banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2010, 18:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bitlsi osrednji.....Četiri momka koja su vlastoručno izmjenili tok muzičke istorije?I ti govoriš o nekim uticajnjim bendovima.....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Vodjeni tom politikom ladno bi se moglo rec za jednog Mozzarta da je mejnstrim, komercijala i sranje zivo jer je vec od 4. godine svirao za pare, pravio muziku za pare, bio ultra popularan a koristio sve sto su ostali odavno vec izmislili....

Ja jednostavno ne vidim uticaj tih Scaruffijevih bendova....muzika je dosadna i pocesto bezidejna....a cak i kad ima ideju opet je dosadna....uticaj Bitlsa, Whoa i Pink Floyda cujem cim upalim radio....a to bas ne bi mogao rec za Pere Ubu....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 21:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
1. poneto je drugacije sa klasicnom muzikom, ustvari mnogo je drugacije (zbog raznoraznih cinilaca)

2. utjecaj... RADIO.. ti si stvarno napisao radio?!?! Zar ozbiljan ljubitelj muzike uopste pominje tu rijec? Meni je to blam. Naravno da su npr. Beatles "utjecali" na vise bendova jer ih je lakse kopirati i jer su komercijala. S druge strane linija npr. Velvet Underground-Pere Ubu-MBv-Dead C npr. je underground, utjecejna u svom domenu i PONOSNA sto je van domena radija. Pa zar ti ne znas da se dobra muzika ne slusa na radiju.

Za kraj reakcija moje tetke (koju volim beskonacno, ali koja nema blage sa muzikom):

a) kad slusam Beatles, Deep Purple, Pink Floyd (bez Barretta!!!) - "kakva fina muzikica"
b) kad slusam Swans, Ministy ili nesto trece nekomercijalno/art - "boze, kakvi sektasi"

Podsjeca na one koji u domenu filma najvise preferiraju TV drama "po istinitim dogadjajima", ne suvise mracne, opustajuce i srednjestrujaske (opet moja tetka, koja se zgrozva na Scorseseja i Weerasethakula u jednakoj mjeri).

Dakle, kada govorite o "utjecaju" valja znati da "inspirisati" gomilu pop/meh/nja-nja bendova (dakle izmjeniti istoriju MAINSTREAMA!) nije neki poseban uspjeh, jer je sve podvrgnuto komercijali, prodaji i novcu. Kazete, upalite radio i prije cete cuti neki komad Beatlesa nego "Sister Ray" grupe Velvet Unerground? Prije neki pop pjesmuljak ispirisan prvima nego mracnu kompoziciju "Krossed" jednih The Dead C inspirisane drugima??? BAS ME CUDI STO JE TO TAKO... BAS...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
loveless je napisao:
Velvet Underground-Pere Ubu-MBv-Dead C npr. je underground, utjecejna u svom domenu i PONOSNA sto je van domena radija.

Jeste Underground ali ne zato sto zele i jer su ponosni na to vec zato sto veoma mali broj ljudi voli tu muziku.
Sta ti nama hoces reci, da ovi bendovi zabranjuju radiu da objavljuje njihove stvari iz nekog ponosa ili nesto slicno?? Da ne bi postali komercijalni?? Covjece...
Velvet Underground je dosta poznat bend, da su oni tako kvalitetni i revolucionarni kao sto ti kazes mi bi danas imali na svakom cosku po neki Pere Ubu i ostale. Ali ocigledno da nisu.

Kvantitet ne mora nuzno da znaci i kvalitet ali brate ti si otisao u totalno suprotnu krajnost i posljedica toga je da tvoja prica ne pije vode.
Ono sto je underground i sto nije komercijalno je najkvalitetnije?? Hajde malo skontaj ima li smisla ovo sto ti pricas...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Znaci po tebi ako se ne pusta na TVu/Radiju/Slicno ta pjesma/album nije popularan i ne moze biti svrstan u najbolje albume, nego samo one za koje niko nije cuo osim ako nije surfao po raznim coskovima interneta da ih nadje???

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Što ovaj loveless fekalira, to je neviđeno.
Pa nije ni čudo što te niko ne voli.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cisto da uvidite s kim se mi ovdje raspravljamo:
Evo sta doticni smatra za "kvalitet":
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2QVelULWPFY[/youtube]

Ja nakon ovoga odustajem.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

MonaLisa je napisao:
Što ovaj loveless fekalira, to je neviđeno.
Pa nije ni čudo što te niko ne voli.

