banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 07:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2010, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
ERROR je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Не постоји систем и техника који код нас могу да смање махинације.

Ako postoji volja i zelja, ekonomska odrzivost i prakticna rjesenja, sve je moguce. Pricam ovo i iz nekog vlastitog iskustva...

Све наведене ствари код нас не постоје. Јбг тако је.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
sta vam je ljudi za vozacima
necete crci za 1.3KM

bitno je da je on vas prebacio do odredista i da ste stigli na vrijeme
a kome ce u dzep to je svejedno

ja sam cuo da su im mizerne plate u autoprevozu
kad idem busom uvjek vratim kartu

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam čuo da vozači iz Centrala primaju na ruke 400 KM što ako je istina vrlo bijedno.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
miki321oc je napisao:
necete crci za 1.3KM

Nije svejedno. To znači da zakon ne poštujete ni ti ni on. Ako se ne počnemo mijenjati svi, jedan po jedan, država će nam zauvijek ostati u ovakvom stanju.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Prosli put kad sam se vracao za Bec, vozacu sam platio za torbe, a on mi nije dao karticu za njih(svrnuo 3€ ).Sta bi bilo da je neko zamijenio torbe, ili jednostavno ih uzeo, kako bi mogao dokazati da sam uopste imao torbu?
2. wc nije radio - objasnjenje: "ma bilo hladno, pa mi ispustili vodu da ne zaledi( minimalna temperatura bila +5), pa nam je stao u Gradisci da odemo u wc(tamo sam cuo komentar da je to zato sto su lijeni, jer nece da pociste iza putnika, pa im je lakse da drze zatvoren wc, s cime sam se i ja slozio).Sljedeca pauza je bila nakon 4 sata.
3.zatim nas je jednog po jednog pitao da li pusimo, pa ko je rekao da nema cigarete sa sobom, uvalio je po jednu steku, da mu prenesemo preko granice.
4.vozio je tako sporo, da nas je prestizalo svako vozilo,autobusi pogotovo.Ne mogu se oteti utisku da je na taj nacin stedio gorivo, da moze i tu koji euro da ubije.
I sta covjek na kraju da kaze na sve to?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 08:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
laoce je napisao:
Prosli put kad sam se vracao za Bec, vozacu sam platio za torbe, a on mi nije dao karticu za njih(svrnuo 3€ ).Sta bi bilo da je neko zamijenio torbe, ili jednostavno ih uzeo, kako bi mogao dokazati da sam uopste imao torbu?
2. wc nije radio - objasnjenje: "ma bilo hladno, pa mi ispustili vodu da ne zaledi( minimalna temperatura bila +5), pa nam je stao u Gradisci da odemo u wc(tamo sam cuo komentar da je to zato sto su lijeni, jer nece da pociste iza putnika, pa im je lakse da drze zatvoren wc, s cime sam se i ja slozio).Sljedeca pauza je bila nakon 4 sata.
3.zatim nas je jednog po jednog pitao da li pusimo, pa ko je rekao da nema cigarete sa sobom, uvalio je po jednu steku, da mu prenesemo preko granice.
4.vozio je tako sporo, da nas je prestizalo svako vozilo,autobusi pogotovo.Ne mogu se oteti utisku da je na taj nacin stedio gorivo, da moze i tu koji euro da ubije.

I jesi se zalio upravi ?
1. Crnjak - njemu u padze
2. I da je minus, postoji nesto sto se zove antifriz ili glikol
3. Jako ozbiljan pristup putnicima
4. Ogranicenja za bus jesu rigoroznija nego za auta, 80 ili 90 je max ogranicenje zavisno od zemlje i dionice, ali cisto sumnjam da su ti likovi toliko savjesni vozaci....

Sve u svemu, zbog ovakvih stvari je ovdje propalo 4-5 prevoznika(za ex YU), ostase samo ozbiljniji ili oni koji nemaju konkurenata na istoj liniji....
Narod je pokazao da ne tolerise ciganluk i los standard, pa ih je kaznio biranjem drugog, koje je gora kazna od zalbe...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Desilo mi se isto par puta da vozač traži da mu vratim kartu, i nisam, naravno. Poslije kontam, ako bude opet neko tražio - nema frke, al' se onda ja vozim u pola cijene. :lol: Baš se pitam kako bi reagovao da mu tako nešto kažem. I neće niko crći za 1.3, ustvari, sad je 1.5 :angry3: , ali ko nas šta pita? Dižu cijene karte kad god im se ćefne, pod opravdanjem da gorivo poskupljuje, a kad je cijena goriva bila opala, naravno da im nije palo na pamet da smanje cijene.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
miki321oc je napisao:
necete crci za 1.3KM

Necu crci za 1.50 KM..ako ce me taj iznos cupa neka ni to nemam, ali ja nikada nisam vidjela ni jednog vozaca koji je pustio putnika koji je zaboravio mjesecnu da udje a ne plati kartu ili staricu koja nema da plati ili nema da plati cijeli iznos..pisem jer sam par puta prisustvovala slicnim scenama i nisam jednom platila kartu za tako neku osobu!

