banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jun 2010, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Da je bar neki kanal a ne BHT1 hahaha, ma nista moram gore na krov bolje pozicionirati antenu...mada ja cekam da sa sljemena krene 10kw tada ce se moci hvatati ovdje(jedina prepreka od mene do sljemena je kozara koja nebi trebala smetat(radi visine odasiljaca i samog sljemena, gledao na google earthu hehe), jer mi vise i odgovara, svaki hd kanal ce prvo poceti na sljemenu po nekoj logoici, a ovi me gradski kanali i ne zanimaju bas :/, ne znam ni kakav je program te slavonske tv, ovnaj ktv to je onaj za finansije? to ima na satelitu, z1 je solidna tv, a otv je meni bila zakon radi nocne more dok je bila :D.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 22:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Jun 2010, 22:19
Saleee86 je napisao:
Ja i dalje hvatam samo 23 kanal ( imam epg hura!), ali 39 nece jer iz nepoznatih razloga ja na tom kanalu analogno lovim prokleti BHT1, slika je snjegovita ali ima tona bez prekida...
Evo par slika(slika govori 1000 rijeci :)).
DVB-T 23 kanal Slika
//img535.imageshack.us/img535/504/slika1622.th.jpg[/img][/url]

HVALA ZA SLIKE MNOGO SU MI POMOGLE, a evo i kako:

Molim vas pomagajte :)
nestade ovaj analogni signal sinoc, sta cu jedino sto ima gledati je narod pita macu fircija i milosa bojanica na pinku...znaci ako necete da se samoubijem pomazite da nadjem taj MUX A... :)))

E ovako: imam neku extra antenu, nije na krovu na terasi, ne znam kako se zove, ali znam da je 135 KM, sa pojacalom, super mi slika bila za sve kanale, jos se i automatski rotira pa mi lako podesiti za "uljepsati sliku" tako da do antene nije, (jedino ako je moram na krov staviti)

Imam LG32LCD2000 ili je 32LH2000, zabubio sam uputstvo, uglavnom ima built-in DVB-T sve one etiketice po njemu 3xHDMI,DigitalTv,DTT,DVB,HDready...itd i valjda bi sad "sam" trebao da "ulovi" taj signal na 23 ili 39...ali jok kad idem na:MANU/SETUP/MANUAL TUNING= i izlistam, samo analogne prikazuje i onda sam primjetio razliku izmedju ovih slika sto ste kacili i mog trazenja, kod vas na slici ima u vrhu DTV dok kod mene ima samo TV i nema strelica da se mijenja lijevo desno...jel trebam podesiti nesto u input level-u ili sta vec...nadam se da razumijete moj problem, ako nisam dobro objasnio probacu slikama :)

Hvala puno svima koji pomognu :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 22:42 
Voajer
Voajer

http://img535.imageshack.us/i/slika1622.jpg/

Zapravo ova slika pokazuje ono sto me interesuje...u vrhu pise DTV a kod mene samo TV...kako da to promijenim,da mogu da trazim DTV signal...da li treba nesto podesavati u OPTION/INPUT LABEL pa staviti nesto u one:RGB,HDMI1,HDMI2,HDMI3,component,AV1,AV2,AV3...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 23:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Daljinskim odes gore na to TV i pojavice se strelice i klikni ljevo / desno i dobices DTV

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 06:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
brka je napisao:
po zadnjim podacima 29.6 starta mux d sa psunja koji će sadržavati regionalne programe, za sada samo Slavonsko Brodska TV iz područja D2, dok D1 ima 3 kanala, do kraja ljeta kreću nova dva HRT-a, HRT NEWS i HRT SPORT u multiplexu A, dok će u multiplexu B isto krajem ljeta krenut novi kanali

Zar nije 01.01.2011.?
http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-te ... cnja-2011/

brka je napisao:
do kraja ljeta će biti natječaj za taj mux B, i u njega će ući 6 specijaliziranih kanala, tipa Cinestar, Sportklub, Doma TV(novi kanal NOVE-tv) i ostali

U multipleksu B ce biti i RTL i Nova i jos 6 kanala? To je 8 kanala, kako to nagurati u mpeg2 formatu? Zar nije ovako: RTL, Nova i KN u "B" plus jos 3 tematska kanala, a ostala 3 bi trebala u "D", ako sam dobro razumio...

