banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: BL bajk sajt
PostPoslato: 09 Jun 2010, 12:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2007, 22:17
Pozdrav svima...

Jedna mi se idejica po glavi mrdulja. Budući da sam i sam biciklista, i svakodnevno vozim bicikl, te po ulicama vidim dosta mladog i starog, vozi svoje bicikle. I drago mi je zbog toga. Budući da je biciklizam u Banja Luci još u pelenama, javila se i sljedeća idejica.

Želio bih/mogao bih napraviti nekakav biciklistički sajt, gdje bi se (bi trebalo) okupljati banjalučko (a i ostalo) biciklističko društvo.
Pa bih napravio nekoliko sekcija:
Ture - pa da se ljudi dogovore o organizuju, i odu na manju ili veću turu.
Servis - uputstva, i video uputstva (možda čak i u lokalnoj produkciji) kako servisirati bicikl
Ishrana - voda, hrana, mršavljenje, puls, kadenca
Najave - raznorazne najave
Oglasi - ništa na veresiju :)
Takmičenja - kod nas :) i u okruženju, kalendar
Izvještaji - sa tura, sa trka, sa...
....

I naravno forum, da ljudi mogu raspravljati, objašnjavati, hvaliti i kuditi...

Pa da se na jednom mjestu svi okupimo, pa možda se napravi i kakva akcija, ili ko zna...

Eto, ja bih vas sve pitao šta vi mislite o svemu tome, da li nam tako nešto treba, ili možda ne treba, ili...

Vrh

Tema posta: Re: BL bajk sajt
PostPoslato: 09 Jun 2010, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
sjajna ideja
ja bih rado posjecivala sajt

nekada davno :D sam bila strastveni/a biciklista/kinja
upravo namjeravam opet poceti s tim, prvo-kupiti bicikl pa onda sve ostalo

iz moje perspektive, mislim da bi sajt trebalo da ima i sekcije:

-promocija biciklizma 1 (ili kako bi se vec zvalo, uglavnom-posveceno pocetnicima i eventualnim buducim biciklistima u smislu savjetovanja na sta se treba obratiti pazna pri kupovini; ima ovdje negdje na forumu neki obiman topic na tu temu...ja licno sam posljednji put vozila poni pa sam malo izgubljena pred novom ponudom, a ne bih bas da odem i kazem: dobar dan, dajte mi onaj crveni, hvala i dovidjenja)

-promocija biciklizma 2 (u smislu zalaganja za prilagodjavanje gradske saobracajne strukture biciklistima posto smo svi svjesni da je stanje ocajno, mene licno je to najvise prekinulo u koristenju te vrste rekreacije i prevoza; doduse, to bi zahtijevalo aktivniji angazman, osnivanje nekog udruzenja i sl.)

-Sponzore bi trebalo traziti u radnjama koje prodaju te stvari i koje bi trebale biti svjesne informativnog, pa tako i ekonomskog znacaja neta

pozzz

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 14:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

...upravo tako...

1. a budući da je biciklizam još u pelenama, jedna od ideja je da se kroz razne vidove članaka/tutorijala/brošura/dokumenata/video-a pomogne svima, i biciklistima početnicima, i onima koji još nisu ni počeli sa pedaliranjem...

2. Radilo bi se i u stom smjeru. Postoji par idejica. Ali prvo da se bar malo mrdne naprijed...

3. A sponzori... :D :D :D Raditi kvalitetno, i sami će doći... :D :D :D

Pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
[quote="vrba"]Pozdrav svima...

Jedna mi se idejica po glavi mrdulja. Budući da sam i sam biciklista, i svakodnevno vozim bicikl, te po ulicama vidim dosta mladog i starog, vozi svoje bicikle. I drago mi je zbog toga. Budući da je biciklizam u Banja Luci još u pelenama, javila se i sljedeća idejica.

BSK je osnovan prije skoro 100 godina tako da pelene koristi mozda za inkontinenciju (upitati Tanu Kuvalju http://www.boracbl.net/intervju/o1_kuva ... asije.html ) plus ucesnik olimpijade 1968 u meksiku kao biciklista a i burazera mu Tihu i snovce Vladu i Ranka imala je banjaluka bickliste i prije MTB ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@chils
hoces reci da postoji neko aktivno udruzenje biciklista ovdje-za ljubitelje?
mislim da ne
ili kluba-za sportiste?
mislim da da, barem nekada
ili da biciklizam kao sport ima tradiciju u BL?
mislim da da

u svakom slucaju, hvala sto si skrenuo paznju na to

@vrba
ja sam stekla utisak da bi se sajt (i mozda neko udruzenje) bavio preshodno rekreativcima, amterima, ljubiteljima voznje...promocijom voznje biciklom uopste, mozda previse gledam svari iz svog ugla

priznajem da sam i sama neoprezno upotrijebila termin "biciklista/kinja" opisujuci samu sebe :D, a misleci pritom na cestu voznju (iz prakticnih-stici iz tacke A u tacku B-ili cisto rekreativnih razloga) dok taj termin zapravo implicira bavljenje sportom sa svim sto to podrazumijeva, a sa cim licno nemam niti sam imala dodira

dakle, ne bi bilo lose i na sajtu razgraniciti
sportsku dimenziju gdje bi se koristili termini "biciklizam", "biciklista", "klub" i slicno
i rekreativno-prakticnu gdje bi bila razmatrana svakodnevna i promotivna strana cijele stvari i gdje bi se forsirali termini poput "hobi", "uzivanje", "problemi sa saobracajem", "moj prvi bicikl", "udruzenje" i slicno

