banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 23:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2010, 16:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ta-ba-da-dam!!!
Na prikačenom linku možete naći fin audio snimak koncerta grupe ''Preli' Džemom'' održanog u DFK 13.04.2010, propraćen CD artworkom. 14 veoma interesantnih numera matorih rokera Pearl Jam u ruhu koje su skrojili njihovi posvećeni fanovi.

http://www.megaupload.com/?d=YOVE0ZB0

Svirali članovi foruma:
Freak on the Leash - bas;
Popokatapetl - gitara(pretežno solo)+back vokal;
Nasmješiti luzer-gitara(pretežno ritam)+lead vokal;
Nenad Dobrijević Imenjak - bubnjevi.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 20:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne zvuči ovo loše...ni malo....samo vam je ovaj pjevac malo....fali mu kapaciteta......

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
A da, malo pjevac steka bez uvrede bilo kome naravno......podrzavam u svakom slucaju cover bend Pearl Jama.....Malo ko slusa PJ sto je velika steta i sto vise svirki Preli Dzemom bude imao u BL to ce nadam se vise ljudi cuti i za Pearl Jam......zato podrzavam u svakom slucaju :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Naravno da ima ljudi u Bl koji slusaju PJ, samo sto nam niko nikad ne javi kad su svirke 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 21:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Naravno da ima ljudi u Bl koji slusaju PJ, samo sto nam niko nikad ne javi kad su svirke 8)

Kako kome.....:D

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46

Ma ima ali malo moras priznati, nazalost malo :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moze i to da se rijesi:

ko prvi zaradi vecu kintu nek otkupi Vikom, Bel, K3 itd i po citav dan pusta normalnu muziku>
nakon 3-5 godina mogucnosti izbora kod klinaca dok listaju kanale na tv-u, dobicete par hiljada onih
kojima mozdane frekvencije jos ferceraju i koji ce da se nadju u normalnoj muzici.

Dokle god vlasnici televizija, urednici, radio dj-evi, lokalni tezgarosi i svi ostali u prici budu ljigavi djilkosi,
i dokle god se ne pojavi u medijima neko sa mudima i mozgom istovremeno (kod nas rijetka kombinacija) nema vajde>
ovakvo ispiranje mozga klincima niko nije dozivio jos od vremena Gebelsa.

Zasto je situacija takva?
Ministarstvo kulture nema vremena?
Ministar i sekretar za kulturu nemaju tv kuci?

Nista od toga...prosto su nezainteresovani za vlastiti posao za koji dobijaju plate od NASIH para.

Da li se bunimo? Jesmo li ikad protestvovali?
Trazili prostor za svirku u centru samo da pokazemo revolt i bunt?
Tesko? Ko ce se organizovati? Ko ce donijeti razglas?

Nista od toga nije problem samo dok ima volje, a sama cinjenica da je neko formirao OVAKAV bend u nasoj banjaluckoj zabokrecini je FENOMENALNA,
i zato prekinite kenjati kako takve svirke nemaju publiku.

Itekako imaju. Problem je u tome sto ljudi koji slusaju takvu muziku ne izlaze iz kuca jer im se ne slusa Djogani,
a kad cuju da imaju u gradu neki klinci carevi sto deru grunge i rock naravno da ce ih vijest zaintrigirati da dodju na svirke.
I to je ono sto moze promijeniti stvari, to je ono sto moze uticati na neke klince da se umjesto seljacenja uhvate kreativnosti.

Sorry na offtopicu, ali uopste nije offtopic. U drugim gradovima kad neki pank bend radi promociju
na svirku im dodje maltene Halid jer je "cuo da su momci nasi, da su odlicni i da ce mozda napraviti proboj",
jedino u Banja Luci sta god krenes da radis odjednom se stvori devetsto ljudi da ti prije nego sto ista i probas kazu
"ma cova, nema teorije" i umjesto podrske daju milion i jedan razlog zasto to sto radis nece uspjeti i nema smisla.

Dosta s tim.
Momci svaka cast, samo naprijed!

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Jamesdin svaka cast......jako dobar post
A eto ja sam 1 od tih klinaca koji slusa Pearl Jam i hajde da kazem navukao sam jos neke ljude na taj bend tako da nas ima a bice nas jos vise, ne samo nas koji slusamo Pearl Jam nego uopste mladih koji slusaju neku normalnu muziku.....

