banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 17:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2010, 21:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2010, 16:18
.

Poslednji put menjao CrazyChild dana 27 Jun 2010, 15:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 21:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
[Enterprise] je napisao:
CrazyChild je napisao:
gdje mogu da nabavimm skripte.

u OBI-u, gdje bi drugo

:laughing5: :laughing5: :laughing5:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

-

Poslednji put menjao CrazyChild dana 27 Jun 2010, 15:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
giometar je napisao:
[Enterprise] je napisao:
CrazyChild je napisao:
gdje mogu da nabavimm skripte.

u OBI-u, gdje bi drugo

:laughing5: :laughing5: :laughing5:

:lol: :lol:

imas temu o upisu na zurnalistiku,stavio sam i linkove,a imas i fakultet u kampusu pa prosetaj.
LOCK !

Poslednji put menjao anoniman dana 06 Jun 2010, 22:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

.

Poslednji put menjao CrazyChild dana 27 Jun 2010, 15:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
CrazyChild je napisao:
Ne daje ta tema bas puno informacija ako je to ta na kojoj sam ja bila,a inace nisam iz Bl da samo mogu odsetati do faksa,mislim ici cu u Bl al tek kad izadje konkurs,pa eto ukoliko sta sazna ko to sta sam pitala neka pise ;)

:angry4:
link sam ti vec okacio na drugoj temi a evo sa te tema za koju tvrdis da nema informacija na njoj.
Citiraj:
Uglavnom, od knjiga "Opšta enciklopedija" i "Srpski za Gimnaziju (ovo sam zapamtio :wink: )".
Trebaš još pročitati jednu knjigu od Tanje Duronjić (zaboravih koju) i pratiti dnevnu štampu jedno 7 dana (datumi pišu na tom listu).
Prijemni se sastoji iz nekoliko dijelova (koliko sam skontao :D )

pa lepo procitaj temu.
a kada lepo hoces da studiras ovde onda bi mogla i posetiti bl i videti sta treba.ima i informator sa svme sto je potrebno :wink:

a skripte imas u OBI-ju :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

-

Poslednji put menjao CrazyChild dana 27 Jun 2010, 15:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
ally_SANDRA je napisao:
Hvala :) A da li je neko mozda bio na pripremama ove sedmice? Kakvi su zadaci?

Mislim da je ipak 100KM, knjige jesu besplatne i prema iskustvima ljudi koji su ranije upisivali ETF upašćeš ako se samo pojaviš na prijemnom koji jeste težak ali i pretežak i onda bi otpalo previše ljudi koji se hoće upisati pa moraju spustiti kriterijume...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
nal91im je napisao:
Ja sam cuo da ima pomoc u vidu da su knjige besplatne i dobija se ja mislim 70KM.
Tako je i na masinstvu PMF itd.

tako je TREBALO da bude na masinstvu, ali koliko je meni poznato to je bilo samo mazanje ociju brucosima

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 16:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ajde da i ja ubacim koju mudru misao. Iako sam pisao o tome na još par tema, za upis se treba pripremati, poželjno je prevježbati zadatke sa prethodnih prijemnih ispita jer mogu kao što su uradili prošle godine da daju neke komplikovanije zadatke i da većina ne položi prijemni u prvom roku, pa da idu na drugi i treći. Ko ne položi ni na trećem prošle godine je bio primljen jer je bilo više od pola slobodnih mjesta.

Knjige za obavezne predmete jesu besplatne, tj. posudiš ih iz biblioteke, i kad položiš onda vratiš. Neke ipak treba kupiti, kao što je recimo knjiga iz algebre, ne zbog toga što profesor tako zahtjeva, već što ona u potpunosti prati plan i program. Uglavnom ko radi može i sa ovom iz biblioteke položiti, ali većina ipak kupi. Naravno tu se još ponešto sitno mora kopirati (uglavnom poneka skripta i neke zbirke, jer zbirki ima jako malo u biblioteci), ali i to je podnošljivo.
Od one nadoknade što je obećana prilikom upisa ne znamo šta će biti, do sada je isplaćeno samo 100 maraka, a za ostalo čekamo :)

O upisu i zadacima sa prijemnih više informacija se može naći na sajtu fakulteta. http://www.etfbl.net

