banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2010, 08:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
sitnica

Jedno je jasno. Nikolaj nije volio Jevreje.

Na kraju krajeva, oni su ubili Sina Božijega. Mislim da je to dovoljan razlog da se ima odbojnost prema njima.
Možete vi sad o njemu pričati bajke i uklapati ga u nešto svoje. On će za vas uvijek biti nešto drugo od onog što vi mislite da on jeste ili što bi željeli da prikažete.

On je nauka.

Neka mu se Gospod smiluje jer je navukao prokletstvo na sebe svojom rečju.
Ko ima mržnju taj nema ljubav.
Ko ne razlikuje svetlo od tame taj hoda masonskom stazom.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 10:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gbOqRvBB1fY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 10:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eC_VivXg2DY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 10:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JKIGUdA9dOg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Danas je dan Nikolaja Velimirovica.

Za tu priliku dva meni omiljena citata.

„Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli: i demokratiju, i štrajkove, i socijalizam, i ateizam, i toleranciju svih vera, i pacifizam i sveopštu revoluciju i kapitalizam i komunizam. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola. I to je sve u nameri da Hrista ponize, da Hrista ponište, i da na presto Hristov stave svoga jevrejskog mesiju, ne znajući ni dan danas da je to sam Satana, koji je otac njihov koji ih je zauzdao svojom uzdom i bičuje ih svojim bičem.“

„Ipak se mora odati priznanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20-om veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.“

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 17:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
Au jesu li mu ove misli o Hitleru i Jevrejima?

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 20:18 
Veteran
Veteran

GRAMATIKA mu je OK.

,,Апел Св.Владике Николаја
Сербскоме роду''

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

SrBski u SrPski uveden u gramatiku 1974. godine

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:40 
Veteran
Veteran

A ja vraćam na izvornu pre tog datuma i tako će i ostati.
Možda vas Ameri prekrste po njihovoj gramatici vi samo za novotarijama

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
lavić je napisao:
A ja vraćam na izvornu pre tog datuma i tako će i ostati.
Možda vas Ameri prekrste po njihovoj gramatici vi samo za novotarijama

:lol: :lol: :lol:

Đuro, ne što si mi brat, al stvarno si genije!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 19:51 
Veteran
Veteran

Nisam brate Đuro.
Ali ne povodim se za novim ,mudrostima' lingvista jer razum ne napreduje već nazaduje od postanja pa do kraja.
Uvek se nešto može progurati i legalizovati iako nije u korenu legalno.
,,SAMO TI SINKO RADI SVOJ POSAO''reče čovek i ja to ponavljam akademicima.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
lavić je napisao:
Nisam brate Đuro.
Ali ne povodim se za novim ,mudrostima' lingvista jer razum ne napreduje već nazaduje od postanja pa do kraja.
Uvek se nešto može progurati i legalizovati iako nije u korenu legalno.
,,SAMO TI SINKO RADI SVOJ POSAO''reče čovek i ja to ponavljam akademicima.

Krvav citat.
Gdje se toga sjeti... :confused4:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2010, 06:49 
Veteran
Veteran

Uvek su reči predhodnica zlih dela.
Mogu reči biti i predhodnica dobrih dela ali se i jedno i drugo prepoznaje.
Prvo se narod ubija učenjem kroz degradaciju.Zatim se vera i vođe blate.
Rečju se izriče osuda i na kraju izvršavaju ,,krvave reči''

Ništa nije slučajno ni naivno kao što nekad može da izgleda.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 18:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Не култура
Не прогрес
Не интернационала
Не индустрија
Не наука
...Не вештина
Не држава
Него човека изнад свега
А Бог изнад човека. (SV. Vladika Nikolaj)

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 18:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

КАДА ЋЕМО БИТИ СРЕЋНИ

Срећом ће наградити бог верне своје ( то јест сличне Себи ...), и то не срећом животиње но срећом Бога.

