banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 06:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 652  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 19 Maj 2010, 08:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Bas imaju dobru ponudu kanala.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 08:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
drug je napisao:
u analognu ponudu treba ubaciti pod naznakom hitno: od ex-yu kanala: FOX, Avala, Metropolis, Arenasport 1, Atlas. Od lokalizovanih na srpski jezik: Animal planet, Nat Geo WILD, MGM, VIASAT History, Viasat Nature, TV 1000. Pod hitno krenuti sa digitalom, moze i po onim paketima, kako su vec formirani, a da cijena Arenasporta 2,3,4 uz Extreme sports i ESPN America ne predje 4 KM...Ima toga jos, ali neka i ostali daju konstruktivne prijedloge...a ne samo ja :wink:

nazalost, ni FOX ni Avala se ne mogu ubaciti u ponudu jer nema dozvole za emitovanje na teritoriji BiH, o cemu se vec raspravljalo :(

sto se tice ponude iptv-a za sad mi jos nije interesantna, iako ima nekih kanala koje bih volio da vidim u ponudi Elte (a to ce da se desi vjerovatno kad na vrbi rodi grozdje, pakao se smrzne i Osama bin Laden dobije Nobelovu za mir), a sto se cijene tice ona je namjenjena uskom krugu ljudi
naravno u obzir treba uzeti i probleme sa infrastrukturom, gledajuci samo kako je u Hr sa MAXTv-om kod nas bi moglo biti jedno 10x gore :S

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 08:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
IPTV ne mozemo porediti sa analognom kablovskom ni po cijenama ni po kvalitetu (jedno uslovljava drugo).
Ali sudeci po analognoj, sumnjam da Elta moze ponuditi ista kvalitetnije i u digitalnoj tv.
Mislim da ce Iptv zavisiti iskljucivo o sebi, tj. kako ce se pokazati, a da Elta nema ni znanja, ni mogucnosti, ni para da bude ravnopravan konkurent. Jedina karta na koju mogu igrati je cijena, ali pitanje je koliko nisko mogu ici a da budu profitabilni.
IPTV je trenutno dobro izbalanisarana ponuda kvaliteta, ponude i cijene. Iako sam misljenja da bi sve moglo biti bolje u smislu povecanja internet brzina i besplatnih minuta prema ostalim mrezama, sto ce vjerovatno doci vremenom.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 09:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
IPTV ne mozemo porediti sa analognom kablovskom ni po cijenama ni po kvalitetu (jedno uslovljava drugo).
Ali sudeci po analognoj, sumnjam da Elta moze ponuditi ista kvalitetnije i u digitalnoj tv.
Mislim da ce Iptv zavisiti iskljucivo o sebi, tj. kako ce se pokazati, a da Elta nema ni znanja, ni mogucnosti, ni para da bude ravnopravan konkurent. Jedina karta na koju mogu igrati je cijena, ali pitanje je koliko nisko mogu ici a da budu profitabilni.
IPTV je trenutno dobro izbalanisarana ponuda kvaliteta, ponude i cijene. Iako sam misljenja da bi sve moglo biti bolje u smislu povecanja internet brzina i besplatnih minuta prema ostalim mrezama, sto ce vjerovatno doci vremenom.

u pravu si, jedino po cemu ih mozemo porediti jeste ponuda kanala
vidim da je i u iptv semu ubaceno kanala koji na nasim prostorima nisu namjenjeni nikome (prosieben, tv5 monde,....)
ne znam zasto vole to da rade svi koji pruzaju uslugu nekog vida distribucije tv signala, kao da je broj kanala jedina vazna stvar
po toj logici najbolje uzeti satelitsku antenu sa nekih 300 kanala od cega 150 arapskih, 100 njemackih i ostatak boranija raznih eu zemalja - u totalu jedno veliko nista
sto se tice Elte...kad je tv dio u pitanju ne ocekujem nista, njima se ocigledno ne radi
valjda ce se stanje po pitanju ponude kablovskih operatera promjeniti (mislim na konkretno stanje da su 2 operatera podijelila grad u svoje zone), a i cijena iptv-a smanjiti pa da im uputimo jedno veliko mahanje, jer im ocigledno nije stalo ni do cega

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
bigman je napisao:
Ја живим у приградском подручју, чекам ајпитиви одавно. :D Ова понуда је сасвим коректна, с обзиром да имам око 30 км трошкова фиксне телефоније, ово ми се исплати. С друге стране, недостају неки канали које сам очекивао у понуди, посебно би издвојио СОС. :wink:

bigmen vidim i ti kao i jos neki forumasi govori kako bi uvodjenjem duo usluge iptv+fixna mogao izbjeci te troskove fixne. Ti ne mozes ustedjeti ako telefoniras fixna-mobilna, jer time neces izbjeci tih 30km jer ti to ne ulazi u bonus. Dakle samo fixna-fixna je besplatna, a po meni je i do sada to bila sa ovih 100min besplatno mislim da je to za jednog prosjecnog korisnika sasvim dovoljno bespl.minuta. Mislim da iptv nece zazivjeti u naseljima gdje su kuce i sl. jer tu na ljudi za kablovsku tv u prizemlju i na spratu placaju samo jednu pretplatu tako da im se ovaj iptv ne bi isplatio.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 17:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Nov 2008, 12:21
Elta se uskoro prodaje, slovenacki Telemach je veoma blizu da je kupi, pa zato nista ne rade i nece da ulazu!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 18:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
mile.k je napisao:
Elta se uskoro prodaje, slovenacki Telemach je veoma blizu da je kupi, pa zato nista ne rade i nece da ulazu!!!

