banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 139 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2010, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Walker je napisao:
Nije jedini. Bio je neki sto je zagorio pa dosao na forum da trazi decka. E to je tek bio cirkus :lol: :lol: :lol:
Cak je i link za fb profil ostavio. Ili je bio slucaj extremne nejebice ili se neko kvalitetno zajebavao.

O da, Sale je bio epic. Ovaj lik je nula za njega. :lol:

Fakju je napisao:
Eto, Walkeru, sam si najbolje odgovorio na vlastito pitanje. A sad, koliko bi policija na pravi način odgovorila na postavljeni zadatak zaštite te grupacije, veliko je pitanje, obzirom da je i sam entitetski premijer, Veliki Milorad, dakle neko ko bi trebao biti i moj i tvoj predstavnik, u više navrata iskazao prilično podozrenje pa i mržnju prema "gej" populaciji. Sreća pa nismo jedini (ne voli on ni muslimane, Gregorijana, međunarodnu zajednicu, Sarajevo, a ni pola svijeta... ;) ).

I ne, ne osjećam se potpuno siguran, upravo zbog onih stvari koje si i sam naveo u svojoj poruci. Pred zakonom možda i jesmo jednaki ovdje, ali u praksi - daleko od toga.

Sad mi je jasno zasto ga Zozon brani. :lol:
Mislim da "Veliki Milorad" nije iskazao mrznju prema tvojoj "populaciji", niste vi toliko vazni. Mozda se to moze nazvati gnusanjem.
Dobro da pomenu Gregorijana. Tacno, ne voli ga Milorad, ne voli ga ni vecina Srba ali uprkos tome mozes da vidis kako ga policja efikasno cuva kada navrati u RS. :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
No frks, nisam došao da ovdje tražim dečka (morao bih stvarno da budem "zagorio"), nego čisto onako, da malo prodiskutujem o ovim i sličnim temama. :)

Poslednji put menjao Drugačiji dana 18 Maj 2010, 14:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Fakju je napisao:
Izraz peder dolazi od riječi "pederastija", što u širem smislu označava ljubav između odraslog muškarca i adolescenta, i sad bla bla da ne širim dalje, o tom terminu, koji vuče korijen još iz antičke Grčke može se naći puno toga na Gugletu. Nije toliko bitno porijeklo, ali bitno je da taj izraz u današnje vrijeme u našem jeziku/našim jezicima ima onako dosta pogrdan ton.

Niko nije tebe konkretno proglasio fašistom, ali osobe sklone fašističko/nacističko/desničarsko/tradicionalno/konzervativno/religioznom pogledu na svijet u velikom procentu su homofobične. E sad, da li tebe možda ima negdje u tom, druga je tema.

I na kraju, velika je predsrasuda da je homoseksualcima jedini cilj "trpati u bulju". Mnogi veoma rijetko, pa i nikako, ne praktikuju analni seks.

Znaci ti nisi agresivac -topdzija, ti si emotivni?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Fakju je napisao:
No frks, nisam došao da ovdje tražim dečka (morao bih stvarno da budem "zagorio"), nego čisto onako, da malo prodiskutujem o ovim i sličnim temama. :)

Pa evo diskutujemo i niko te ne vrijedja. Nije niko ni Saleta vrijedjao samo je bilo kvalitetne sprdnje. Al' jbg Sale je postavio link na facebook sa explicitnim fotografijama :lol: :lol: :lol:. Joj kad se sjetim tetke Dese... Placem. :lol:
Opet niko nije psovao, niti prijetio da ce ga razbiti. Da je neki baja napisao da 'oce da upozna snajku da joj ga pristavi i u prilog postavio svoje erotske fotografije reakcija bi bila ista, mozda bi bilo malo manje zgrazavanja. :lol:
Vidis da smo ipak tolerantni. I to jako tolerantni.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ko zna, možda jednoga dana postanemo i prijatelji ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:18 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
a koliko si ti visok...igraju forumasi kosarku pa ono prilika za prijateljstvo... :lol:

a gdje to pise da vas svi moraju voliti, tepati vam i ostalo...znaci ako neko iz mog drustva ne zeli pricati o npr o romanima jer je to njemu gubljenje vremena i preleti tu temu da li znaci to diskriminacija..il zelim pricati o triler filmovima i primjecujem da me niko ne slusa...jel to diskriminacija..jer ja moram da nadjem odredjenu grupu ljudi koje triler filmovi interesuju i mozemo podijeliti razmisljanja...