Hahahaha.. mene nema ko sta da voli ili ne, ja sam nebitan. Ne trazim na forumu empatiju niti ljubav.

Drugo, PRESTANITE izvlaciti stvari iy konteksta. Album "Trapdox Fuckin' Exit" grupe The DEad C treba samo slusati u cijelosti, a ne preko - ZABOGA - YouTube-a. No, to govori vise o onome ko je postavio klip nego o njima.

Zakljucak: poenta nije forsirati "nepoznato" vec uporediti i cuti sve. Pa onda odluciti. A ja koliko vidim niko ovdje ne slusa muziku vec nesto ceprkaju po YouTubeu pa onda pise defanzivane fraze tipa "odustajem". Hej, zasto ne... Beatles su.. prijemciviji!

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Treba u svemu tome naci sredinu....isto kao i Elvis ne kazem da je kvantitet = kvalitet ali treba se nekako nac na pola puta...loveless zastupa potpuno suprotunu tezu ovoj "kvantitet=kvalitet" sto po meni opet nije dobro jer ima dosta kvaliteta tamo gdje je i kvantitet i tu jednostavno nema pravila....MTV pusta smece i to je tacno ali na MTV-u se tu i tamo zavrti i poneka dobra stvar (u zadnje vrijeme ih je sve manje al opet ih ima)....opet ne vjerujem da su Pere Ubu & Co. zabranili da se njihova muzika pusta ne medijima nego jednostavno nisu dovoljno dobri....to me podsjeti na Dimu Borgir, kad su odlucili da imaju live nastupe prestali su biti "trvv" i izgubili su publiku....to je po meni plitko...

I jos jedna bitna stavka "nindzo"....na mene licno radio nema nikakav uticaj, cak ga i ne slusam....nisam lik koji guta sto mu se servira...poslusacu sve ali sam odredjujem sta mi valja a sta ne....ti sa druge strane izgleda gutas sve sto taj Scaruffi pokenja ili se mozda varam jer koliko mogu primjetiti njegovu stranicu i kritike vorsipujes kao da je nekakva biblija, kuran ili nesto trece.....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Album "Trapdox Fuckin' Exit" grupe The DEad C treba samo slusati u cijelosti

Neka hvala, ja bih jos da zivim.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

PS. Ja ne forsiram samo "buku"... Jednako volim i Nicka Drakea i MC5, i Dinosaur Jr. i Joni Mitchell. Dakle...

PSS. Elvise Presley... mozda je neka post-modernisticka zaj.....-ja, ali zasto si se nazvao po isfabrikovanom bijelom "muzicaru" koji je izgradio karijeru super-modela potkradajuci rock crnacke populacije?!?!?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da, jos nesto. Otidjite na wikipediu i ukucajte experimental rock.
Procitajte clanak i naci cete 98% bendova sa Scaruffijeve liste.

Toliko o objektivnosti...

EDIT:
Zasto sam se nazvao Elvis Presley?
Zbog interne sale na jednom drugom forumu.
Razocaran?

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 03 Maj 2010, 22:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Freak on a leash...

tvoja izjava: "Pere Ubu nisu jednostavno dovoljno dobri za MTV" OVOG CASA.... postaje ANTOLOGIJSKA!!!!!

Hvala ti, care. Uljepsao si mi dan. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Vi samo crno/bijelo.

Mocart jeste komercijala - lako slusljiv, premelodican, takoreci - sladunjav. Njegove kompozicije me podsjecaju na italijanske sansone a nekako mi se cini da imaju i isti cilj - da obezbjede neutralnu podlogu pri udvaranju gospode damama :). Njegovi tonovi me jako rijetko iznenadjuju, kao i kod tog famoznog Iron Maidena poslije drugog albuma(prvi i drugi su vise trv garaza). Ali ne mogu reci da je los, jer ponekad se covjeku trazi da cuje nesto ispeglano i u tim momentima je predobar.

Bitlsi takodje jesu mainstream foliranti ali su, kao i Mocart imali neki bas svijetlih momenata...recimo ''She's so heavy'' je daleko ispred svog vremena, ''Come together'' ne moze biti vise 8) 8) 8) 8) nego sto jeste itd.

