banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Protiv smrtne kazne, ali zato treba pogoršati uslove u zatvorima u kojima sjede oni što su načinili najteža krivična djela. Neka im se smuči svaki dan kog moraju proživjeti tamo.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
ajkula je napisao:
Protiv. Ko smo mi da bilo koga osudjujemo ili nekome oduzimamo zivot.

A ko su oni da bilo kome oduzimaju zivot? Manite se tih moralnih gluposti, svijet je surov i tezak, ko se danas vodi parolom "ako te neko osamari okreni mu i drugi obraz" nece se dobro provesti.
Ili "Ko smo mi da se igramo boga i oduzimamo nekome zivot". Pa imamo pravo da se igramo boga jer je bog izgleda davno prestao da se igra covjeka.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
za, ali da se samo izuzetno izrice takva sankcija. pored smrtne, jos niz nekih zescih kazni kao npr. tezak rad, potpuna izolacija, kastracija. cuveni goli otok je bio odlicno rjesenje i mislim da bi i danas dobro posluzilo i da bi kapaciteti bili dobro popunjeni.
Citiraj:
nije rijec o drzavi i kakva je nego da li ste za pojam i uvodjenje ovakve sankcije uopste.. nebitno kakav je sistem..

itekako je vazan sistem i drzava, jer i danas postoji veliki izbor sankcija, samo je kod nas sistem truo i nista se ne izrice i maksimalno se gleda 'kroz prste'. da sistem radi uopste ne bi bilo potrebe za smrtnom kaznom. vec nekoliko godina postoji sankcija 'rad za opste dobro na slobodi' i jos nijednom nije izrecena nekom delinkventu. nijednom.
u svakom slucaju, za smrtnu kaznu ali samo izuzetno, jer nekad ljudi svojim djelima pokazu da ne zasluzuju da zive.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
blackrose je napisao:
Osnovno pravo covjeka je pravo na zivot, ono je neprikosnoveno. Ko ima pravo da odlucuje da li ce neko zivjeti ili ne?! Niko..pa cak ni u tim tragicnim slucajevima, jer onda se spustamo na isti nivo, samim tim i mi ubijamo, postajemo ubica posredno ili neposredno.

Slazem se sa black rose. :blob:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 17:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Treba uvesti smrtnu i dozivotnu a maksimalnu dici na 300godina
Pored ovakvih kazni malo ko bi nosao automatsku pusku na zadnjem sicu, ubio za 200KM...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Vuk_samotnjak je napisao:
Pored ovakvih kazni malo ko bi nosao automatsku pusku na zadnjem sicu, ubio za 200KM...

i vratiti goli otok u funkciju

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55

Nije potrebno imati ovako "dugu" maksimalnu kaznu. Dovoljno bi bilo da doživotna znači da neko treba da odleži do kraja života, bez i teoretske mogućnosti za pomilovanje.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
STRATOKASTEL je napisao:

Nije potrebno imati ovako "dugu" maksimalnu kaznu. Dovoljno bi bilo da doživotna znači da neko treba da odleži do kraja života, bez i teoretske mogućnosti za pomilovanje.

Negdje sam procitao, smisao ove kazne je da kosti ostaju u zatvorskom groblju do navrsenja 300g. i tek onda potomci mogu da te sahrane u porodicnu grobnicu/groblje ili laicki receno da te sahrane kao covjeka.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Elvis Presley je napisao:
ajkula je napisao:

A ko su oni da bilo kome oduzimaju zivot? Manite se tih moralnih gluposti, svijet je surov i tezak, ko se danas vodi parolom "ako te neko osamari okreni mu i drugi obraz" nece se dobro provesti.
Ili "Ko smo mi da se igramo boga i oduzimamo nekome zivot". Pa imamo pravo da se igramo boga jer je bog izgleda davno prestao da se igra covjeka.

Oce Nas ocito postaje dio folklora bez ikakve duboize dok se izgovara ili slusa...

I oprosti nam dugove nase kao sto i mi oprastamo duznicima nasim.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:23 
u nekim zatvorima tj. u zakonodavstvima u americi kazne se zbrajaju pa neko moze biti osudjen i na 400 godina.. kod nas najveca apsorbuje ostale... takodje u nekim americkim drzavama, tj. zatvorima. postojala je obaveza da zatvorenik i kad umre u zatvoru a osudjen je npr. na 150 godina, sahrane ga na zatvorskom groblju dok ne prodje kazna, pa ga tek onda moze familja pruzeti, tj. cukun unuci.. hehehe
ja sam cvrsto sa stavom za smrtnu kaznua ali samo u ekstremnim slucajevima, i kad nepostoji mogucnost greske.. sjetih se sad onog lika iz srbije, prije par godina, cini mi se da se zove malisa, koji je sa svojom nevjencanom suprugom silovao malu curicu od godinu dve dok nije umrla... to me je toliko potreslo da bih ga bez razmisljanja mucila na najgorim mukama dok ne crkne.. i to ne momentalna smrt nego mucenje...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
A braca Kinezi jos posalju familiji fakturu za potroseni metak :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 21:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ja sam ZA smrtnu kaznu.
A ovo za kazne od par stotina godina ima i svoje opravdanje. Naime bilo je nekoliko slučajeva gdje su zatvorenici pokušavali da pobjegnu tako što bi se pravili mrtvi (uz dejstvo nekih jakih lijekova i narkotika životne funkcije bi bile skoro u potpunosti usporene). Ovako ako to i pokušaju nakon prestanka djelovanja lijekova ili će se probuditi u mrtvačnici odakle će ponovo u ćeliju ili će grebati po sanduku.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
ajkula je napisao:
Oce Nas ocito postaje dio folklora bez ikakve duboize dok se izgovara ili slusa...

