banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Maj 2010, 10:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
Ne, ne samo burke, vec i krstove, krizeve, kokarde.....
Sve je to isto sranje!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
sunchica je napisao:
Talija je napisao:
Mislim da bi se tajnim izjašnjavanjem mnoge izjasnile protiv, ali ne mogu radi vaspitanja i vjekovnog religijskog pravila istupati javno, ipak je to druga kultura i način razmišljanja, a čisto sumnjam da one to vole, možda su navikle ali sigurno ne vole pogotovo kad se iz doba djetinjstva odjednom moraju zaogrnuti.

Dali tako misliš i za časne sestre i monahinje koje u potpunosti odustaju od bračnog i porodičnog života?

taman htjedoh napisati o oblacenju casnih sestara... ali one su svoj zivot posvetile Bogu, ne udaju se i nemaju po 4-5 djece... cemu onda...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
sunchica je napisao:
Talija je napisao:
Mislim da bi se tajnim izjašnjavanjem mnoge izjasnile protiv, ali ne mogu radi vaspitanja i vjekovnog religijskog pravila istupati javno, ipak je to druga kultura i način razmišljanja, a čisto sumnjam da one to vole, možda su navikle ali sigurno ne vole pogotovo kad se iz doba djetinjstva odjednom moraju zaogrnuti.

Dali tako misliš i za časne sestre i monahinje koje u potpunosti odustaju od bračnog i porodičnog života?

Da bi bila monahinja potrebno je da ti to odlučiš i prođeš iskušenički period. Niko te ne tjera ako nećeš, to je tvoj izbor i tvoja volja.
A zabrađivanje je običaj, pa htjela ne htjela moraš ako si rođena tamo gdje je to običaj.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 11:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
BrozTvrtko je napisao:
Sve je to isto sranje!

Kakve veze krts, kriz, kokarda, zvijezda i polumjesec na lancicu imaju sa prekrivanjem lica to ti onako lupio pa nek se narod prepucava. :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Vuk_samotnjak je napisao:
BrozTvrtko je napisao:
Sve je to isto sranje!

Kakve veze krts, kriz, kokarda, zvijezda i polumjesec na lancicu imaju sa prekrivanjem lica to ti onako lupio pa nek se narod prepucava. :roll:

Dobro, nije baš isto, ali neke veze ima. Bar su tako mislili Francuzi kad su zabranili nošenje bilo kakvih vjerskih obilježja u javnim školama. Kod nas je ova priča o zabrani zbog nemogućnosti identifikacije samo jedna strana medalje, ona licemjernija, po mom mišljenju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Vuce, to se i ja pitam.
Isticanje simbola nema nikakve veze sa mogucnoscu prikrivanja identiteta! Mada, meni je to isticanje, npr. lancica sa vjerskim obiljezjima, odvratno.

P.S. Broz je zaboravio da doda ljiljane, polumjesec i zvijezdu, kao i jos neke simbole. :D :wink:

Jos jedan P.S. :D
Slazem se sa Popokatepetlom da nema smisla pokretati ovakve teme na nasim prostorima. Bespotrebno je dodatno dizanje tenzija, jer realna opasnost od takvih stvari bas i ne postoji. Ovdje se neprijatelji dobro poznaju. :D
Ionako ce u predizbornoj kampanji "elita" osmisliti nesto novo cime cemo se zabavljati. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Poslednji put menjao vb87 dana 11 Maj 2010, 11:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Lancic i privjesak na njemu nema ama bas nikakve veze sa Burkom i Feredzom sta ce mo sa likovima koji su se tetovirali nacionalno neko dzamiju neko ikonu neko krst...
To da nosenje kokarde ili slova "U" na sajkaci subari beretki kacketu... treba zabraniti treba i ne bjezim od toga ali da zabranis zbog toga nosenje beretke sajkace kacketa... ili lancica i brojanice mi je malo glupo.
Ti u svojoj kuci hodaj gol, nosi burku i ferez hodaj u nacistickoj uniformi boli me ona stvar ali na ulici hodaj po zakonu drzave u kojoj zivis.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ti u svojoj kuci hodaj gol, nosi burku i ferez hodaj u nacistickoj uniformi boli me ona stvar ali na ulici hodaj po zakonu drzave u kojoj zivis.

