Vuk_samotnjak je napisao:
Naravno kad bi sutra osvanula vijest o tome kako "Tropik" i "C market" u svojoj mesnici ostavlja samo svinjske proizvode, svi bosnjaci bi rekli neka imaju pravo a niko od njih ne bi u tome vidio cinjenicu da gazde nece u svojoj mesnici da gledaju bosnjake, malo sutra vec bi na sva usta laprdali o diskriminaciji i genocidnoj tvorevini u kojoj bosnjaci nisu pozeljni.
Budimo realn i recimo da je tako kako je, nemojmo se zavaravati o nekoj ustedi kao ide slabo svinjetina i alkohol pa je izbacujemo a garant su ostavili morske plodove koji eto onako idu kao alva.
Пре ће бити да су оставили плодове тора.
Лаоце: Види братац, капирам ја тебе шта хоћеш да кажеш.
Ти кажеш те године је уведено а вас 80% нису били верници.
Ок, али јеси ли се запитао зашто вас 80& нису били верници?
Зато што се у комунизму атеизам стављао на прво место, док се вера одбацивала као нешто назадно. То је разлог зашто је вас 80% било атеистички опредељено. Нисте ни могли да бирате кад вам се наметало једно решење, тако да је и у овом случају када је уведена веронаука ти ниси могао да бираш већ ти је наметнуто.
Проблем је само што је теби сметала веронаука а наметнути атеизам ти није сметао. Размисли о томе.
Ти како си написао пост, поједини су једва дочекали (а препознаће се) да додају како су ето нашли потврду да су на веронауку присилно терани католици, муслимани, атеиси, ванземаљци не би ето научили да се крсте. Срећом па си одговорио да то није тако.
Иначе, ово да те неко терао да се кртиш је измишљотина. Ја за читав мој школски век не могу да се сетим да је неко ђаке терао да се крсте, сви су то радили својом вољом јер су деца и васпитивана тако од стране родитеља.
Ја сам имао веронаку током читаве основне школе и није ми сметала а и зашто би. Зато нема потребе да покушаваш да убеђујеш мене или било кога како су теби 3-4 месеца веронауке оставила трајне штетне последице.
Веронаука од тебе сигурно неће направити верника ако ти сам то не желиш а из веронауке сигурно неће нико научити нешто лоше. Имао сам прилику да посећујем и часове религије на западу (а нисам морао као неко ко није католик или протестант) и то ми је било скроз ок јер човек увек нешто ново учи и упознаје нове ствари. Скоро сам гледао и документарац о исламу, његовим почетцима, поделама итд и то ми је било ок.
Поента, веронауку треба посматрати као и сваки други предмет. Најчешћа оцена у веронауци је пет па то ђацима поправља и просек а могу да науче и доста о православној вери, хришћанству и уопште етици и моралу.
И ја нпр. не верујем у дарвинову теорију еволуције па нисам могао да не похађам часове биологије.
Што се тиче овога око свињетине и алкохола. Асоцијација је јасна, муслимани очигледно желе да покажу ко је газда у тој компанији али реално одлука им је крајње дебилна.