banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 18:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2010, 13:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
I danas mnogi Hrišćani ne razumeju Saulov postupak pa se pecaju i idu još dalje pa u toj priči izvlače pogrešne zaključke da opravdaju sebe i pozovu druge na Saulov put.
Setimo se kako apostoli s vlašću koju primiše isceljivahu i to javno.
Sve okultno je tajno i postaće javno kad Bog otkrije tamu i tajno zlo.
Ko ima u sebi svetlost taj uočava put istine.
Duh Sveti uči one u kojima je dok drugi ištu drugog duhada ih zavodi.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 18:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2009, 14:57
Talija je napisao:
Jednom prilikom sam vodila dugačku prepisku online sa osobom koja se bavi regresijom.
Na moje pitanje zašto se zaboravljaju prošli životi, tj. iskustva (pod uslovom da zaista postoji reinkarnacija) dobila sam odgovor da to tako treba, da nam ne bi ometalo napredovanje u ovom životu.
Pitala sam, a ako tako treba zašto je onda dozvoljeno da se sjetimo bilo kakvim metodama (hipnoza, spontana regresija itd) dobila sam čudan odgovor - ako je baš nužno onda će biti dozvoljeno da se neko sjeti radi nekog zadatka u ovom životu, što mi i nije imalo neke logike.

hahaha, pa, dobro, bice mi jako drago da i ja vodim makar malo duzu prepisku, sa tobom, povodom tih pitanja.
jer, zaista, jako je ogranicavajuce pokusati jednom recenicom to objasniti.
Ali, hajde i to da probam
AKO postoje prosli zivoti, hahaha...
onda ih ima nahiljade, mozda i milione, aha...
a mi imamo mozak u 3d varijanti sa odredjenim ogranicavajucim kapacitetom.
Secanja na sve prosle zivote bi bilo totalno prebukiran mozak i kolaps.
e, sada, zasto se ne secamo NICEGA?
PRVO, IMA PUNO LJUDI, ILI DOVOLJNO, A KOJI SE SECAJU, spontano.
Ja ih barem poznajem prilican broj i pre seansi regresoterapije.
Cak sam to od njih nekoliko prvo i cuo,pre 30 godina, kada su te stvari bile toliko onostrane da niko nije smeo ni da pisne, a kamo li da kaze, javno.
ali, na stranu i takve osobe i tu varijantu.
Zasto mi mnoge te stvari zaboravljamo?
pa, jer ne mozemo da igramo uloge koje zelimo, ako nam je svest svuda, a zelimo da neke stvari ODIGRAMO - USPESNO.
... za duzu pricu...
i jos jedna stvar - i da RASTEMO, napredujemo PODIZUCI materiju iz 3d, na vise, suptilnije nivoe SEBE, dakle one najteze delove.
jer odredjeni delovi nas su uvek vrlo visoko, glava, na primer.
A, sada podizemo dupeta i noge, i tako idemo stepenik vise.
...
a ima jos dosta razloga, neki su logicni, neki nisu, ali nije sve ni u logici, zar ne,
nesto je i u LJUBAVI.
pzz

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 18:36 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
Ko ima u sebi svetlost taj uočava put istine.
Duh Sveti uči one u kojima je dok drugi ištu drugog duhada ih zavodi.

Dragi moj lavicu,
a sta cemo sa onim koji kao, nemaju u sebi svetlost?
njih sta, gde... nevaljalci jedni...
i da li si bas siguram da ti imas svetlost, a neko drugi ne?
ja sam ubedejen da SVI IMAMO SVETLOSTI, i svako zraci NA SVOJ NACIN.
I TO JE PITANJE- RAZLIKE, TVOJE VERE,t, u sta ti verujes,
da ima nekih koji nemaju u sebii svetlost,
i moje vere... da svi imaju, osim mene, naravno, hahaha.
...
sto se tice Duha Svetoga, ne znam da li pises teoriju, iz knjiga ili svoja PRAKTICNA ISKUSTVA.
KAO I ONO PRETHODNO, NARAVNO.
jer, ja sam postavio seansu:
SEANSA SA NAD DUSOM,
pa mozes slobodno da je preslusas, jer Nad dusa je i
Duh Sveti.
da cujes razgovor sa NJIM - NJOM.
mada, ovo je za tebe i mnoge jeres nad jeresima, da je tako nesto ikako moguce.

