banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 08:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2010, 07:56 
malo on topic: niti je obuka licila na obuku, niti ih je ista uspjela nauciti, niti im to navodno znanje koje su stekli tj. trebali steci ista znaci niti koristi..
znaci neko je smlatio debele pare.. daj molim te, uciti nekog pred penziju o racunarima... obučite 90% mladih studenata, drzavnih sluzbenika, zaposlenih u bankama, opstini, supu, i ostalo.. njih pokusajte obuciti, jer se srecem sa dosta ljudi od 30 godina koji me pitaju kako poslati mail, kako se registrovati na fb, kako "caskati" s nekim na netu i sto je najgore do sada: sta se desilo sa googlom, nesto nije u redu, reko ne kontam, a ona mi pokaze, a ono ljudi promijene izgled, logo u skaldu sa nekim bitnim dogadjajem ili tako nesto :roll:
i svi oni imaju fakultet, i svi oni rade u drzavnoj upravi.. a pita me kako da napravi tabelu u wordu.. aloooo :roll:

a za lanako mogu reci samo lose stvari, ne bi imali pare da su radili posteno... nastoje te zeznuti na svakom koraku, uvaliti star toner, pokvaren printer, ili ti poslati racun sa duplo vecim iznosom od onog na predracunu.. redovno hvataju na brzinu, i to ne jednom, bar 4 puta mi se to desilo..

kakve veze hugolino ima broj lotova sa kvalitetom isporuke?
i ne mozes reci da lanako nije kriv nego neko ko pravi tender iz prostog razloga sto kad je dogovor tad je dogovor, pa se i tender pravi po unaprijed dogovorenoj konfiguraciji..

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 13:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2008, 00:31
Šta se čudite za Lanaco.Jel ima i jedna firma da je opstala i postala među vodećim u svojoj branši a da nije naslonjena na državu i namještene tendere.Možda i ima al se mogu nabrojati na prste jedne ruke.Ima u Lanacu i sposobnih ljudi ali im je način poslovanja potpuno prilagođen ovom području.Ne govorim napamet.Prije 10-tak godina naredi ministarstvo da škola kupi 7 računara.Naravno od Lanaca.Na stranu što su pretplaćeni duplo, to i nije ništa novo.U 7 mašina 4 vrste matičnih ploča od različitih proizvođača.I nakon mjesec dana otkaže jedna, neće svaki put da upali itd.Na kućištu naljepnice, ako nema naljepnice ne važi garancija.Zovi Lanaco, kažu poslaćemo nekoga.I poslaše nakon mjesec dana.Dođe tip i uze kućište.Vrati ga nakon još mjesec dana.Pitam šta je bilo.Kaže otišla neka faza na procesoru!!!!!!! pa su oni to popravili i reinstalirali sistem.Nisam ništa dalje pitao, nema smisla.To su uredno naplatili 50KM ondašnjih iako je sve bilo pod garancijom.Kasnije ustanovimo da nisu ni Win ponovo instalirali i da se mašina ponaša potpuno isto pa smo sami promjenili napajanje i riješili problem.Nismo ih više nikada zvali.Ne vjerujem ni da su sada puno bolji.
A što se tiče ovog testiranja, radim u školi pa znam sve informacije iz prve ruke al o tome drugi put.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 17:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
majlili je napisao:
obučite 90% mladih studenata, drzavnih sluzbenika, zaposlenih u bankama, opstini, supu, i ostalo.. njih pokusajte obuciti, jer se srecem sa dosta ljudi od 30 godina koji me pitaju kako poslati mail, kako se registrovati na fb, kako "caskati" s nekim na netu i sto je najgore do sada: sta se desilo sa googlom, nesto nije u redu, reko ne kontam, a ona mi pokaze, a ono ljudi promijene izgled, logo u skaldu sa nekim bitnim dogadjajem ili tako nesto :roll:
i svi oni imaju fakultet, i svi oni rade u drzavnoj upravi.. a pita me kako da napravi tabelu u wordu.. aloooo :roll:

A je li traze na konkursima za firme i drzavne institucije potvrde da se zna raditi na racunaru ?
Sto su primili te mlade sto ne znaju ?Sto ne naprave testiranje pa da prime one sto znaju raditi ?
Ima mladih koji znaju raditi na racunaru.
Zasto da drzava sada plati kurs tim sto su primljeni a ne znaju da rade na racunaru?ako rade neka sebi plate kurseve!

Bolje da plate kurs racunara i engleskog nezaposlenima na birou!Svi sada na konkursima traze znanje engleskog i rad na racunaru a koliko primljenih na posao zna to ?

