banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2010, 11:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Apr 2010, 13:23
besparica

O mnogo toga u ovoj zemlji bi se trebalo pricati.
Problem je sto ovi koji bi to trebali ne rade.
Umjesto dijaloga - paralelni monolozi.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Kako je moguc dijalog sa nekim ko na ona kukavicka ubistva ne gleda kao na zlocin? Cak, to je za mnoge akt patriotizma.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 12:36 
Pripravnik
Pripravnik

besparica

U ratu vaze ratni zakoni.
Da li su ratni zakoni prekrseni, dakle da li je pocinjen ratni zlocin moze utvrditi samo nadlezan sud u sudskom postupku, a ne politicari, mediji i gradjani.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 12:37 
Pripravnik
Pripravnik

Naša stranka smatra da je Izjava gradskog vijeća neprihvatljiva i neodgovorna jer relativizira ustavom zagarantovano pravo na mirno okupljanje i slobodu govora, jer netačno povezuje pitanje karaktera rata sa najavljenim događajem, jer vrši politički pritisak na rad nezavisnih državnih organa, jer gradske institucije upotrebljava za potrebe izborne kampanje, jer otežava reafirmaciju multietničkog i slobodarskog duha Sarajeva i predstavlja eklatantan primjer u kome političari nezakonito preuzimaju funkcije nadležnog suda.

Povodom Izjave Gradskog Vijeća grada Sarajeva, koja se referira na mirni skup građanki i građana u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, Naša stranka ostaje pri stavu da su Ustavom zagarantovane slobode govora i mirnog okupljanja neotuđivo pravo svih građanki i građana, na svakom pedlju države Bosne i Hercegovine.

Naša stranka smatra da je Izjava gradskog vijeća neprihvatljiva i neodgovorna jer relativizira ustavom zagarantovano pravo na mirno okupljanje i slobodu govora, jer netačno povezuje pitanje karaktera rata sa najavljenim događajem, jer vrši politički pritisak na rad nezavisnih državnih organa, jer gradske institucije upotrebljava za potrebe izborne kampanje, jer otežava reafirmaciju multietničkog i slobodarskog duha Sarajeva i predstavlja eklatantan primjer u kome političari nezakonito preuzimaju funkcije nadležnog suda. Država Bosna i Herecegovina mora prihvatiti evropske standarde u zaštiti ljudskih prava i prestati sa diksriminacijom svojih građana po osnovama njihovog nacionalnog, vjerskog, ili političkog opredjeljenja.

„Izjava Gradskog vijeća Sarajeva otvara proces u kojem kolektivno i individualno nasilje nad slobodama izražavanja i okupljanja mogu postati svakodnevica Bosne i Hercegovine. Naša stranka stoga smatra da se ni na koji način ne smije dopustiti kapitulacija države pred argumentima nasilja, te da je pritisak koji pojedine političke stranaka vrše na zakonodavnu i izvršnu vlast, dovodeći pritome u pitanje njihov kredibilitet, nedopustiv.“, izjavio je Dino Mustafić predsjednik Izvršnog odbora Naše stranke.

Naša stranka posebno osuđuje činjenicu da se tekst Izjave gradskog vijeća koja je postavljena na zvaničnoj stranici Grada Sarajeva i koja je u ime ovog državnog organa poslana medijima značajno razlikuje od teksta Izjave za koju su vjećnici glasali.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 12:40 
Pripravnik
Pripravnik

Demokratska alternativa na političkoj sceni Bosne i Hercegovine
Friday, 30 April 2010
Na političkoj sceni Bosne i Hercegovine potrebno je stvoriti demokratsku alternativu, zaključak je jučerašnjeg sastanka u Istočnom Sarajevu kojem su prisustvovali predsjednici Nove socijalističke partije i Naše stranke, te predstavnici Liberalno demokratske stranke, Nezavisne demokratske stranke iz Bijeljine, zatim predstavnici više lokalnih pokreta i nevladinih udruženja.
Tim povodom u Banja Luci u Međunarodnom press centru, u srijedu 5. maja sa početkom u 12 časova, zakazano je potpisivanje Sporazuma o zajedničkom nastupu na oktobarskim izborima na svim nivoima u BiH između Nove socijalističke partije i Naše stranke.