pozdrav

p.s. MALO VISE VERE U BOGA ne bi skodilo
a malo manje u onu drugu stranu,
jednostavno, okretanje sebe KA bogu... ka drugim ljudima, KAKVI GOD DA SU,
zivi su...
i malo manje suda, osude... jer kada nekoga volis, svetloscu,onda AKO MORAS DA SUDIS, onda i preuzimas, na sebe, OSUDU, zar ne?
kako bese receno u Bibliji?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
alexradovic je napisao:
hahaha, pa, dobro, bice mi jako drago da i ja vodim makar malo duzu prepisku, sa tobom, povodom tih pitanja.
jer, zaista, jako je ogranicavajuce pokusati jednom recenicom to objasniti.
Ali, hajde i to da probam
AKO postoje prosli zivoti, hahaha...
onda ih ima nahiljade, mozda i milione, aha...
a mi imamo mozak u 3d varijanti sa odredjenim ogranicavajucim kapacitetom.
Secanja na sve prosle zivote bi bilo totalno prebukiran mozak i kolaps.
e, sada, zasto se ne secamo NICEGA?
PRVO, IMA PUNO LJUDI, ILI DOVOLJNO, A KOJI SE SECAJU, spontano.
Ja ih barem poznajem prilican broj i pre seansi regresoterapije.
Cak sam to od njih nekoliko prvo i cuo,pre 30 godina, kada su te stvari bile toliko onostrane da niko nije smeo ni da pisne, a kamo li da kaze, javno.
ali, na stranu i takve osobe i tu varijantu.
Zasto mi mnoge te stvari zaboravljamo?
pa, jer ne mozemo da igramo uloge koje zelimo, ako nam je svest svuda, a zelimo da neke stvari ODIGRAMO - USPESNO.
... za duzu pricu...
i jos jedna stvar - i da RASTEMO, napredujemo PODIZUCI materiju iz 3d, na vise, suptilnije nivoe SEBE, dakle one najteze delove.
jer odredjeni delovi nas su uvek vrlo visoko, glava, na primer.
A, sada podizemo dupeta i noge, i tako idemo stepenik vise.
...
a ima jos dosta razloga, neki su logicni, neki nisu, ali nije sve ni u logici, zar ne,
nesto je i u LJUBAVI.
pzz

Pored želje da čujem i druge mogućnosti nisam pobornik reinkarnacije, ali to ne znači da me ne interesuju i drugi stavovi.
Nemam neko znanje vezano za tu tematiku, ali imam pitanja.
Naime, ako je svaki život prilika za učenje opet mi nije logično zaboravljanje onoga što je već naučeno, pa se u svakom životu ide "ispočetka". Kakva je svrha beskonačnih rođenja ako svaki put zaboravimo neko bitno iskustvo u duhovnoj samoizgradnji?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 20:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Talija je napisao:
Kakva je svrha beskonačnih rođenja ako svaki put zaboravimo neko bitno iskustvo u duhovnoj samoizgradnji?

I ja bih to htio da znam...a pored toga me interesuje sljedece pitanje...odgovori su mozda i bili ali ih nisam nasao.

Dakle...

Da li se po reinkarnaciji cvjek uvjek radja kao covjek ili, nekad kao covjek, nekad kao zivotinja...nesto sam slusao o hinduizmu o kastama, pa mislim ima li to kakve veze???

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 20:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Pozdrav tebi čoveče
Mnoštvo predhodih života SVAKAKO jadni Adam i Eva jer oni nisu živeli pre stvaranja baš šteta neznaju šta propustiše već JEDAN ŽIVOT pa smrt a lepo im zmija reče da neće umreti već će se inkarnirati u .....ah da u drugu osobu pa a druga osoba nije nova već Adam ponovo pa ponovo onda on nije Adam to je bio samo u prvom životu.

Čoveče možda sad Adam sa tobom priča o sebi :)

Mnogo života znači i mnogo puta umreti....a ne vi ne umirete vi idete iz tela u telo i nema smrti već večno živite zato vam i ne treba Mesija.Vidiš da je zmija rekla istinu,NEMA SMRTI.
Pa vi ste bogovi-čoveče!

A ako slučajno možda slučajno guja malo lagi i neko baci kašiku od vaših KO GA VASKRSAVA i ko mu daje novo telo?
Ne sudim nikome već upozoravam na reči iz Pisma ostale učesnike na ovoj temi.
Pismo ne uči da SVI IMAJU SVETLOST U SEBI kako ti već reče da svi imaju jer to nije istina.
Rođeni Duhom Svetim nemaju seanse ali postoje i drugi duhovi kao što gore već rekoh.

Reci mi kad si prvi život dobio i od koga?
A ono što je u sećanjima pronaći ćeš u duhu i duši ako se budeš malo ozbiljnije time pozabavio.
Za početak predlažem malo medicine i analizu osobina ljudske krvi (tu ne mislim na hemiju)A onda studioznije zadržavanje na genetici da bi onda potrebne informacije video u mozgu.

