banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2003, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
ja sam se najvise najezio kod one scene kad se prijateljica mrtve djevojke prisjeca kako je izgledala ta cura kad je riknula (kad joj padne glava s ramena) :P
inace, film je odlican, stalno te drzi napetim u iscekivanju sta ce se desiti.

:drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
pa kad ce vec jednom taj film u kina

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2003, 22:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2003, 23:13
Bio je :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2003, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Gledao. Jako dobar film. Netipičan, zanimljiv, dobre misterije, navodi na razmišljanje i analizu za razliku od drugih horora. Što se tiče strašnih scena i nema ih nešto mnogo ali je atmosfera jaka (slično kao u Exorcist).

I meni bi bilo logičnije da je djevojka preživjela jer je gledala kasetu sa saslušanja male vještice a ne zbog kopije.

Jako morbidne scene na kobnoj kaseti, vrlo zanimljivo kako je istražiteljka kasnije u istraživanju viđala te scene i lokacije gdje su snimane.

Imam jedno pitanje. Djevojka koja je umrla na početku filma je za opasnost od gledanja kasete saznala tek to veče kad je umrla. Mali klinjo, sin istražiteljke, je valjda rekao da mu je ta nećaka i ranije govorila da joj ne ostaje mnogo vremena. Kako to ako je veče kad je umrla saznala da će umrijeti?

Ko je napravio kobnu kasetu? Pretpostavljam mala vještica jer je pokazala da ima sposobnost utisnuti mentalne slike i napraviti kao neke fotografije na rentgenskim snimcima.

Radnja filma kako sam ja shvatio ide ovako (neka ne čitaju oni koji nisu gledali), ova porodica koja je imala konje nije mogla imati dijete pa su usvojili ovu malu vješticu, mala im je izazivala halucinacije, oni joj napravili sobičak u štali, ona nije mogla spavati od konja pa je učinila da oni polude i bace se u more, onda je valjda odvedu u ludnicu no kasnije otac prekine liječenje (možda zbog toga što njemu i njegovoj ženi halucinacije i neka šaptanja nisu prestali pa su odlučili malu ubiti), poslije toga je 'mama' gurne u bunar no mala ne umre nego preživi sedam dana u bunaru grebući po zidovima (zato je istražiteljka pronašla nokte u bunaru), mala za vrijeme dok je bila u bunaru utisne mentalne slike na video kasetu, slike zatvaranja bunara (krug), mrtve konje, svjetionik, dvorište kuće, velike ljestve, češljanje 'mame' u ogledalu, bunar gledan iz vana i ostale. Kasnije na mjestu bunara izgrade brvnaru da bi prikrili bunar. Kaseta mentalno otruje sve koji je gledaju usljed čega imaju halucinacije i umru od straha.
Zanimljiva je scena izbezumljenog konja na trajektu koji se baca u more, istražiteljka je, vjerovatno zbog zatrovanosti kasetom, slala iste vibracije kao mala vještica.

I još nešto mi je zanimljivo, istražiteljka je ustvari preživjela zato što je istraživala ovu misteriju, istraživanjem je između ostalog napravila kopiju kasete i istraživanjem je tek na kraju dobila spoznaju da je to ono što je ona uradila a njen bivši momak nije i zato je mogla spasiti i sina. Ključ je u predanom istraživanju Misterije.

Misterija će te ubiti ako je ne istražuješ.
(Isto važi i za misteriju Života)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2003, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2002, 21:43
e jos nesto mi nije u potpunosti jasno. na samom pocetku filma poslije sto ona mala umre. mama od klinca dolazi u obdaniste gdje joj uciteljica pokazue slike kako je mali nacrtao da ce cura poginuti. mama kaze da je mali uzdrman povodom dogadjaja a ova joj na to odgovora da je mali slike nacrtao 3 SEDMICE PRIJE SMRTI MALE ako je mali nacrtao 3 sedmice prije kako je znao da ce umrijeti ako se nakon pogledane kasete umire sedmicu dana poslije!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?
ako sam nesto propusti nek mi neko kaze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2003, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
mali je ocigledno vidovit :roll:

ja ne mogu traziti iglu u sijenu jer sam samo jednom pogledao film, a prema svemu ovde procitanom, moracu opet.

