banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 02:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Da li bi mogao malo detaljnije da pojasnis u vezi npr. fenomena, da kad vidis dvije lezbejke, i budala moze skontati ko je "musko" u vezi; pitanje je : Cemu to, ako vec ne vole muske? U cemu je fazon? Logicno razmisljanje navodi na to da ona druga "zensko" u toj vezi, ima potrebu za muskom, ali bez onoga....nesto u psihi ili postoji neko zvanicno objasnjenje, prihvatljivo za nekog ko ne konta?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Jednom sam na tv-u gledala komplikovanu situaciju, pokusacu da objasnim... on, ozenjen, ima djecu, skonta jednog dana da je u pogresnom tijelu i zeli da bude zensko...napusti porodicu i ode da zivi novim zivotom... upozna muskarca koji je prije bio zena. Sad je on zena, a ovaj sto je bio zena je muskarac, njegov muskarac. Znaci on sad zivi sa zenom fakticki, sto ne mjenja nista, samo se zaljubio u zenu koja lici na muskarca. A on muskarac lici na zenu... totalno komplikovano. Ja sam se bila zbunila gledajuci. Kakav haos u hormonima.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Leona je napisao:
Jednom sam na tv-u gledala komplikovanu situaciju, pokusacu da objasnim... on, ozenjen, ima djecu, skonta jednog dana da je u pogresnom tijelu i zeli da bude zensko...napusti porodicu i ode da zivi novim zivotom... upozna muskarca koji je prije bio zena. Sad je on zena, a ovaj sto je bio zena je muskarac, njegov muskarac. Znaci on sad zivi sa zenom fakticki, sto ne mjenja nista, samo se zaljubio u zenu koja lici na muskarca. A on muskarac lici na zenu... totalno komplikovano. Ja sam se bila zbunila gledajuci. Kakav haos u hormonima.

Odabrao Djelo Hadziselimovic :)
Ja sam to gledao na HRT-2 prije 2-3 mjeseca... Konfuzija totalna... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Leona je napisao:

Hehehehe, moćno, moćno... Hormonsko-španska serija! ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Da li bi mogao malo detaljnije da pojasnis u vezi npr. fenomena, da kad vidis dvije lezbejke, i budala moze skontati ko je "musko" u vezi; pitanje je : Cemu to, ako vec ne vole muske? U cemu je fazon? Logicno razmisljanje navodi na to da ona druga "zensko" u toj vezi, ima potrebu za muskom, ali bez onoga....nesto u psihi ili postoji neko zvanicno objasnjenje, prihvatljivo za nekog ko ne konta?

Ne mora ni jedna da bude "muško" ("strap-on dildo" nije obavezan rekvizit :) ). Malo se ljubakaju, dirkaju, šta već... Ali to će vjerovatno bolje objasniti neka forumašica-lezba ako je tu negdje! :)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Leona je napisao:
Zasto se kod nekih homoseksualaca budi instinkt roditelja i zele da imaju djecu? Zele da imaju porodicu. Ako je homoseksualizam normalan po prirodi, zasto se priroda onda igra sa njima i budi im taj osjecaj i instinkt? A dva ista polna organa ne mogu da naprave dijete.

I nisam mislila uopste da bi jedna parada mogla da 90% covjecanstva okrene da budu homo, nego sam se odnosila na "normalnost" homoseksualizma, sta bi bilo ako bi bilo i kud to sve vodi. A kad nesto vodi ka nuli, znaci da to nije od koristi. Homos. se propagira ioanko previse, i crtani filmovi za djecu i filmovi za djecu obradjuju tu tematiku, a i skoro da nema vise ni serije gdje nema barem jedan homo par koji se predstavlja kao "normalan". Djeca u skolama uce da je normalno imati dvije mame ili dvije tate i da tu nema nista cudno. Sve to vec prelazi u normalu, ali nije prirodno nikako.

Naravno da nije prirodno. Zato i kazem da im treba dozvoliti da rade sta hoce jer ne mogu protiv toga, ali im ne treba dati djecu. Ostalo sve sto je izmedju njih sporazumno to nebi trebalo nikom da smeta. Ali uplitati djecu u to mislim da ne treba.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
TaškoBL je napisao:
Leona je napisao:

Skoro kao u Rambovoj pjesmi "Svoj na svome". Cini mi se da je Rambo, mada ne mogu naci nigdje.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Drugačiji je napisao:
ERROR je napisao:

Ne mora ni jedna da bude "muško" ("strap-on dildo" nije obavezan rekvizit :) ). Malo se ljubakaju, dirkaju, šta već... Ali to će vjerovatno bolje objasniti neka forumašica-lezba ako je tu negdje! :)

Momcino, ti bi se trebo kandidovati za izbore, osnovati stranku ili sl. :lol: Sve nesto objasnjavas, a na kraju nidje veze...