Sporazum će potpisati predsjednici političkih partija Zdravko Krsmanović i Bojan Bajić.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zakoni jesu prekrseni. Da nisu, ljudi bi izasli kao sto je dogovoreno. Nema se sta dokazivati. To je poznata cinjenica. Na sudu je samo da dokaze individualne krivice pojedinaca za zlocin. Nije potrebna nikakva presuda da se kaze da su ljudi pobijeni.

Isto kao sto se moze reci da se u BL prije par dana dogodilo ubistvo, a na sudu je da utvrdi krivicu i kaznu.

Mada, jasni su vasi pokusaji da se taj dogadjaj izbrise iz istorije. Uslovljavate neku istorijsku cinjenicu postupkom suda koji ocigledno ne zeli ni da ga pokrene a kamoli da ga posteno sprovede.

Uglavnom, ovo vase saopstenje je krajnje licemjeran akt, jer se u sustini ne razlikujete od Behemna.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 12:58 
Pripravnik
Pripravnik

besparica

Rat je ubijanje.
Ne dokazuje se u postupku da li su ljudi ubijeni ili ne. To je ,kao sto kazete, ocigledno.
Utvrdjuje se da li su tom prilikom prekrseni ratni zakoni i obicaji, odnosno, utvrdjje se kao sto i sami kazete da li ili ne postoji necija krivica i koji je stepen odgovornosti. Onda se na osnovu utvrdjenog - ukoliko se utvrdi krivica - odredjuje kazna u okvirima koje propisuje kazna.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ocigledno je da su i zakoni i obicaji rata prekrseni. I to sto se desilo u Dobrovoljackoj nije bilo ratovanje nego ubijanje. Ocigledno je da je prekrseno dogovoreno primirje da bi se napala kolona koja nije imala nikakv nacin da se brani.
Ako je to za tebe ratovanje, odna svaka cast!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 13:16 
Pripravnik
Pripravnik

besparica

U sudskom postupku je uvijek tako. Jedna strana tvrdi jedno, a druga drugo.
Sudski postupak i sluzi kako bi obje strane iznijele svoje argumente i kako bi nepristrani sud na osnovu ubtrdjenih cinjenica mogao uvtrditi "ko je u pravu".
I jednoj i drugoj strani se obicno cini da je ono sto ona zastupa "ocigledno".

p.k.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

P.K.
Evo ja tvrdim da je danas subota. I ti ne mozes reci da je danas petak dok se ne provede postupak.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik

besparica

Los primjer.
I to ne samo zato sto je negdje na svijetu u ovom momentu petak, negdje subota, a negdje mozda i cetvrtak, zavisno od vremenskih zona.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

P.K.
Jel ima mozda presuda koja potvrdjuje tvoju tvrdnju? Nesto iz tvog sarajevskog Okruznog suda za relativizovanje zlocina koji su pocinili Muslimani...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 21:31 
Pripravnik
Pripravnik

besparica

Koju tvrdnju?
Da je danas petak?

p.k.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@Besparica

Chova, sto gubis vrijeme na ovoga, vidis da nece da da nijedno otvoreno i iskreno misljenje trudeci se da supljira u rukavicama.

Za njega su vjerovatno ona jadna djeca koju su zivu spalili (ucenici srednje vojne skole uzrasta 14-18 godina)
intendanti i magacioneri kasarne "Marsal Tito" koji su se sporazumno povlacili iz Sarajeva takodje "srbocetnici" i "agresori",
samo sto to ne smije ovdje javno da kaze.

Pedja prijatelju, nadji si posao u Belgiji, ovde smo oguglali od supljih...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Chova, sto gubis vrijeme na ovoga, vidis da nece da da nijedno otvoreno i iskreno misljenje trudeci se da supljira u rukavicama.

Отприлике.