ako te sretnem na ulici i nudis mi pozivnicu za LGBT i odbijem te jel to za tebe znaci diskriminacija...ne mozete natjerati ljude da provode vrijeme sa vama i dijele vase gay misljenje..

ljudi vas mrze jer smatraju da je to bolest...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Misle da je bolest jer su neobrazovani i zatucani (najčešće religijom). Kao što se nekad mislilo da se lobotomijom mogu liječiti psihičke bolesti.

Nekako stičem utiask da su i ovdje najveći homofobi oni koji se najviše bave pitanjima vjere.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Fakju je napisao:
Misle da je bolest jer su neobrazovani i zatucani (najčešće religijom). Kao što se nekad mislilo da se lobotomijom mogu liječiti psihičke bolesti.

Nekako stičem utiask da su i ovdje najveći homofobi oni koji se najviše bave pitanjima vjere.

To nesto kao test za trudnocu? Ako test kaze da si trudna, trudna si, nema ni lijevo ni desno. Tako i ovo vase. Ko god misli da ste bolesni, zatucan je. Amen?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vidim da nastupaš kao alfa-mužjak, pa sam uvjeren da ćeš u par rečenica moći da obrazloziš po kojim i čijim je paramentrima homoseksualnost bolest?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sansa da bilo kome objasnjavam zasto je to bolest, jednaka je sansi da bilo koga, starijeg od 5 godina, uvjeravam da je 2+2=4.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:38 
staromodan
Korisnikov avatar

aj ti fino priznaj koliko dugo potajno pratis forum...

zasto moras odmah napadati nekoga da je homofob ako ti kaze gay je bolest...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MuškoBre, tvoj odgovor je pun poštovanja prema sagovorniku.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Spavač, evo zašto: homofobija (od grč. homós koja znači isti, jednako i phóbos koja znači strah) je iracionalan strah, mržnja, predrasude ili diskriminacija prema osobama homoseksualne orijentacije i uključujući osobe koje su tako percipirane.

(obratiti pažnju na riječ "predrasude")

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Izmedju ostalog, nemam predstavu sta ti je taj homofob, ali ako je to neko ko smatra to vase pederisanje bolescu, odma da me ubrojis u te.

Drugo, apelujem na administraciju da razmotri gospodinov signature (Biti gej je skroz ok, bla bla..). Nemam problem sa ljudskim slobodama, ali sa promovisanjem bolesnih vrijednosti kao pozitivnih imam. Nemam problem da bilo koji narkoman bude forumas, ali ako promovise narkomaniju kao nesto ok, dobro, pozitivno, bojim se da bi dopustanje takvog djelovanja granicilo sa sumanutim. Jesam li jedini?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:47 
staromodan
Korisnikov avatar

onda tu tvoju def homofob bi se mogla i na gej populaciju uzeti "gejfob"...jer i kod vas postoji iracionalni strah..da ne postoji ne bi se toliko reklamirali i furali na neka prava...jer i vi pederi mrzite osobu koja vam kaze da je gey bolest..

