banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 149 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bila plata...
PostPoslato: 26 Apr 2010, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Кад се тиче стварности, мислим да ни код вас ни код нас плате не зависе пуно од образовања. Све зависи од тога, на пример, да ли си спреман да радиш у бизнису који "није чист", или имаш физички тежак посао, коjи штетан за здравље.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
cicak je napisao:
drzavni sluzbenici VSS najmanja je 1150 bez toplog, pa navise...
topli je bio 14KM prije sad je u zadnje vrijeme pao na 7-8...

cile ne pije ti ova vode........sad cu ti dati primjer,u turistickoj zajednici je plata radnice 1500km.....vidi ona je ispod sefa a koliko sef onda ima ?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
cvox je napisao:
cicak je napisao:
drzavni sluzbenici VSS najmanja je 1150 bez toplog, pa navise...
topli je bio 14KM prije sad je u zadnje vrijeme pao na 7-8...

cile ne pije ti ova vode........sad cu ti dati primjer,u turistickoj zajednici je plata radnice 1500km.....vidi ona je ispod sefa a koliko sef onda ima ?

privatnoj ili drzavnoj?
ej, postoje i kod nas sluzbenici koji naplate i 3k...
doktor opste prakse ima netto 1100 do 1500. pa ti vidi.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
privatnoj ili drzavnoj?

turisticka zajednica kantona moze biti samo drzavna.......zar ne?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
cicak je napisao:
privatnoj ili drzavnoj?

turisticka zajednica kantona moze biti samo drzavna.......zar ne?

e ne znam cvoka, ako ima upraznjeno mjesto mogu li i ja raditi tu???

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Te priče o prosječnoj plati možete mačku o rep okačiti. Momenat kada svaki pošten u ovoj Republici(njih 90%) zaradi niže od 500Km mjesečno je realna slika naše stvarnosti a i potrošnje. Svi mi koji ovdje živimo da za neki minumum i sa ovim cijenama potrebno bar 1000 KM od plate do plate. Većina radnika to nema. Što se tiče školstva, to ti više ne treba, bitna je uvijek poželjna štela pa ako ti nešto fali ili certifikat onda će ti dok radiš i to rođo srediti. Ja imam posao na štelu i izađem 500Km. Baš sam si naštelio. To je ništa, p.č.in dim i režije platim sa tim. Ali poljoprivreda, export-import, naravno uvećan za dotanu vrijednost i fino se prođe.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
e ne znam cvoka, ako ima upraznjeno mjesto mogu li i ja raditi tu???

i ja bi cile al nedaju............. :(

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 12:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Cijeli dan sam u poslu. Radi se. Ma nemereš glave dignut'. Bićo ovo lijepa plata. Ko radi taj i ima.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 12:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Zozon je napisao:
Cijeli dan sam u poslu. Radi se. Ma nemereš glave dignut'. Bićo ovo lijepa plata. Ko radi taj i ima.

Blago tebi ,,,,i tvojoj djeci!

Nije kod svih ista situacija

http://www.srpskacafe.com/domace_aktuelnosti/13608.html

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Danas sam sreo čovjeka koji nije dobio platu od decembra prošle godine. Sav snužden, sjeban i onako pošten došao meni da pozajmi da može slavu odslaviti. Đurđevdan, neočekuje ni puno gostiju ali ipak se mora spremiti i pozajmiti za to. Još jedna slika prosječnog srpskog domaćina. Pitao sam ga što se nije postarao ranije za slavu, jer stara narodan veli da se nestara za Božić uoči Božića? Kao da sam mu šamar opalio. Naljutio se na meni i otišao. Pare mu nisam dao. Valjda će se snaći. A i ja se osjećam ko govno, svašta i ja pitam, kao da nevidim šta se dešava u našoj lijepoj državi.
Bila plata, kako kome...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Evo jednog aforizma sa "Zvrka" u vezi teme(ko ne zna, to je "javni humoristički servis" i emituje se vikendom oko 13 na Radiju RS):
"Danas mi je gazda uplatio platu. Shvatio sam da je to njegova ŠALA NA MOJ RAČUN!"

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
:lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:15 
Aragorn je napisao:
Evo jednog aforizma sa "Zvrka" u vezi teme(ko ne zna, to je "javni humoristički servis" i emituje se vikendom oko 13 na Radiju RS):
"Danas mi je gazda uplatio platu. Shvatio sam da je to njegova ŠALA NA MOJ RAČUN!"

Odlicno, istinito i tuzno...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Zozon je napisao:
Još jedna slika prosječnog srpskog domaćina. Pitao sam ga što se nije postarao ranije za slavu, jer stara narodan veli da se nestara za Božić uoči Božića? Kao da sam mu šamar opalio.