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 01:17 
Veteran
Veteran

Evo pjevač se javlja :) . Šta da kažem, teško je parirati Ediju. Neko je gore mudro rekao '' fali mu kapaciteta''. Ja bih se složio s tim i formulisaću to ovako - pjevač ima limit i zna gdje je isti :D . Meni je bilo bitno da ispoštujem vokalne linije u smislu uživanja u istim. Da pjevam visoko kao Edi i još da režim/galamim u isto vrijeme kao on prosto nemam mogućnosti (što rekao Mirko iz Pajperovog smijeha- ''Renda se grlo kao sir'' :D ). Nemam kapaciteta. Itd. True. Trudio sam se/trudiću se. No i dalje mislim da ih je malo koji bi odradili Pearl Jam, onako, iz srca, a da bude i uredno+bolje(ja sam čuo samo jednog - Keva iz Greja). Tim sam se i vodio - Najveći sam fan :D .
No ofense taken here, jer sve što ste rekli je istina.
Sve u svemu, slušljivo, ne? :lol:
Pozdrav. ''Pjevač''.
I hvala Jasmedinu na prelijepim konstatacijama. He makes us feel ''alive''! :D
Ćao.
(dođavola, opet sam se pravdao...i nick mi je čudan...šmrc.)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 02:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Kako ne slušaju ljudi pj? Evo ja sam sad htjela ići na koncert, ima 6. jula...
Samo naprijed, momci!

p.s. jamezdine, slažem se s tobom..

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:37 
Administrator
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
Evo pjevač se javlja :) . Šta da kažem, teško je parirati Ediju. Neko je gore mudro rekao '' fali mu kapaciteta''. Ja bih se složio s tim i formulisaću to ovako - pjevač ima limit i zna gdje je isti :D . Meni je bilo bitno da ispoštujem vokalne linije u smislu uživanja u istim. Da pjevam visoko kao Edi i još da režim/galamim u isto vrijeme kao on prosto nemam mogućnosti (što rekao Mirko iz Pajperovog smijeha- ''Renda se grlo kao sir'' :D ). Nemam kapaciteta. Itd. True. Trudio sam se/trudiću se. No i dalje mislim da ih je malo koji bi odradili Pearl Jam, onako, iz srca, a da bude i uredno+bolje(ja sam čuo samo jednog - Keva iz Greja). Tim sam se i vodio - Najveći sam fan :D .
Pozdrav. ''Pjevač''.
Ćao.

Kad sam rekao da nemaš kapaciteta....mislio sam na to da sam cijelo vrijeme slušanja imao osjećaj da ti je ovo previše duboko....Možda se varam.U svakom slučaju nije neka ozbiljna zamjerka.....Meni je žao što nisam bio,freak mi je poslao pozivnicu preko FB (bar neka korist od glupog naloga) ali mi se taj dan iskomplikovao tako da nisam znao da li ću znati naći kuću,kamoli DFK....

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 10:17 
Veteran
Veteran

_zoka je napisao:
Pozdrav. ''Pjevač''.
Ćao.

Kad sam rekao da nemaš kapaciteta....mislio sam na to da sam cijelo vrijeme slušanja imao osjećaj da ti je ovo previše duboko....Možda se varam.U svakom slučaju nije neka ozbiljna zamjerka.....Meni je žao što nisam bio,freak mi je poslao pozivnicu preko FB (bar neka korist od glupog naloga) ali mi se taj dan iskomplikovao tako da nisam znao da li ću znati naći kuću,kamoli DFK....