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 20:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Riba je prosle godine otvorila temu... Do sada je valjda upisala ili odustala :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
Riba je prosle godine otvorila temu... Do sada je valjda upisala ili odustala :lol: :lol: :lol:

Strava nema šta. Ja pročitao samo 16. Jun, a ne i 2009... :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Panzer je napisao:
giometar je napisao:

A uvale :lol: Kakvi su ovo rudari sto vole da kopaju ove matore teme :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Last December je napisao:
Panzer je napisao:
giometar je napisao:

A uvale :lol: Kakvi su ovo rudari sto vole da kopaju ove matore teme :roll:

Ma tražio i ja neke informacije za ETF i u pretrazi mi ispadne ova tema i kao što rekoh vidio samo dan i mjesec, ne i godinu. A šta sad, šta, upisivaće se i ove godine ljudi na ETF. Aktuelno je sad barem... :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 15:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:14
jellyfish je napisao:
mogi je napisao:
hvala svima na odgovorima...nadam se da su bili iskreni......valjda ce proc i taj prijemni dobro :)
samo jos nesto da li neko ima ili zna gdje da nabavit knjige za prijemni na arhitekturu ili farmaciju...????????

Predlazem ti da ne ides na arhitekturu i farmaciju i elektro ako iz matematike nemas bar 4. Ako ti slabije ide matematika mislim da ce biti tesko. Ako ti je matematika jaca strana onda nemas problema u vezi ovih fakulteta. Ako nije, onda izaberi nesto gdje nema matematike.
Ako ti trebaju knjige za prijemni, imam testove za prijemni za medicinski fakultet iz hemije i biologije, ne znam je li isti i za farmaciju.

A sto se tice Fizike na PMF.....tu ima matematika....ali ne toliko kao na ETF ili Masinskom....barem sam tako cuo....jer nisam nesto jak sa matematikom... :D A planiram upisati Fiziku pozz :D
Pa da li neko zna koliko matematike ima tamo.....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
a ja predlazem da dobro razmislis sta upisujes, nesto sa cim ces moci lako da nadjes posao poslije faxa. sve stoji, i to da upises nesto sto volis, ali ako tu nema kesha, zajebi to. kad ima para, lako se to zavoli.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
WinstonWolfe je napisao:
a ja predlazem da dobro razmislis sta upisujes, nesto sa cim ces moci lako da nadjes posao poslije faxa. sve stoji, i to da upises nesto sto volis, ali ako tu nema kesha, zajebi to. kad ima para, lako se to zavoli.

Ne slazem se s ovim. Pomisli samo na godine profesionalne karijere i da sljedecih 40 godina moras da ustajes svako jutro sa grcem u zelucu pri pomisli na ono sto te ceka na radnom mjestu. Znam ljude koji su povracali ujutro pri pomisli na odlazak na posao. Naravno, nije svako radno mjesto tako brutalno :fadein: ali ipak, ja bih odabrao da radim nesto sto volim i u cemu mogu biti najbolji, ili bar u vrhu a najbitnije da me raduje odlazak na posao i da mi ne predstavlja muku, nego zadovoljstvo.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ni ja se ne mogu nikako složiti s tim. Oslade ti se pare u početku, ali treba raditi nešto ne voliš svaki dan, i tako u nedogled. Ukoliko neko nije načisto sa sobom šta želi, pa mu je i svejedno, ok.. zašto ne gledati da radiš nešto što je bolje plaćeno i sl. Ali ostaviti po strani nešto što voliš i želiš raditi samo zbog toga što računaš na veću platu (a pitanje je i koliko je to izvjesno) je po meni nepromišljeno.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 20:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:

Tako sam i ja mislio da cu zavoljeti geodeziju, kad ono... :lol:
U sustini, to je licna stvar, ko moze preci preko toga, dobro mu bude. Ja nisam mogao.

Sada je sva nada u informatiku i ETF! :evil3:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
ja njoj to kazem jer koliko sam shvatio, ona u sustini ne zna sta da upise, tako da joj je svejedno. ali i dalje stojim iza toga da treba da upise nesto sto ce joj omoguciti da se lako zaposli i da dosta dobro zaradjuje.
a sto se toga tice da trebas da radis ono sto volis, sve zavisi s kakvim ljudima radis i sta radis. ali ipak mislim, imajuci u vidu kakva su danas vremena i kako se zivi, da ipak treba dobro da razmisli sta da upise.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]