banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 22:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jul 2010, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Kao sto znate danas Nogometni/Fudbalski Savez BIH mora donijeti odluku o (ne)usvajanju novog statuta prema zahtjevu FIFA-e i UEFA-e. Uzmi ili ostavi princip.

Usvajanje novog statuta = jedan predsjednik saveza (izmedju ostalih noviteta) gdje se izgleda najvise lome kola
Neusvajanje = suspenzija saveza (tako i svih reprezentativnih selekcija i klubova) iz takmicenja UEFA-e i FIFA-e.

Problem je, kao i uvijek, politicke prirode. Koliko znam predstavnici iz FSRS su PROTIV (ali mislim da nisu sami).

Interesuje me vase misljenje, za ili protiv.

Po meni, politika je politika - ali fudbal je fudbal :D . Mislim da bi bila sramota da ljubitelji fudbala iz politickih razloga ispastaju sljedecih nekoliko godina. Da se radi o predsjednistvu drzave, koje stvarno ima uticaj na zivote ljudi - razumio bih natezanje, ali ovo je stvarno smijesno. Naravno - tu vjerovatno ima vise licnih od nacionalnih interesa, ali to je vec za neku drugu temu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Апсолутно НЕ.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Апсолутно НЕ.

Porsupuesto.
Jedno veliko NE. Pa makar Borac igrao prijateljske sa Krila Krajine, a ne evropske utakmice sa tamo nekom Loznicom 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 13:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Апсолутно НЕ.

Porsupuesto.
Jedno veliko NE. Pa makar Borac igrao prijateljske sa Krila Krajine, a ne evropske utakmice sa tamo nekom Loznicom

A moze neki valjan razlog za zalaganje za iduce 3-4 godine uz "Krila Krajine"?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ajd ti fino sastavi tu recenicu. Nisam siguran sta hoces da pitas. I prepravi post. Nije to Aleksandar rekao, ja sam. Ajmo Jovo na novo.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 13:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Ajd ti fino sastavi tu recenicu. Nisam siguran sta hoces da pitas. I prepravi post. Nije to Aleksandar rekao, ja sam. Ajmo Jovo na novo.

Pa kazete obojica NE promjeni statuta NFSBIH...a ja se pitam koji su vam razlozi za to...ne kontam.

Sta je toliko strasno o jednom predsjedniku (koji ce se ionako opet rotirati, kao i sve drugo kod nas) da je vrijedno cetverogodisnje suspenzije iz medjunarodnog fudbala?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

NFL fanatik je napisao:
TaškoBL je napisao:

Pa kazete obojica NE promjeni statuta NFSBIH...a ja se pitam koji su vam razlozi za to...ne kontam.

Sta je toliko strasno o jednom predsjedniku (koji ce se ionako opet rotirati, kao i sve drugo kod nas) da je vrijedno cetverogodisnje suspenzije iz medjunarodnog fudbala?

Zato sto ce se tako jos vise blokirati rad saveza.
Evo jedan primjer. Na sjednici na kojoj su trebali razmatrati da Zeljo pri kraju sezone igra pred praznim tribinama, zbog uletanja navijaca, 2, da tako kazem, Bosnjacka predstavnika nisu dosla na sjednicu i nije se moglo glasati, jer nije ispunjen kvorum. Sljedeca sjednica je zakazana za 15 dana, a u medjuvremenu je Zeljo igrao s Borcem pre svojim navijacima i pobjedio. To je znacajno odredilo borbu za titulu. BiH fudbal blokira mafija iz Sarajeva, htio ti to priznati ili ne... Ovako ce imati jos vise slobode da vrse razne malverzacije, reziraju ligu i zgrcu pare.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
TaškoBL je napisao:
NFL fanatik je napisao:
TaškoBL je napisao:

Evo jedan primjer. Na sjednici na kojoj su trebali razmatrati da Zeljo pri kraju sezone igra pred praznim tribinama, zbog uletanja navijaca, 2, da tako kazem, Bosnjacka predstavnika nisu dosla na sjednicu i nije se moglo glasati, jer nije ispunjen kvorum. Sljedeca sjednica je zakazana za 15 dana, a u medjuvremenu je Zeljo igrao s Borcem pre svojim navijacima i pobjedio. To je znacajno odredilo borbu za titulu. BiH fudbal blokira mafija iz Sarajeva, htio ti to priznati ili ne... Ovako ce imati jos vise slobode da vrse razne malverzacije, reziraju ligu i zgrcu pare.

tasko u pravu si jbg najbolje da visoki nametne predsjednika al i ta vremena prodjose ovo za zelju je istina

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 13:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
NFL fanatik je napisao:
TaškoBL je napisao:

Ok - ne kazem da nema reziranja i uplitanja mafije...medjutim ne bih rekao da je iskljucivo Sarajevska :D
Ono u cemu se ne slazemo je da ce jedan predsjednik to pogorsati - pa majku mu moraju postojati mehanizmi da se to proceduralno sprijeci (kako savezi drugih zemalja funkcionisu?)...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam kako se zove onaj lik iz Rajvosa, najcupavija guzica BiH fudbala... Kad se sjetim napisacu... Konstantno blokira rad... Ne kazem da nema gamadi sa svih strana... Pa dovoljno je pogledati kakva je liga i sve ti je jasno,

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Ne znam kako se zove onaj lik iz Rajvosa, najcupavija guzica BiH fudbala... Kad se sjetim napisacu... Konstantno blokira rad... Ne kazem da nema gamadi sa svih strana... Pa dovoljno je pogledati kakva je liga i sve ti je jasno,

Ma kuzim ja tebe...samo brate - 4 godine gledanja iskljucivo stranih liga bez ucesca nasih timova, bez repke...sve da se to izbjegne.