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka

;) rekreativacm i sam, ali zarad stotina clanova BSKa moramo baratati cinjenicama

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 20:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@chils

Sorry, pogrešno sam se izrazio. Da, znam, biciklizam u Banja Luci nije u pelenama, već ne vidim da se tu nešto dešava, generalno oko biciklizma. BSK je super, primjetio sam nekoliko momaka u treningu, i to je super, ali šta ćemo sa ostalim biciklistima, rekreativcima, putnicima, ljudima koji imaju brdski bicikl :) i svim ostalim...

BSK je biciklistički klub, u kojem momci treniraju, idu na trke, i to sve na drumskim biciklima, i taj krug je prilično mali. Trebali bi malo više poraditi na promociji biciklizma. Od njih, jako je lijepo što su suorganizatori trke Banja Luka - Beograd, na neki način su postavili Banja Luku na biciklističku mapu ovog dijela svijeta. Super.

Ali, sve to nije biciklizam. Moje mišljenje je da Banja Luci treba više biciklizma, na svačiju korist, pa eto, razmišljam naglas.

BTW, Lično znam i Tihu, i Vladu, i malog Ševu. A Tane, Tane je legenda. A ja sam jedne godine vozio plavi Poni, u akciji "Сви на бицикле", gdje smo u Čelincu jeli vojnički pasulj (koji miriši do dan danas) :D

Pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 02:09 
Stara kuka
Stara kuka

e te akcije tipa svi na bicikl ili svi u setnju (pa dobijes onu malu knjizicu i znacke ako me sjecanje ne vara to je organizovala sudentska organizacija bl (nisam u BL pa ne mogu potraziti znacke :) )to treba, ali ta indolentnost i beterluk su malo veci problem, biciklizam je samo jedan segment u tom. Doduse baby steps pa krenuti sa biciklizmom i doci do mladih gorana ili spaciranja transverzalom i grahom nekim druggim danima a ne samo 22 aprila

podrzavam ideju sajt treba

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 14:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
da ne otvaram novu temu dzabe, vi koji se razumijete kazite mi na brzinu:

koliko me dodje jedan polovan bajk da se mogu sa njim po gradu vozati, ono da je jeftino sa osnovnom opremom pedale rucke tockovi (bez airbegaa disk kocnica i ostalih dzidza midza) a da se ipak ne raspadne sve na njemu posle mjesec dana ?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
viewtopic.php?f=52&t=37791&start=220
Imas i ovde temu vezanu za bicikle.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 14:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hvala, vidio sam...

...bilo mi je glupo da usmjeravam ljude, da pogledaju moj post. U istoj sekciji smo, pa sam mislio da će ljudi vidjeti ovaj moj post, i da će komentarisati...

Dobro je, dvoje ljudi se javilo... Ma, samo lagano... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 14:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

...auuu al sam promašio...

@apokaptus
Sad, koliko ti se isplati kupovati polovan bicikl u Banja Luci, nisam baš siguran, jer zavisi od mnogo faktora.
Istina je da polovni bicikli daju više, za ono koliko su plaćeni, ali treba imati sreće, pa ubosti pravi. I onda ga pregledati i uvjeriti se da na njemu nemaš potrebu raditi nekakav veliki servis ($$$) poslije kupovine.
Ja bih pregledao Male Oglase, postoje dva-tri oglasa ljudi koji dovoze bicikle iz Zapadnih zemalja, i mislim da se kod njih mogu naći pristojni bicikli za nekakvih 100 Eur (200 KM)... Nazoveš, pa se raspitaš...

Kod novog, moj ti je prijedlog:
Capriolo Monitor - 403 KM
ili
Polar Matrix - 350-tak KM

...i još nešto. Nemoj misliti da si kupovinom bicikla završio... Treba ti i kaciga (da, treba ti), svjetlo, blinker, bidon... ostalo neću nabrajati...
...i da se ne usudiš da ideš u VEEEELIKE trgovine, po limeni bicikl.... :D

...uuuu, roman napisah. Sorry :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@vrba
ovaj prvi link ne radi

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

...žao mi je, sajt im ne radi.... jutros je radio. Inače Wolf Bikes su banjalučka firma, pa je cijena ta koja je u BL.