Само имају мало бољу кореографију од других:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cnysuUGxfLI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 07:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Građanske, liberalno-demokratske "proeuropske" stranke su za mene najveće dno dna u politici i na njih se najviše gnušam.
Mnogo više od ultra-nacionalističkih koje su mi mnogo prirodnije, iako sam i njima žestok protivnik.
Ako takve "demokratske snage" smatraju da su alternativa nečemu što sada postoji, onda im ja kažem da se grdno varaju.
Sadašnje vlasti funkcionišu baš na tim principima koje i gospoda nude, samo svaka u svom kredencu ima pomalo mirođija (recimo nacionalističkih priča) koje koriste kad im zatreba.
Npr. kad je Milorad Dodik u pitanju, i kad je njegov nacionalni stav u pitanju, ja se sasvim slažem s njim. Ono sa čim se ne slažem je to što državu vodi kao biznismen-despot a ne kao državnik, i ono što mi smeta i muči me je što je njegova vlast faktički slugan određenih biznis krugova i kompanija. Ne slažem se ni sa njegovom riješenošću da se ide u evro-atlatske integracije (iako mislim da on intimno sve to mrzi kao i ja i da je u duši "jugonostalgičar"). Liberalno - demokratske i pro-evropske snage bi za tako nešto bile još i više i zato mi se i gade.
Prava alternativa sadašnjim vlastima bi recimo bili neki komunisti, ili neo-komunisti ili nešto što ja zastupam ali je čini se da je za ideje koje imam još rano...
A ove uglađene, akademizirane, lijepo upakovane ali ŠUPLJE priče, meni su ljigave i lično mislim da bi sa njima bilo još puno gore, iako je i sa ovima već neizdrživo loše. Zato, "Naša stranko" znaj da od tebe nema ništa, i bolje vam je da se okanete ćorava posla jer ne nudite ništa suštinski novo. A baš to suštinski NOVO, tačnije ne toliko novo koliko dijametralno različito od ovog sada, TO je ono što je potrebno. a kada jednom to novo dođe, vi i takvi kao vi ćete se naći kao ribe na suvom.

Poslednji put menjao Aragorn dana 01 Maj 2010, 08:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Građanske, liberalno-demokratske "proeuropske" stranke su za mene najveće dno dna u politici i na njih se najviše gnušam.
Mnogo više od ultra-nacionalističkih koje su mi mnogo prirodnije, iako sam i njima žestok protivnik.
Ako takve "demokratske snage" smatraju da su alternativa nečemu što sada postoji, onda im ja kažem da se grdno varaju.
Sadašnje vlasti funkcionišu baš na tim principima koje i gospoda nude, samo svaka u svom kredencu ima pomalo mirođija (recimo nacionalističkih priča) koje koriste kad im zatreba.
Npr. kad je Milorad Dodik u pitanju, i kad je njegov nacionalni stav u pitanju, ja se sasvim slažem s njim. Ono sa čim se ne slažem je to što državu vodi kao biznismen-despot a ne kao državnik, i ono što mi smeta i muči me je što je njegova flast faktički slugan određenih biznis krugova i kompanija. Ne slažem se ni sa njegovom riješenošću da se ide u evro-atlatske integracije (iako lično mislim da on intimno to mrzi kao i ja). Liberalno - demokratske i pro-evropske snage bi za tako nešto bile još i više i zato mi se i gade.
Prava alternativa sadašnjim vlastima bi recimo bili neki komunisti, ili neo-komunisti ili nešto što ja zastupam ali je čini se još rano za to...
A ove uglađene, akademizirane, lijepo upakovane ali ŠUPLJE priče, meni su ljigave i lično mislim da bi sa njima bilo još puno gore, iako je i sa ovima već neizdrživo loše.

Потпис.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Kad pogleda covjek realno, kojim (slicnim) metodama se sluze pljuvaci NS, te koje im se namjere i osobine prisivaju, kako sa strane srpskih, tako, ako ne i gore sa strane bosnjackih cuvara "vitalnih nacionalnih interesa", cak se proglasavaju za gore od "onih tamo", pravo podsjeca na 90-te kad se SDS, HDZ i SDA spremno udruzise, samo da sruse one "najgore" :wink: . Samo su ovi jos mali. Jel de da lici?

Jedno pitanje povodom:http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=20437

Da li ste pruzili podrsku ili se planirate pridruziti "jednom dijelu", kako kazu u RTRS opozicije u protestu?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 08:09 
Pripravnik
Pripravnik

Svima, koji slave, sretan 1. maj

p.k.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ја не славим него прислужујем, пошто ми је то слава са мајчине стране.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]