banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Maj 2010, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
pirueta je napisao:
momci ili šta već bili divni ste.
Baš ste nekako isfrustrirani, šteta!!

Gdje necu biti isfrustriran kad procitam ovu glupost:
pirueta je napisao:
E ja moram malo biti realna i reći da stvarno ljudi malo previše serete oko tih državnih fakulteta....zna se da su pravo i elektrotehnički fax najteži ( i medicina) i da to ne može da se poredi sa drugim fakultetima na državnom faxu, a ovo ostalo se puno ne razlikuje od privatnih fakulteta.

Ccc... Neka ti je laka zemlja. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 19:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2008, 17:50
što da možda ne studiraš žurnalistiku ili teški socijalni rad..ili tako te ultra giga mega teške smjerove...

ma uglavnom ...svaki komentar na tebe je suvišan

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
pirueta je napisao:
što da možda ne studiraš žurnalistiku ili teški socijalni rad..ili tako te ultra giga mega teške smjerove...

Gradjevinu. Je li ona laksa od prava? Tj. u rangu je smjerova na Apeironu i NUBLu ?!

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 19:54 
Početnik
Početnik

ne znam...nisam studirala na apeironu ili NUBL-u, tako da ne mogu da ti kažem....
a jesam studirala privatni fax na pimu, a sad sam na državnom u ljubljani i moramti reći da je teže...ali ne toliko teško da je nemoguće položit ispit...zato i kažem da ste malo prenapuhali te državne...

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 19:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
pirueta je napisao:

Неком одлично иде нпр. математика и природне науке, има таленат за то, али не може написати текст по основним правилима новинарства.
Да ли ће му боље ићи математика на ПМФ-у или журналистика на Пол.наукама?
И обрнуто.

Тако да је сваки коментар на твој пост сувишан. :wink:

С друге стране, могу се поредити факултети истих смјерова и сличних програма.
Нпр. економија на ПИМ-у којег си, како тврдиш, студирала и економија на ЕФБЛ или вани...

Poslednji put menjao Tupko dana 16 Maj 2010, 20:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 20:03 
Početnik
Početnik

e moja poenta jeste da su prenapuhani državni fakulteti da su toliko teški da ih je nemoguće završiti.
ja samo tvdrim da to nije tako...
a stvarno me ne interesuje ko šta studira, samo hoću da kažem da ima i na državnom fakultetu smjerova koji su u istom rangu lakoće kao i rpivatni...eto...amin...doviđenja.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
pirueta je napisao:
e moja poenta jeste da su prenapuhani državni fakulteti da su toliko teški da ih je nemoguće završiti.
a stvarno me ne interesuje ko šta studira, samo hoću da kažem da ima i na državnom fakultetu smjerova koji su u istom rangu lakoće kao i rpivatni...eto...amin...doviđenja.

Ja bi' rekao da si ti malo fulala poentu. Nije prica da je nemoguce zavrsiti drzavni nego je prilicno lako zavrsiti privatni.

Ako ne zapne na njemackom :lol: :lol:

Nebitno, ja sam za to da studira ko sta hoce i da svi budu sretni, zadovoljni i tako...

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 20:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pirueta je napisao:

Твоја поента је да су тешки, али тврдиш да није тако :confused2:
Де прочитај још једном шта си написала. :evil3:
Нешто ми чудна таква констатација Slika

Walker je napisao:
Ja bi' rekao da si ti malo fulala poentu. Nije prica da je nemoguce zavrsiti drzavni nego je prilicno lako zavrsiti privatni.

Ako ne zapne na njemackom :lol: :lol:

Потпис

pirueta je napisao:

Некоме су можда и приватни факултети тешки Slika

Што рече Вокер, нека свако студира оно што жели :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
de prekinite napadat curu... ja sam studirala talijanski i srpski na ff nekad davno. Smijurija blago rečeno..