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Daj vozacu, daj doktoru, daj medicinskoj sestri, daj uciteljici, daj sluzbenici u opstini... Pa dokle? :roll:
Ne vozim se gradskim prevozom ali da me upita za kartu ili bilo sta drugo - daj druskane ime i prezime pa da javim sefu. Kada bi narod prijavljivao 50% lopovluka koje se desava u nasoj drzavi, mozda bi se nesto i desilo. Ovako - tesko.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 10:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Samo malo! Jel ja to čitam jaukanje? Mnogi me pogrešno shvataju ali to je Republika Srpska i BiH. Korumpirana, ogrezla u lopovluku i neradu. Gori smo od Gvatemale. Stara narodna veli da riba smrdi od glave. Opet će te reći da serem nešto protiv Dodika ali jednostavno je tako. Da bi drugačije bilo trebalo bi pobiti sve nas pa tek buduće generacije ako budu pametne i rade drugačije. Dok se to nedesi ja ću uvijek dati vozaču, čovjeku pojedincu, više volim da i mali čovjek ima korist a glavonje će snaći. Lopovluk je na sve strane a to što ušićare vozači to je mizerija koliko barabe klepe. Naravno ima i bezobraznih vozača ali većina ih je OK.
Na kraju krajeva da nije lopovluka ni ja nebih mogao preživjeti. Prvi sam za to da živim od svog rada ali kad pogledam.... ko ima oči ima šta i vidjeti.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@ERROR
nisam prijavio, ionako ne idem cesto, a i to je prvi put da mi nisu dali tu potvrdu za prtljag,za wc si isto u pravu, to za cigarete nije prvi put, mada sam jos jednom to uradio, a jednom sam rekao da vec nosim, a sto se tice ogranicenja - pa valjda je ono isto za sve autobuse, a svi su nas prestizali( da ne racunam one iz Globtursa koji stvarno brzo voze).
Oni nece propasti , jer su jedini koji drze liniju i naravno, prednost je sto voze svaki dan , iako , ne racunajuci petak odavde, nedelju iz BL i praznike, voze poluprazni(cak i cetvrtpuni :D ) .
@Zozon
kud bas Gvatemalu spomene, imam neke drugare od tamo , tek njihove price da cujes, kod nas bar mozes mirno ulicom hodati, tamo nisi ni u autu siguran.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 11:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Nisam baš siguran da si i ovdje siguran? Pogotovu kad trebaš nešto od policije. Dok nekorumpiraš, ništa. O sitnim lopovlucima vozača nije potrebno raspravljati. Imam i ja drugare Gvatemali i zaključujem da smo u ravni sa njima.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam čuo da vozači iz Centrala primaju na ruke 400 KM što ako je istina vrlo bijedno.

plus minimalac na racun od 390-400KM..jedino ako ne radi na crno.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rijetko idem gradskim, a jedan od poslednjih puta kad sam isao desi se sledece: Konj vozi ko Niki Lauda, gas - kocnica, cijelo vrijeme... Na jednoj stanici udje bakica, i taman da sjedne on lupi po kocnici , te se ona jadna skrsi....priletimo, pomognemo bakici, koja sreca sva osta cijela... on i dalje po svom i pored naseg ukazivanja da smanji malo dozivljaj.... kad sam izisao, zapisem na mob. broj busa i prvo sto sam uradio kuci je da sam nazvao centralu i prijavio slucaj....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
Nisam baš siguran da si i ovdje siguran? Pogotovu kad trebaš nešto od policije. Dok nekorumpiraš, ništa. O sitnim lopovlucima vozača nije potrebno raspravljati. Imam i ja drugare Gvatemali i zaključujem da smo u ravni sa njima.

Pretjerujes, kad se kod nas desilo da neko zaustavi autobus, udje, pokrade sve putnike , ubije dvoje - troje i nastavi dalje?
To je tamo svakodnevnica, kao i otmice , djeca ne smiju ici sama u skolu,ako si turista, sakrij sve znakove da si turista, ne drzi fotoaparat na vidnome jer ce ti ga ukrasti i slicno. To sve se desilo ljudima koje poznajem(sem otmice) , a ti ako poznajes nekoga kome se to desilo u Banjaluci ili da se bilo kome desilo, napisi ili prestani da pises gluposti i pretjerujes. Kod nas jeste sranje i korupcija i neimastina i losa vlast, ali se takve stvari ne desavaju.
Sory na OT, ali morao sam odgovoriti.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
miki321oc je napisao:
necete crci za 1.3KM

A sta cemo sa porezom?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ja se odavno nisam vozio busom pa nemam takvih problema, ali..
Mrzim majmune koji voze autobuse... ne vozače već majmune.

14-ka Central....npr na Starčevici na nekim mjestima nema klasične stanice (posebno uvučeni dio kolovoza) i autobusi stanu u traci na mjestu koje je predviđeno.
Ali majmun odmah upali lijevi žmigavac i stoji još jedno dvije minute dok putnici izađu/uđu. Ako ga kreneš prestizati, moliš Boga da nema policije, jer praviš prekršaj.
Ili kad stanu u Boriku kod Vidovića, pa ladno upale žmigavac i ne gledaju ima li ikog iza njih, preko dvije trake se prestroje za skretanje u lijevo... :angry4: :angry4:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:

За бусеве који нису из земаља ЕУ дозвољена је брзина 80 км/ч мислим.
Казна за вишу брзину је око 1500 евра.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gdje?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Gdje?

Немачка. Једном приликом сам путовао тамо бусом, и полиција уставила због неких контрола и контролом такографа утврђено да је бозач возио негде између 90 и 100 км/ч.
И онда је саопштена казна итд.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]