Aaaaaa dubina :D ...e to bih već mogao srediti. To se malko provježba i eto ga. Inače smo kompenzovali dubinu za visinu tj. spustili smo štim malo dole zbog tih kritičnih visokih koji mi poderu glas za 3 sekunde i onda ne mogu ni da pričam a kamoli da pjevam :D . To što u dubini na momente zvuči kao da, recimo, karikiram Elvisa(jebiga :D ) je uglavnom posljedica tog spuštanja, ali to veoma vjerovatno mogu srediti. Biće bolje. Valjda. Ako budem više pio prije nastupa :D . Vopi definitivno pomaže. Provjereno. Sad znate zašto su vokali često p'janci. Žrtvuju se ljudi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
=D>
Ne znam koliko visoko pucate, ali ja sam zadovoljan :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 10:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Vopi definitivno pomaže. Provjereno. Sad znate zašto su vokali često p'janci. Žrtvuju se ljudi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Sve za umjetnost.....Ovo bih i ja volio....Da naučim da sviram i napravim neki cover band.....Čisto da se zaj3bavam malo...... :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja sam (svojevremeno u proslom milenijumu :D ) imao cover band koji je svirao vecinom STP, PJ, AiC itd.,
i problem sa visinama kod PJ smo rjesavali jednostavno - lagano kvartu nize, buduci da sam bariton nije mi bilo preduboko,
a visine i rezanja isle mnogo prirodnije i meni a i usima slusalaca, a gitaristima nije muka gatati rifove in gis, ili in b,
nego ostanu u otvorenom stimu npr d>a, e>h, sa takvim prestimavanjem ostaju ti oni ludi grunge akordi
(u a duru iskuliras slobodnu h zicu, na e mol osnovu dodas d i fis na zadnje dvije zice kao da je spic od d dura itd)

Sto se tice vokalne tehnike imaju fazoni za rezanje na koje ispjevas koncert bez ikakvih problema
(inace kad ides na fazon "turpijanja" posle svirke od dva sata mozes pravo na ORL :) ),
a da nema tih fazona pjevac tipa Morbid Angela bi bio na infuziji posle tri pjesme.

I jope da ponovim: samo naprijed momci, svaka cast!

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 11:37 
Veteran
Veteran

Sto se tice vokalne tehnike imaju fazoni za rezanje na koje ispjevas koncert bez ikakvih problema
(inace kad ides na fazon "turpijanja" posle svirke od dva sata mozes pravo na ORL :) ),
a da nema tih fazona pjevac tipa Morbid Angela bi bio na infuziji posle tri pjesme.

Ček ček malo. Sad ću nešto ozbiljno da te pitam. Jel' to znači da se ovo dole prikačeno da naučiti? Ako da, reko', da se bacim na posao, jer i ja bih ovo radio...al' mi nešto ne ide...šta ćeš...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z_bP4gDV8RM[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MPplYtEFz-U[/youtube]

ili bar ovako:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mAxUIjJrFKQ[/youtube]

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 20 Jun 2010, 11:53, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 11:38 
Administrator
Korisnikov avatar

[quote="Jamesdin Kurtovic"]
a visine i rezanja isle mnogo prirodnije i meni a i usima slusalaca, a gitaristima nije muka gatati rifove in gis, ili in b,
nego ostanu u otvorenom stimu npr d>a, e>h, sa takvim prestimavanjem ostaju ti oni ludi grunge akordi
(u a duru iskuliras slobodnu h zicu, na e mol osnovu dodas d i fis na zadnje dvije zice kao da je spic od d dura itd)

/quote]
Tačno si mi ubio želju da naučim da sviram.... :-? :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma sta ti je chova, pa skontaj, ko su najbolji muzicari?

Crnci i cigani, a sto? Bas zato sto ljudi nemaju skolu, pa im kreativnost nije okovana sablonima,
(iako ih dosta zavrsi nize skole, tek radi osnovnih pojmova i informacija)
tako i grunge> sviras normalne akorde pa kad ti dosade skines prst sa neke zice, negdje dodas i kad zazvuci to je to,
sta te boli dal se taj tvoj akrod zove recimo a#6/9, ti ces ga kontati drugacije, a njegova sifra treba samo onom ko hoce da te skida ;)

Princip je jednostavan - samo kreativno i bez kompleksa. 8)

@nasmjesiti

Naravno da moze, pa sta mislis kako cova izdrzi citavu evropsku turneju,
fora je proizvoditi taj ton sa sto otvorenijim grlom da potisak daha ne udara direkt na glasnice nego u stranu
(mada je nezgodno objasniti ovako samo pisanjem)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Shabban je napisao:
sto vise svirki Preli Dzemom bude imao u BL to ce nadam se vise ljudi cuti i za Pearl Jam

E ako nisu do sad culi nemaju onda ih j..., ne moraju ni cuti.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ako se Karlo ne skine na nekom od sledecih nastupa necete daleko dogurati kao bend :lol: :lol: :lol:

A svirka je bila odlicna, dolazim i na sledecu :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]