uzdravlje :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2003, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kad je mama od malog pričala sa vaspitačicom bila su prošla tri dana od smrti one djevojke a vaspitačica je rekla da su crteži stari sedam dana, dakle nacrtani su neka četiri dana prije smrti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2003, 00:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zar nije rekla "PRIJE TRI DANA!!! Vas sin je ovo nacrtao prije 3 sedmice!!!" ???? mozda grijesim :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2003, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Film sam gledao na kaseti, ali sam sinoc odgledao i u kinu, jer zasluzuje da se opet odgleda.Vader je doboro rekao sto se atmosfere tice, jer ipak horori su horori bas kad je atmosfera napeta, ili kad ima neki odredjen poremecen svet.Prizori na kaseti su bas lepo napravljeni, ali ipak nekako imam osecaj da su pomalo nabacali povezivanje slika sa kasete sa prizorima ovako.Postoji i nedorecenost, mislim na kozu koja sepa, nema konkretnog objasnjenja u filmu, samo se moze nagadjati, tj. davati neke svoje pretpostavke.Scena sa konjem je odlicna.
Vader, mislim da je devojcica njihova, to je spominjao otac.Btw scena kad majka od devojcice pada u ambis je vise nego lepa, bas onako oslobadjajuca. Takodje nije mi jasno ako su oslobodili devojcicu, jer kao prema nekim pricama i "teorijama" za sudbinu duha treba neko da sazna da bi on ili ona bio/la oslobodjen/a i napustio/la ovaj "svet".Ako je novinarka to uradila zasto se sve nastavlja, ili je to kao poruka da zla uvek mora biti, da bi bilo u ravnotezi sa dobrom.Btw jedna glupa nelogicnost u filmu, ko jos gradi kucu iznad bunara, a da pri tom skroz ne zatrpa bunar, i plus toga ne odsece deo koji je iznad zemlje, bas glupo.A i oni insekti koji izadju iz bunara kako su oni ziveli unutra, kad je bunar bio zatvoren, nisu se sigurno hranili devojcicom :)
Ali ipak film je OK, steta sto se ovde ne moze naci originalna, japanska, verzija.
Btw Vader ako je novinarka prezivela zbog iztrazivanja, zasto nije i momak, i on se predao "problematici" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2003, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Utopija je napisao:
Vader, mislim da je devojcica njihova

Moguće, ni ja nisam bio siguran da li je njihova ili su je usvojili.

Citiraj:
Vader ako je novinarka prezivela zbog iztrazivanja, zasto nije i momak, i on se predao "problematici"

Jeste samo što on u tom istraživanju nije imao sreće da uradi neke ključne stvari (npr. napravi kopiju kasete). Znaš ono, svi trče na maratonu ali ne dođu svi do cilja ;)

Što se tiče originalne japanske verzije filma i ja bih je volio pogledati...mada nekako mi teško zamisliti Japance u ovakvom filmu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2003, 00:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
da da da napokon da ga odgledam i u kinu
sad i ja nesto kontam
kakve veze ima mali
mislim ti crtezi koje je crtao
zbog cega se njemu ta mala
prividjala ili sta vec
i zbog cega ona ubija neka osveta\ili sta
mislim zbog cega ljude oko sebe izludjuje
a da on cura me izludjivala sa svojom
"aha znam" facom(samo joj je lampica pored
glave nedostajala)
pretjerali su
ali nije los film
mala je totalno lik,posebno dobar onaj fazon
kad se snimak sa kasete nastavlja ovamo
kad oni umiru

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2003, 23:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mala je teska rula.... :D Vjerovatno znate da je ta glumica [nemam pojma kako se zove] dobila MTVjevu nagradu za najboljeg negativca :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2003, 10:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 14:17
qq je napisao:
I ja kazem da su sa tim kopiranjem kasete zeznuli stvar a film je stvarno strava.Bolje bi bilo da su ostavili kao rijesenje da prezive oni koji saslusaju djevojcicu jer i ona sama kaze da samo zeli da je saslusaju.Cuj presnimi kasetu.

Navodno je RejchEL prezivjela zato sto je kopiranjem kasete nastavila da shiri to neko ZLO koje je djevojchica (Samara) "emitovala" ... mozda je to to... Stoga je i dala da klinac snimi jos jednu kopiju...
A isto tako sjecam se da je mali pitao mamu, na kraju, sta ce biti s onima koji budu gledali kasetu?? Pa sam se sjetila kako je ona dadilja zaspala pred ekranom.. Sta mislite da li je mozda ona pogledala kasetu???
I da li postoji drugi dio filma??
Chula sam da ta japanska verzija snimljena u 3 dijela i da je mnooooogo strashnija i vrlo napeta!!!
A mala-Samara je pravo olichenja zla (kcerka sotone ili tako nesto :evil: ........kekeke)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2003, 11:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
[quote="...:: _moa_ Navodno je RejchEL prezivjela zato sto je kopiranjem kasete nastavila da shiri to neko ZLO koje je djevojchica (Samara) "emitovala" ... mozda je to to... Stoga je i dala da klinac snimi jos jednu kopiju...
[/quote]
Djevojcica nije zeljela da siri zlo vec da je cuju pa mi se dopalo necije razmisljanje sa foruma da prezivljavaju oni koji se posvete problemu,pa ujedno u tom istrazivanju presnime ali opet mi je glupo jer djecak je samo mehanicki presnimio kasetu.Izgleda da su presnimavanjem dali sinonim zainteresovanosti.Jedino tako.Opet kazem steta sto jos malo,malo nisu razradili kraj.Bio bi najbolji horor koji sam vidio a i ovako je odlican ako se poredi sa smecem koje se snima(cast filmu The others).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2003, 12:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

btw, jel bio iko na sajtu?? --->> http://www.ring-themovie.com
super je sajt, zvuk je bolesnichki.... treba ga do detalja pregledati...

