.
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Па скутер може возит са 15-16.. нисам сигуран сад.
Калабу знам, само не знам је л` се ради о млађем или старијем...

Sa 16 godina je moguće dobiti "potvrdu" (A4 papir koji služi umjesto vozačke, budući da skuter do 50ccm ne spada ni u jednu zakonsku kategoriju vozačke dozvole) koju si obavezan držati ispod sjedišta (ili već negdje uz sebe) kada upravljaš skuterom do 50ccm.
On sa 15 godina nije mogao imati tu potvrdu, pošto je očito da nema 16 godina budući da ima 15 (valjda ne može jasnije...).

Zato se postavlja pitanje koji je on kurac radio na cesti na skuteru.

Što nema veze sa činjenicom da ga je idiot udario krećući se nedozvoljenom brzinom i pobjegao sa mjesta nesreće, te vjerovatno bio pod dejstvom opojnih sredstava.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 19:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
tensSa je napisao:
prasica je napisao:
Najgore je kad se ne robija iako si kriv...

Pa to, udaris idiota ispod pasarele, ubijes ga i jos robijas ni kriv ni duzan...

Ne robijas ako si vozio po ogranicenju, nisi prestizao, nemas alkohola u krvi ...u sustini vozio kako bog zapovjeda po propisima.

ukratko, robijas jer voznju nisi prilagodio uslovima za voznju odnosno nisi vozio xx km/h sa kojim bi mogao bezbijedno stati/izbijeci udes. Caka od koje se para mlati.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2010, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Sinoc sam taman prosla kad je neki decko pao s motora kod gimnazije, nije jos ni policija bila dosla.

Motor prevrnut i neki merc parkiran u ulicu prema Sokolskom, zadnja desna stopka mu razbijena. Verovatno je momak s motorom tu udario... Kaciga je bila na travi, cini mi se da nisam videla tragove krvi... Sreca pa je tu ona travnata povrsina izmedju ulice i trotoara, nadam se da je tu pao.

Zna li neko nesto vise?
Bio mi spusten prozor, dok sam cekala na semaforu, pa sam cula kako neka zena kuka kako se "moze umreti dok policija dodje" i onda cujem neka druga zena kaze da je momak u Hitnoj.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2010, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Dečko je dobro! Samo lakše povređen!

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2010, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
from the face of the place ili vjesti iz prvog tufera ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2010, 18:12 
Mene danas kad idiot ne udari kad sam porelazio od pijace prema kastelu...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Сад пролазим горе на Петрићевцу..
Лик се забио Аудијем у дрво.. по аута нема..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
chils je napisao:
from the face of the place ili vjesti iz prvog tufera ;)

Spoiler:
To je sin našeg kolege, vozača, kad nismo svisnuli nakon poziva, nismo se snašli da mu ne kažemo i on išao :confused1: ali ok je ima samo manju ogrebotinu na ruci, super je prošao, što se kaže imao je sreće.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 19:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Avg 2009, 10:44
sta je sa gospodom sto je ubila djeda i unuku u Boriku, sta sad sa ovim...
Koliko se ja sjećam, ona se ubila (objesila) u pritvoru.

Pregazila djeda i unuku na zebri
Autor: Mirsad Kebić
četvrtak, 29 jul 2010 19:23

nesreca-borikSuđenje Branki Balaban (53), Prijedorčanki koja je optužena da je skrivila nesreću u banjolučkom naselju Borik u kojoj su polovinom marta prošle godine poginuli Anja Gazibarić (5) i njen djed Momčilo Kuridža (63) iz Banje Luke, trebalo bi da počne početkom septembra pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci.

Ovo je za "Fokus" potvrdio dobro obaviješten izvor, blizak Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci, koje je protiv Balabanove podiglo optužnicu u novembru prošle godine.

Prema njegovim riječima, Balabnova bi tek 2. septembra, odnosno nakon 17 mjeseci od pomenute nesreće, trebalo da se nađe pred sudom.

