banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 13:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
још давно сам послао е-маил интернет екипи РТРС-а и замолио их да пронађу у архиви и поставе на интернет спот који се прије пуштао уз ону тужну пјесму о 12 звјездица.Наравно, одговор никад нисам добио... Уколико неко не зна на коју пјесму мислим ево линк:
http://www.youtube.com/watch?v=4POzliDuJvU

Такође, не само ја него и многи други људи би били захвални кад би се на интернет поставио спот што иде уз пјесму Витешког плеса - Ово је мој град. Видео постоји већ на нету, али је слабог квалитета, а и звук се чује само на једном звучнику...
http://www.youtube.com/watch?v=CJtZVQDjJZM

И још једна прекрасна пјесма о Бањалуци која је некако слабо пропраћена у медијима па ју људи нису ни чули, а мени је супер пјесмица. Зове се Лука магична. на нету има тај видео али је лошег квалитета и безвезе је назив видео клипа и нема тагова.
http://www.youtube.com/watch?v=fX_KZQKcuKU

Е сад. ова друга два клипа ја могу снимити на комп па мало прерадити и поставити на интернет са одговарајућим називима и таговима и то ћу вјероватно и урадити...Али шта за овај видео снима за 12 звијездица??!! Зар је овима са РТРС-а толико тешко да то поставе на нет, нпр на youtube.
ког ђавола им ми плаћамо претплату кад им је тешко све урадити?! још неће ни да одговоре на е-маил. ал ајд да ја то тражим само за себе...

па мене сад занима зна ли ико одговор зашто им је све тако тешко урадити, и има ли неко од вас било који од ова три видео снимка у неком бољем квалитету да постави на нет?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 07:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Šajin je napisao:

па мене сад занима зна ли ико одговор зашто им је све тако тешко урадити, и има ли неко од вас било који од ова три видео снимка у неком бољем квалитету да постави на нет?

i mene sad zanima zasto mislis da su ti oni duzni tako nesto uraditi ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Šajin je napisao:

i mene sad zanima zasto mislis da su ti oni duzni tako nesto uraditi ?

фино сам ја написао да то не тражим за себе него да је то за неке опште намјене, али очигледно морам детаљно објаснити. а уосталом и да тражим само за себе, зар би и то био толики проблем?
Због чега им плаћамо претплату? Имају најгори програм убједљиво, а и ако им је проблем да изваде нешто из архиве, зар се нису могли макар удостојити и написати, да им је то проблем и да не могу то урадити?!

evo зашто ја тражим ове клипове.

1. видео спот који је ишао уз пјесму 12 звјездица - вјероватно се неки од вас сјећају тог снимка, како борац долази са ратишта и иде на гробље...веома потресан видео и пјесма, тешко да ће се наћи неко коме неће засузити очи... То сигурно није нешто што ја хоћу ето чисто да погледам или да имам у својој личној архиви, то је нешто што представља успомену на оне јадне мале бебице које су настрадале ни криве ни дужне. Тај видео треба да буде постављен да и други људи то виде, да се никад не заборави! Зар је то толики проблем?

други и трећи видео, такође није због мене, него због промовисања Бањалуке. "Мој град" је већ постао легендарна пјесма коју сви бањалучани гледају/слушају са осмијехом на лицу и присјећају се старих времена. Такође и пјесма је одлична.

Лука Магична је мало новији пројекат. То је пјесма која се некима допада, а некима не. Међутим без обзира на лични укус, ову пјесму треба цијенити и промовисати, јер је то још једна дивна пјесма о БЛ. иначе читав тај пројекат "Лука магична" је покренуо Младен Матовић, који је и аутор пјесме. Он је скупио и 60 познатих људи из БЛ и све их ставио у тај спот и мени је то испало супер. Наравно да може и боље, али оваква пјесма дефинитивно заслужује да се макар може погледати на интернету.