Vrh

Tema posta: Japanski film
PostPoslato: 22 Jul 2003, 00:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ej braco, pogledao sam originalnu japansku verziju! To je definitivno jedan od najljepsih i najstrasnijih filmova koje sam ikad gledao. Ako vas zanima, imate je u Mikroknjizi na DivXu. Obavezno je gledajte prije americkog rimejka (ipak je red da original ide prvi).

Evo vam kratko poredjenje dvije verzije (sljedeci pasus pun je spoilera, citate na spostveni rizik): Japanski original je mnogo jednostavniji sto se tice price, video snimak se sastoji od svega cetiri-pet kratkih scena, nema onih kerefeka sa krvarenjem iz nosa, muvom koja se nalazi na ekranu, nema samoubistva oca one djevojcice, one stonoge, stepenica, price sa onom malom u ludnici, nema uopste onog dijela price sa konjima, cak nema ni cuvenog "seven days" prilikom misterioznog poziva, ni prstenova u raznoj formi, ni onog drveta. Medjutim, ono sto ima je sasvim dovoljno - scena kad pronalaze djevojcicu u ormaru je dovoljno jeziva da vas isprepada do kraja filma, prvi dio filma je nevjerovatno napet, mnogo bolje uradjen nego kod Amerikanaca, prvenstveno zahvaljujuci fenomenalnom zvuku. U japanskoj verziji je strasna cak i ona scena sa fotografijom na kojoj se nalaze deformisani likovi tinejdzera (mada ova tema nije silovana do kraja filma kao u rimejku). Takodje, znacajne su razlike u samoj prirodi one djevojcice. U originalu je jako malo stvari objasnjeno (mislim da su to ostavili za nastavke), ali se ipak zna skoro sigurno da djevojcica nije ljudsko bice a i njena majka nije bila bas sasvim "u dure". Uopste, citav film mnogo vise se oslanja na mastu gledaoca nego na vizuelne atake. Zatim, bitna razlika u korist japanskog filma je lik djecaka, sina novinarke. Dok su ga u americkoj verziji napravili totalno neprirodnog i iritirajuceg (i bezveze povezali telepatski sa djevojcicom da bi mogli da nas prepadaju nekim tamo djecijim crtezima), u originalu je obicno dijete s kojim mozemo da saosjecamo. I slag na tortu, posljednja scena je jedno desetak puta strasnija u japanskoj verziji. Nacin na koji djevojcica puze neposredno nakon izlaska iz televizora je tako jeziv da se rijecima ne moze opisati. Nadmasuje cak i onaj spider-walk iz Exorcista. Dakle, sve u svemu, obavezno pogledajte Ringu, pravo je remek-djelo. Poslije njega americka verzija izgleda samo kao kolekcija lijepih specijalnih efekata. Naravno, sve ovo ne znaci da sam odjednom postao neprijatelj tog filma (sjetimo se samo kako sam ga nahvalio na pocetku ovog topica), i dalje smatram da je i americki Prsten izvanredan horor, ali je cinjenica da to 98% duguje originalu. Inace, cuo sam da je knjiga po kojoj je film snimljen prevedena na engleski i objavljena u Americi, sto znaci da ce je biti lako ukr... mislim downloadovati negdje sa Interneta i procitati. A mozda dodje i kod nas, ko zna...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2003, 22:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hm... Japanska verzija je teska rula :D

Slazem se da je izlazak iz tv-a do bola mocan! :D

Vrh

Tema posta: Re: Japanski film
PostPoslato: 25 Jul 2003, 17:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Ako vas zanima, imate je u Mikroknjizi na DivXu. Obavezno je gledajte prije americkog rimejka (ipak je red da original ide prvi)...

e da, mozda upravo zbog toga sto sam prvo gledala americhku verziju, ova japanska mi je bila smijeshna...( kupila sam cd u Mk) ....hm......ameri stvarno imiju da rade svoj pos'o!!! [definitivno]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2003, 00:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

rebbecka je napisao:
i zbog cega ona ubija neka osveta\ili sta
mislim zbog cega ljude oko sebe izludjuje

izgleda da nisi gledala japansku verziju

u japaneru zena koja se cesljala u ogledalu je imala neke telepatske moci sto je pokazala pred nesto ljudi. naime je pogadjala neka japanska slova. jedan iz publike je ustao i rekao da je to cista prevara. svi su skocili i u jednom momentu covjek koji se usprotivio prvi padne mrtav. ljudi pomisle da je to ta zena uradila. zena u tom momentu pogleda i kaze kao maloj, njenoj cerci, da to ne radi. mala istrci smijuci se....

tad je kao ta novinarka zakljucila da je mala imala jace telepatske mozi od majke i da je mogla samo da pozeli i sto pozeli, desi se....

al i ja smaram :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2003, 00:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

e pogledao sam opet film. kada kaze ono "3 dana 3 sedmice" :) to su samo nasi glupsoni lose preveli zena iz skole kaze "3 days he draw this last week" il kako vec

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]