Ne zanima mene kako one ono rade, nit pisem o tome, vec inace , dosta puta kad ih vidim u paru, i najveci laik moze iz aviona da vidi kako se "muska" lezbaca svim silama trudi da bude ko musko, dok je ona druga normalnija, mislim vise se fura ko zensko zensko...kontas? Cemu ufuravanje i "uloge" ako se vec ne zele petljati s muskima? Strah od cune, sta li? De se raspitaj, jbte pa valjda imate neki comunity, nije valjda Bl toliko selo?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

P.S

Slicna stvar i s muskim, zasto uvijek idu u paru jedan muzevan i drugi "zenstven" , cemu uloge?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Momcino, ti bi se trebo kandidovati za izbore, osnovati stranku ili sl. :lol: Sve nesto objasnjavas, a na kraju nidje veze...

Ne zanima mene kako one ono rade, nit pisem o tome, vec inace , dosta puta kad ih vidim u paru, i najveci laik moze iz aviona da vidi kako se "muska" lezbaca svim silama trudi da bude ko musko, dok je ona druga normalnija, mislim vise se fura ko zensko zensko...kontas? Cemu ufuravanje i "uloge" ako se vec ne zele petljati s muskima? Strah od cune, sta li? De se raspitaj, jbte pa valjda imate neki comunity, nije valjda Bl toliko selo?

Hehehe, šta misliš da smo mi kao neka sekta pa se tako povjeravamo jedni drugima, pričamo svoje doživljaje, razmjenjujemo iskustva i recepte za bolji seks? :)

Ali eto, jednom se zadesilo pa sam razgovarao sa lezbom o tome zašto "to" voli da radi sa curama a ne sa momcima. Odgovor je bio jednostavan - prema njenoj priči, žene jedna drugoj pružaju puno više nježnosti i vode računa o tome šta tokom intimnog odnosa voli druga strana. Veli ona - "a baja se samo popne, obavi svoje i siđe. J.beš to" :)

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 07:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Drugačiji je napisao:
Ali eto, jednom se zadesilo pa sam razgovarao sa lezbom o tome zašto "to" voli da radi sa curama a ne sa momcima. Odgovor je bio jednostavan - prema njenoj priči, žene jedna drugoj pružaju puno više nježnosti i vode računa o tome šta tokom intimnog odnosa voli druga strana. Veli ona - "a baja se samo popne, obavi svoje i siđe. J.beš to" :)

Znaci kod homoseksualaca se sve vrti oko seksa? "Nek samo uzivam u seksu, cak i po cijenu da moram da budem sa istim polom". Nekontrolisan nagon, ne rekoh li ja.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 07:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Više puta sam pisala, nemam ništa protiv homoseksualaca ako to rade u intimi svoje sobe, a javna okupljanja i manifestacije različitosti me nerviraju jer smatram da pobuđuju bunt i samo stvaraju konflikte.

Odvratno mi je bilo kakvo javno ispoljavanje seksualnih sklonosti, odvratno mi je i kad se strejt par javno žvaljaka, liže, pada jedno po drugom i svakome pokazuje svoj odnos.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 08:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Ja mislim da ta stalna i velika halabuka oko homica ide u pravcu da nama još uvijek normalnim ljudima pomuti razum i da se polako navikavamo na njih i samim tim ih prihvatimo kao nesto sasvim normalno.

Za mene to nikad nece biti normalno!

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 09:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Puno je nenormalnije biti zao, ubijati ljude, mrziti nekoga zato što je drugačiji po vjeri, naciji...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 10:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Drugačiji je napisao:
Puno je nenormalnije biti zao, ubijati ljude, mrziti nekoga zato što je drugačiji po vjeri, naciji...

Slažem se i sa tim ali to nema veza sa ovom temom!

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
jellyfish je napisao:
Leona je napisao:
Zasto se kod nekih homoseksualaca budi instinkt roditelja i zele da imaju djecu? Zele da imaju porodicu. Ako je homoseksualizam normalan po prirodi, zasto se priroda onda igra sa njima i budi im taj osjecaj i instinkt? A dva ista polna organa ne mogu da naprave dijete.

