Leona je napisao:
Ja iskreno da ti kazem, protiv sam bilo kakve parade. I protiv sam homoseksualizma, jer to je , u mojim ocima, neprirodno. Protiv prirode, protiv tijela. Zna se za sta koji organ tijela sluzi, i neprirodno je iskoristavati to za svoje licne prohtjeve i nekontrolisane nagone. Homoseksualnu osobu mogu akceptirati kao osobu i pomiriti se sa tim da je drugacija, ali homoseksualizam ne. Zamisli da za 100 godina 90% populacije bude homo. Za 200 godina ne bi bilo vise ljudi na zemlji.
Ajmo redom.
1. "Ja iskreno da ti kazem, protiv sam bilo kakve parade." - Generalno se slažem s tobom. Ja ti nikad nisam bio na gay paradi, ne zbog straha, nego ne volim takav vid isticanja. Ali, Bože moj, zalaganje za "gej" prava svako shvata drugačije. Ja sam više za tako neke performanse, izložbe, debate, rasprave na forumima
2. "I protiv sam homoseksualizma, jer to je , u mojim ocima, neprirodno. Protiv prirode, protiv tijela." - Ukoliko je homoseksualni (kao i uostalom i heteroseksualni) odnos konsenzualan, dakle uz pristanak oba partnera, ne vidim zašto bi to bilo protiv tijela. Ukoliko će obje strane zahvaljujući tom odnosu biti zadihane, ugodno zamorene i zadovoljne, ko ima pravo da ih spriječi u tome i da im kaže da to nije dobro? Što se tiče "protivprirodnosti", zavisi sa kojeg aspekta posmatraš - vjerskog, moralnog - o tome možemo naširoko razglabati.
3. "Zna se za sta koji organ tijela sluzi, i neprirodno je iskoristavati to za svoje licne prohtjeve i nekontrolisane nagone." - zar u "straight" seksu nema ličnih prohtjeva i nekontrolisanih nagona? Nije valjda da se heteroseksualci seksaju samo radi produžetka vrste, a ne radi užitka?
4. "Homoseksualnu osobu mogu akceptirati kao osobu i pomiriti se sa tim da je drugacija, ali homoseksualizam
ne." - oba ova stava cijenim, i to je sasvim ok. Svako od nas ima različite sklonosti i odbojnosti.
5. "Zamisli da za 100 godina 90% populacije bude homo. Za 200 godina ne bi bilo vise ljudi na zemlji." - priroda je to tako napravila da desetak posto čovječanstva praktikuje homoseksualne odnose ili ima sklonosti ka tome. I vama i nama nude se brojni partneri, izbori i mogućnosti!