taksi je napisao:
Dugo sam cekao ovaj film. Zbog originalnog scenarija, Nolanovih filmova (Memento, Tamni vitez), prilicno dobre glumacke ekipe. Ko se previse nada...
Tako je bilo i sa ovim filmom. Kako u zadnje vrijeme vecina holivudskih filmova se snima po nekom stripu ili knjizi, obradujete se nekoj originalnoj prici i jos pod rediteljskom palicom Kristofera Nolana.
Prica je prosjecna. Ono sto je zanimljivo i oroginalno (nivoi sna) objasni se u 5 minuta filma, a o tome bi se dalo raspravljati, cijeloj nelogicnosti pa i gluposti. Rezija je dobra, klasican akcioni film, tacnije 3 akciona filma u jednom ali nista spektakularno.
Leonardo standardno bezlican, ona "djeca arhitekti" oko njega se ne uklapaju u cijelu pricu. Jedino Marion Kotilard svojom ljepotom i glumom pokaze kako se posao dobro odradi.
Film nije ni zanimljiv, ni spektakularan. Nije los film ali toliko pohvala zaista ne zasluzuje.
Reditelj je uveo radnju na 3 nivoa, ubacivski podsvijest i mogucnost ulaska u snove svih likova (sad i meni ova recenica djeluje zanimljivo ali u filmu je to dosadno). I dijete od 12 godina bi moglo da zakomplikuje fabulu i onda ostavi kraj onakav kakav jeste.
Meni se vise svidjerla prica izmedju Marion i Leonarda, njih dvoje sami bez ostalih likova nego ostatak filma.
Ipak, Memento je originalan, Pocetak pokusaj da to bude!
Donekle bih se slozio sa ovim.
Zanimljiv film ali mi zasmetalo kao sto taksi rece 3 filma u filmu. Naglasak je na snovima i podsnovima uz sta bi se moglo uklopiti njihova ljubavna prica ali ono akciono preseravanje je previse. Kao da se plasio da nece zaraditi dovoljno para pa ajmo ljudima dati vatrometa u Bond fazonu.
Bez obzira na taj minus, film mi je ok.
Je l' ono na kraju znaci da bi mogao biti i drugi dio?