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ala vi žene se morate držati zajedno kako god. Ja je ne napadam. To je isto kao kad bih ja poredio polaganje prve pomoći za vozački ispit i studiranje ekonomije na privatnom fakultetu. Naravno da je ovo drugo teže i naravno da ima državnih fakulteta koji su smijurija.
Ali ako uporediš recimo ekonomiju na privatnom i na državnom... :roll:
Joj valjda ste ubrale poentu, ne da mi se više ova tema je prežvakana milion puta...

I momci nemojte napadati curu to nije lijepo.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma hoću da kažem da stvarno ima ff koji je sranje... bar taj smijer konkretno... lakši od gimnazije jedno 17 puta...
ja sam se prebacila na drugi faks koji više nema ni veze nikakve... i ne bih išla na privatni iz ove struke jer sam trenutno na stvarno odličnom faksu...
ne držim se zajedno s ostalim ženama. ne znam curu. al očito je da je skontala da je bacila pare... ok, pokajala se... :iconbiggrin: ima još pimovaca koji su još uvijek uvjereni da studiraju boga i brod i šaraf devetku...
tema jest prožvakana milion puta i ona je prvi primjer "pokajnika". inače ide u nedogled ova tema - samo 36 stranica presipanja iz šupljeg u prazno. izbor je individualan.
ja znam da ne bih u svoju firmi primila nekog ko je nestručan.
e.o.d.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 11:38 
Početnik
Početnik

da ima nas i "pokajnika" ili "pokojnika" hahahahahah
mala je razlika...LOL

šala naravno!!!

I ja sam za to da studira ko šta hoće, nećemo mi na ovom forumu promjeniti ništa,ali zato i služi svrsi, da ljudi iskažu svoj bijes ili kažu koju pametnu. :D

Samo evo ja iz iskustva kažem da nikome ne bih preporučila da upiše privatni fax u Bosni pa čak ni u Srbiji...ako već imate para onda odite negdje vani da studirate,mogućnosti su daleko veće nego ovdje...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 17:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
I Sokolac je dobio fakulet. Visoka skola za usluzni biznis.

http://www.vub.edu.ba/

Visoka škola za Uslužni Biznis

Visoka škola za uslužni biznis (VUB) predstavlja posebnu visokoškolsku ustanovu koja je utemeljena na iskustvu velikog broja univerzitetskih profesora, naučnika, eksperata i preduzetnika iz oblasti:
preduzetništva
finasija
bezbjednosti
javnih usluga
prava
poslovne informatike
sporta
turizma

Naša poruka je da učite iz knjiga, ali i iz života. Pred vama su godine rada i dokazivanja. Želimo da uspjeh i samo uspjeh postane vaša navika.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 17:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
A evo o cemu se raspravlja na sjednicima Upravnog odbora sokolackog fakulteta :)

http://www.vub.edu.ba/index.php?option= ... uni-biznis

Izvod iz zapisnika sa devetnaeste sjednice Upravnog odbora
Ponedjeljak, 17 Maj 2010 14:38

Na 19. sjednici Upravnog odbora održanoj 23.04.2010. godine, u okviru tačke 2 – „Donošenje odluke o usklađivanju dinamike realizacije nastavno-ispitnih i finansijskih obaveza studenata VUB-a“, donijeta je sljedeća

O D L U K A

Studenti druge i treće godine, koji iz prethodne školske godine nisu izmirili zaostale finansijske obaveze, dužni su iste regulisati zaključno sa 31.05.2010. godine.

Studenti prve i druge godine dužni su da do 31.05.2010. godine izmire dugovanja do iznosa od najviše jedne zaostale rate za tekuću školsku godinu, odnosno da ukupno dugovanje ne prelazi 550,00 km.
Studenti treće godine dužni su da do 31.05.2010. godine izmire u cijelosti zaostala dugovanja.
Izmirivanjem napred navedenih finansijskih obaveza uslov je za polaganje ispita u junskom roku školske 2009/2010. godine.

Studenti prve i druge godine dužni su da do 01.09.2010. godine izmire u cijelosti zaostala dugovanja.
Izmirivanjem napred navedenih finansijskih obaveza uslov je za polaganje ispita u septembarskom roku školske 2009/2010. godine.

