TaškoBL je napisao:
Ti vidis nasu politiku jednim ocima, ja drugim... Ali smo obojica protiv fasizma i nacizma, samo oni tebi obuhvataju mnooooogo sire podrucje... Al' 'ajd... Jedino sto me nervira sto si (ili se pretvaras) kvalitetno nepismen(nije ni to veliki problem) ali optuzujes druge da su sisli sa ovog ili onog brda... Lakse malo. Za sve ti je kriv Dodik. Ako mozemo ista uciniti da sprijecimo ili smanjimo uticaj gamadi sa zapada, onda to ne ide konstantnim optuzivanjem pojedinaca ili grupacija ljudi... Mnogo je siri krug... I mi snosimo veliki dio krivice, sto smo dopustili da nam udju u sistem. Ulaze kreditima, pozajmicama, koncesijama...
Ajd mi nabroj zemlje u kojima vladaju likovi koji nepašu amerikancima? Sjeverna Koreja, Sjeverna Koreja, Sjeverna Koreja, Kuba, Kuba, Kuba, Venecuela i nepada mi na um više a ima još pokoja. Analogno tome u BiH(oba entiteta) su njihovi ljudi i ljudi koji hebu nas u njihovo ime i u njihovu korist. Jesam li ja dozvolio kredite i kapital ili naše vlasti? E stoga sam ja da u totalu uđemo u sistem i priključimo se u sve što se priključiti da. Ako nam nebude pasalo, lako će mo izjedati sistem iznutra nego ovako iza zavjese i pod redovnom prijetnjom bombardovanja ako nebudemo dobri. Nacionalizam je sredstvo naših političara, i pošto kontam da ideš na faks, nekontam da neshvataš da je sve u igri i sve je moguće izmanipulisati. Stavi na stranu tradiciju, heroje i čestite ljude. Nih ne treba mješati i koristiti u te svrhe ali i to se radi. U tome je naša razlika, mene i tebe. Crkvu neću pominjati, mafija od 2000 godina i nemožeš im ući u kraj i nikom ne polažu računa osim Bogu? Daj zajebi. Još jedna bitna stvar, ja ne mrzim muslimane i hrvate, ove one bilo koje, to su ljudi dobri i loši.