Vama Srbima je lakse - ionako navijate za Srbiju, boli vas k... :-? A mi bi za kvalifikacije morali igrati "Pick'em" :lol: Mozda bih navijao za je*eni Luksemburg u tom slucaju

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Suspenzija saveza. Ma da, da. Pricam ti pricu.
Vec ofucana taktika. Sredi se da od neke medjunarodne institucije dodje uzmi ili ostavi zahtjev, koji sasvim slucajno njima odgovara. Pa onda bi ga eto morali usvojiti.
Ne bi oni, ali eto moraju. :angel11:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka

nfl fanatik savezi drugih zemalja nisu bih koja se po svemu razlikuje od svog ustvnog uredjenja itd pa nemozes totako gledati jedno od prvih pravila uefe i fife kaze da nema mijesanja politike i sporta, to i ja podrzavam ali kako onda 1992 suspenzija tadasnje jugoslavije po cisto politickoj odluci. mora se uzeti svaka zemlja posebno kao naprimjer britanija i to je to zasto mi onda nebi imali bar predsjednistvo i jos nesto imate i vi rezervnu varijantu za navijanje sjetimo se samo onih nereda u mostaru prije par godina

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Suspenzija saveza. Ma da, da. Pricam ti pricu.
Vec ofucana taktika. Sredi se da od neke medjunarodne institucije dodje uzmi ili ostavi zahtjev, koji sasvim slucajno njima odgovara. Pa onda bi ga eto morali usvojiti.
Ne bi oni, ali eto moraju. :angel11:

Besparica - niti jedan fudbalski savez na svijetu nema tri predsjednika.

Te tvoje teorije zavjere u svemu zivom ostavi za forum politike, makar...pricamo o sportu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Niti jedna zemlja na svijeti nije nastala kao BiH.

Ironija je ovde sto pricu o nemjesanju politike u sport potenciraju politicki motivisani ljudi.
A prosipati fraze kao teorije zavjere... To jednostavno nema smisla. Ovo nije nikakva teorija zavjere, to je standardna procedura u ovoj drzavi zadnjih 15 godina.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
nfl fanatik savezi drugih zemalja nisu bih koja se po svemu razlikuje od svog ustvnog uredjenja itd pa nemozes totako gledati jedno od prvih pravila uefe i fife kaze da nema mijesanja politike i sporta, to i ja podrzavam ali kako onda 1992 suspenzija tadasnje jugoslavije po cisto politickoj odluci. mora se uzeti svaka zemlja posebno kao naprimjer britanija i to je to zasto mi onda nebi imali bar predsjednistvo i jos nesto imate i vi rezervnu varijantu za navijanje sjetimo se samo onih nereda u mostaru prije par godina

Ok - ima ti ta mjesta, veteran...ali ipak ostajem pri tome da nije vrijedno suspenzije.

Sto se tice "rezervne" reprezentacije za navijati - NADAM SE da ne mislis na Tursku :lol:

Niti jedan pravi navijac BIH nece za njih navijati, prosle proslih kvalifikacija pogotovo (zna se sta je bilo po stadionima u medjusobnim duelima).

A neredi u mostaru prije par godina... - ako ces to gledati kao mjerilo mostarski muslimani navijaju i za Brazil, i za Njemacku...jer navijaju za svakog ko igra protiv Hrvatske :lol:. To je inat. I to je svojstveno narodu onih podrucja koja su posebno stradala u ratu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Niti jedna zemlja na svijeti nije nastala kao BiH.

Ironija je ovde sto pricu o nemjesanju politike u sport potenciraju politicki motivisani ljudi.
A prosipati fraze kao teorije zavjere... To jednostavno nema smisla. Ovo nije nikakva teorija zavjere, to je standardna procedura u ovoj drzavi zadnjih 15 godina.

Besparica - BIH je postojala i prije rata (kao republika doduse), ratom je samo unakazena - ali ako se slazes, to je rasprava za neku drugu temu?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno da je rasprava za drugu temu. Ali onda ne mozes da kazes "niti jedan fudbalski savez na svijetu nema tri predsjednika".

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka

NFL fanatik je napisao:
veteran 1987 je napisao:

Ok - ima ti ta mjesta, veteran...ali ipak ostajem pri tome da nije vrijedno suspenzije.

Sto se tice "rezervne" reprezentacije za navijati - NADAM SE da ne mislis na Tursku :lol:

Niti jedan pravi navijac BIH nece za njih navijati, prosle proslih kvalifikacija pogotovo (zna se sta je bilo po stadionima u medjusobnim duelima).

A neredi u mostaru prije par godina... - ako ces to gledati kao mjerilo mostarski muslimani navijaju i za Brazil, i za Njemacku...jer navijaju za svakog ko igra protiv Hrvatske :lol:. To je inat. I to je svojstveno narodu onih podrucja koja su posebno stradala u ratu.

ma nisam ni ja za suspenziju ali da bi stvari krenule na bolje prvo moramo doci do dna ,mi smo tu blizu vec dugi niz godina mozda je ovo to dno ,jer odatle mozemo samo ka povrsini ko zna zasto je ovo dobro

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 14:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Naravno da je rasprava za drugu temu. Ali onda ne mozes da kazes "niti jedan fudbalski savez na svijetu nema tri predsjednika".

A jbg razumijem tvoju poentu - ali FIFU boli k*rac za nase interne probleme i kako smo mi nastali..u tome i jeste fazon.
I onda je na nama ili da se prilagodimo ili pa-pa na 3-4 godine...a ja mislim da bez obzira u kakvoj je drzava gabuli - zbog toga ne bi trebale ispastati makar neke stvari poput sporta, umjetnosti, nauke...zbog toga me ovo sve iritira.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]