Eto, nije teško.A onda Bibliju u ruke i sve će doći na svoje,a sad si u vremenu ne znanja i treba se pokajati jer sve ima svoje vreme.Kad se upali svetlo tad ćeš shvatiti da to nema veze s inkarnacijom svake osobe.Inkarnacija postoji,ali samo odabranih koji behu uzeti na nebo da bi došli obaviti drugu službu(ILIJA,MOJSIJE,DAVID...)
Seanse su tajni poslovi sa određenim duhovima u kojima ,medijum' posreduje-služi toj strani a koga ko nadvlada onaj mu i robuje.
Ako ti Duh Sveti govori za zajednicu ili šire onda je to proroštvo i tu nema sanse.
Ako te poučava onda potvrđuje svoju pisanu reč i nema seansi.
Očigedno da obojica imamo iskustva ali od različitih strana.
U svemu tome baš ništa smešnone nalaim već naprotiv tužno je kako čovek lako biva zaveden.
Da li su ovo osude il upozorenja po ljubavi?

na trećoj strani pre tri godine rekoh isto i tad si terao p starom kao i sad.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
sve prozivljeno ostavlja trag; ako taj trag nije u vidu konkretnog sjecanja utoliko mu je jaca snaga

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Laviću,a zar ne postoji čistilište........kad su ljudi ni vamo ni tamo,odnosno ni za pakao ni raj......
Zar ti nije barem jednom kroz glavu prošla ideja,da baš taj život koji neko ponovo proživljava je njegovo čistilište,ne bi li se popravio i zaslužio Raj,odnosno bio povučen u tamu pakla?
I samim tim njegov zaborav,odnosno ne sećanje prošlog života bi mu pružio pravu šansu da odabere svoj put?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Kakva je svrha beskonačnih rođenja ako svaki put zaboravimo neko bitno iskustvo u duhovnoj samoizgradnji?

Koliko ja znam, ideja je da ta rađanja nisu beskonačna nego imaju neki neodređen ali konačan broj (a mislim da postoje i učenja koja pominju neke sasvim određene brojeve, ali sam mišljenja da su to stvari koje se ne mogu sa sigurnošću znati, već se samo mogu postavljati manje ili više funkcionalni modeli). Učenja Hermetike i Kabale prihvataju ideju reinkarnacije kao uslov za ostvarenje evolutivne progresije (koja je, u suštini, povratak Jednom) ali se ne zadržavaju previše na njima, vjerovatno baš zato što je to klizav teren. Ideja ovih učenja se vrti oko toga da božanska Monada nekim neshvatljivim procesom manifestuje sebe kroz beskraj, koji je zapravo niz različitih intenziteta, odnosno individualnih iskri, djelića te božanske Monade, koji su prividno odvojeni unutar svojih individualnih egzistencija, ali su bez obzira na to neraskidivo vezani. Nivo svjesnosti o povezanosti s Vječnošću i s "ostatkom svemira", koji individualna egzistencija posjeduje, određuje mjesto te individualne iskre na evolutivnoj skali. Božanski izvor putem emanacije šalje božansku Ljubav koja dodiruje individualne iskre, navodeći ih na Uspenje (Ascent), koje je zapravo odgovor individue na emanaciju i težnja iste da se približi njenom izvoru.

E sad, šta imamo ako ovu ideju preslikamo na nivo ljudske svijesti? Može se primjetiti kako se beskraj na nivou čovjeka manifestuje (između ostalog) i kroz bezbrojne stepene ljudske inteligencije i svjesnosti, od zlotvora do sveca, od fanatika do mislioca, od serijskog ubice do Avatara... Uz to, možemo primjetiti kako je fizička strana ljudske egzistencije prolazna (budući da je vezana za materijalni nivo postojanja) ali isto tako postoji i ona, u svim religijama pretpostavljena, nematerijalna i neprolazna individualna iskra čovjeka.

Ideja je da ta individualna iskra prolazi kroz više inkarnacija u materiji kako bi, s jedne strane, omogućila sebi nastavak napredovanja neuslovljen fizičkom prolaznošću (a taj napredak se manifestuje prolascima kroz različite stepene inteligencije i svjesnosti) a s druge strane kako bi, kao prenosnik božanske Ljubavi, omogućila napredovanje nivoima koji se nalaze ispod nje ("Spasitelj Materije je moje ime" :D ). Vjerovatno postoji i treća, četvrta, peta itd. strana :D

Zaboravljanje iskustava iz prethodnih inkarnacija uklapa se u ovaj model ako se posmatraju niži nivoi svijesti (ovi na kojima mi funkcionišemo). U prilog ide i kont da se ljudi koji su na jako visokom nivou svijesti sjećaju svojih iskustava iz prethodnih inkarnacija - dakle, to sjećanje je uslovljeno nivoom svjesnosti. U priču treba ubaciti i učenje o "suptilnoj anatomiji čovjeka", gdje se čovjek posmatra kao multidimenzionalno biće: po tome, postoje neki "dijelovi" nas koji, da kažem, imaju pristup tim znanjima i iskustvima, a nivo svjesnosti na kojem se nalazi inkarnirana jedinka određuje da li trenutno postoji dodir s tim višim aspektima bića, ili ne. Znači, ta iskustva jelte nisu uopšte zaboravljena, ona su sačuvana na višem planu i postoje suptilni načini na koje ona djeluju na nas kad smo u fizičkim inkarnacijama, a što više se usmjeravamo prema tom nekom Višem Biću, veća je mogućnost i otvoreniji je put da pouke i smisao tih iskustava dopru do nas, omogućavajući nam na taj način dalji napredak i daljnju duhovnu izgradnju.

