banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 06:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jul 2010, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
У последње 2 године смо сведоци јачања позиција Српске и добре сарадње која је успостављена са Русијом. Мој рођак ради у МИП Србије овде у Београду и прича да су Руси чврсто стали иза Додика и да подржавају Српску.Буквално су ставили десетак пута вето у контакт групи на одлуке штетне по Српску. Шта ви мислите, како ће се одвијати ти односи у будућности, и да ли ће проласком Јужног Тока Српска још више ојачати?

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja mislim da je cilj Rusa politicki uticaj u regionu. Ne brane oni nas sto nas vole, niti ulazu pare sto nas vole, nego sto su naculi da bi mogao nato doci ovde, pa hoce oni prije natoa da dodju. Jer mi smo prakticno ostrvo u EU i u natou, baza u sredini neprijateljske teritorije i to je ono na sta oni ciljaju, bas njih briga za Srbima i za Hrvatima. Istorija dovoljno govori o Rusima vise nego bilo sta. Ko se god druzio ili borio s Rusima u istoriji nije dobro prosao. Od njih se najbolje drzati po strani.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
нека Руса, нека. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Ja mislim da je cilj Rusa politicki uticaj u regionu. Ne brane oni nas sto nas vole, niti ulazu pare sto nas vole, nego sto su naculi da bi mogao nato doci ovde, pa hoce oni prije natoa da dodju. Jer mi smo prakticno ostrvo u EU i u natou, baza u sredini neprijateljske teritorije i to je ono na sta oni ciljaju, bas njih briga za Srbima i za Hrvatima. Istorija dovoljno govori o Rusima vise nego bilo sta. Ko se god druzio ili borio s Rusima u istoriji nije dobro prosao. Od njih se najbolje drzati po strani.

Sigurno da Rusi imaju interese na balkanu, ali interesantno je da je u zadnje 2 godine politicki znacaj Banja Luke visestruko ojacao, bukvalno svi moraju da uvaze stav iz BL? Znaci li to da se Srpska nagodila sa Rusijom?

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 10:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vjerovatno.Mi ćemo njima sve prodati za sitne pare,a oni će nas kao podržavati.....
Ono što mene zanima je da li će njihova podrška biti kao i njihove investicije kratkog vijeka.Eno juče je Mikrofin (mikrokreditna organizacija-za forumaše koji nisu iz Bl) kupio pompezno najavljivano ulaganje iz Ruske federacije,IEFK-banku......

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
А чија је микрофин фирма?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 10:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Banjalučka valjda...Nekog zelenaša......

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 11:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mozda su u pitanju resursi, u avgustu dolaze predstavnici Gasproma i Zarubeznjefta kod Dodika radi dogovora oko eksploatacije nafte? Ocigledno Rusija ima interes na ovim prostorima, iz aviona se vidi da su se angazovali vise nego pre.

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 01:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
safari je napisao:
Mozda su u pitanju resursi, u avgustu dolaze predstavnici Gasproma i Zarubeznjefta kod Dodika radi dogovora oko eksploatacije nafte? Ocigledno Rusija ima interes na ovim prostorima, iz aviona se vidi da su se angazovali vise nego pre.

Jesu. Svi, naravno(podmazani američkim dolarčićima i sirovinom od nekadašnje naše najbolje mušterije).
Lijepo je i ovo Rujino romantiziranje i koketiranje s braćom Rusima. Ja bi joj dao da bude kulturni ataše jedne od država ali u politiku nikako. Previše je emocionalna, šta onda kad odlučimo prodati jedni druge(nije nam prvi put)? U pravilu, onda se postane odrastao i nepropitkuje se previše. Nazire se nekakav cilj i netroši se vrijeme na gluposti i gleda se kako što više nažnjeti jer dolazi zima(ma ni one nisu kao što su nekad bile), ruska, od koje su rusi napravili brend svoje karaktere osobine tesane u Sibiru vijekovima a ta je da su ladni ko špricer(čisto poređenje da se rashladimo malo, što ovako od ljetnih vrućina što od priprostih vjerovanja da ljubav frca u gajbama).