goraniric je napisao:
analogni signal sa psunja i papuka je ugasen ali ne i sa m.gore

da, ovo je zanimljivo... ne nadjoh nigdje kad je moslavina OFF:wink:

Saleee86 je napisao:
Da je bar neki kanal a ne BHT1 hahaha, ma nista moram gore na krov bolje pozicionirati antenu...

nisi bas ponajbolje pozicionirao antenu :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 08:44 
Voajer
Voajer

Saleee86 je napisao:
Daljinskim odes gore na to TV i pojavice se strelice i klikni ljevo / desno i dobices DTV

To sam i ja prvo pomislio da moze, medjutim, nema tih strelica sa strana, samo TV pise i ne mogu tu nista da podesim...ili treba nesto prije da se podesi negdje drugdje, ili su me zaj*ali za televizor :angry4:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 09:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
@brka
sad nemogu uhvatiti net tv posto se mjesa sa bn tv na 55uhf a prije sam mogao al je bio veoma slab signal.........dali znas kada ce se tacno ugasiti analogni sa m.gore...........i kada net tvkrece sa dtv u regiji d2,evo od jutros imam 99 posto signala na 23uhf a na 39 veoma slab a bio je do sad veoma dobar

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo jedna informacija u vezi odasiljaca Sljeme i muxD u D2 regiji :
Kod:
Poštovani!

Sa objekta Sljeme DVB-T odašiljači rade s projektiranon snagom prema valjanoj dozvoli ali sa privremenog antenskog sustava. Do prijelaza na isključivo digitalno odašiljanje izvršit će se preinake kojima će ukupna izračena snaga biti nešto veća, no izlazne snage odašiljača za MUX A i MUX B koji se privode u antenu neće se mijenjati. Promjenama parametara odašiljanja, a vjerojatno i kanala može se očekivati i bolje pokrivanje u konzumnom području odašiljača. Kanale i druge parametre odašiljanja određuje i usklađuje sa susjednim državama nadležna agencija HAKOM.

U regiji D-2 od jučer počelo je eksperimentalno emitiranje MUX-a D, do daljnjega sa Košarevca, na 58. kanalu i s programom SBTV. Drugih informacija momentalno nemamo.

Pozdrav,

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 12:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Jun 2010, 11:02
drug je napisao:

U multipleksu B ce biti i RTL i Nova i jos 6 kanala? To je 8 kanala, kako to nagurati u mpeg2 formatu? Zar nije ovako: RTL, Nova i KN u "B" plus jos 3 tematska kanala, a ostala 3 bi trebala u "D", ako sam dobro razumio...

stane 6 kanala u multipleks, RTL I NOVA TV + 4, najvjerovatnije RTL2 i NOVA TV2 + još 2 specijalizirana

MUX D nacionalni isto čeka u pripravnosti.

a što se tiče novih hrt-ovih kanala,
da krenut će punom snagom 1.1.2011 a do tad eksperimentalno , do početka jeseni su pregovori i natječaji i već tad možemo očekivat kretanje, isto kao što sad eksperimentalno ide i MUX B i MUX A i MUX D, a tek od 1.1. kreće sve onako kako bi trebalo

@goraniric
po mailu jučer što sam ga dobio, u pregovorima su i ovih dana, no pošto oni moraju ića sa moslavačke gore digitalno,a ona je u D2 za očekivat je da će ići i sa psunja i sa papuka,
dok SBTV isto tako, no pričekat ćemo kraj natječaja i pregovora

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 13:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
vidjet cemo.cekamo da dodju i ti dani................al bas sam se nadao net tv da ce poceti ovih dana

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Broj1 je napisao:
Saleee86 je napisao:

To sam i ja prvo pomislio da moze, medjutim, nema tih strelica sa strana, samo TV pise i ne mogu tu nista da podesim...ili treba nesto prije da se podesi negdje drugdje, ili su me zaj*ali za televizor :angry4:

u podesavanjima za drzavu stavi hrvatska pa onda probaj

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 14:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@ Broj1
Druze probaj otici tamo u setup i da ti automatski skenira sve kanale, trebao bi i analogne i digitalne.
Probaj pa javi sta se desava.
Mada, druze imam losu vijest :(, malo sam gledao na lg siteu i evo sta kaze za ovaj tv sto si rekao da ga imas (LCD 32LH2000)
# Digitalni prijemnik: DVB-T MPEG-4 AVC(H.264)
A u Hrvatskoj je standard MPEG-2 :(.Tako da moraces kupiti digitalni prijemnik sa mpeg 2, jbg...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 14:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako podržava MPEG-4, podržava i MPEG-2 :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 15:59 
Voajer
Voajer

ufff muko moja predji na drugoga :confused4:

od jutros sam trazio garanciju za TV i ono uputstvo, ali nista da nadjem, pa sam otisao na sajt LG, pregledao sve televizore sto imaju 32'' i od slika najslicniji je onome LCD 32LG2100, ali ja znam da je na kraju moga bilo 3000 i moj ima 3 HDMI ulaza a 2100 samo 2, pa sam nastavio da kopam i u supportu nasao da imaju i ovaj moj...znaci model je LCD 32LG3000 to sam potvrdio i to je konacno
...
Nasao one manuale i vidio da recimo na mom daljinskom nema onog TV(D/A) dugmeta za mijenjanje digitalnog u analogni, vec nesto TV i STB na tom mjestu :S (reko sta je ovo STB majke mu ga spalim, pa kad ukljucim to nista od dugmica ne radi :S )

I resetova ja njega ponovo, stavih srpski jezik i zemlja Srbija...i opet isti slucaj kad idem menu/setup postoje samo 3 stvari: automatsko,rucno i program edit, a vidio sam jos dole da imaju neki fazoni u ovom uputstvu sto sam skinuo sa neta (po resetu on automatski trazi kanale i samo analogne je nasao...ponovo)

I sad taman kad sam bio spreman da se razjaucem da nosim TV kod Ivice, posto je kupljen u propalom Pevecu, vise mi dzaba i garancija i sve :mad:
taman do zovem starog da nosimo TV danas popodne, ja pogleda ovdje i poslusa Goxxona i ponovo resetova i postavi na hrvatsku...Druze imash pivu od mene, javi da te castim odmah danas, evo ga sad je sve super, sva 4 kanala su nadjena bez ikakvih problema.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@ <Enter_name>
Hm vidis to nisam znao, mislim znao sam da samo mpeg2 ne podrzava i 4 ali da 4 podrzava i 2 nisam znao :P u svakom slucaju hvala na ispravci.
Vidis ja se nisam sjetio tog da se stavi na hrv regiju..

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Dogovoricemo se za pivo:) a to za zemlju sam slucajno nasao kad sam trazio kako otkljucati usb ulaz. Ljudi iz srbije su provalili da moras staviti HR jer kad je radjen softver SRB nije imala digitalu. E da ako budes imao kablovsku i pokusavao digitalu najbolje se pokazala Finska;)

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 14:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
kako ja imam jos hrt2 i rtl na analogno???

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 14:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kablovska ili moslavacka gora...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 16:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Mar 2006, 23:33
Јој кад нема, јој кад има...

:)

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 22:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
brka je napisao:

stane 6 kanala u multipleks, RTL I NOVA TV + 4, najvjerovatnije RTL2 i NOVA TV2 + još 2 specijalizirana

Sad nadjoh tekst – kazu ipak 5 u multipleks B
http://www.mportal.com.hr/Default.aspx? ... 44&id=4392

sto je taman gornja granica, gdje ces 6 natrpati u multipleks. Em sto je vec bitrate, sa 5 kanala u istom, na granici dobrog, obzirom da je kapacitet multipleksa 22,39 mbit-a. Kad bi bilo 6 onda bi bitrate bio oko 3,5 mbita sto je jako lose. Uz los encoder onda se dobija ovako negledljiv program u DVB-T mrezi:

Slika

Slika

Slika

Preuzeto sa:

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-te ... ndex4.html

brka je napisao:
MUX D nacionalni isto čeka u pripravnosti.

Koji postotak stanovnistva je uopste pokriven signalom multipleksa D?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]