Dakle crno-bijeli stavovi ne vode uzivanju u muzici, sto joj je (valjda) osnovni cilj.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Freak on a leash...

tvoja izjava: "Pere Ubu nisu jednostavno dovoljno dobri za MTV" OVOG CASA.... postaje ANTOLOGIJSKA!!!!!

Hvala ti, care. Uljepsao si mi dan. :)

Nadji gdje sam ja to rekao....

luzer je sve rekao....kao i milion ljudi prije ali loveless je ocigledno nedokazan...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Jao kakve ti izjave daješ!

loveless je napisao:
Album "Trapdox Fuckin' Exit" grupe The DEad C treba samo slusati u cijelosti, a ne preko - ZABOGA - YouTube-a. No, to govori vise o onome ko je postavio klip nego o njima.

loveless je napisao:
2. utjecaj... RADIO.. ti si stvarno napisao radio?!?! Zar ozbiljan ljubitelj muzike uopste pominje tu rijec? Meni je to blam.
............
Pa zar ti ne znas da se dobra muzika ne slusa na radiju.
............
a) kad slusam Beatles, Deep Purple, Pink Floyd (bez Barretta!!!) - "kakva fina muzikica"
b) kad slusam Swans, Ministy ili nesto trece nekomercijalno/art - "boze, kakvi sektasi"

Jesmo to samo večeras inspirisani ovako ili i inače?

P.S. Ovo za Elvisa Presleya... ajd zdra'o. Ne volim ga lično slušati, ali ne mogu da vjerujem da si ovo rekao... Čovjek koji je itekako uticao na muziku, nebitno kog žanra, koji ima glasovne sposobnosti... Isfabrikovani bijeli muzičar? A čovjeka. :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ja prizeljkujem samo jos jedan dvoboj, loveless vs. Manaki.
Bila bi to najveca gomila bendova spomenutih na jednom mjestu za koje niko nikad nije cuo....hehe

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Elvis Presley je napisao:
I da, jos nesto. Otidjite na wikipediu i ukucajte experimental rock.
Procitajte clanak i naci cete 98% bendova sa Scaruffijeve liste.

Toliko o objektivnosti...

Ocigledno vi velicate mejnstream. "Experiment" nije pejorativna rijec vec potreban imperativ u umjetnosti.

Ali to nije tacno. Scaruffi jednako voli Nicka Drake-a, Joni Mitchell, Neila Younga, Dylana, Springsteena (iako ga ja ne volim), Nicka Cavea kao i mnoge "experimentalce"... Jos jednom, on ne propagira JEDNU vrstu muzike vec sve sto valja. E sad to sto su nama mozgovi zatrovani sa mediokritetima tipa Beatles ili Deep Purple je problem medija i novca i popularnosti, ne Scaruffijev...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Ja zadnje 2 godine slusam samo Jovija, na mp3u imam samo njega i muziku slicnu njemu, ali nikada necu nekog ubjedjivati da je on najbolji, nek neko drugi prosudi sam... Ti si otvorio dvije teme na kojima su liste "najboljih" albuma, a na kojima nema bas extra albuma (pogotovo na ovoj drugoj na kojoj ima ovaj dio "svih vremena")....

PS. Pa sta ako je izgradio karijeru tako sto je izgradio, covjek je izmislio rock ffs.... (doduse bilo je nekih prije njega, ali on je onaj pravi zacetnik)...

PSS. Pogledaj i ti link koji sam ja gore postavio sto se tice wikipedije, i vidi koji su najprodavaniji albumi... A jos da dodam da je wikipedia, free enciklopedija, sto znaci da je mozda i sam tvoj Scarrufi napisao taj clanak na wikipediji (ili mozda ti) :P :P :P

PSSS. A i da je istina, i da se spominju, ako su eksperimentalni bendovi, to ne mora znaciti da oni zasluzuju da budu u listi najboljih albuma SVIH VREMENA....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
MonaLisa je napisao:
Freak, bravo, slažem se u potpunosti.

Freak_on_a_leasH je napisao:
da je tako mislim da bi muzika danas otisla totalno drugim tokom i ja bi umjesto da sviram gitaru gurao sporet, frizider i ostalo pokucstvo niz stepenice....

:lol:
Odmah sam se sjetila Sunn O, kako mi je ono debilno, ne mogu vjerovati da to neko zove muzikom.

To sto je tebi debilno, nista ne umanjuje njihovu umjetnost. Mozda je previse avangardno za tvoj ukus.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]