...Kaciga OBAVEZNO. Policija me je 28.05. zaustavljala, ja se nisam nadao da će me mladi policajac zaustavljati sa STOPaljkom, već sam prošao pored njega, i stao kod patrolnih kola da pitam drugog policajca da li je kaciga obavezna.
A odgovor je bio:"Da, obavezna je. A ignorisali ste kolegu, ali bili ste korektni, pa... siđite sa bicikla, i gurajte ga do kuće...".
Ostade mi 40 KM u džepu. Ispred Hard Rock-a.
A kaciga nova 28 KM.
...i primjećujem da sve više ljudi nosi kacigu.
A kaciga radi samo jednom. Evo šta sam napisao prije neki dan na jednom drugom forumu:
Citiraj:
Eto, juče sam se vozio, i pri povratku kući, mi zazvoni telefon. Sa suprugom sa izrazgovaram 15-tak sekundi, završavam razgovor, jednom rukom upravljam, a drugom pokušavam da ubacim telefon u ruksak, kad 1 milisekund kasnije... Prednji točak, lijevo-desno, lijevo-desno, ja kao da ubrzam, i pređem rupice, noga lijeva proklizuje na pedali, patika ulijeće među žice prednjeg točka....
Dok padam, smiješno mi je bilo, pitao sam sam sebe: Pa zar je moguće da se meni ovo dešava?
...polijećem preko guvernale, slijećem na šljunak pored, padam nekako postranice, pravim kolut naprijed, i od inercije jako brzo ustajem.
Naravno, sve se to dešava direktno ispred bašte jednog od kafića. Čujem komentare...
Par ogrebotina na nozi, sve oke. Ispravim upravljač i točak, malo raširim kočnice na prednjem točku, da mogu voziti, i nastavim....
Sve super, jedino mi je žao brojanice koja je pri padu nestala..
E, da... Moja procjena brzine kretanja pri padu je 5-7 km/h. Šta reći?

...a blinker: Zadnje trepćuće (a može i da ne trepće

) crveno svjetlo. Pomaže volandžijama da vas bolje uoče.
...a bidon: Ona flašica koja se zakači za ram, i u njoj se nalazi voda, cedevita, i sl. a sve u cilju hidracije (

navodnjavanja) organizma.
...inače ne pišem ovolike romane, sorry.
A što se tiče ostalog, ima toga još podosta, i vjeruj mi sva ta oprema ima smisla.
Uživaj.