Неће Бог одоцнити са наградом, али неће ни похитати.

Да ли тежак очекује плод од пшенице чим посеје пшеницу? И тркач у кочији да ли очекује награду усред трке? И морепловац - да ли очекује видети пристаниште усред океана? И домаћин њиве - да ли исплаћује посленике у њиви за време посла?

Зашто ти онда очекујеш награду усред трке, насред океана, и усред посла?

У овај живот си послат не да имаш срећу него да је заслужиш.

Св.Вл. Николај Велимировић

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 23:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Misionarska pisma SV. Vladike Nikolaja.
‎176.Писмо.

Опет господину штедиши: О црквеном сјају

На моје прошло писмо Ви о...дговарате опет питањем:"Зар би Христос трпео толики сјај у Цркви?" Свакако. Трпео га је онда, трпео би га и сада. Онда је у Јерусалиму постојао храм Соломонов, једно од ретких чуда грађевинарства и раскоши у свету. Тај храм је имао унутра више злата и драгог камења него што данас имају сви хришћански храмови на Балкану. Соломон сав дом(храм)обложи златом; шако и сав олтар пред светињом над светињама обложи златом... И обложи херувиме златом... И под дому обложи златом изнутра и споља(1 Цар. 6, 22. 28. 30). У тај храм улазио је Христос много пута, но никад није изразио Вашу мисао, да би све то требало претворити у хлеб и- појести. Он је предсказао пропаст томе храму, и храм је пропао, али не због злата у храму него због блата у душама људским. Мене радује што се Ви показујете милостиви према сиротињи, али још више би ме радовало када би се показали милостиви са својим имањем а не са туђим. Никако пак не бих волео да Вас видим на истој страни са Јудом. Знате ли причу, како се Јуда једном хтео показати милостивијим од Христа? Читајте12. Главу Јованова Јеванђеља. Нека жена узе стакло скупоценог нардовог мира и изли на ноге Исусове. А Јуда, који после издаде свог учитеља за паре, наљути се и узвикну: зашто се ово миро не продаде за триста гроша и не даде сиромасима?На то ће му одговорити благи Господ, који је био на путу да и живот Свој положи за сиромахе: сиромахе свагда имате са собом а мене немате.Чуј-те, дакле, што ћу Вам рећи: кад би ми сви свагда имали Христа са собом, не би било сиромаха међу нама. Они који имају Христа са собом- они су и приложили Цркви све оно што Ви називате"сјајем". Они исти највише и дају сиромасима. Љубав према живоме Христу гони их на обе жртве- на жртву Цркви својој и на жртву сиромашној браћи својој. А они који немају Христа са собом, немају ни сиротињу са собом. Они би хтели да узму од Цркве и даду сиромасима само зато, да не би своје давали и- да им сиромаси не би досађивали. То је права побуда, која ево шета тако дрско и међу нама под маском доброчинстваПрикажи више
Prelepa knjiga koju bi svako trebao imati.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kada voda ispari i kao para postane nevidljiva,tada izgleda najnemocnija. no bas tada ona stvara gromove.

Tako i Hristos. Kad je bio polozen u grob i unisten za oci ljudske,izgledao je najnemocniji.No, bas tada je poslat grom i gromovnik za istoriju sveta.

(SV. Vladika Nikolaj)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Aurrora je napisao:
Misionarska pisma SV. Vladike Nikolaja.
‎176.Писмо.