Upravo tako. "Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin".

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Lancic i privjesak na njemu nema ama bas nikakve veze sa Burkom i Feredzom sta ce mo sa likovima koji su se tetovirali nacionalno neko dzamiju neko ikonu neko krst...
To da nosenje kokarde ili slova "U" na sajkaci subari beretki kacketu... treba zabraniti treba i ne bjezim od toga ali da zabranis zbog toga nosenje beretke sajkace kacketa... ili lancica i brojanice mi je malo glupo.

Imaju veze u smislu da su i jedno i drugo vjerski simboli. Što se tetoviranja tiče, to se vjerovatno može prekriti odjećom. Mislim da se ova francuska zabrana odnosila isključivo na državne škole, dakle, niko ti ne može zabraniti da na ulici nosiš vjerska obilježja. Kao što je diskutabilno po kom osnovu zabraniti nošenje burki na ulici. Onda bi trebalo zabraniti i transvestitima da hodaju ulicom, jer je i njih teško identifikovati. Čak bi trebalo zabraniti ženama da se šminkaju, jer je neke od njih veoma teško prepoznati sutradan ujutru.

Ovakvi zakoni lagano vode u totalitarizam, bez obzira što se na prvi pogled čini da se ''nas koji burke ne nosimo'' to ne tiče.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Čak bi trebalo zabraniti ženama da se šminkaju, jer je neke od njih veoma teško prepoznati sutradan ujutru.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
U zemlji gdje se političari takmiče u bezobrazluku i krađi pitanje odjevanja je jako važno!!!

.....još kad prorade predrasude!??

http://banjalukain.com/hronika/u_toku_p ... akta~s-ima

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Imaju veze u smislu da su i jedno i drugo vjerski simboli. Što se tetoviranja tiče, to se vjerovatno može prekriti odjećom. Mislim da se ova francuska zabrana odnosila isključivo na državne škole, dakle, niko ti ne može zabraniti da na ulici nosiš vjerska obilježja. Kao što je diskutabilno po kom osnovu zabraniti nošenje burki na ulici. Onda bi trebalo zabraniti i transvestitima da hodaju ulicom, jer je i njih teško identifikovati. Čak bi trebalo zabraniti ženama da se šminkaju, jer je neke od njih veoma teško prepoznati sutradan ujutru.

Ovakvi zakoni lagano vode u totalitarizam, bez obzira što se na prvi pogled čini da se ''nas koji burke ne nosimo'' to ne tiče.

Ti uopste nemozes da vidis moj lancic dali je na njemu plocica sa posvetom krst kriz polumjesec i zvijezda... kao sto nemozes da vidis ni moju tetovazu dali je uopste imam i ako je imam sta je istetovirano.Ti nasminkanu zenu mozes indetifikofati skidanjem sminke transvestita isto mozes indentifikovati na odreden nacin ali skidanjem feridza ti zenu dovodis u nezgodan polozaj pred njenim muzem ili muskom osobom.
U pressu citam da su karabinjeri naplatili kaznu od 500eura zbog nosenja feridza a muz(koji zivi u Italiji na socijali) je rekao da je ona od sad u kucnom pritvoru jer je ponizenje sto je policajac vidio njeno lice.
A ti sad vidi ima li to logike.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja ne vidim zasto je uopste ponizenje kad neko vidi lice tih zena? Ne vjerujem da je ta zena ni toliko ruzna a ni toliko lijepa pa da bude ponizenje zato sto je neko vidi. Ako je po vjeri da je niko ne smije vidjeti sem muza i rodbine, onda ne znam, u koju klasu spadaju te zene...i zasto to ne vazi i za muskarce, mozda neka zena ne bi voljela da neko vidi njenog muza...