И опет кажем, не тражим то због себе, него због неких мало виших циљева. Ајд да сам ја од њих тражио неки видео снимак, јер мени треба за факултет или нешто тако, али зар не би било фино да поставе овакве видео клипове на нет, да и други људи могу погледати. Треба промовисати свој град и своју земљу на све могуће начине. Мени није јасно како ти људи са телевизија, не знају сами да узму те занимљиве клипове па да поставе на нет. Ко да они нон стоп раде и немју пола сата слободног времена...а чак и да се убише од посла, зар не могу да се понашају као професионалци и да одговоре како из тих и тих разлога не могу да поставе те видео снимке на нет.
Ја сам убјеђен да могу, сам ода хоће. Али очигледно нема ни воље ни жеље.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 14:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Moj rodijak radi za njih(RTRS) i pravo da ti velim tamo hebe ko koga stigne. Prvenstveno međuljudski odnosi, odnosi socijalne prirode pa tek profesionalni su na posljednjem mjestu. Tvoji razlozi su totalno na mjestu na kraju krajeva takve stvari da budu podsjetnik na gluposti koje su nam se dešavale i oni kao moralni nosioci informacija i kao javni servis bi trebali biti na raspolaganju(?). Moj ti savjet da probaš sa nekim zvaničnim dopisom ili direktnim odlaskom kod njih i vjerujem da će ti udovoljiti, ima tamo dobrih ljudi.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šajin i mene zanimaju neki snimci, ali stvarno ne znam kakva je procedura kada obični građanin traži video materijal od državne medijske kuće. Mislim postoji zakon o slobodi pristupa informacijama i možda je rješenje u tome da ih zakonski pritegneš, ako već neće.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
Moj rodijak radi za njih(RTRS) i pravo da ti velim tamo hebe ko koga stigne. Prvenstveno međuljudski odnosi, odnosi socijalne prirode pa tek profesionalni su na posljednjem mjestu.

ово сам већ ћуо од некога, а ти си нажалост потврдио оно што сам чуо.

Zozon je napisao:
Tvoji razlozi su totalno na mjestu na kraju krajeva takve stvari da budu podsjetnik na gluposti koje su nam se dešavale i oni kao moralni nosioci informacija i kao javni servis bi trebali biti na raspolaganju(?).

објаснио си на најбољи могући начин оно што сам ја хтио да кажем, само се нисам знао добро изразити.

Zozon je napisao:
Moj ti savjet da probaš sa nekim zvaničnim dopisom ili direktnim odlaskom kod njih i vjerujem da će ti udovoljiti, ima tamo dobrih ljudi.
filozof sa vrbasa je napisao:
Šajin i mene zanimaju neki snimci, ali stvarno ne znam kakva je procedura kada obični građanin traži video materijal od državne medijske kuće. Mislim postoji zakon o slobodi pristupa informacijama i možda je rješenje u tome da ih zakonski pritegneš, ako već neće.

Сад један дан кад будем имао времена баш ћу мало да проучим закон. Искрено, ови видео снимци које сам ја навео није нешто што мени лично треба, али ето било би лијепо видјети на нету такве и сличне видео материјале. Сад сам се мало заинатио, јер ме нервира тај непрофесионални однос који је тренутно сурова реалност већине фирми у РС, и то фирми које се воде као озбиљне...
Тако неке ствари које би они требали сами да се сјете и одраде очас посла, ја морам да потежем закон и да их молим да ураде.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 23:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Mar 2006, 23:33
Најбоље да пишеш емисији "Питајте, тражимо одговор" на pitajte@rtrs.tv.
Бар знаш да ће прочитати, ако ништа друго, јер те mail-ове читају.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 01:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
filozof sa vrbasa je napisao:

Мислим да ти могу дати материјал из властите продукције, али ћеш морати платити преснимавање Вјероватно би цијене требале бити на њиховом вебу, знам да други јавни сервиси нуде тако нешто. Не да ми се тражити сада по сајту РТРС-а :wink:
Шајине, питај ко има ауторска права за те пјесме, па онда контактирај ауторе и затражи да ти пресниме.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 01:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tupko svi ti spotovi iz rata su nosili naziv PRODUKCIJA SRT.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]