Citiraj:
Pa sta ako je fake - ta fotografija je poruka tebi - izuzev ako ne razgovaram sa Ahmedinedzadom licno ?
Poruka meni ...u kom smislu???
Citiraj:
I stoji da si arogantan, a poznato ti je koliko je to pozeljna i cijenjena osobina u Islamu.
Arogantan....hm...vjerovala ili ne samo nastojim da te zaobiđem, jer mi se ne argumentira sa sljedbenicima moje knjige, ma o cemu se radilo...
Citiraj:
Plus skreces s onoga o cemu smo diskutovali, bez da si kao covjek rekao neke stvari.
Kao covjek sam rekao...kazem ti opet ne zelim da se s tobom raspravljam...( ako moze samo bez toga "kao covjek" ...cjenio bih to)...
Citiraj:
Nisam ti ja kriva sto vjerujes u okrutnost prema zenama ( vjernicama, nevjernicama, preljubnicama, bilo kome ).
Okrutnost je okrutnost i ne moze se opravdati bilo cime.
Ovo je jako dobra recenica po kojoj ja i ti imamo razlicita gledista ( ne zelim pobijati Kur'an Kur'anom, iako je tefsir sure Nur o bludu upucen "ledičarima" kao sto sam i rekao po prijasnjem postu" ).
Nemoj mi imputirati da sam zenomrzac, kasapin i okrutan, jer ja to nisam. Ma koliko da ti govorim ti to odbijas cuti i citati jer samo vidis ono sto zelis vidjeti, ja sam za kaznu svih prestupnika a ne samo zena, nevjernika, preljubnika....i ne samo i ciljano zena...kao da zena nikako ne moze biti prestupnik.
Jedno je rijec "prestupnik" a jedno "zena"....ja kazem da sam za sprovedbu kazne nad svim prestupnicima, a ne nad svim zenama...
Rekao sam ti jednom "NE imputiraj" a ti hoces...sad ti postavljam jedno drugo pitanje "Zasto zelis da imas kontrolu???"...jer stalno odbijanje odgovora "NE" podrazumjeva da onaj ko ne zeli cuti "NE" zeli da ima kontrolu i zato to " NE" zanemaruje.
Citiraj:
Meni je uz to malo ( malo vise ) licemjerno sjediti u toploj sobi pored laptopa ili PC-a, imati mobilni telefon i koje sve ne tehnicke uredjaje, a u isto vrijeme podrzavati kamenovanje do smrti ili bicevanje zena.
Sve pobrojano stoji osim laptopa

....o kamenovanju sam malo vise istrazivao ovih 2-3 dana, tako da sad tu
vazem i priznajem da sam mozda prenaglo reagirao, ali ne zelim potpuno reci da sam u krivu jer nemam dovoljno podataka o historijatu i povodima nastanka onih hadisa koje sam ti citirao...(nasao sam jednu stranicu koja detaljno proucava pomenute događaje ali je na engleskom pa dok u potpunosti ne prevedem i ne razumijem -o "kamenovanju" cu se povuci do daljnjeg, ali ne iz razloga sto sam u krivu ili u pravu nego iz razloga sto se bojim da nemam dovoljno podataka), s druge strane bih volio da vidim tvoje argumente, (naravno ako je moguce)...
A bicevanje zena... opet podvlacim ne samo zena nego
svih prestupnika ...o tom govori jasan Kur'anski tekst i tu ti nikad necu dati za pravo, jer sura Nur je jasna i govori o
bludnici i bludniku , a ne samo o ZENI, ili BLUDNICI (obrati paznju na tekst u kom se ukoravaju i covjek i zena i propisuje kazna za oboje a ne samo za zenu).
Citiraj:
Shvatam da je isto bilo opravdano u vrijeme Objave, ali sada se ljudi nakon prevare razvedu ( to je valjda neki ekvivalent bicevanju ).
Ovdje (sad cu pazljivije reci) iznosis svoje misljenje koje direktno suprotno Kur'ansko-hadiskim tekstovima...jer nakon preljube ionako je dolazilo do razvoda supruznika i u vrijeme Objave (nađi test o međusobnom ziharu), odnosno u uslovima kad covjek optuzi zenu za preljub bez dokaza i obratno a niti ijedno niti drugo imaju svjedoke...i slucaj sta se tad desava.
Citiraj:
Mislim opravdavati fizicko nasilje nad zenama vjerom mi je fuj i tacka. Zboga toga sam ti ( logicno ) preporucila put u Kabul. Tamo bi nasao dosta istomisljenika i to je sve.
Ne nad zenama, nego nad prestupnicima....i daj okani se tog Kabula....(kvari ti kvalitet posta).