Vidjala sam zene, turkinje sa maramama, pokriju kosu, a tonu sminke natovari na lice i obuje stikle. Cemu marama onda? Ili, stvarno ima lijepih zena sa maramama, to je samo stati i gledati u njih. Ako se nekom zaljubljuje, zaljubice se i u njeno lice, kako tu onda marama moze pomoci...?!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Ja ne vidim zasto je uopste ponizenje kad neko vidi lice tih zena. Ne vjerujem da je ta zena ni toliko ruzna a ni toliko lijepa pa da bude ponizenje zato sto je neko vidi. Ako je po vjeri da je niko ne smije vidjeti sem muza i rodbine, onda ne znam, u koju klasu spadaju te zene...i zasto to ne vazi i za muskarce, mozda neka zena ne bi voljela da neko vidi njenog muza...

Zato sto muskarci imaju ljepsa lica, noge i ostale dijelove tijela. :D

Ne znam, meni maltene pozli kada vidim reportaze iz pojedinih arapskih zemalja. Tako, izmedju ostalog, vidim zaljubljene parove kako bezbrizno setaju na 40+ stepeni. Ljepse polovine vjerovatno cvrce ispod one "odjece", a muskarci, da prostite, lade jajca u kratkim hlacicama.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pa da to i meni nije jasno. Muskarci sve smiju, zene nesto ili nista, samo sto im se servira. Proslo ljeto sam bila na bazenu sa svojom cerkicom, i kraj nas 3 zene umotane , feredza jel, crno od glave do pete samo se lice vidi. A 35 stepeni. I cerkica od nekih 7-8 godina, ima kupaci ali ispod kupaceg ima helanke. I tako pliva. Pa bar je ona dijete i nema sta sakriti. A sto je jos sokirajuce, te zene nisu iz Arabije, niti Irana ili Iraka, nego iz Bosne, pricaju srpski/bosanski. Bez teksta sam ostala kad sam vidjela da pricaju nas jezik.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
U Iranu so poostrili kazne za preljub i tako to, jer to negativno utice na seizmicku situaciju, boje se da strasti ne pokrenu zemljotres. I onda ako se neko usudi reci da je to idiotluk milienijuma, i povratak 112.000 godina nazad u proslost, odma si netolerantan.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
U pressu citam da su karabinjeri naplatili kaznu od 500eura zbog nosenja feridza a muz(koji zivi u Italiji na socijali) je rekao da je ona od sad u kucnom pritvoru jer je ponizenje sto je policajac vidio njeno lice.

Nije rekao da je u kućnom pritvoru jer je on ponižen već zato što ne smije dozvoliti da je drugi muškarci gledaju ukoliko bi izlazila bez feredže koja je zabranjena.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Leona je napisao:
Pa da to i meni nije jasno. Muskarci sve smiju, zene nesto ili nista, samo sto im se servira. Proslo ljeto sam bila na bazenu sa svojom cerkicom, i kraj nas 3 zene umotane , feredza jel, crno od glave do pete samo se lice vidi. A 35 stepeni. I cerkica od nekih 7-8 godina, ima kupaci ali ispod kupaceg ima helanke. I tako pliva. Pa bar je ona dijete i nema sta sakriti. A sto je jos sokirajuce, te zene nisu iz Arabije, niti Irana ili Iraka, nego iz Bosne, pricaju srpski/bosanski. Bez teksta sam ostala kad sam vidjela da pricaju nas jezik.

Pa ima i naših žena koje se tokom ljeta vole dobro utopliti:

http://www.e-novine.com/fotogalerija/fo ... stock.html

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slika

Slika

sunchice pronadi razliku :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka

sunchica je napisao:
Leona je napisao:

Pa ima i naših žena koje se tokom ljeta vole dobro utopliti:

http://www.e-novine.com/fotogalerija/fo ... stock.html

A primjer ti je extra. :D
Neki vole, a neki moraju.
Ali ja opet ne mogu razumjeti da neko toliko voli da se umota od glave do pete i da sjedi kraj bazena dok se drugi rashladjuju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]