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 02:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
safari je napisao:

Jesu. Svi, naravno(podmazani američkim dolarčićima i sirovinom od nekadašnje naše najbolje mušterije).
Lijepo je i ovo Rujino romantiziranje i koketiranje s braćom Rusima. Ja bi joj dao da bude kulturni ataše jedne od država ali u politiku nikako. Previše je emocionalna, šta onda kad odlučimo prodati jedni druge(nije nam prvi put)? U pravilu, onda se postane odrastao i nepropitkuje se previše. Nazire se nekakav cilj i netroši se vrijeme na gluposti i gleda se kako što više nažnjeti jer dolazi zima(ma ni one nisu kao što su nekad bile), ruska, od koje su rusi napravili brend svoje karaktere osobine tesane u Sibiru vijekovima a ta je da su ladni ko špricer(čisto poređenje da se rashladimo malo, što ovako od ljetnih vrućina što od priprostih vjerovanja da ljubav frca u gajbama).

Govorimo o interesima ne o ljubavi.A oni su trenutno takvi da se podudaraju sa srpskim.

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 13:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Baš me interesuje šta to mi imamo ponuditi rusima ili drugima iz interesa? Pogotovu rusima na koje smo mi slabi onako emocionalno? I još jedna stvar koja je očigledna. Hoće li rusi s nama raditi i poslije izbora?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
Baš me interesuje šta to mi imamo ponuditi rusima ili drugima iz interesa? Pogotovu rusima na koje smo mi slabi onako emocionalno? I još jedna stvar koja je očigledna. Hoće li rusi s nama raditi i poslije izbora?

Ruska federacija ne zasniva svoju politiku na period od izbora do izbora, nije ti to banana drzavica :wink: Znaci ako su tu, a ocigledno je da jesu, planiraju i dalje da se angazuju :P

Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.vostok.rs/

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Republika Srpska pristupiće političko-ekonomskom savezu zemalja bivšeg Sovjetskog saveza koji će biti osnovan početkom sljedeće godine, čiji su inicijatori ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin. U ovom savezu bi, pored Rusije, u početku bile Ukrajina, Kazahstan, Bjelorusija i Srbija!

Press RS piše da su najviši zvaničnici Srpske već dali načelni pristanak za pristupanje novom ekonomsko-političkom projektu, koji bi u političkom, ekonomskom i vojnobezbjednosnom smislu predstavljao pandan Evropskoj uniji, dugo pri vrhu liste prioriteta ruske spoljne politike.

"Osim država bivšeg Sovjetskog saveza, koje za Rusiju predstavljaju strateški najznačajnija područja, ruska spoljna politika sve je eksplicitnije usmjerena i na jačanje uticaja na Balkanu, preko istorijskog savezništva sa Srbijom, a preko nje i sa RS", kaže sagovornik Pressa iz Vlade RS i dodaje da eventualno pristupanje RS ovom savezu ni na koji način ne bi ugrozilo približavanje BiH evroatlantskim integracijama, jer je u osnivačkim aktima Evroazijske unije svim zemljama članicama ostavljena mogućnost pristupanja i drugim međunarodnim organizacijama sličnog karaktera.

Srpska bi, ukoliko pristupi novom savezu, dugoročno ostvarila ogromnu ekonomsku, ali i političku korist.

"Kako RS i BiH trenutno imaju nepremostive prepreke da bilo šta izvoze u zemlje EU, pristupanje novom savezu otvorilo bi nebrojene mogućnosti za domaću privredu. Ne treba zanemariti i značaj ruskog političkog „patronata" i zaštite interesa svih zemalja koje pristupe toj uniji", ističe isti sagovornik.

Otvaranje mogućnosti za pristupanje Evroazijskoj uniji snažno je pozdravljena i od strane ekonomista i predstavnika vodećih političkih stranaka u RS.

(BLLIVE)

To je to.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
..ovo je toliko moguce koliko zlaja lagumdzija i diznilend...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]