Prema optužnici, Balabanova je 19. marta prošle godine na pješačkom prelazu na Bulevaru vojvode Živojina Mišića izazvala nesreću u kojoj su poginuli petogodišnja djevojčica i njen djed. Dogodilo se to oko 11.45 časova, kada je Balabanova, vozeći automobil polo, naočigled mnogobrojnih prolaznika udarila u djevojčicu i djeda. Istragom je utvrđeno da je u tom trenutku vozila brzinom većom od 80 kilometara na čas.

nesreca-borik1Na mjestu nesreće nisu uočeni tragovi kočenja, a Tužilaštvo je tokom istrage zatražilo da se obavi vještačenje tehničke ispravnosti automobila. Od Balabanove je oduzet i mobilni telefon, da bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće razgovarala.

Očevici nesreće bili su jednoglasni u stavu da je Balabanova vozila prebrzo, te da nije ni pogledala na pješački prelaz kojim su su kretali nastradali.

Djed i unuka pokošeni su na zebri dok su prelazili s lijeve na desnu stranu ulice.

Od siline udarca, Momčilo Kuridža odbačen je nekoliko metara i na mjestu je ostao mrtav. Automobil je poslije toga nastavio da se kreće dvadesetak metara noseći djevojčicu na haubi. Usput je udarao zaštitne stubiće pored ulice, a prilikom zaustavljanja, djevojčica je pala na tlo. Jedna od mještanki, koja je pritrčala djetetu, rekla je tada novinarima da je djevojčica nekoliko trenutaka davala znakove života, a potom preminula.
Očevici su isticali da uopšte nije bilo tragova kočenjana na kolovozu, te da se automobil zaustavio na jednom od zaštitnih stubića. fokus.ba

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
johnnynik ne sjećaš se dobro.

Nego ljudi obavezno gledajte Dnevnike večeras u 19:30 saobraćajna nesreća između BČ i BN, 8 povrjeđenih prevrtali se kamioni i auta.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 18:34 
filozof sa vrbasa je napisao:
johnnynik ne sjećaš se dobro.

Nego ljudi obavezno gledajte Dnevnike večeras u 19:30 saobraćajna nesreća između BČ i BN, 8 povrjeđenih prevrtali se kamioni i auta.

Bilo je bas na ATV, je*eno su se krsili...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БAЊAЛУКA - У ланчаном судару који се јуче догодио у улици Вука Караџића у Бањалуци, испред зграде Народне скупштине РС, а у којем су учествовала четири аутомобила, лакше је повријеђена Васка Дамјановић (26), јавила је Срна.

Према ријечима медицинског особља Службе хитне помоћи, које је стигло на лице мјеста, дјевојка је од силине ударца задобила повреде врата и кољена, те је превезена у Службу хитне помоћи. Очевици су рекли да се ланчани судар десио око 11 часова пошто је млађа женска особа двадесетих година, која је управљала возилом марке "пежо", неопрезно ударила у аутомобил марке BMW испред себе, а овај у кола "Патрол таксија", да би на крају дјевојка у "голфу 5" кочећи ударила у "пежо" испред себе.

- У "голфу" се налазила Дамјановићева и њено једногодишње дијете, које је такође видно узнемирено и уплашено - рекао је отац Дамјановићеве, који је одмах послије ланчаног судара стигао на лице мјеста.

Hvala Bogu nema nastradalih, ali ovo je meni smješno.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2010, 07:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Citiraj:
ДОЊИ ОРЛОВЦИ КОД ПРИЈЕДОРА : Човјека усмртио теретни воз

Недјеља | 22.08.2010.

Једна особа је смртно страдала у жељезничкој несрећи која се догодила у недјељу у Доњим Орловцима код Приједора

Гојка Балтића (61) око 16 сати прегазио је теретни воз док је прелазио пругу на импровизираном прелазу.

Увиђај на мјесту несреће обавио је дежурни тужилац и припадници полиције у Приједору.

Истрага је у току.

http://www.banjalukain.com/hronika/~--c ... eretni_voz

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Branka Balaban želi da prizna krivicu

Advokat Simo Tošić, branilac Branke Balaban (54), koja je optužena da je 19. marta prošle godine u Banjaluci skrivila saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Anja Gazibarić (4) i njen djed Momčilo Kuridža (63), najavio je u petak da će ona priznati krivicu.