(Želio sam da ovo bude kratka razrada nekih ideja koje se provlače kroz ezoterična učenja, ali se bogme otegnulo :lol: )

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Lavić, a vala i ostali koji ne vjerujete u reinkarnaciju (tačnije: koji ne razumijete reinkarnaciju) okanite se lijepo ove teme, jer očito na njoj nemate šta ni da tražite. Ima na ovom forumu davno otvorena tema "Reinkarnacija u Svetom Pismu" i mislim bar još jedna, pa lijepo prvo pročitajte šta tamo piše, da se ne ponavlja što se ne mora, a ovdje - okanite se... Osim ako tražite zadjevicu za raspravu, ili govornicu za svoje monologe koji su sami sebi svrha, barem na namjenskim temama kao što je ova.
Ako baš hoćete da raspravljate o reinkarnaciji, i to ne sa "hinduističkog" stanovišta nego čisto "svetopisamsko" odnosno "kuranskog", pređite na te teme, pa ćemo se ćerati, ako vam je do toga! Ali, kako već rekoh, prvo pročitajte šta tamo već piše i malo razmislite, jer to što vi pričate je sto puta čuveno i već dosadno koliko i netačno, a ono tamo je nešto što može otvoriti nove vidike onom ko je za to spreman. Ko nije, nek se razvija i duhovno uzrasta dok ne bude sposoban da ovakve stvari shvati, a dotle, nek ne ometa one koji su to već savladali i istražuju dalje.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:46 
Početnik
Početnik

Talija je napisao:

Pored želje da čujem i druge mogućnosti nisam pobornik reinkarnacije, ali to ne znači da me ne interesuju i drugi stavovi.
Nemam neko znanje vezano za tu tematiku, ali imam pitanja.
Naime, ako je svaki život prilika za učenje opet mi nije logično zaboravljanje onoga što je već naučeno, pa se u svakom životu ide "ispočetka". Kakva je svrha beskonačnih rođenja ako svaki put zaboravimo neko bitno iskustvo u duhovnoj samoizgradnji?

pa, mozemo da pricamo, instaliraj Skype, ako nemas i mikrofon i zvucnici su dovoljni, ako te zanima vise stvari, a mislim da da.
mi ne zaboravljamo DUHOVNE LEKCIJE KOJE SMOSE NAUCILI, ato je vezano za LJUBAV, toleranciju, razumevanje, itd.
Zaboravljamo karmicke stvari, nize energije, i tu smo da ih iscistimo, podignemo SA ISKUSTVIMA I ZNANJEM koje smo dostigli.
Osim u posebnim slucajevima, ali to nije rpedmet ovog posta.
dakle, ako JEDNOm budes postigla LJUBAV prema alkoholicaru i razumevanje, onda NIKADA vise te nece oni opterecivati.
Mozda agresivnoscu, ali nikada SAMO time sto su alkosi, na primer, i slicno.
ili toleranciju za durge religije, narode, vere, itd.
AKO SI - PROTIV, necega, onda posle budes ZA - TO.
ali ne iz ljubavi, kao prvo, nego DA BUDES KRITIKOVANA od onoga drugoga.
ne znam da li sam razumljiv.
a ljubav i duhovnost se NADOGRADJUJU - SPIRALNIM STEPENICAMA, ne ukrug.
a, nekada, mi preuzimamo i karmu nekog drugog, ulazeci u NJEGOVE PROBLEME koje smo mi vec resili, pa se secamo toga, i tako njega cistimo, podizemo.
Ali prvo moramo da budemo KAO ON, znaci - zaboravimo svoje iskustvo, da bi ga razumeli POTPUNO.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:13 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
Pozdrav tebi čoveče

Ne sudim nikome već upozoravam na reči iz Pisma ostale učesnike na ovoj temi.
Pismo ne uči da SVI IMAJU SVETLOST U SEBI kako ti već reče da svi imaju jer to nije istina.
Rođeni Duhom Svetim nemaju seanse ali postoje i drugi duhovi kao što gore već rekoh.

na trećoj strani pre tri godine rekoh isto i tad si terao p starom kao i sad.

