_zoka je napisao:
Nije ovo problem nametanja.....Činjenica jeste da su oni zabranili svinjetinu i alkohol iz vjerskih razloga.Činjenjica jeste da ti ne moraš letjeti tom kompanijom.Nije ona jedina koja leti na ove prostore.To što su oni glupi pa su zarad par političkih ili ko zna kakvih poena sebi uskratili dio tržišta je njihov problem,ne naš.
A iz cega izvodis zakljucak da je bas iz vjerskih razloga? Neko obavjestenje, informacija od BA ili je dovoljno to sto su insinuirali u onom clanku? Takodje, "zabranili" ne stima, jer mozda su cisto uveli asortiman koji je zajednicki, tim se na vise nacina smanjuju troskovi pri dijeljenju, nabavci i cuvanju artikala.
Hristov je napisao:
Ja ne letim tom kompanijom, ali to ne znaci da ne mogu dati svoj sud o ispravnosti tog poteza kao sto pricam o ispravnosti odnosa prema zenama u Arabiji, ili koristenju lopate u Crnoj Rijeci. Ako bi neki pravoslavac u BL otvorio kafanu gdje zabranjuje ulaz nepravoslavcima, muslimani se nece pojesti od muke, ali mi mozemo da diskutujemo o ispravnosti toga, zar ne? Tako i ja kazem da nametanje vjerskih obicaja jedne vjere u jednoj avio-kompaniji koju koriste sve moguce nacije nije ok prema tim nacijama. I razmisli sad koliko malo smisla ima tvoj komentar: "cinjenica je da ti ne moras letjeti tom kompanijom". Pa nije ovu temu otvorio Hristov-razocarani ex-musterija BH eirlejna.
Cime je to pravoslavcima ili katolicima ZABRANJEN pristup u BA?
Po vama ispada da ako ja pravim festu, komercijalnu ili "za raju", a ne ponudim svinjetinu, ispada da ne zelim da mi isti dodju?
Za alkohol ni meni nije jasno, jer se i te kako fino profitira od istog.