Tošić je istakao da odbrana i optužena sa tužiocem Dijanom Kukobat žele da sklope sporazum o priznanju krivice.

- Da li će doći do sporazuma, zavisi od tužilaštva i suda. Moja branjenica želi da kontaktira oštećenu porodicu i da ih obešteti - kazao je Tošić.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva, Balabanova je 19. marta prošle godine, krećući se vozilom "folksvagen polo" iz pravca banjalučkog naselja Česma prema centru grada, na pješačkom prelazu na raskrsnici ulica Relje Krilatice i Bulevar Živojina Mišića u naselju Borik udarila djevojčicu Anju Gazibarić i njenog djeda Momčila Kuridžu i na mjestu ih usmrtila.

U optužnici je navedeno da je ona u tom trenutku vozila nedozvoljenom brzinom od 67 kilometara na čas iako je ograničenje 50 kilometara na čas.

Od siline udara djevojčica je odletjela na vozilo i udarila glavom od vjetrobransko staklo, a njen djed je udaren u bočnu stranu tijela. Djevojčica je usljed udara zadobila prelom lobanje i povrede glave, a njen djed povredu grudnog koša, rebara i pukla mu je aorta.

Na mjestu nesreće nisu uočeni tragovi kočenja, a Balabanovu tužilaštvo tereti da je izazvala saobraćajnu nesreću iz nehata ne pridržavajući se saobraćajnih propisa.

Odgođeno suđenje

Balabanova se u petak nije pojavila na zakazanom početku suđenja u banjalučkom Osnovnom sudu po optužnici Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Tošić je rekao da je ona na liječenju u Sokocu, za šta je predočio dokaze, poslije čega je sudija Spasen Keleman odgodio suđenje za 29. septembar.

http://www.banjaluka-info.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2552:branka-balaban-zeli-da-prizna-krivicu&catid=43:crna-hronika&Itemid=48

Izgleda da će pravda konačno biti "zadovoljena".

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 03 Sep 2010, 21:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
preseravanje, treba kuju u katran pa u perije!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da je čovjek, ne bi se predmet ovoliko razvlačio i umjesto što je na slobodi, već bi bila 2 godine u zatvoru ili nekoj mentalnoj instituciji.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
To samo kod nas moze!Ubijes dva covjeka,ustvari dijete od 4 godine i stariju osobu od 63 godine,pa cekas na sudjenje godinu i po dana,pa kad dodje dan za sudjenje ti si kao na nekakvom tamo lijecenju,psihijatrijskom,sto ce se vjerovatno uzeti kao olaksavajuca okolnost,odgode sudjenje za jos mjesec i onda slijedi neka uvjetna kazna!!Strasno!

TO SAMO KOD NAS MOZE!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Погинуле три студенткиње
Datum: 08.09.2010 21:00
Autor: Златан Чекић

БИХAЋ - Сестре Aида (23) и Мелиха Балагић (22), те Емина Шистек (23) из Кључа, погинуле су јуче ујутро у саобраћајној несрећи која се догодила у Рипачком кланцу, десетак километара од Бихаћа.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/45306/cir/Poginule-tri-studentkinje.html

:(

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 00:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ПРЊAВОР - Због неопрезности возача "рено меган" преврнуо се на кров на путу Клашнице - Прњавор у мјесту Хрваћани, а у овој несрећи нико није повријеђен.

У бањалучком Центру јавне безбједности су потврдили да ће узрок несреће бити познат послије вјештачења. Н. Т.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
СРБAЦ - Славиша Њежић (22) и Јово Страхињић (24) из Ножичког код Српца погинули су у саобраћајној несрећи која се догодила у петак ујутро на магистралном путу Нова Топола - Србац.

Несрећа се догодила у 2.15 часова у мјесту Трошељи, када је због неприлагођене брзине Славиша Њежић аутомобилом "пасат" љубљанских регистарских таблица слетио са пута и ударио у дрво. У аутомобилу је био и Страхињић, а оба младића погинула су на мјесту несреће.

Стабло ораха у које су ударили младићи једино је дрво на тој страни пута у кругу од пола километра.

:(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]