banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jest ok, al za Laze Lazarevica. Krene li na vrijeme sa terapijom, sve je moguce..

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Zozon je napisao:
Neznam odkud tolika šizofrenična i patološka potreba

Ako iko ima sizofrenicne i patoloske potrebe ovde onda si to ti.
Svaki dan iz nicega i nicim izazvano na neki cudan nacin izvlacis zakljucak da su Srbi nekakvi agresori, razapinjaci, zaludjeni, zaglupljeni... Mnogo forsiras.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
amidža je napisao:
Tashko,
ima indicija da je Tesla umro kao musliman.
Pročitaj njegovo PISMO MAJCI, odlomak MAURSKA TUŽBALICA.
Tesla je posljednjih dana života konstanstno sanjavao ezan (poziv mujezina na molitvu).
Ne zezam se.Ozbiljan sam.Potraži na google-u.

U svakom slučaj ovaj gore malecki je kapacitet nezavisno što se neki od nas ne slažu sa njegovim političkim stavovima.U tom smislu podržavam zozonovu diskusiju.

Znam o cemu govoris, ali se nisam bas nesto uvjerio da je umro ko musliman.
I da jeste ja bih postovao tu odluku. Jer je Tesla jedan od tri najveca covjeka svih vremena ( Da Vinci i jos jedno prazno mjesto sam ostavio za sad :lol: ), a ovaj mali smijesan. Nek ide u SAD pa tamo neka paldumi. Moze i u Brisel, ako hoce.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Zozone,

Ma ne zezam se, fakat sam čitao ta pisma posljednjih dana života Nikole Tesle.
Mora biti negdje i na netu.
Ne tvrdim jer nisam bio pored njega kad je umirao ali postoje indicije.
Nešto slično se dešavalo i sa Tolstojem.Preveo je tad na ruski najzanimljivije hadise od poslanika Muhameda a.s.
Ko može poreći da ne postoji vjerovatnoća da naš Fiki neće preći na Islam? :)
Valjda to Svevišnji odlučuje :)

A što se tiče ovog klinje:RESPECT (ne zbog političkih stavova već zbog potencijala)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
1) priznajem Kosovo kao nezavisnu državu

Jao majko, sto me ne abortira.

Citiraj:
2) priznajem Ratka Mladića i Radovana Karadžića kao ratne zločince
3) priznajem da se u Srebrenici dogodio genocid

Mali je rodjen 2-3 godine nakon sto se zavrsio rat, ima 12 godina i on je svjestan sta se desilo, a mi se ovdje i dan-danas svadjamo oko toga. Nema sta, mali je mraka svjetska :roll:

Citiraj:
4) volim EU i NATO

:pukeright:
EU i nekako. Ali NATO? Pa oni su mu bombardovali Beograd, Novi Sad i ostatak drzave te pobili veliki broj civila i vratili drzavu 30ak godina unazad.

Citiraj:
6) ne zanima me naša "slavna" prošlost, zanima me naša BUDUĆNOST!
11) poštujem kulturu i tradiciju svakog naroda ili države

Postuje tudje ali ne i svoje. Povraticu ove kiflice, sto sam uravo pojeo.

Poslednji put menjao Ташко dana 26 Apr 2010, 13:46, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Besparica je napisao:
Zozon je napisao:
Neznam odkud tolika šizofrenična i patološka potreba

Ako iko ima sizofrenicne i patoloske potrebe ovde onda si to ti.
Svaki dan iz nicega i nicim izazvano na neki cudan nacin izvlacis zakljucak da su Srbi nekakvi agresori, razapinjaci, zaludjeni, zaglupljeni... Mnogo forsiras.

Ko da te Karadžić pravio lično. No to nije tema. Tema je klinac sa potencijalom.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo Zozone maksuz za tebe samo da te uvjerim da se ne zezam.
Kaže Tesla u navedenim pismima slijedeće:

"Znam da to neko nadzori sve i da ima plan, pa sam možda i zato ravnodušan. Moj brod u Lisabon polazi u 10 sati. Kola me napolju čekaju. Ovo pismo ću ostaviti na grob, majko, kad stignem u Miovac, naše seosko groblje. Sad vjerujem u ono u što nikada nisam, da si tamo negdje još uvijek «ti» i da tvoj život nije zauvijek prestao. Sad mi je i žao što nisam htio nikad da se družim sa Turcima, jer oni su iste onakve tužbalice pjevali kao ona iz mojih praskozorija. Sada se sjećam da su oni znali puno više nego ja o svim ovim stvarima koje tek sada spoznajem. Zalud moje godine provedene u nauci, kad ona biješe jalova. Moli tamo za mene, majko, ako možeš, tom maurskom tužbalicom za izgubljenu dušu svoga sirotog neukog sina".

Ostatak sam našao na nekom bloggu:

http://neremi0455.blogger.ba/arhiva/2007/05/16/918223

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
..bem ti cupi kad svasta moze da rodi.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Zozon je napisao:
Tema je klinac sa potencijalom.