O navedenim odlukama obavijestiti studente pojedinačno u pisanoj formi i putem oglasne table.

Direktor VUB-a obavezuje se da podnese izvještaj upravnom odboru o realizaciji navedenih odluka nakon protoka datih rokova za uplatu zaostalih dugovanja studenata (31.05. i 01.09.2010. godine)

Predsjednik Upravnog odbora VUB-a

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 17:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

korisnik je napisao:
Visoka škola za uslužni biznis (VUB) predstavlja posebnu visokoškolsku ustanovu koja je utemeljena na iskustvu velikog broja univerzitetskih profesora, naučnika, eksperata i preduzetnika iz oblasti:
preduzetništva
finasija
...

SlikaSlika
Заиста им на вебу пише финасија...
Неки нoви појам :-?

А чини ми се да је једну од оних сток фотографија што се врте на насловној страни већ користио један бањалучки приватни факултет (можда и више њих, не пратим толик ту тематику :wink: )...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
korisnik je napisao:
A evo o cemu se raspravlja na sjednicima Upravnog odbora sokolackog fakulteta :)

http://www.vub.edu.ba/index.php?option= ... uni-biznis

Izvod iz zapisnika sa devetnaeste sjednice Upravnog odbora
Ponedjeljak, 17 Maj 2010 14:38

Na 19. sjednici Upravnog odbora održanoj 23.04.2010. godine, u okviru tačke 2 – „Donošenje odluke o usklađivanju dinamike realizacije nastavno-ispitnih i finansijskih obaveza studenata VUB-a“, donijeta je sljedeća

O D L U K A

Studenti druge i treće godine, koji iz prethodne školske godine nisu izmirili zaostale finansijske obaveze, dužni su iste regulisati zaključno sa 31.05.2010. godine.

Studenti prve i druge godine dužni su da do 31.05.2010. godine izmire dugovanja do iznosa od najviše jedne zaostale rate za tekuću školsku godinu, odnosno da ukupno dugovanje ne prelazi 550,00 km.
Studenti treće godine dužni su da do 31.05.2010. godine izmire u cijelosti zaostala dugovanja.
Izmirivanjem napred navedenih finansijskih obaveza uslov je za polaganje ispita u junskom roku školske 2009/2010. godine.

Studenti prve i druge godine dužni su da do 01.09.2010. godine izmire u cijelosti zaostala dugovanja.
Izmirivanjem napred navedenih finansijskih obaveza uslov je za polaganje ispita u septembarskom roku školske 2009/2010. godine.

O navedenim odlukama obavijestiti studente pojedinačno u pisanoj formi i putem oglasne table.

Direktor VUB-a obavezuje se da podnese izvještaj upravnom odboru o realizaciji navedenih odluka nakon protoka datih rokova za uplatu zaostalih dugovanja studenata (31.05. i 01.09.2010. godine)

Predsjednik Upravnog odbora VUB-a

Mislim da su dali poentu cijele ove rasprave, a to je : preduslov za izlazak( a vjerovatno i uspjeh) na ispit je uplacen semestar. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 09:43 
Početnik
Početnik

da, to je tačno...
na privatnom ako nisi izmirio školarinu ne možeš izaći a ni prijaviti ispit...
Što je isto slučaj sad i smojom drugaricom na socijalnom radu ( državni ), nije uplatila semestar i ne može izaći na ispite..
očigledno ovi sa državnog su usvojili neka pravila sa privatnog ..hheheheheeh