I nisam mislila uopste da bi jedna parada mogla da 90% covjecanstva okrene da budu homo, nego sam se odnosila na "normalnost" homoseksualizma, sta bi bilo ako bi bilo i kud to sve vodi. A kad nesto vodi ka nuli, znaci da to nije od koristi. Homos. se propagira ioanko previse, i crtani filmovi za djecu i filmovi za djecu obradjuju tu tematiku, a i skoro da nema vise ni serije gdje nema barem jedan homo par koji se predstavlja kao "normalan". Djeca u skolama uce da je normalno imati dvije mame ili dvije tate i da tu nema nista cudno. Sve to vec prelazi u normalu, ali nije prirodno nikako.

Naravno da nije prirodno. Zato i kazem da im treba dozvoliti da rade sta hoce jer ne mogu protiv toga, ali im ne treba dati djecu. Ostalo sve sto je izmedju njih sporazumno to nebi trebalo nikom da smeta. Ali uplitati djecu u to mislim da ne treba.

Zasto se kod nekih neplodnih ljudi budi instinkt roditelja i zele da imaju djecu? Zele da imaju porodicu. Ako je neplodnost normalna po prirodi, zasto se priroda onda igra sa njima i budi im taj osjecaj i instinkt? A neplodan polni organ ne može da napravi dijete.

Hoću reći, o ovim stvarima se raspravljalo na milion tema, i uvijek se svi kače oko istih stvari. Argumenti da je to ''neprirodno'' ne piju vode, jer prirodu prosto boli qrac. Sve što je omogućeno prirodnim zakonima je ''prirodno'', u ovom kontekstu u kojem pričamo. Ja mislim da su pederi većini odbojni jer nismo navikli na takve stvari. S vremenom ćemo se u nekoj mjeri navići i sve će biti ok. Priče da ćemo svi postati pederi zbog toga su u najmanju ruku debilne i naučno neutemeljene.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
blaf77 je napisao:
TaškoBL je napisao:
Leona je napisao:

Skoro kao u Rambovoj pjesmi "Svoj na svome". Cini mi se da je Rambo, mada ne mogu naci nigdje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WfbWyJMjSag[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 23:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2009, 09:50
Imaju ti Rusi dobrih poteza!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 07:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Zagreb Pride: Hrvatska to može progutati!

Zagreb Pride 2010. se održava pod sloganom "Hrvatska to može progutati!", a tema Povorke ponosa bit će "Sloboda seksualnog izražavanja i različitost seksualnih praksi". Zagreb Pride će ovogodišnju, devetu po redu Povorku ponosa LGBTIQ osoba (lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer) učiniti danom proslave i afirmacije slobode u svim njenim oblicima, poručili su organizatori.

Proglas organizatora prenosimo u cijelosti:

"Sloboda rodnog izražavanja, različitost tjelesnih i seksualnih izričaja i praksi, mnogostrukost osobnih i kolektivnih identiteta kroz samodefiniciju trebaju postati i postat će dio hrvatske stvarnosti. Boriti se za rodnu slobodu – pravo svake osobe da izražava svoj rod i svoje tijelo na način koji izabere, kroz ženskost, androginost, muškost, hibridnost, nedorečenost i rodnu kontradiktornost – znači boriti se za slobodu kao vrhunsku vrijednost koja pripada svakom čovjeku. Zagreb Pride se aktivno i svakodnevno suprotstavlja svakom ograničavanju i sputavanju naših tijela i bezbrojnosti naših rodova. U Hrvatskoj do sada jedino u Povorci ponosa LGBTIQ osoba svi ljudi mogu biti rodno slobodni i oslobođeni. Mi u Zagreb Prideu smatramo da svaka pojedinka i svaki pojedinac imaju pravo definirati svoje osobne identitete, javno ih izražavati i očekivati od društva da ih poštuje i prihvaća.

Ljudska bića svojim su tijelima sposobna činiti i stvarati puno više od onoga što represivne norme tjelesnosti i izražavanja sebe kroz tijelo svakodnevno dopuštaju. To znači da neke i neki među nama nisu isključivo usredotočeni na izbor svog partnera samo na osnovi dva roda, već svoja tijela i svoju spolnost shvaćaju i žive šire, onkraj uvriježenih, opresivnih koncepata kao što su homoseksualnost ili heteroseksualnost, kategorija koje ljudsko iskustvo tijela i spolnosti svode samo na odabir spola ljubavnog ili seksualnog partnera ili partnerice.