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dobro je, pravovjerni moralisti, jasno je šta ste htjeli reći.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 15:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Nervira me prezentiranje homosexualizma kao necega normalnog. Nervira me kada me djeca pitaju "mama, sta je to g-a-y"?(speluju, stid ih izgovoriti rijec u potpunosti). Nervira me kada dva homica usvoje dijete i odgajaju to dijete da je normalno imati dva tate (jel' se ovako kaze) ili dvije mame. Nervira me kada god neko kaze nesto protiv gey populacije to automatski svi znaju i ono je kao "wow, ebote zar mozes tako nesto reci". Nervira me forsiranje pedera na tv-u. Nerviraju me parade (ne promovisem ni ja svoju sexualnost, niti se vatam sa muzem na ulici). Nervira me kada kazu "nije bolest, to je normalno". Gdje su pederi u zivotinjskom ili biljnom svijetu ako je to tako? Kako objasniti produzenje vrste i homosexualism? Nervira me i fuj.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nervira i mene mnogo toga u životu, pa iskuliram. Šta ću.

Ergo, da se vratimo temi. Pomenuo/la si homoseksualnost kod životinja? Evo jednog zanimljivog članka sa tportala. Nemojte me napadati za tačnost ili netačnost podataka, jer samo prenosim:

Životinjski nas svijet svakoga dana sve više fascinira i iznenađuje. Osim što postoje vrste koje s jednim partnerom provedu cijeli život, brinući se zajedno oko obitelji, pojava homoseksualnosti u životinjskom carstvu već desetljećima intrigira znanstvenike i izaziva burne reakcije

Ženka majmuna nogama obavija drugu ženku trljajući svoj spolni organ o njen, ispuštajući pritom zvukove zadovoljstva. Istraživači objašnjavaju: to je oblik pozdrava. Ili pomirbe. A možda i izmjena hrane. U svakom slučaju, to sigurno nije seks. Pogotovo ne homoseksualni odnos.

Skupina od šest ovnova se njuška, trljaju se i penju jedan po drugom. Agresivno seksualno ponašanje, objašnjavaju biolozi, način da pokažu dominaciju.

Pingvin u zoološkom vrtu prilazi drugom zavodeći ga. Budući da izgledaju jednako, zaposlenike zanima kako će raspoznati mužjaka od ženke. Znanstvenici odgovaraju da je rješenje u ponašanju: Eric se udvara Dori. Čuvar uskoro dolazi s novostima: Eric je izlegao jaje!

Eric i Dora, kasnije Erica i Dora, poznat su primjer iz zoološkog vrta u Edinburghu s početka 20. stoljeća koji je promijenio mišljenje znanstvenika da se spol pingvina može odrediti prema njihovom ponašanju. Pingvini za koje su mislili da zasnivaju obitelj kao mužjak i ženka, ispali su – samo ženke.

Jako je teško uopće govoriti o spolnim i seksualnim navikama neke životinjske vrste budući da se malo zna o seksualnom životu većine životinja. Mnoge vrste nikad nisu ulovljene na djelu, koliko god dugo istraživanje trajalo, a parenje, primjerice, ženke i mužjaka geparda u divljini snimljeno je samo pet puta!

GREŠKA? U ČEMU?

Linda Wolf je nakon fakulteta polovicom sedamdesetih godina prošlog stoljeća otputovala u Japan u namjeri da prouči skupinu majmuna makakija. Nakon kratkog vremena znanstvenici je postalo jasno da ženke međusobno prakticiraju seksualni odnos. I to nije bilo samo slučajno, one su danima, tjednima bile u paru, radeći sve zajedno, a u pauzama između intimnosti satima bi čistile jedna drugu. Kad je, međutim, rezultat svog istraživanja podastrla nadležnima, njihov je komentar bio da te ženke nisu znale što rade, da je to bila greška.

Bruce Bagemihl, samostalni znanstvenik, proveo je 10 godina kopajući po literaturi i sam istražujući seksualnost životinja, da bi objavio 700 stranica studije pod nazivom Bilogical Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity. U drugom poglavlju pod nazivom A Wondrous Bestiary (Čudesni zvjerinjak) opisuje nekonvencionalno seksualno ponašanje kod gotovo 200 vrsta sisavaca i ptica – majmuna, kitova, bradavičastih svinja, nekih vrsta šišmiša, zeba itd.