Dragi lavicu,
nemoj da se ljutis sto POSTOJE razlicite vere. Tvoja i moja se mozda razlikuju, ali mozda i ne. Mozda ja razumem SIMBOLIKU SVETOG PISMA, a ti razumes drugacije, ne kao simboliku nego bikvalno.
Ja razumem ove reci na svoj nacin, da postoje razlicite osobe, neke IMAJU SVETLOST, a neke nemaju, u smislu da NEKI ZRACE, DOK DRUGI - MANJE ZRACE, ili hajde da kazem, cak jos i ne zrace ZA NAS, jer to ne vidimo.
Ali razmisljam da li postoji DUSA, kao izvor tog zracenja, ili STA JE IZVOR NEKOG ZRACENJA SVETLOSCU???
i da li to postoji kod svih zivih bica?
sta je definicija ZIVOG BICA, po cemu se karakterise?
da li su demoni NEZIVA BICA?
JA SE SA TOBOM POTPUNO SLAZEM PO PITANJIMA - DRUGIH DUHOVA, jer duhova ima RAZNIH, kao i ljudi.
ali ZA DECU je Zabranjeno petljanje i razmisljanje o tim stvarima. jer moze da bude opasno, kao sto to ti lepo i kazes.
...
nemoj da se zabrinjavas ni sto mnogi teraju svoje, po starom, jer TO JE NJOHOV PROBLEM,
VALJDA???/
A - NE TVOJ, zar ne?
a ako je to tvoj problem, molim te reci - ZASTO je to tvoj problem?
i da li ima veze sa igrom drame, dramskog trougla, kada se JEDAN - PODELIO NA TRI...
znas parabolu sa svetim trojstvom u jednom...
pa je jedan postao, U ISTO VREME i progonitelj i zrtva i SPASIOC.
Ali, on je to sve bio ODJEDNOM, a neki pokusavaju da to RAZDVOJE, U VREMENU.
pa su, jedanput, u jednom vremenu - zrtve, u drugom vremenu spasioci, pa i trecem - progonitelji, JER NE MOZE DA BUDE SAMO TRECINA CELINE - VECNO, zar ne.
ILI sve odjednom, ili sva tri - REDOM.
NADAM SE DA ZNAS OVO O SVETOM TROJEDNOM BOGU i parabolu, simboliku.
MOJE PITANJE ZA TEBE:
zasto tebe ovo MUCI?
AKO se neko bavi necim u CIJE POSTOJANJE TI - NE VERUJES.
razumem ostale price, ali ovo bas ne razumem.
kako i ZASTO neko raspravlja o necemu sto - ne postoji?
pozdrav

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Aragorn je napisao:
Ko nije, nek se razvija i duhovno uzrasta dok ne bude sposoban da ovakve stvari shvati, a dotle, nek ne ometa one koji su to već savladali i istražuju dalje.

Mislis nek se reinkarnira sve dok ne shvati reinkarnaciju :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 01:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Alex, preslušavao sam malo ove seanse. Za drugu si postavio pogrešan link, evo ispravan: http://www.youtube.com/watch?v=HgEcxa5t0ZE
Lično mi je najbolja "seansa s Nad-dušom", sviđa mi se ta vizija Nad-duše, ako se ne varam Nad-duša je muško jer je djevojka bila na seansi, ako bi muškarac bio na seansi vidio bi svoju Nad-dušu kao žensku osobu, da li je tako? E sad, ne mogu da se otmem utisku da u tim seansama nema mnogo govora o prošlim životima; mene snimci podsjećaju na nekakve kontrolisane vizije, nabijene su simbolikom, kao snovi, ali su pod kontrolom tako da učesnik nije pasivan. Vidim da su tu i seanse za samoiscjeljenje, sve samo ne prošli životi :) Zanima me koja je veza ovakvih seansi s regresijom u užem smislu? Da li je potrebno raditi prvo regresiju, pa onda preći na ove seanse, ili ne, ili postoji neka konkretna procedura?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Warior, Alex, zanimljivi tekstovi... Kao i prije kad sam čitala razne tekstove te tematike, ne mogu se oteti utisku da hrišćanska religija, psihologija, kao i ovi vidovi izučavanja imaju jednu identičnu tanku nit koja govori o jednome.
U religiji je poznato da duša ne umire, s tim se slažu i ostala učenja, pa i prirodna nauka fizika.
Takođe u religiji je naglasak na ljubavi, prvo radi sebe, a onda i radi drugih.
Takođe i po pitanju raznih entiteta, da kažem duhovnih bića.
A ta priča o nad-duši kao "suprotnom polu" naše duše, o tome takođe govori i psihologija kao o animi i animusu.
(pisala bih još podrobnije o svakoj rečenici ali bih se "rasplinula")

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:02 
Početnik
Početnik

Warrior of the Light je napisao:
Alex, preslušavao sam malo ove seanse. Za drugu si postavio pogrešan link, evo ispravan: http://www.youtube.com/watch?v=HgEcxa5t0ZE

Hvala ti za obavestenje. I sam sam video da se naziv nekako razlikuje od drugih, ali sam poprilicno zauzet i sensama, pisanjima, seckanjima snimaka, kacenja itd...
a i tek sam piceo da postavljam snimljene seanse na Yutoube.
Citiraj:

Lično mi je najbolja "seansa s Nad-dušom", sviđa mi se ta vizija Nad-duše, ako se ne varam Nad-duša je muško jer je djevojka bila na seansi, ako bi muškarac bio na seansi vidio bi svoju Nad-dušu kao žensku osobu, da li je tako?

pa, mislim da nije tako. Nad dusa je UVEK muskarac, jer nad dusa, ova sa kojom ja radim je izuzetna retkost da se dostigne, ona je DUSA - SVIH DUSA, znaci OSOBA u kojoj se nalaze SVE DUSE...!!! U Vedama se opisuje kao PARAMATMA, koja ide, putuje, zajedno sa pojedinacnom dusom, vecno, sve dok postoje reinkarnacije, i od koje dolazi SECANJE, ALI I ZABORAV.
Treba pogledati nesto iz Veda o tome, da ne pisem mnogo, jer ima dosta toga. Ona prebiva u srcu zajedno sa nama, osobenom dusom. Ona je ista za sve, mada se na seansama moze da prikaze razlicito, zavisno od osobe.
Ukratko, radili smo seansu INSPIRACIJE ZA SLIKANJE, posto je osoba i slikarka. I dolaskom u kontakt sa Nad dusom, smo, kasnije, zamolili da se pokaze DEO - NAD DUSE, te opste, koja sadrzi SAMO SVE DUSE - SLIKARA, tj, kao Nad dusa samo slikara, u celoj istoriji, naravno, a verovatno i uopste, u univerzumu, itd, da ne plasim nekog sirinom.
I pojavila se druga osoba, IZ ove Nad duse, iznutra.
I onda je ova slikarka USLA u tu manju nad dusu svih slikara, RADI INSPIRACIJE ZA SVOJE SLIKE.
Taj deo jos nisam okacio, ali kada sredim, bice okaceno.
DRuga je stvar u MUSKO - ZENSKIM odnosima, gde su odnosi sa Krishnom, ili andjelom.
Postavio sam seansu:
ZENA U TELU MUSKARCA, SAMO TONSKI, na:

http://rapidshare.com/files/379176520/Z ... A.wav.html
gde moze da se skine ( download),
gde postojiu prica kako je ta devojka usla u telo muskarca, a NJEN ANDJEO je rekao da - onda on mora da bude - ZENSKO, bas iz razloga jer je NJIHOV ODNOS -
MUSKO - ZENSKI, LJUBAVNI.
I on se pikazao kao Andjelina Jolie, hahaha...
dakle, razlikaje Nad dusa, to je izuzetno retka i najvisa, skoro, realizacija, osim sa samim Krishnom, naravno, ali sa andjelima, ako je odnos OTAC- SIN / CERKA, tada je andjeo muskarac, ali ako je musko - zenski odnos, onda je SUPROTNOG POLA, animus- anima.
Citiraj:

E sad, ne mogu da se otmem utisku da u tim seansama nema mnogo govora o prošlim životima; mene snimci podsjećaju na nekakve kontrolisane vizije, nabijene su simbolikom, kao snovi, ali su pod kontrolom tako da učesnik nije pasivan. Vidim da su tu i seanse za samoiscjeljenje, sve samo ne prošli životi :) Zanima me koja je veza ovakvih seansi s regresijom u užem smislu? Da li je potrebno raditi prvo regresiju, pa onda preći na ove seanse, ili ne, ili postoji neka konkretna procedura?