Spolni i rodni stereotipi moćna su sredstava kontrole naše slobode i stalno nas guraju u skučene kategorije kao što su muško/žensko, gej/strejt, samac/ u paru, vjenčan/nevjenčan, normalan/nenormalan, običan/čudan. Stoga, mi, LGBTIQ (lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer) osobe nastojimo svojim životnim praksama i aktivističkim intervencijama probijati i razbijati opresivne granice rodnih i spolnih uloga, gradeći na taj način društvo bez tih ograničavajućih i sputavajućih kategorija.

Kada dvoje ljudi izrazi sebe i svoju spolnost poljupcem u kafiću ili nekom klubu ako odgovaraju ustaljenim obrascima dopuštenog heteroseksualnog ponašanja bivaju prihvaćeni, podržani ili neprimijećeni. Kada to učinimo mi, LGBTIQ osobe te pojedinci i pojedinke koje svojim izgledom ili tijelom odudaraju od stereotipa, bivamo izbačeni, nasilno prekinuti, prekoreni, a nerijetko i pretučeni. Zagreb Pride želi da svaki uzajamno željeni i žuđeni poljubac, zagrljaj i dodir uvijek i svugdje budu izraz slobode i ljubavi.

Muško-muški zagrljaj i poljubac dopušteni su na travnjaku nogometnog igrališta i na tribinama, prilikom proslave pobjede. Kada privrženost iskažu dva gej muškarca, svoj život izlažu pogibelji. Kada se na plaži skupina mladića i djevojaka sunčaju, igraju picigin, mažu jedni drugima zaštitnu kremu nitko u tome ne vidi ništa posebno, doli mladenačke igre i zavođenja. Kada grupa žena na kupalištu slobodno izražava svoje lezbijstvo, izložena je seksističkim i muško-šovinističkim nasrtajima i riziku seksualnog napastovanja, a katkad i silovanja. Kada transrodna ili transeksualna osoba policajcu ili nekoj službenoj osobi na šalteru mora pokazati svoju osobnu iskaznicu na kojoj su prisiljene imati svoj državnim propisima jedini dopušteni urođeni identitet, najčešća reakcija je podsmijeh, omalovažavanje, a nerijetko i gađenje. Te osobe društvo prisiljava i gura na svoje rubove.

Zagreb Pride štiti i uvijek će štiti svaki poljubac.

Sloboda izražavanja različitosti tjelesnih izraza i pluralnosti seksualnih praksi ni na koji način ne ugrožavaju nikoga, no samim svojim postojanjem izloženi/e/a smo diskriminaciji i nasilju. Imamo isključivo pravo donositi odluke o našim tijelima i nikakva ideološka, politička, zakonska, medicinska ili religijska norma ne smije kršiti integritet naših tijela protiv naše volje i kočiti što i kako želimo raditi s našim tijelima."
Danas.hr
24.05.2010.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/ ... 22006.html

Cаjт - http://www.zagreb-pride.net/web/index.p ... 78&lang=hr

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 07:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
sunchica je napisao:
Drugačiji je napisao:

Slažem se i sa tim ali to nema veza sa ovom temom!

I u jednom i u drugom i u trećem slučaju, radi se o zloupotrebi života odnosno slobodnog izbora koji je jedini neprikosnoveni zakon na ovoj planeti. Svako će odgovarati za ono što radi Onom koji mu je povjerio život na zemlji u ovom i ovakvom tijelu. Onom ko zloupotrijebi život mogu se desiti bar dvije vrlo neprijatne stvari:
1. da sljedeći (barem jedan, a ponekad i više) život mora dobro da "odradi" brljotine iz prethodnog, i to tako što će biti stavljen u životne situacije koje ga na to naprosto prisiljavaju
2. da mu se u potpunosti onemogući da IKAD ponovo dođe da živi na Zemlji, a SVI koji to okusili, žarko žele da to iskustvo ponove (bez obzira koliko visoke ličnosti u nebeskim sferama ranije bili)

Ne mora čovjek biti homoseksualac pa da gaji seksualnu izopačenost! Šta je sa sadistima, sodomitima, nekrofilima, pedofilima... To su jednostavno istraživanja ili eksperimentisanja sa svojim (ali i tuđim) tijelom, koja su po meni ravna onom što je činio Jozef Mengele...
Dakle istraživanje, eksperimentisanje u životu DA, ali sve ipak ima svoje granice, koje čovjek unutra sebe zna, ali može da to zanemari...Međutim, onda se mora spremiti i na posljedice takvog izbora, jer to ide jedno s drugim...Ali u svemu postoji mnogo varijanti, i svako ima svoj razvojni put...Ako neko svjesno, usprkos upozorenjima, odabere da taj razvojni put duše dođe u ćorsokak - ko mu je kriv!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]