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 10:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:48
Pa evo, još jednom ću se javiti da pokušam da na neki način "razbijem mit". Nakon što sam iščitala mnogobrojne komentare, suvisle i nesuvisle, reći ću vam da nije stvar u tome da li je neki fakultet privatni ili ne, nego kao što neko reče ovdje sve je u čovjeku.
Kako sam ja student jednog privatnog fakulteta iz BL mogu vam reći vlastito iskustvo:
1. Ukoliko želite da studirate i naučite to što studirate, možete upisati i privatni i državni fakultet, a preporučujem privatni fakultet iz više razloga:
- naučićete isto kao i na državnom, ali bez "pritiska" i "straha" od "provođenja sile".
- prisustvo na predavanju vam je uslov da izađete na ispit ali i šansa da saznate zaista osnovne stvari koje su aktuelne i potrebne za budući posao, bez nepotrebnih i zastarjelih definicija, koje kasnije ničemu ne služe.
- Izrada (i odbrana) seminarskog je takođe jedan od uslova da izađete na ispit ali i način na koji ćete dobiti sigurnost u svoje znanje i proširiti svoj rječnik iz struke za koju ste se opredijelili, (ovo će vam jako pomoći u budućem poslu).
- Pravljenje tzv. puškica za kolokvij je takođe način da shvatite da, kad dobijete test u ruke (koji nije ništa lakši od "državnog") da vi to ustvari znate i bez puškica.
- Usmeni ispit će vam biti samo potvrda svega toga što ste uspjeli da naučite.
- Gledajući one koji se pokušavaju "provući" shvatićete da će vam i ocjena biti jako važna i znaćete da ste zaslužili više od jadne šestice, i DOBIĆETE šansu da povećete svoju ocjenu, bez straha od posljedica.
- Takvi se studenti zaista cijene na ovim fakultetima, bez obzira ko su im OTAC I MAJKA.
- Odnos profesora prema studentu je zaista PROFESIONALAN, nema podcjenjivanja studenta i bezrazložnog čekanja po fakultetu hoće li doći na predavanje, ispit ili neće, i nema "bogova" koje ne smiješ ništa pitati.
- Na mom fakultetu se cijeni i moje vrijeme i moj novac.
- Neće vas učiti da ISPUNJAVATE VIRMANE, i pišete pisma, što je u domenu SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA.
2. Oni koji NE ŽELE da uče, proći će isto i na državnom i na privatnom fakultetu, samo na privatnom malo brže.
3. Znam dosta ljudi na mom fakultetu koji su obnovili godinu i koji nisu obnovili godinu, (nego guraju drugu godinu) ali nisu položili ni ispite iz prvog semestra, ne zato što nisu dolazili, nego što će morati da shvate da moraju znati osnovne stvari. Zbog toga neće doći u treću, zajedno s ostalima.
4. Što se tiče posla, zaposliće se svakako oni koji imaju dobre veze, ili u firmama gdje traže znanje, oni koji znaju, bez obzira koji fakultet da završe.
5. Oni koji "se provuku" bilo na državnom ili na privatnom faxu, imaju velike šanse da "kopaju" kako reče neko na ovom forumu.
6. Častiću onoga ko je položio Mikroekonomiju ili Tržište novca, ili Monetarne finansije kod Sejmenovića na UPS BL a da nije otvorio knjigu, ili da nije znao bar osnovne stvari, koje se 100% mogu naučiti na njegovim predavanjima. Znam ljude koji rade 15 godina i tek na njegovim predavanjima shvate šta ustvari rade.
7. Lako je pričati priču koju čujete od "nekih ljudi, čekajući bus" koji vole da se hvale parolama iz bivšeg sistema "joj što mi je dobar posao, ništa ne radim, a plata ide". Oni LAŽU SAMI SEBE a vi ste toliko lakovjerni ili glupi da vjerujete u to.

I da do kraja razbijem mit o privatnim fakultetima citiraću prof. Radivojevića sa istog fakulteta "ZNANJE JE VELIKO BOGATSTVO, ONAJ KO POSJEDUJE ZNANJE I INFORMACIJE, IMA I MONOPOL NAD AKCIJAMA I ODLUKAMA, AKO NE POSJEDUJEMO ZNANJE....NEMOŽEMO OSIGURATI SAMI SEBI DOSTOJNU BUDUĆNOST..."
Zato ako već dajete novac za školovanje, neka to bude kvalitetno, nemojte se plašiti privatnih fakulteta, i ne povodite se za onima koji bi da prođu bez rada, takvih primjera ima svuda oko nas.

Poslednji put menjao enx dana 05 Jun 2010, 12:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 11:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jao Mito bekrijo :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]