pa, ovo je regresoterapija. Ja sam namerno ovo postavio radi informacija ljudima da je regresoterapija PORTAL
ZA SVE...
a ne samo ispitivanje istine ili uzrok / posledica sa samim sobom, t.j. svojom karmom iz proslih zivota.
1. ovo raspolozenje je potpuno ISTO i sa proslim zivotima,mozemo da pijemokafu i pricamo i dozuvljavamo, hahaha, i to je jedan od razloga da se cuje, jer OVO NIJE HIPNOZA, NEGO RAZGOVOR sa vizijama i dozivljajima, ulascima u osecanja.
mogu da postavim i deo gde opisuje i prosli zivot kao Maya Indijanac, ili iz rata na Atlantidi, ili susret sa vanzemaljcima, itd... ali su meni ove stvari LICNIJE, I BITNIJE za ljude da upoznaju KAKO JE NA SEANSAMA, da nemaju strahove i pogresne predstave da se ovde pada u komu, ne zna se gde je, itd...
2. naravno da je ucesnik aktivan, u tome je i poenta.
3. ne znam na koju simboliku mislis, ponekada ima simbolike, ali ima prilicno realnosti, sto kaze ona andjelu, da joj izdiktira odgovore u mikrofon, hahaha
4. prosle zivote ne radim cesto, jer sve to i mnogo bolje i jace i sa ZASTITOM moze i sa nadjelom. jer nema mnogo negativnih emocija, a i moze da se bira intenzitet, da se gleda sa strane, za razliku od pozitivnih, gde je osoba UNUTRA, pa dozivljava POTPUNO u skladu sa svojim kapaciteto, mogucnostima, koje se POVECAVAJU.
5. izvinjavam se, ali meni su prosli zivoti malo i DOSADNI, hahaha... kada covek slusa godinama SLICNE price... ali uradim po nekolimo, naravno... pa cu i to postaviti.
Andjeli su mnogo ineteresantniji, zabavniji, imaju mnogo vise ljubavi, energije, itd... tako da DRUZENJE SA ANDJELOM...
I DRUZENJE SA SAMIM SOBOM IZ PROSLIH ZIVOTA...
ima razlike...
6. ne znam sta podrazumevas pod regresija u uzem smislu?
regresija znaci VRACANJE - SECANJEM, U PRETHODNA STANJA, po LINEARNOM VREMENU.
Moze u prekjuce, u detinjstvo, u matericu, u prosli zivot, izmedju dve inkarnacije, u...
ja radim pocetak, prolaz kroz neki kao PORTAL secanjem BILO CEGA... pa se onda tu ubaci duhovni vodic, pa andjeo, i posle sve ide SA ANDJELOM, gde god...
prosli zivoti, TUDJI ZIVOTI, druge planete, galaksije, Nad dusa, ako moze... zavisi od osobe kakav problem ima, sta zeli, i sta da se usavrsi, poboljsa.posle moze i multiuniverzum, u isto vrme nekoliko stvari, ali to je sada komplikovano opisivati.
dakle, hoces da budes bolji slikar, idemo sa andjelom u astralno telo nekog poznatog slikara koji te inspirise - Mane, Dega... svejedno koji... i udjes u to telo, i dozivis... i inspiracije, ideje, ali i OSECAJ U RUKAMA, SACI, KAKO ON DRZI CETKICU I KAKVE POKRETE ON PARVI, zanaci na svim nivoima.
a prosli zivoti su i meni samom bili interesantni na pocetku, a kasnije vidim da se otvara ceo univerzum, pa i vise od toga.
poz
ako nesto nije bas najjasnije, citiraj, pa cu pokusati da razjasnim

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:20 
Početnik
Početnik

Talija je napisao:
Warior, Alex, zanimljivi tekstovi... Kao i prije kad sam čitala razne tekstove te tematike, ne mogu se oteti utisku da hrišćanska religija, psihologija, kao i ovi vidovi izučavanja imaju jednu identičnu tanku nit koja govori o jednome.
U religiji je poznato da duša ne umire, s tim se slažu i ostala učenja, pa i prirodna nauka fizika.
Takođe u religiji je naglasak na ljubavi, prvo radi sebe, a onda i radi drugih.
Takođe i po pitanju raznih entiteta, da kažem duhovnih bića.
A ta priča o nad-duši kao "suprotnom polu" naše duše, o tome takođe govori i psihologija kao o animi i animusu.
(pisala bih još podrobnije o svakoj rečenici ali bih se "rasplinula")

Draga Talija,
PISI I - RASPLINI SE, hahaha...
bice krosno za neke, SIGURNO, zato i postoji ova tema, da se o tome pise, da se ljudi upoznaju, jer tema je nova na Zapadu i kod nas, relativno nova, pa se vrlo malo zna. I pogotovo je najveci ideal pitanje proslih ziovta, t.j. reinkranacije, ali ima mnogo toga vise i sire.
Pomozi mi malo, hahaha
Warrioru sam odgovorio po pitanju MUSKO - ZENSKOG odnosa, i postavio link na:
http://rapidshare.com/files/379176520/Z ... A.wav.html
pa mozes da skines i preslusas dok ne postavim na Yutoube.
ovde se radi o ovome sto pises, animus - anima.
Ali, to je sa Andjelom, a ne sa Nad dusom.
Svejedno, to je to. Bice mnogo jasnije kad se cuje seansa.

poenta vracanja u prosle zivote je ISPRAVLJANJE krive Drine, hahaha, t.j. karme, ali na istom nivou, linearnom, uzroka i posledice.
sa Andjelom je to ISPRAVLJANJE SA VISEG, DUHOVNOG NIVOA, RAZUMEVANJEM I LJUBAVLJU, jer andjeo DODAJE SVOJU LJUBAV, ZNANJE, RAZUMEVANJE, PRIHVATANJE, cak i zezanje, da se ne bi PRWEVISE OZBILJNO dozivelo neko ubistvo, u smislu da ne bude da se TRAUMA IZLECI, A OSTANE DRUGA TRAUMA, ne znam da li sam razumljiv.
zato samo sa andjelom, da bude kako treba i dozirano.
pozdrav,
i napisi svoje analize, vidjenja, RASPLINI SE, i ne boj se,
TO JE JAKO LEPA REALIZACIJA, biti RASPLINUT.
ja cu, sa andjelom, da te pokupim, posle, ne brini se i ne boj se.
ali bice ti zabavno, kao realizacija, ISKUSTVO...
ne znam da li me razumes,

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
pa, mislim da nije tako. Nad dusa je UVEK muskarac, jer nad dusa, ova sa kojom ja radim je izuzetna retkost da se dostigne, ona je DUSA - SVIH DUSA, znaci OSOBA u kojoj se nalaze SVE DUSE...!!! U Vedama se opisuje kao PARAMATMA, koja ide, putuje, zajedno sa pojedinacnom dusom, vecno, sve dok postoje reinkarnacije, i od koje dolazi SECANJE, ALI I ZABORAV.