A potencijal se oslikava u cemu?

Time sto priznaje Kosovo kao drzavu, ili R.M i R. K kao zlocince, ili genocid u Srebrenici?
Ili time sto mu Novak nije omiljen teniser?

Pored najbolje volje, ja ne vidim nigdje nikakv potencijal?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dosta religije i Tesle na temi koja nema veze sa tim.

Vrh

Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Joj Tashko ne znam stvarno zašto se truduš, kakav novi Tesla, kakvi kurci palci. Među srpskom djecom je mnogo mladih naučnika i umjetnika koje treba da forsiramo a ne... Ma zaboravi... Po stoti put jadno dijete.

amidža evo vam ga za džabe nama ne treba. I roditelji dolaze u paketu.

Poslednji put menjao Izzard dana 26 Apr 2010, 13:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ja sam Bosnjak, ali...
1) priznajem RS kao nezavisnu drzavu
2) priznajem Dudakovica i Izedbegovica kao ratne zlocince
3) priznajem da su muslimanske jedinice iz Srebrenice pobili sve Srbe iz okoline
4) volim majcicu Rusiju
5) priznajem da Bosnjaci nemaju niti jednog vrijednog tenisera, ali da ga imaju ne bi mi bio omiljeni teniser
6) priznajem da nemamo "proslost", ali me to ne interesuje jer me interesuje BUDUCNOST
7) smatram da se sve društvene podele trebaju prevazići kako bi se postigli viši ciljevi
8 ) protivim se svakom obliku nasilja
9) muslimanske devojke mi NISU najlepše na svetu!
10) Sarajevo mi NIJE najlepši grad na svetu!
12) ne mrzim
13) nacionalnost, rasa, vera, pol, seksualna orijentacija ili bilo šta slično ne ubraja se u razloge zašto da se družim s nekim ili ne!

ZozonAmidzicu, da li sam ja buduci bosnjacki vodja? Ipak je potrebna ogromna kolicina intelekta i obrazovanosti da ja kao Musliman napisem ovako nesto. To ipak pokazuje koliko mi je otvoren um i koliko sam iznad svojih zatucanih sunarodnjaka. Ako nista vrjedilo bi procakulati malo sa mnom. :wink:
U krajnjem slucaju uvjek se mogu prebacim na nauku pa da budem novi Nikola Tesla jer je ocigledno koliko sam intelektualno superioran. :lol:
Moj potenicjal je evidentan!

Poslednji put menjao Besparica dana 26 Apr 2010, 13:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
MuskoBre je napisao:
Zozon je napisao:
Tema je klinac sa potencijalom.

A potencijal se oslikava u cemu?

Time sto priznaje Kosovo kao drzavu, ili R.M i R. K kao zlocince, ili genocid u Srebrenici?
Ili time sto mu Novak nije omiljen teniser?

Pored najbolje volje, ja ne vidim nigdje nikakv potencijal?

pa zozonu je sve potencijal sto se bavi protiv srba,inace imam osjecaj kao da je on napravio ovog malog adolfa.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja mislim da malom starci pune glavu ovim brljotinama a za to dobijaju pare od neke nevladine organizacije, na cijem celu sjedi guzati Jew. 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Ja sam Bosnjak, ali...
3) priznajem da su muslimanske jedinice iz Srebrenice pobili sve Srbe iz okoline
4) volim majcicu Rusiju
5) priznajem da Bosnjaci nemaju niti jednog vrijednog tenisera, ali da ga imaju ne bi mi bio omiljeni teniser
6) priznajem da nemamo "proslost", ali me to ne interesuje jer me interesuje BUDUCNOST
7) smatram da se sve društvene podele trebaju prevazići kako bi se postigli viši ciljevi
12) ne mrzim
13) nacionalnost, rasa, vera, pol, seksualna orijentacija ili bilo šta slično ne ubraja se u razloge zašto da se družim s nekim ili ne!

ZozonAmidzicu, da li sam ja buduci bosnjacki vodja? Ipak je potrebna ogromna kolicina intelekta i obrazovanosti da ja kao Musliman napisem ovako nesto. To ipak pokazuje koliko mi je otvoren um i koliko sam iznad svojih zatucanih sunarodnjaka. Ako nista vrjedilo bi procakulati malo sa mnom. :wink:
U krajnjem slucaju uvjek se mogu prebacini na nauku pa da budem novi Nikola Tesla jer je ocigledno koliko sam intelektualno superioran. :lol:

Svaka cast.
SlikaSlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Besparica je napisao:
Ja sam Bosnjak, ali...
4) volim majcicu Rusiju
12) ne mrzim

U krajnjem slucaju uvjek se mogu prebacini na nauku pa da budem novi Nikola Tesla jer je ocigledno koliko sam intelektualno superioran. :lol:

:thumbright:
Šteta što ne može sve da mi stane u potpis.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 14:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
amidža je napisao:
Evo Zozone maksuz za tebe samo da te uvjerim da se ne zezam.
Kaže Tesla u navedenim pismima slijedeće:

"Znam da to neko nadzori sve i da ima plan, pa sam možda i zato ravnodušan. Moj brod u Lisabon polazi u 10 sati. Kola me napolju čekaju. Ovo pismo ću ostaviti na grob, majko, kad stignem u Miovac, naše seosko groblje. Sad vjerujem u ono u što nikada nisam, da si tamo negdje još uvijek «ti» i da tvoj život nije zauvijek prestao. Sad mi je i žao što nisam htio nikad da se družim sa Turcima, jer oni su iste onakve tužbalice pjevali kao ona iz mojih praskozorija. Sada se sjećam da su oni znali puno više nego ja o svim ovim stvarima koje tek sada spoznajem. Zalud moje godine provedene u nauci, kad ona biješe jalova. Moli tamo za mene, majko, ako možeš, tom maurskom tužbalicom za izgubljenu dušu svoga sirotog neukog sina".

Ostatak sam našao na nekom bloggu:

http://neremi0455.blogger.ba/arhiva/2007/05/16/918223

Sad te nikako neshvaćam ozbiljno. Ma neke priče i uđudurme sa nekih vaših blogova nemam živaca da čitam. Prvenstveno mislim da je to bezobrazluk. Drzniti se do te mjere da Teslu kvalifikuješ na osnovi nekih priča. Daj Striče mani se toga. No jasna je poruka takvih priča, i hrvati sad nogam i rukama čupaju da Teslu prisvoje. Pogotovu da prisvoje jednog od najvećih sinova kod srba još uz to popovog sina. No to nije neobično i ništa novo jer mi Srbi u svojoj izvrnutosti i nepažnjom vam dadosmo sve. Šta bi ste vi bez nas?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ovo me podsjeti na Albance i njihovo svojatanje srpskih velikana. Tacno su Srbi nepresusan izvor talenata, a nema ti veceg komplimenta nego kad neko svojata tvoje, to samo pokazuje da cijeni tvoje.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 14:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U hebotee što ste vi eksplozivni :confused1:
Tesla je SRBIN I PO i tu nema nikakve dvojbe.Moj ogromni naklon i poštovanje.
Sjetim ga se svaki put kad upalim svjetlo.
Rekao sam usput da je taj genije samo razmišljao o nekim stvarima koje su ostale zapisane a ništa nisam tvrdio.

Jel OK?

Zozi, nemoj da mi se sekiraš.
Niko ti Teslu ne otima ali ga svi respektuju:wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Opet mnogo buke ni oko čega. Novinarski senzacionalizam, ništa drugo. Ok je malac, simpatičan i sve, ali ništa pretjerano posebno, da bi izazivalo ovakvu buru, iz više razloga. Ovakvih ili sličnih primjera ćete samo u Banjaluci naći gomilu, klince koje nešto interesuje i koji se ističu u odnosu na vršnjake. Npr, sjećam se klinca koji je prije 7-8 godina pisao filmske kritike za ''Buku'' vokabularom jednog erudite i čovjeka od najmanje 25-30 godina sa doobrim stažom, a imao je takođe nekih 12-13 godina (pogađate, riječ je o Komljenu). Mladi gitarista Vladimir Tubić koji je sa 8 godina snimio prvi album, sa 13 uveliko prašio džez, mislim da je nedavno i snimio džez album, sad ima 16 godina. Cura koju sam poznavao sa fakulteta (ne sjećam se imena), koja je sa 14 godina napisala roman, i to nimalo loš, kad se godine uzmu u obzir. I tako dalje, primjera se zaista može naći, ovo su samo neki, možda malo poznatiji.

Razlog više što smatram da ovaj slučaj nije naročito vrijedan neke silne polemike je, što mali sa 12 godina ima ''čvrste'' stavove i formirana mišljenja o bitnim stvarima u vezi sa politikom i društvom. Pri tome nije nešto popularan, ne izlazi, nema drugove, ne sviđa se curicama (otud im se možda i sveti, smatrajući da nisu njaljepše na svijetu). Iz svega toga se rađa jedan svojevrsni bunt, fingirani nonkonformizam, ''misli drugačije od većine, ma šta to bilo''. To samo po sebi nije ni dobro ni loše, ali je činjenica da će mu se stavovi i razmišljanja tokom godina mijenjati i modifikovati, kao i interesovanja. Jedan mudri čiko je rekao nešto tipa ''ako sa 50 godina budem razmišljao kao sa 20, uludo sam protraćio život''. I, trebalo bi da se malo više druži i uživa u djetinjstvu, jer se neke stvari jednostavno ne mogu naučiti iz knjiga. Opet kažem, pozitivna je klinjina zainteresovanost za stvari, ali sa druge strane, nikad mi nije bila simpatična ta želja da se sa 12 godina budeš čiko od 50, treba pronaći neki balans.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]