Evo ga na oficijelnom sajtu: Capriolo Monitor

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Vidio sam juce u Vernu neki Capriolo za 230 ili 239KM, solidno izgleda. Ima jos jedan za nekih 240-250K malo bolji.
Sve mi se cini da je ovo taj prvi, sorry ako grijesim, ali vrijedi pogledati za te pare: http://bike.capriolo.com/bicikle/passion-man-0

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 22:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:D ...ne znam šta da kažem, a da ne izgleda bezveze...

Jedan od problema ovih jeftinijih bicikala je materijal od kojeg se izrađuje ram bicikla. Najjeftiniji su čelični, i cjenovni razred tih bicikala je između 0 i 300-tak KM (do 150 Eur). A oni su najteži.
Aluminijum je bolji izbor.

Drugi problem je kvalitet/robusnost mehaničkih dijelova. Prebacivači, mjenjači, pogoni, točkovi. Jako često servisiranje ($$$), podešavanje, dotezanje... Pod uslovom da se bicikl svakodnevno koristi.

Nekako se oformila granica ispod koje se ne isplati ići, i to bi otprilike bilo oko 200 EUR/400 KM, za novi bicikl, kupljen u prodavnici. Sa namjerom da se iole vozi.

U svakom slučaju, svi ovi bicikli će poslužiti svojoj svrsi, i donijeti dosta lijepih trenutaka vlasniku/ci, pa ko voli nek izvoli...

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 13:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@Vrba sta je to ostalo covjece sto treba ??? :D

Kacigu koliko vidim po banjaluci SKORO NIKO ne nosi. Ne bi je vala nosio ni ja osim ako murijaci ne zacaju :)

sto ce mi svjetlo covjece pa po danu se bajk vozi :D

i sta je blinker i bidon ???

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

...Kaciga OBAVEZNO. Policija me je 28.05. zaustavljala, ja se nisam nadao da će me mladi policajac zaustavljati sa STOPaljkom, već sam prošao pored njega, i stao kod patrolnih kola da pitam drugog policajca da li je kaciga obavezna.
A odgovor je bio:"Da, obavezna je. A ignorisali ste kolegu, ali bili ste korektni, pa... siđite sa bicikla, i gurajte ga do kuće...". :D
Ostade mi 40 KM u džepu. Ispred Hard Rock-a.
A kaciga nova 28 KM.

...i primjećujem da sve više ljudi nosi kacigu.

A kaciga radi samo jednom. Evo šta sam napisao prije neki dan na jednom drugom forumu:

Citiraj:
Eto, juče sam se vozio, i pri povratku kući, mi zazvoni telefon. Sa suprugom sa izrazgovaram 15-tak sekundi, završavam razgovor, jednom rukom upravljam, a drugom pokušavam da ubacim telefon u ruksak, kad 1 milisekund kasnije... Prednji točak, lijevo-desno, lijevo-desno, ja kao da ubrzam, i pređem rupice, noga lijeva proklizuje na pedali, patika ulijeće među žice prednjeg točka....

Dok padam, smiješno mi je bilo, pitao sam sam sebe: Pa zar je moguće da se meni ovo dešava? :D

...polijećem preko guvernale, slijećem na šljunak pored, padam nekako postranice, pravim kolut naprijed, i od inercije jako brzo ustajem.

Naravno, sve se to dešava direktno ispred bašte jednog od kafića. Čujem komentare... :D
Par ogrebotina na nozi, sve oke. Ispravim upravljač i točak, malo raširim kočnice na prednjem točku, da mogu voziti, i nastavim....

Sve super, jedino mi je žao brojanice koja je pri padu nestala..

E, da... Moja procjena brzine kretanja pri padu je 5-7 km/h. Šta reći? :D

...a blinker: Zadnje trepćuće (a može i da ne trepće :) ) crveno svjetlo. Pomaže volandžijama da vas bolje uoče.
...a bidon: Ona flašica koja se zakači za ram, i u njoj se nalazi voda, cedevita, i sl. a sve u cilju hidracije ( :D navodnjavanja) organizma.

...inače ne pišem ovolike romane, sorry.
A što se tiče ostalog, ima toga još podosta, i vjeruj mi sva ta oprema ima smisla.

Uživaj.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa naravno da ima smisla sve.
Sta si mislio pod velikim radnjama i metalnim biciklima ???

Vidjeo sam po intereksu onom velikom van grada ili nekoj od tih drugih radnji(mijesam ih) bas jeftine bajsove, ali su mi se npr pedale cinili da su od tako shit plastike da ce se odmah zdrobiti kad stanem na njih...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 19:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Velike radnje: robne kuće i supermarketi, hipermarketi, i ostali veliki marketi. Neću nikog navoditi kao primjer....

U specijalizovanim prodavnicama bicikala ćete dobiti pravi savjet od stručnog osoblja, potrošiti više novca, dobiti bolji bicikl, prvi servis, uglavnom veću vrijednost za uloženi novac.

A limeni bicikl je težak, i kvarljiv bicikl. San snova.

A te plastične pedale, popucaju nakon par vožnjica. Ma, ekstra.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]