Poslednji put menjao anoniman dana 28 Maj 2010, 18:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
A brate.. kod nas svaki dan k'o epizoda Nadrealista. Nit' se smijati, nit' plakati.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
dakle, ja sam se prijatno iznenadila da je moja mama naucila osnove rada na racunaru, redovno je isla na casove iz prakticne nastave. sto se testa tice, bio je teorijski, nabubala je svih 200 pitanja, odgovorila tacno na svih , cini mi se, 25 i poolozilaaaa :) , jer bi prije crkla od sramote da prepisuje, dok je nadgleda mladja kolegica. ja to smatram velikim uspjehom za nju, pa ako ih je bilo pola kao sto je ona, ne moze se reci da je projekat potpuni promasaj. (+sto sam ja konacno saznala na koga sam ovako inteligentna).
druga stvar- dobijem napad , ali bukvalno napad bijesa kad cujem kako mladim ljudima treba platiti obuku da lakse dobiju posao- kad svaki boziji dan gledam RETARDIRANE KRETENUSE koje imaju priliku da bulje u racunar vec godinama- bukvalno godinama, a NISU I NECE da ukljuce mozak, NECE DA NAUCE ili ne daj boze ukljuce mozak makar na sekundu kad im neko pokusa objasniti nesto novo oko racunara. jok, njima su njihova 3 klika da bi otvorile neki program dovoljna i dalje od toga - ni makac! e, takvih mi je pun k*** , a tek mladih, jadnih, nezaposlenih tridesetogodisnjaka- navescu primjer svog prvog komsije, koji se zali kako nema posla za njega, jer svi traze poznavanje rada na racunaru. on, btw. ima racunar u kuci, ali "ne moze on to sad uciti, ionako bi mu plata bila mala, pa sto da gubi vrijeme". poslije takve recenice sam odustala od pokusaja da mu pomognem da savlada neke osnove koristenja racunara, spakovala skriptu i cd o osnovama windowsa i worda nazad u ladicu i vec popila bensedin da se pripremim za nove radne pobjede i dobro poznate recenice, ponovljene bar 78 puta dnevno : "e, ajd skokni ovamo da vidis sta mi je ovo na ekranu, nesto iskoc'lo, opet JUTU zaglavio,*ebem mu sumpor, opet fajsbok ne radi danas itd i sl.... augrrrrrrrrr.

btw. blic nisu ozbiljne novine nego zuti magazin, a onakav tekst nije napisao ni skolovan ni nazalost obrazovan novinar.
jos jednom augrrrr, i laku noc svima (zanemarite blagi osjecaj frustracije koji izvire iz svake moje recenice a tice se posla, ionako je ot....:))))

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 08:36 
da, da traze oni pod obavezno znanje engleskog i rada na racunarima ali te niko ne ispituje i provjerava znas li ti to uistinu, nego se valjda to kod nas podrazumijeva, mi smo nacija koja se radja kao englez i kao it strucnjak, 2 u 1 pa se to i ne provjerava.. strasno..

na kraju krajeva, sta onda i kad prilozis neki certifikat o polozenom nekom programu na racunaru.. nije to mjerilo, danas se sa diplomama kojekakvih kvazi fakulteta dobija posao a nema se pojma, a kamoli da neces dobiti najobcniju potvrdu da znas razne programe a ti samo sto kaze seven of nine znas 3 klika i cetvrti u pokusaju.. uzas..
eto ja kazem da takvih likova u mojoj okolini ima zastrasujuce mnogo, a svi ti imaju kao fakultet, i ovaj i onaj i svi su zabili minimum 30 godina u dupe a pitaju takve nebuloze..

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 20:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
seven of nine je napisao:
druga stvar- dobijem napad , ali bukvalno napad bijesa kad cujem kako mladim ljudima treba platiti obuku da lakse dobiju posao- kad svaki boziji dan gledam RETARDIRANE KRETENUSE koje imaju priliku da bulje u racunar vec godinama- bukvalno godinama, a NISU I NECE da ukljuce mozak, NECE DA NAUCE ili ne daj boze ukljuce mozak makar na sekundu kad im neko pokusa objasniti nesto novo oko racunara. jok, njima su njihova 3 klika da bi otvorile neki program dovoljna i dalje od toga - ni makac! e, takvih mi je pun k*** , a tek mladih, jadnih, nezaposlenih tridesetogodisnjaka- navescu primjer svog prvog komsije, koji se zali kako nema posla za njega, jer svi traze poznavanje rada na racunaru. on, btw. ima racunar u kuci, ali "ne moze on to sad uciti, ionako bi mu plata bila mala, pa sto da gubi vrijeme".

ako neko zeli da nauci trebalo bi mu to omoguciti,pogotovo nezaposlenima.
neki nece da rade na racunaru,ali ako nece sta cemo ?bolje obuciti one sto zele :wink:

HugoLina je napisao:
P.S. eDnevnik je poklonjen Ministarstvu, a nije placen milione, kao sto neko rece.

bilo na TVu da taj program vredi milion i nesto stotina hiljada maraka(ne secam se tacne cifre) i da su pare za nabavku obezbedjene iz Fonda za razvoj Republike Srpske.
Mozda su ga je lanako poklonio za milion maraka :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
seven of nine , opisala si kao da ti je mama polagala prijemni za Srpsku Akademiju Nauka i Umjetnosti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
filozofe, opet nisi uzeo terapiju! :P
ja sam ponosna i iznenadjena kako je ona to sve skupa izvela i morala sam to podijeliti sa ostatkom planete koji redovno prati tvoje teme na forumu. 8) :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]