banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2010, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
БAЊAЛУКA - Приликом контроле учесника у саобраћају полиција је у петак у Рамићима ухапсила једно лице због сумње да је починио кривично дјело давање мита, саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Патрола саобраћајне полиције уочила је недозвољено престизање од стране возача камиона "фијат", послије чега су га прописно зауставили.

- Том приликом утврђено је да возилом управља Х. М. (24) из Илиџе, који је приликом увида у снимак почињеног прекршаја, понудио полицији новчаницу од десет марака и једну кованицу од пет марака уз ријечи "Попијте пиће, немојте ништа писати" - рекли су у полицији. Г. О.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 21:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Hapse ljude zbog 15 maraka mita a ovamo milione kradu i nikom nista ccc

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 21:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Malo kume malo

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
увида у снимак почињеног прекршаја

:-?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 21:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Moze biti da ga je snimio onaj policijski presretac. Oni imaju kamere u automobilu.
Drug mi je skoro rekao da je citao negdje da bi se uskoro kamere trebale stavljati u sva policijska vozila i da ce automatski snimati situacije u kojima se npr desava potjera kao i cijelu proceduru zaustavljanja i kaznjavanja prekrsioca zakona.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 21:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2010, 18:44
V@nja je napisao:
Moze biti da ga je snimio onaj policijski presretac. Oni imaju kamere u automobilu.
Drug mi je skoro rekao da je citao negdje da bi se uskoro kamere trebale stavljati u sva policijska vozila i da ce automatski snimati situacije u kojima se npr desava potjera kao i cijelu proceduru zaustavljanja i kaznjavanja prekrsioca zakona.

Ma da, kao u Hrvatskoj kad te juri onaj presretač i sve lijepo snimi. Nema poslije izvlačenja :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 21:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Mene je prije par dana u Prijedoru zaustavlja policija ja taman krenuo prema novcaniku kad iz Golfa izlazi saobracajni inspektor u civilu. Bilo je samo dobar dan Saobracajnu Vozacku i (rece kako se zove ona zuta knjizica kao saobracajna "Za vlastite potrebe") nema nikakvih dogovaranja, tako da je vrlo lako moguce da je sa policijom bio i saobracajni inspektor.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 22:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
Da je rijec o uobicajenoj reakciji saobracajne policije nakon pokusaja davanja mita, to bih i te kako podrzao. Ali znamo da je to daleeeeeeeeeeeeko od njihove prakse. Taj slucaj je objavljen, eto, reda radi. Ja licno nikada ne bih dao ni 0,50 KM, a tuzio bih ga istog momenta kada bi on od mene trazio. Ako vozis nepropisno, onda placaj kaznu!
U ovoj zemlji vrijeme odavno nije novac, tako da nema potreba za prestizanje na punoj u krivini ili za 120 km/h mjesto propisanih 50 km/h.

Poz!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Lako je švrljati po forumu... Vozači dostavnih vozila najbolje znaju kako je taj hljeb gorak. Gazda kandžija po leđima, policija montira kamere, gradska uprava pravi zgrade sa 0 parking mjesta... Šta će ljudi drugo nego posegnuti za novčanikom...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Plan je da se u sva policijska vozila ugrade kamere.

Tako da bi se snimalo sve što se dešava prilikom nekakve kontrole.
U većini vozila su već ugrađene kamere, nebitno da li je ''presretač'' ili ne.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Homer_S je napisao:
V@nja je napisao:

Ma da, kao u Hrvatskoj kad te juri onaj presretač i sve lijepo snimi. Nema poslije izvlačenja :D

Izvlacenja uvijek ima :D Doduse, kod nasih uveliko lakse nego kod komsija.

A navedeni clanak ne mogu ni da komentarisem. Sve je to dio folklora i predstojecih izbora. Banditi!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
A sta je sa plavcima koji i nemaju zapisnik za saobracajne prekrsaje?
Tacno vidis da te zaustavio da te maltretira ne bi li mu dao 10-20 maraka...

Ko njih kaznjava, buduci da su svuda kazne daleko strozije za pocinioce prekrsaja
koji su inace placeni da sprovode zakon (policija, vojska, sudstvo, drzavni sluzbenici...)

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 10:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
mangia je napisao:
^^^ Lako je švrljati po forumu... Vozači dostavnih vozila najbolje znaju kako je taj hljeb gorak. Gazda kandžija po leđima, policija montira kamere, gradska uprava pravi zgrade sa 0 parking mjesta... Šta će ljudi drugo nego posegnuti za novčanikom...

Moram priznati da u trenutku pisanja posta nisam razmisljao o dostavljacima, ali sigurno znam da nisam nista svrljao. Tu su krivi poslodavci, bez sumnje, ali to jos uvijek ne opravdava voznju kamikaze, bez obzira da li vozio a8 ili Ducato! Bez uvrede, ali je*e mi se hoce li nekome zakasniti krompir koji se prevozi u kombiju, ako ce se ta dostava platiti prosutim mozgom na cesti. Necemo se sada praviti da takvih scena nema na BH-cestama, i da su svi profesionalni i "amaterski" vozaci savjesni. Da policija radi svoj posao kako treba, imali bi malkice manje crnu statistiku. A to malikice manje je ogromno jer se mjeri u ljudskim zivotima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]