Vader je napisao:
Narod bolji? Ni po čemu specijalno. Bitna je teritorija, i još ponešto. Aragorn je nešto o teritoriji već rekao a vidjećeš više ako pročitaš neke stvari sa sajta iz njegovog potpisa na koje je uputio a tiče se davno tumačenih proročanstava koji su se naknadno ispunjavali. Proročanstva su davno zapisana i tada se nije moglo tačno znati kakav će po kvaliteti biti narod koji naseljava ove prostore, ali proročanstvo ostaje jer je prije svega vezano za teritoriju. Samim tim i za narode na tom području, ali narod je "varljiva roba". Pogled u Svetom Pismu. Bog je bdio nad Izraelcima kako i sam kaže najviše zbog obećanja koja je dao Abrahamu, Isaku i Jakovu, a da nije toga i da je gledao samo njihove potomke napustio bi ih 100 puta, jer su se iskvarili. I Njemu je u tom slučaju bila bitnija teritorija koju je davno ranije obećao u naslijeđe Abrahamu, a narod je takav kakav je, često loš, ali ih nije potpuno napuštao. Ali to što je Bog bdio nad tim narodom i nad tom teritorijom je mač sa dve oštrice, kad im je trebalo biti dobro bilo im je puno dobro, a kad zabrljaju bilo im je dvostruko gore nego drugima, po onome "kome je mnogo dano mnogo će se tražiti od njega". U neku ruku to šta je bilo kod njih i oko njih je sada preslikano ovde, i što se tiče latentnog dobra koje može da bude ako budemo mudri i duhovni, ali i što se tiče žestokog šibanja po leđima kada se to zasluži.
Moj odgovor je prvenstveno reakcija na navod da se o Jugoslaviji pisalo i mislilo u Sveto pismu, za šta i dalje kažem da je nebuloza. Teritorijalnost... a šta to fali teritoriji Francuske, Italije, Španije, da ne nabrajam dalje? Sveto Pismo je duhovna knjiga, vezana za duhovnost u ljudima a ne teritoriju i materijalno. Obećana zemlja... nije zemlja bitna nego narod koji će tu istu zemlju nastanjivati.
I svuda su isto ljudi "varljiva roba" ma gdje oni bili; čak nedugo iza Mojsija se počeli da se klanjaju zlatnom teletu (primjera radi).
Citiraj:
I jeste. Sudnji Dan traje već neko vrijeme. To je duži vremenski period, ne jedan dan od 24 sata.
Ne bih se složila. Dok negdje ljudi ginu od uragana, od ratova, od gladi, negdje se izmišljaju ekstremni sportovi, ljudi se od bijesa skidaju goli i slikavaju masovno atrakcije radi, umiru srećni od gojaznosti i pomišljaju da je život raj.
A to o čemu pišeš (Sudnji dan) će biti globalno a ne pojedinačno. Otkrovenje o tome govori, kada nastupi taj čas znaće i živi i mrtvi.
Citiraj:
Ali tih ratova nema toliko i u tom kontekstu u proročanstvima. Važnost nekog događaja se ne određuje po našim mjerilima i našim željama već po željama i planovima Oca Nebeskog.
Svaki rat je rat, pa i u Kuranu piše "ako si ubio jednog čovjeka kao da si ubio čovječanstvo" zar ne? Svaki rat je prljav rat, tako da se ne može odrediti jasna granica da bi se reklo "ovo je rat koji se vodi u svrhu spašavanja jednog naroda od istrebljenja" a jedino bi kao takav imao opravdanje.
Kao što je Patrijarh Pavle govorio "- Pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečoveštvo, kada bih bio poslednji Srbin, pristao bih da nestanem, a da ne bude zločina" a u kom to ratu nema zločina i moći neljudi?
Citiraj:
Počni odavde
http://www.duhovnaizgradnja.com/stranic ... 12pogl.htmTo je uvod, slijede još dve stranice teksta iza toga. Tu su i neke slike za bolje razumijevanje. To za početak.
P.S.
Tesa je muško
Ja sam tražila poglavlje i citat iz Svetog Pisma da vidim koji odjeljak, koje poglavlje se odnosi na SFRJ, a ovo je ipak sajt nekog pojedinca.
P.S. I odakle ja znam ko je muško ili žensko, obraćam se nicku, a nick je ženski.