miskO, svaka cast na temi!
gipsy_girl, cestitam na "odbrani"nasheg grada. Navela si najvise konkretnih stvari i sa skoro svim tvojim stavovima se slazem!
Ovim likovima cija imena necu da pominjem, a koji pljuju po gradu, bih porucio da se ne javljaju povodom ove teme, da idu na neki drugi forum vezan za politiku, kao sto je neko rekao, jer je miskO pitao za konkretne prijedloge: Dakle, gdje nekoga odvesti i sta pokazati?
Eto, imamo cak i ekstremne sportove, ako sto ste dobro primjetili. Nedavno je bio paraglajding miting na jezeru Balkana, koje je jako blizu i jako lijepo. Ovog ljeta imamo mogucnost raftinga na Vrbasu kroz kanjon. Prvi put je odrzano i Prvenstvo srednjih skola u vaterpolu na bazenu Incel, kao i NIIIIZ drugih zanimljivih sportsih manifestacija...
I ja sam imao priliku da ugoscavam strance, iz USA, npr. i takoodje su odusevljeni mnogim stvarima u nasem gradu. (U USA ne mogu da naruce pice u kaficu ako su ispod 21 god., tao da su nam nasi vecernji izlasci izgledali skoro fantasticno)
Mislim, zar nije PROVOD ono sto prosjecnog turistu najvise interesuje. I on je - zagarantovan!!!
A ako ih interesuje istorija, pa nije nam grad ni lijeo ni bogat istorijom kao sto su Pariz i Bec ili sl. ali svakako ima sta pokazati i ispricati, samo ako se zna.
I da, Vrbaski camci (a ne dajaci - dajak je stap) se i dalje prave i voze u velikom broju, sto svakako trba popularizovati i u svakoj prilici pokazati strancima, jer smo po njima jedinstveni!
Ma ko ce svega da se sjeti odmah! ...