filozof sa vrbasa je napisao:
Senna je napisao:
Ne, ne i ne. Nikakav jugoslovenski nacionalizam nije izgradio SFRJ nego ju je izgradila srpska zabluda i stranački oportunizam. Daj filozofe neki ozbiljniji komentar

To će se kasnije ustanoviti kao istorijska zabluda, ali u to vrijeme moj deda je išao sa pjesmom da gradi zemlju i nije mu bilo bitno koja republika je u pitanju, svugdje se osjećao kao na svome.
Upravo u tome i jeste problem, što se on osjećao kao na svome, a nije trebao. Kako jedan čovjek uopšte može da se osjeća na svome i sa svojima među ljudima koji su toliko puta kroz istoriju pokazivali otvoreno neprijateljstvo prema našem narodu? Što kaže Dučić,
zar je mogao ijedan zdrav razum vjerovati da Hrvati nakon deset stoleća izolovanja od sveg što je slovensko mogu imati divljenja za srpsko viteštvo, carsku srpsku državu iz vremena kad su oni bili mađarsko roblje, za svetog Savu koji sa rođenim bratom borbu vodio protiv rimske agresije na Balkan, da su bili zaneseni kosovskim bolom i Obilića pravdom koji su prožimali srpski narod u svakom njegovom idealu?Nego, da se ne udaljavamo od teme, zipo je postavio jako dobar link gdje prof. Šijaković daje svoje viđenje ovih pojmova, i ja sam saglasan sa njegovim definicijama. Ne treba miješati ove pojmove. Nacionalizam podrazumjeva isključivost prema pripadnicima bio koje druge nacije, etnocentrizam i patriotizam ne. Nacional-socijalizam ili danas bijeli nacionalizam se zasniva na ideologiji superiorne arijevske rase ljudi koja treba da upravlja svijetom.