I oprosti nam dugove nase kao sto i mi oprastamo duznicima nasim.

Pa valjda tako i treba da se izgovara, bez sumnji u njegovo značenje, inače nije vjera čvrsta.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ajkula je napisao:

potpis!!!!!
smrtna kazna samo kod slucajeva gdje je 100 posto utvrdjena krivica!!!!
kod nas rad za opste dobro jos nije zazivilo jer je veoma tesko za organizovati a nema ni posla za normalne ljude,kamo li za kriminalce,mada bih veoma veoma volio da vidim gradske "zestoke momke" kako kupe smece po gradu,mislim da bi im to teze palo nego par mjeseci u zatvoru....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Protiv

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
alkibijad je napisao:
ajkula je napisao:

potpis!!!!!

Boze, gluposti. Zamisli ovakvu presudu: "Sud proglasava optuzenog krivim za pokolj u vrticu u Damasku... Medjutim sud nije 100% siguran u njegovu krivicu pa mu je odredjena kazna dozivotnog zatvora" :roll:
De ljudi razmislite prvo o cemu pisete.
Nisam za smrtnu kaznu, ali jesam za progon na nesto tipa Goli otok.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Za. Mada neku gdje ce najvise da boli, poolaaako....je nehumano ali ni blizu onoga sto je taj uradio djeci...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 14:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
tesko pitanje, generalno ne..
ALI kada procitam neke zlocine (pogotovo kada je u pitanju seksualni zlocin, ubijanje djeteta itd..onda zaista nisam vise sigurna da ne zelim da postoji smrtna kazna) zaista ima zlocina krv da ti se sledi....ili onaj lik iz srbije sto je nedavno ubio one dvije cure ..ma ima milion primjera..pa ako oni dozivotno idu u zatvor samo idu financijski na teret drzave, a za sta?? takvi ljudi nikada pa ni tada ne smiju vise izaci na slobodu, a izace kad tad..i sta onda? da opet neko sahranjuje svoje dijete zbog debila poremecenog...
ja cak mislim da je dozivotna robija (ali stvarno dozivotna ne nakon 15 god izaci) pod losim uslovima , gora od smrtne kazne..zamislite kako ce u zatvoru proci manijak koji je silovao i ubio dijete..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 16:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Maj 2009, 12:24
alkibijad je napisao:
ajkula je napisao:

potpis!!!!!
kod nas rad za opste dobro jos nije zazivilo jer je veoma tesko za organizovati a nema ni posla za normalne ljude,kamo li za kriminalce,mada bih veoma veoma volio da vidim gradske "zestoke momke" kako kupe smece po gradu,mislim da bi im to teze palo nego par mjeseci u zatvoru....

Ja sam za smrtnu kaznu, samo zbog monstruoznih zlocina(djece,starijih ljudi...itd.) Asto se tice zestokih momaka u nasem gradu, oni ne kupe smece, njima je kazna slobodan vikend u gradu.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 16:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Treba stati nogama na zelju. U ovakvom sistemu kakav je, za tren oka bi se dalo izrezirati i prekrojiti sve, da se "stvore" dokazi, svjedoci i povezanost sa zlocinom, stavise, da se napravi zlocin sam, kojim bi se na krajnje zvjerski nacin uklonila jedna ili vise nepozeljnih osoba, a natovarilo se drugoj nepozeljnoj osobi koja bi zbog tezine zlocina zavrsila na smrtnoj kazni. Dokazi da 5 laznih svjedoka ne laze, a tu su i otisci, tu je sredstvo izvrsenja zlocina, tu su zrtve, a ti kao budala vici ja sam nevin ja sam nevin.

Ima jedan sjajan film koji govori o tome kako je lako prevariti sistem u pogledu smrtne kazne, cak i kada si obican gradjanin u jednom pravnom sistemu koji je daleko manje korumpiran od naseg, film The life of David Gale

Takodje jako dobar film u kojem se vidi kako smrtna kazna moze veoma lako biti svaljena na neduznog covjeka, Law abiding citizen.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]