Опет господину штедиши: О црквеном сјају

На моје прошло писмо Ви о...дговарате опет питањем:"Зар би Христос трпео толики сјај у Цркви?" Свакако. Трпео га је онда, трпео би га и сада. Онда је у Јерусалиму постојао храм Соломонов, једно од ретких чуда грађевинарства и раскоши у свету. Тај храм је имао унутра више злата и драгог камења него што данас имају сви хришћански храмови на Балкану. Соломон сав дом(храм)обложи златом; шако и сав олтар пред светињом над светињама обложи златом... И обложи херувиме златом... И под дому обложи златом изнутра и споља(1 Цар. 6, 22. 28. 30). У тај храм улазио је Христос много пута, но никад није изразио Вашу мисао, да би све то требало претворити у хлеб и- појести. Он је предсказао пропаст томе храму, и храм је пропао, али не због злата у храму него због блата у душама људским. Мене радује што се Ви показујете милостиви према сиротињи, али још више би ме радовало када би се показали милостиви са својим имањем а не са туђим. Никако пак не бих волео да Вас видим на истој страни са Јудом. Знате ли причу, како се Јуда једном хтео показати милостивијим од Христа? Читајте12. Главу Јованова Јеванђеља. Нека жена узе стакло скупоценог нардовог мира и изли на ноге Исусове. А Јуда, који после издаде свог учитеља за паре, наљути се и узвикну: зашто се ово миро не продаде за триста гроша и не даде сиромасима?На то ће му одговорити благи Господ, који је био на путу да и живот Свој положи за сиромахе: сиромахе свагда имате са собом а мене немате.Чуј-те, дакле, што ћу Вам рећи: кад би ми сви свагда имали Христа са собом, не би било сиромаха међу нама. Они који имају Христа са собом- они су и приложили Цркви све оно што Ви називате"сјајем". Они исти највише и дају сиромасима. Љубав према живоме Христу гони их на обе жртве- на жртву Цркви својој и на жртву сиромашној браћи својој. А они који немају Христа са собом, немају ни сиротињу са собом. Они би хтели да узму од Цркве и даду сиромасима само зато, да не би своје давали и- да им сиромаси не би досађивали. То је права побуда, која ево шета тако дрско и међу нама под маском доброчинстваПрикажи више
Prelepa knjiga koju bi svako trebao imati.

Proseravanje...

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2010, 22:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

182. Писмо
Непознатом човеку: О помоћи Божијој

Јављате ми се из Француске. Путов...али сте морем и копном, па Вас је ухватила нека болест, и Ви сте били близу очајања. "Путовао сам сам, пишете Ви дирљиво; никоме се нисам могао обратити, нити сам то хтео, јер сам био уверен у немоћ људи. Једина ми је нада била - Бог. Њему сам се обратио, и Он ми је помогао. Моју кратку али срдачну молитву у ноћи Он је услишио. У знак благодарности шаљем три стотине динара за сиротињу или цркву. Како Ви нађете за сходно, тако и расподелите". Пошто немам другог начина да Вас обавестим, то чиним овим путем. Примио сам, дакле, и писмо и новац, и учинио сам по Вашој жељи. Бог нека Вам је вазда на помоћи.
Никада не остављајте молитву, и Бог Вас неће оставити. Молитвом признајемо ми двоје: немоћ своју и свемоћ Божију. Молитвом уздижемо Бога на Његово место, а спуштамо човека опет на његово. Људи, који не знају за молитву, све премећу, те уздижу себе а снижавају Бога. Ово је редовна појава код немолитвених људи. Довољан је један разговор с њима, па да увидите, на каквој висини они себе држе а на каквој низини Створитеља свога. Где одсуствује молитва, присуствује охолост. А охолост је као надувани мехур, који спласне од једног убода игле. Тако и охолост при најмањем убоду судбе претвара се у очајање. Разуман човек увек је смеран, а смеран кроз смерност постаје врло разуман. Кад смеран човек иште помоћи од људи, он уствари очекује помоћ од Бога. И кад иде на бање, он се моли Богу за помоћ. Јер он зна да Бог помаже или непосредно или посредно; или одмах помаже, без посредства људи и ствари, или пак помаже преко људи и ствари. Вама је помогао непосредно. Јосифа је спасао преко људи, мисирских трговаца. У сваком случају само Бог помаже и нико други. Помоћ је моја од Господа, који је створио небо и земљу, говори Псалмист. Од Бога Вам здравље и спасење.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]