Premda Bagemihl dokazuje da izljevi nježnosti ponekad imaju jasnu seksualnu i erotsku konotaciju, a ponekad su to čiste prijateljske veze u kojima se partneri međusobno brane, čiste, putuju, većina znanstvenih priručnika još uvijek ovu pojavu objašnjava kao izraz dominacije, test izdržljivosti, agresiju, zbunjenost i neprepoznavanje spola, igru i, najbolje od svega – vrstu pozdrava! Ali, pojava homoseksualizma kod životinja još uvijek je za njih zabluda i pogrešna interpretacija.

HOMOSEKSUALNI BESTIJARIJ

Od silnih primjera životinjskih vrsta koje su bile pristupačne i pogodne za istraživanje, izdvojit ćemo samo neke. Bagemihlov omiljeni primjer je neuobičajen obrazac udvaranja nojeva u homoseksualnim interakcijama.

Naime, čak dva posto nojeva ignorira ženski spol i udvara muškom spolu plesom, što uključuje trčanje prema odabraniku brzinom od 48 km/h, klizanje prije teatralnog zaustavljanja pri kojem radi piruetu, sagiba se, njiše, trese perje i izvija vrat. Udvaranje ženki puno je jednostavnije. Međutim, mužjaci nojeva nisu nikad viđeni da se stvarno pare, kao primjerice kod ptica flamingo.

Mužjaci crnog labuda, na primjer, udvaraju jedan drugom i čine čvrste parove. Ne samo da na taj način mogu braniti veći dio teritorija nego drugi labudovi, već često ukradu jaje iz tuđeg gnijezda i postaju roditelji, jednako uspješni kao heteroseksualni parovi.

Premda znanstvenici, ako i priznaju seksualni kontakt životinja istih spolova, to uglavnom pripisuju mnogim već navedenim razlozima, vrsta majmuna bonobo, srodna čimpanzama, zasigurno će odagnati svaku skepsu. Jedna je od glavnih odlika ove majmunske vrste, koja živi u velikim skupinama, vrlo niska stopa agresije. Naravno, određena skupina istraživača to pripisuje čestim seksualnim odnosima, koji su velikim dijelom homoseksualni.

Primatolog Robin Dunbar ustvrdio je kako su seksualni odnosi među njima naprosto skandalozni, oni će se pariti apsolutno s bilo kime, bez obzira na spol i dob. Najrealnije objašnjenje ovakvog ponašanja je reduciranje konflikta unutar skupine i održavanje grupe na okupu. Budući da žive u skupinama po 20 i više majmuna, dok se druge vrste ograničavaju na brojku pet, morali su razviti mehanizam protiv razornih posljedica konkurencije.

Zanimljiv je i slučaj rijetke vrste čigre. Znanstvenici su otkrili da čak 12 posto gnijezda čuvaju lezbijski parovi, ženke koje se izmjenjuju u inkubaciji tri do četiri jaja.

Bagemihl zaključuje da su znanstvenici zaslijepljeni prevladavajućom okupacijom da pronađu prikladna objašnjenja za svako ponašanje. Čak i najprihvatljivije realno objašnjenje da do pojave homoseksualnosti kod životinja dolazi u nedostatku partnera suprotnog spola Bagemihl odbacuje budući da je radio i sa skupinama u kojima je bilo nekoliko ženki i samo jedan mužjak. Mužjak je ostao uspješno ignoriran!

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OIcrCZQkSlg[/youtube]
Gervais je idol :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ja nisam homofob.
Nauka se vec bavila ovom temom, pokazala i dokazala da nije bolest, pogotovo ne zarazna i mislim da je bezze slijepcu pricati o bojama...

Nisam uopste neprijateljski raspolozen prema "vama", ali me zaista zanima sledece(ponavljam):

Cemu freakshow i neumjesno ponasanje i oblacenje prilikom parada i sl.?

Nemoj opet o zakonima i pravima, vec mi daj neki normalan argument, ako imas imalo zelje da te neko zaista pokusa razumjeti i akceptirati tvoj izbor.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 139 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]