banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: koju plazmu da kupim?
PostPoslato: 02 Maj 2010, 22:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
ne razumijem se mnogo a vidio sam mercatoru da imaju ponudu nekih LG i sony po povoljnoj cijeni, moze li mi neko reci sta je "bitno" u toj tehnici? tj sta da NE KUPUJEM

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 22:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Prvo reci sta planiras gledati i koji signal imas, koja cijenovna klasa te zanima, kolika je i kako je osvjetljena prostorija..I da, jesi se odlucio iskljucivo za plazmu? Ako da, zasto?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 22:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sta je bitno a sta ne nisam bas neki strucnjak da ti pomognem ali ako se vec odlucis na kupovinu plazme pogledaj ih i u Robot "pricaju" da su povoljne pa uporedi sa tim u Merkatoru.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hmmm sta da kazem, prostorija je relativno dobro osvjetljena, udaljenost za gledanje je oko 4m, imam digitalni signal
nisam jos nista cvrsto odlucio sta da kupim, vidio sam u mercatoru da ima na otplatu , cijena je 750km

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

750 km?? Mozda nesto sa jako jako malo dijagonalom. Ili neki kinez, sa procesiranjem signala na nivou cipa koji bi sad napravili u Cajevcu:)) Ako se o tome radi, naravno da ti preporucujem da to zaobidjes u sirokom luku.

Sa 4 m udaljenosti, mozes bez problema furati 107-cu. Obzirom da paneli ( i LCD i plazme) mogu da iskoriste native FULL HD rezoluciju tek na dijagonalama od 127+cm (ili nesto malo manje), na tome mozes ponesto ustediti, pa uzeti HD ready, 720P, umjesto 1080p. Ako planiras plazmu povremeno koristiti kao PC monitor, to je vec malo druga prica.

Ovako uopsteno bi malo potrajalo, pitaj malo konkretnije. Summa summarum, za sad, zaobidji bilo sta od 750 km, osim ako se ne radi o malim dijagonalama (najmanju plazma dijagonalu radi LG, 32"-82 cm, i nije bas za neku pohvalu). LCD daju bolje kontraste na dijagonalama do 102 cm.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
1. Plazma ili LCD.....moje misljenje je LCD....razloga je puno ali najbitniji je sto Plazma sagorijeva....iako su velike firme (Panasonic) rekle da su rijesile ovaj problem lazu....nisu ga rijesili....opet se moze desit da ako je TV ostao na jednom kanalu predugo da se logo kanala "ureze" u ekran.....vijek trajanja plazme je povecan i to je dobro, slika je malo prirodnija na plazmi ali taj problem sagorijevanja ostaje i dalje....

2. velicina, rezolucija....na 4 metra 82cm je sasvim dovoljno ali nije neka greska ako ces uzet i nesto vece.....rezolucija je upitna stvar, misljenja sam da je i hd ready sasvim dovoljno jer realno neces vjerovatno nikad imat signal da u potpunosti iskoristis neku vecu rezoluciju....e sad jedino ako ces koristiti tv kao monitor za komp onda preporucujem Full HD.....

3. brend....plazma - panasonic....lcd - sony, pet mjesta prazno, philips, sharp....kinezi ni slucajno, to je kazna za oci a i zivce kad se pokvare.....

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lcd LG?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Off topic:

i sta sad npr. anek pustio digitalu i mora uzeti onaj cinculator box od 5 Km mjesecno a imas lcd-a sony sa dvb-c dvb-t i ostalim cudesima......
sto si ga kupovov'o sa sve svim tunerima kad moras od njih zeti da te mogu gasiti i paliti a ?

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 18:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Vidio sam na ploci iznad pijace (preko puta Ekvator zgrade) povelik lcd, ima za 750 KM 32 incaa, a brendirana (Samsung) 37-ica je nekih 920. Oni su generalno vema jeftini sa svom robom pa obavezno njih obidji.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
ove danasnje plazme trose 5 puta vise struje nego televizor, ja bih ti savetovao da sacekas 2012, tada izlazi nova generacija plazmi sa integrisanim prijemnikom za digitalni signal koji se uskoro uvodi

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

safari je napisao:
ove danasnje plazme trose 5 puta vise struje nego televizor, ja bih ti savetovao da sacekas 2012, tada izlazi nova generacija plazmi sa integrisanim prijemnikom za digitalni signal koji se uskoro uvodi

Jel ti to ozbiljno? Prosjecna plazma trosi nesto sitno preko 300W.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
DELETED

Poslednji put menjao Tupko dana 29 Sep 2010, 13:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Bambi plazma nije losa

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

miki321oc je napisao:
Bambi plazma nije losa

Најбоља :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Tupko
Prodavao sam tu tehniku 3,5 godine....vjeruj kad ti kazem da je tako....u pravu si ti kad kazes da tehnika vise ne traje po 20+ godina....ali opet brend je brend....imao sam priliku da uporedjujem cankgslangliukang proizvode sa sony, philips, panasonic i ostalim brendovima....evo ti najbanalinje poredjenje....jedno vrijeme philips je imao najbolji lcd panel....istu sliku upalimo na samsungu, sonyu i philipsu....samo je na philipsu crvena stvarno crvena....na sonyu je isla u bordo a na samsungu u narandzasto....vremenom se to izmjenilo i sony je poceo da radi bolje panele (iako ih uzimaju od samsunga valjda ih bolje setuju ili sta vec) i sada definitivno rade najbolje lcd-ove....a ja cak nisam ni neki ljubitelj sonya....ja bi uvijek dao 200km vise za brend lcd nego da uzimam kineza....

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

DELETED

Poslednji put menjao Tupko dana 29 Sep 2010, 13:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 21:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mene je prosle godine prodavac (i to ne obicni, nego cappo di tutti capi :lol: ) htio ubjediti da LCD daje bolju, realniju i "zdraviju" sliku na SD signalu, nego skracena katodna cijev :lol: ..Dzaba moja objasnjenja da to ni matematicki nije moguce, zbog najobicnijeg i neprirodnog, ali neophodnog, upscale SD signala, jos ja ispade lud :D

Sve u svemu, po mom skromnom misljenju, okani se kineza i ostalih budalestina, kao i plazmi male dijagonale. Ako ides na manju dijagonalu, izaberi LCD. Ako neces piciti blu-ray diskove, dovoljan ti je i HD ready.

Uzmes li plazmu, OBAVEZNO se raspitaj oko setovanja (za konkretan model), da bi se izbjegao burn-in i image retention efekat. Taj proces moze i potrajati, i za to vrijeme neces imati najidealniju sliku.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 23:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

rifreš: kakav je LG lcd?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 23:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Lg je definitivno jedan od boljih, mada su i oni znali izbacivati smece, doduse prije par godina.

Savjetujem ti da naciljas 2-3 modela, pa da potrazis testove po netu, ima jako opsirnih.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Savjetujem ti da naciljas 2-3 modela, pa da potrazis testove po netu, ima jako opsirnih.

Ovo definitivno...nikad nemoj ic u radnju da kupis komad tehnike a da uopste nisi pogledao modele po netu...ali i na netu trazi najvise komentare ljudi koji su to kupili ili uporedjivali....testovi na nekim stranicama znaju favorizovat odredjene brendove jer imaju neke pluseve od toga....sa druge strane korisnici nemaju nikakve pluseve....

LG LCD nije los....daleko je od sonya ali to ne znaci da ne valja....recimo da bi ga ja stavio u rang sa samsungom i panasonicom....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]