Zar opet slovenci sta smo skrivili

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
@BL Boy, вјероватно се ја нисам добро изразио, јер сам мислио да имам око 30 КМ у оквиру фиксне мреже. Што се мени, аутоматски, исплати.
Citiraj:
Mislim da iptv nece zazivjeti u naseljima gdje su kuce i sl. jer tu na ljudi za kablovsku tv u prizemlju i na spratu placaju samo jednu pretplatu tako da im se ovaj iptv ne bi isplatio.

Ову реченицу нисам схватио, ако можеш да појасниш. У сваком случају, нема кабловске у мом насељу, Ада.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 11:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
Ja sam sebi izracunao:
1. trenutno koliko placam (netkom kablovska, telefon i adsl),
2. aneksove pakete (telefonija, internet i kablovska, digitalni paketi sa iznajmljivanjem uredjaja)
3. mtel iptv ponude

i najpovoljnije me izadju open i open trio paketi iptv-a.

Takodje, za mene je prednost u besplatnim razgovorima i boljim adsl paketom od ovog sto trenutno imam.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
bigman je napisao:
@BL Boy, вјероватно се ја нисам добро изразио, јер сам мислио да имам око 30 КМ у оквиру фиксне мреже. Што се мени, аутоматски, исплати.
Citiraj:
Mislim da iptv nece zazivjeti u naseljima gdje su kuce i sl. jer tu na ljudi za kablovsku tv u prizemlju i na spratu placaju samo jednu pretplatu tako da im se ovaj iptv ne bi isplatio.

Ову реченицу нисам схватио, ако можеш да појасниш. У сваком случају, нема кабловске у мом насељу, Ада.

pa mislim evo konkretno kod nas u Budzaku recimo na 2 ili 3 sprata jedne kuce, citaj 3 stana ili ti domacinstva ide jedna pretplata kablovske tv od 12km, dok bi za iptv ne mi tako moglo tj. svako bi sebi pojedinacno morao uvesti istu, sto automatski nije isplativo, zato kazem da se u tim naseljima to mnogima nece isplatiti. Eto nadam se da sam sad bio dovoljno jasan.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 12:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mile.k je napisao:

zar nije i sadasnji vlasnik isto neko iz Slo ?
mislim ako ce doci Slovenci k`o ovi moji direktori ima Elta da procvjeta :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 22:32
što se tiče totaltv vs. IPTV fale im FOX life & Crime, takođe Viasat kanali i paketi su vrlo ograničeni, nema mnogo opcija iako mislim da je IPTV trio super ponuda. totaltv pušta kanale i "ispod pulta" koji nisu u zvaničnoj ponudi, i to rts1, 2, fox, b92, avala, kosava, enter ...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

За додатни тв прикључак треба доплаћивати 6КМ мјесечно. Значи, основни пакет 30+6+11 (ХБО+спорт пакет)+ПДВ=54.99КМ
Кад на то додам АДСЛ пакет који тренутно плаћам (29,25), долазим до цифре од 84,24КМ.
Ако узмем трио пакет, 50+6+7,5 (спорт пакет ми је џ) + ПДВ=80,14КМ
С тим да у триу добијам за 512 бржи проток од овога којег сад користим. Исплати се. Ако још узмем у обзир да кабловска неће у моје насеље ускоро, тотал нисам планирао, бонус ми је фиксни-фиксни саобраћај, закључак се сам намеће. Осим ако нисам негдје жешће киксао у рачуници. :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 13:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
Vjerujem da iptv nece stati na trenutnoj ponudi kanala nego ce se prosiriti/mijenjati.

Zna li neko da li postoji negdje njihov forum gdje se mogu postavljati pitanja?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ма тета на инфо броју све зна, слободно назови.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
i dalje je najbolja ponuda DVB-T (za hrvatske kanale) + satalitski risiver DIGI od 70km(srbija,sport,HBO) ...bez pretplate dobijas SVE !!!

dok god postoji mogucnost za ovim,ne vidim smisao uzimanje ni IPTV ni KABLOVSKE...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
DVB-T + Total TV na Eutelu i sky na hotbirdu :).Vise ti ne treba.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
drapa je napisao:
1. upravo tako.
Aj mi nadji nekog ko nema 2 televizora (ako nije samac)
Kad dodas jos jedan tv vec probijas 40 km.

2. babicu kako uspijes nabiti 40 km za fixni? Da nisi racunao i sve ostale pozive? Samo je Mtel free. Ja pricam bas puno fix-fix i uglavnom se vrtim izmedju 10-15km. Ako uvedem iptv necu silaziti sa fixnog :mad: samo da namirim pretplatu :lol:

sam živim, tačnije studiram u bl pa mi ne trebaju dva televizora. Nabijem 40 maraka na fiksni zovući roditeleje i sestru koji žive u drugom gradu u Republici Srpskoj

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
wizzy_bl je napisao:
i dalje je najbolja ponuda DVB-T (za hrvatske kanale) + satalitski risiver DIGI od 70km(srbija,sport,HBO) ...bez pretplate dobijas SVE !!!

dok god postoji mogucnost za ovim,ne vidim smisao uzimanje ni IPTV ni KABLOVSKE...

Još odjaviš fiksni da ne moraš plaćati RTV taksu, usnifaš komšijin wireless za internet..... Aj.... :)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
bez ikakve sprdnje... mislim da je to najbolja kombinacija(uz pretpostavku da mozete uhvatiti HR kanale-zemaljski)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 652  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]