Ma to sam ja nešto pomješao, hehe, baš za to anima-animus. Ovo što ti opisuješ kao Nad-dušu me podsjeća na kabalistički koncept Adam Kadmon, koji je kao neki savršeni arhetipski Čovjek, kojega Bog vječno stvara na nebesima, koji u jednom duhu sadrži sve duhove i sve duše. Prema toj ideji, svaki čovjek istovremeno živi dva života: jedan je ovozemaljski i samo njegov, a drugi je opšti zajednički za sve. Evo baš sad čitam kod Regardijea da i on koristi upravo termin Nadduša za to...

Citiraj:
ne znam sta podrazumevas pod regresija u uzem smislu?
regresija znaci VRACANJE - SECANJEM, U PRETHODNA STANJA, po LINEARNOM VREMENU.
Moze u prekjuce, u detinjstvo, u matericu, u prosli zivot, izmedju dve inkarnacije, u...

Ok, mislio sam "u užem smislu" da se pojam regresija odnosi samo na vraćanje u te prethodne živote, samo to, sad si pojasnio da je to došta šira djelatnost. Iskren da budem, i meni se ove druge stvari čine nekako privlačnije u odnosu na povratak sjećanja na prošle živote, prošli životi kao da me ne zanimaju previše :)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:34 
Početnik
Početnik

p.s. koga interesuje ova tema malo barem ozbiljnije, moze da pogleda sta sam pisao, sa drugima, na dve teme koje imaju veze sa ovom, na drugom sajtu - http://www.objave.com
nadam se da to nije mimo pravila foruma.
Ali, radi blizih informacija, a i da se ne ponavljam, jer tamo ima skoro 800 postova na temama Rgeresija i regresoterapija, kao i na temi:
predana sluzba bogu iz ljubavi.
Ima i dosta objasnjenja o Nad dusi, Paramatmi.
jeste puno toga, ali mislim da je korisno, barem neke blize informacije.
pa da nastavimo sa nadogradnjom,,
pozdrav

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:44 
Početnik
Početnik

Warrior of the Light je napisao:

Ovo što ti opisuješ kao Nad-dušu me podsjeća na kabalistički koncept Adam Kadmon, koji je kao neki savršeni arhetipski Čovjek, kojega Bog vječno stvara na nebesima, koji u jednom duhu sadrži sve duhove i sve duše. Prema toj ideji, svaki čovjek istovremeno živi dva života: jedan je ovozemaljski i samo njegov, a drugi je opšti zajednički za sve. Evo baš sad čitam kod Regardijea da i on koristi upravo termin Nadduša za to...

pa, na Zapadu je to nesto kao novo. Ima istrazivanja Nad duse kao Oversoul, u Hiperspejs putovanjima, od ne znam sada koga autora... ali kao bezlicna...
kao bezlicni Brahman, po Vedama, t.j. SAMO SVETLOST, iliti samo ENERGIJA, BEZ OSOBE, LICNOSTI, svoje volje.
ali, ovo sto ja pisem je sa znanjem ia Veda, gde je Nad dusa svih dusa, znaci zajedno i ujedno i duse POLUBOGOVA I zivotinja, biljaka... na drugim planetam, svim... i svim univerzumima... dakle ne samo covek.

Citiraj:
Ok, mislio sam "u užem smislu" da se pojam regresija odnosi samo na vraćanje u te prethodne živote, samo to, sad si pojasnio da je to došta šira djelatnost. Iskren da budem, i meni se ove druge stvari čine nekako privlačnije u odnosu na povratak sjećanja na prošle živote, prošli životi kao da me ne zanimaju previše :)

pa, jeste, interesantno je prvi put, drugi, peti... onda vidis da se stvari ponavljaju, sve isto, ubistva, silovanja, ratovi, ljubavi, hahaha
salim se... ali moze da bude smaranje... ovaj drugi nacin je ZABAVNIJI i bezbolniji, laski...
osim toga ako se dobro analizira problem sa odredjenom osobom, pa vec se vide obrisi UZROKA, i sta je to sto nije bilo bas najbolje.
Neprihvatanje, osuda, kazna, kinjenje, osecanje manje vrednosti, nanosenje povrede, boli, patnja... zatvorenost u sebe... nerazumevanje drugih... nedavanje slobode drugima... nametanje svoje volje, ili svoje nadmoci... kritike, ne iz ljubavi i sa zastitom, nego kao pljuvanje, itd...
pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]