banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Maj 2010, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
pitanjce ako moze kratak odgovor da li znate ako imate naocale tj problem sa vidom kad prvi put polazete i upisu to u ljekarsko ("ogranicena sposobnost") sta bude kad produzavate nakon 5 godina da li se PONOVO PLACA izdavanje lj. uvjerenja ??? hvala

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Stavi sociva i pravi se luda...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Moraces svaki put placati, a dobijaces dozvolu na krace vrijeme, tako da ti se isplati ovo sto euroth kaze - kupiti sociva samo za tu priliku, cutati i praviti se da normalno vidis. Jeftinije ti je to nego da svakih 3-5 godina vadis novo ljekarsko i produzavas vozacku. Ima negdje tema, vec smo raspravljali o tome.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Pa sta joj, kao, nece primetiti sociva?
Pa nisu coravi. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vrlo su coravi i nemarni i sve a ja sam postena budala.

bila sam vec na tom cudu zena me ni pogledala nije nista nije skontala nit joj je PALO NA PAMET DA ME TO PITA a ja sam REKLA da imam sociva. nista znaci placacu tu "gresku" do kraja zivota?? sta cu kad stvarno imam dioptriju :( :D

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam prosla barem 10 tih lekarskih pregleda, sto za vozacki, sto za posao i ostale stvari gde se trazilo.
Svaki put su mi pregledali oci sa svetlom, osim jednom, kad sam isla u Intermedik na pregled.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
pa prvo ti pogledaju u oči da vide da li imaš sočiva. :roll:
I da moraćeš svakih 5 godina isto i isto i isto (ili odeš u neku kliniku i laserski ukineš dioptriju)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto kolutas oc'ma - vidis da cura kaze da joj uopste nisu gledali. Zavisi gdje se radi ljekarski, neki to odrade kako treba, a neki ovako kao kod pamele.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Jbga ako imas vezu mozes se izvuci bez dioptrije, t.j. da dobijes na 10god.. A ako nemas onda ti treba mnogo srece jer ako si vec ranije dobila vozacku na 3-5godina, 99% ce te pitati ili pogledati da li imas sociva, nisu ni oni ludi, ako skontaju da lazes ispasces ti budala ne oni.
Imas stariju temu koju sam otvorio pre par mjeseci isti slucaj, samo sto sam ja dobio na 3 godine i sada kada sam mjenjao pitali su me da li imam naocale i sociva, rekao sam da nosim sociva nakon cega su mi u vozacku upisali kontaktna leca i dali na 5godina. S druge strane prijatelju koji nosi naocale su napisali samo naocale u vozacku bez kontaktnih leca, pa je imao par puta problema sa policijom...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aha...
Ja bih na tvom mjestu ipak probao sa socivima.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 16:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
A u medicinskoj elektronici ne gledaju nista. Isao vec 2 puta na produzenje, svakih 5 godina. A slicno se i ja izlajao da imam sociva, iako ona doktorica vec krenula pisati da mi vid normalan. Mada, razmisljam, iduci put kad budem isao mogu otici i bez sociva... i onako onu njihovu tablu za provjeru vida znam napamet, stalno tamo idem na kontrole.
A za posao, bar mene u med. elektronici i nisu slali na kontrolu vida.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To ti kazem... Iskoristite rupe, dok ih jos ima...(;

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovako, cula sam da to u medicinskoj elektronici uopste vise nema.

isla sam u polikliniku jer mi je to najlogicnije.

a kretenka me nije ni pogledala i zato jedino mi je bas krivo sto sam sama rekla. sta cu kad je tako.
s druge strane danas mi instuktor kaze da bolje sto jesam jer kakvo je ovo sranje u kom zivimo da su mi otkrili da je bila greska (sto je mala mogucnost da bi ko provjeravao al MOGUCE JE) bila bih kriva ja a ne doktor ( :angry1: ) i mogu ponistiti vozacku prakticno zbog toga. :oops:
najzalije mi je davati pare drzavi jos kad bukvalno "sluzbenici" ne rade svoj posao kako treba nego ga ja radim za njih stvarno pizdim...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Provjeri ima li u medicinskoj, ili jos negdje. Ako taj papir nisi jos uvijek predala bolje ti je da platis novi pregled negdje (ili opet u poliklinici jer sigurno ne provjeravaju), precutis za sociva i dobijes potvrdu bez ogranicenja, nego da ides posteno i placas svakih 3-5 godina umjesto svakih 10. Kakva provjera, "ba", ne brini. Nosis sociva zbog sebe a ne zbog policije, nece ti niko nista, nisi luda da vozis bez icega.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bas su meni na poliklinici proveravali svaki put. To valjda na koga naletis.
Otidji u Euromedik, oni daju za vozacku sposobnost uverenja, a jeftinije je nego na PK.
Intermedik nije davao pre, sad ne znam.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Poslusaj blaffa:)

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 01:55 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
tako mene murija zaustavi kod Visokog...znaci ona dionica gdje je most pa krivina na lijevo kad predjes most, ako ides prema Sarajvu..eh pred tu samu krivinu na desnu stranu kao neki parking...a mamlazi sakrili kombi iza neke travuljine..ja opalio 140 i jos preticem auto na punoj...izasao jaro mase kapom..jedva ja stadoh...pozvo me sa njim do kombija i daj vozacku..pita gdje su tu dzozluci, rekoh mu imam soju u ocima..pita jel vidim ja sa tim, kazem mu da vidim odlicno, samo sto ponekad moram da trepnem zbog stranog tijela u oku.. :D pita jesam li vidio ogranicenje, sad ne znam da li je 50 il 60 i punu liniju..a ja njega pitam jel vidio plavusu sto sjedi pored mene... :lol:

isto tako kod Doboja me zaustavi i uzeo blok..kaze sad cu ti napisati 3 kazne...pitam ja otkud 3..kaze jednu jer imam 6 putnika, rodjaka strpao u gepek..drugu jer navodno sijalica ne svijetli dovoljno jako..i trecu jer ne nosim naocale...ne mogu ja njemu objasniti da nisam lud da vozim bez icega i morao vaditi socivo..tip bas ono bio pajkan i zahtjevao od mene da stavim dzozluke..odem ja do auta izvadim stakla i stavim onako okvir...i onda mu kazem bezobrazno, koliko god kazni napisao imam vezu u Bl sudu i necu platiti.. evo ti 10 km za 6 putnika i to je to..

meni pise u vozackoj cvike + sociva, al ne vrijedi kad naletis na bukvu..

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
jel' neko skorih god produzavao vozacku a corav kao ja?treba li nesto jos osim ljekarskog?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 11:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
samo ti ljekarsko treba..ja sam je produžavala krajem decembra

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Ja sam prije 6,7 godina vadila ljekarsko u Euromediku, rekla sam teti da ne vidim i da nosim sočiva. Pitala me jel idem redovno na kontrole i sl. a ništa nije napisala u nalazu, tako da imam "normalnu" vozačku koja važi 10 godina. Svi ostali koje znam kad su rekli da nose sočiva naravno dobili su vozačku sa kraćim rokom trajanja. Ne znam šta je ovoj mojoj bilo, ali hvala joj!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]