To su se nekad slava i Bozic pripremali i planirali cele godine. Sad vise nista nije svetinja.
Sve se to sad slavi reda i naroda radi. Kao, sramota je slavu prekidati, ali ima nekih koji i to cine.
Cak i domacice starije dobi kupuju sarana jaja za Vaskrs/Uskrs, jer im trebaju za ukras na stolu kad neko svrati i da se obicaj koliko-toliko ispostuje.

Secam se detinjstva, a narocito ratnog perioda, kad su se svi verski praznici euforicno cekali.
Slava, Badnjaka, Uranaka, Bozica, Velikih petaka, Vaskrsa, Petrovdana...

Citiraj:

Jel to na 1. april?
Sa platom se vecina ljudi moze slikati, doslovno.

Vrhunski crni humor je kad ti gazda-direktor, koji ima egrelu od par auta, svaki po ~150k maraka kaze da mi imamo previsoke prosecne plate ovde, time izrazavajuci da je njemu muka sto mora placati radnike vise od tog proseka.
Tragi-komedija na kvadrat je kad si ti deo te satire.
Nadam se da mu nece skociti pritisak sada, kad najavljuju neko minorno povecanje istih.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
Zozon je napisao:
Još jedna slika prosječnog srpskog domaćina. Pitao sam ga što se nije postarao ranije za slavu, jer stara narodan veli da se nestara za Božić uoči Božića? Kao da sam mu šamar opalio.

To su se nekad slava i Bozic pripremali i planirali cele godine. Sad vise nista nije svetinja.
Sve se to sad slavi reda i naroda radi. Kao, sramota je slavu prekidati, ali ima nekih koji i to cine.
Cak i domacice starije dobi kupuju sarana jaja za Vaskrs/Uskrs, jer im trebaju za ukras na stolu kad neko svrati i da se obicaj koliko-toliko ispostuje.

Secam se detinjstva, a narocito ratnog perioda, kad su se svi verski praznici euforicno cekali.
Slava, Badnjaka, Uranaka, Bozica, Velikih petaka, Vaskrsa, Petrovdana...

Ma nije to poenta Hugolina. U pravu si kad kažeš da većina slavi Božić reda radi i naroda radi. Ja kažem i sprdnje radi jer kad je kod nas praznik puca se na sve strane. Ma i hrvati i muslimani isto rade.
Ja sam napisao da većina čestitog stanovništva teško danas živi i nisu u situaciji da se spremaju za slavu tokom cijele godine. Evo još me drži gorak okus u ustima što sam mu postavio ono glupo pitanje. Nismo svi u stanju dočekati na miru svoj praznik. To nam je jedino i ostalo. Neidemo na mora, izlete, muzeje, edukacije, turističke destinacije i nama je slava sve i svja. Kad nam se skupe dragi ljudi, rodbina i prijatelji. Sve to zavisi od jedne pošteno zarađene i u lijepe stvari namjenjene i uspotno preživljavanje, plate.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
opet cu ja malo u OT, mozda sam i dosadna ali mene to zivo zanima..
jel vi mozete meni objasniti kako kod nas prezivjeti sa platom od 500 km, o kvalitetnom zivotu da ne pricam?? ja smatram da je to nemoguce, cesto smo u RS tj. BL i svaki put ne mogu vjerovati koliko para ode u roku od 2 nedelje npr. za hranu, pice, par izlazaka , tankaj auto itd..ne pretjerujemo ali i ne stedimo, kupimo ono sto zelimo i sve sto nam treba. ja ne mogu vjerovati da porodica moze pregurati mjesec sa recimo ukupno 1000 maraka? jos npr. ako se placa kreditna rata, ili kirija, fiksni troskovi, pa hrana, pa za djecu..ili vecina ljudi ima nekog na selu, pa otud uzimaju meso, sir itd?? Nama svi kazu pa da ste stalno ovdje onda kupite pola teleta i svinje ubacite u zamrzivac i dobro, a ne po KG u mesnici..
evo danas sam ovdje u Becu bila u supermarketu i kupila sam bas namjerno slicno prema racunu iz merkatora :D i izaslo me 3 eur jeftinije.. :-?

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
i jos nesto, neke poznajem sto bi bili srecni da dobiju i 500km, eto moja sestra od tetke radi za 350 km, 9 h dnevno, 5-6x nedeljno, u trgovini..o godisnjem i nekim pravima da ne pricam..ajd barem je prijavljena na minimalac (ja sam mislila da je minimalac 400 maraka)

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BiH će vrlo brzo osjetiti novi val poskupljenja

BiH će itekako osjetiti krizu koja potresa Grčku, ali i cijelu eurozonu, tvrdi ekonomski analitičar Vanjskotrgovinske komore BiH Igor Gavran. Prema njegovim riječima, rast vanjskog duga, na koji je upozorio guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić , najdirektnija je posljedica koju građani već osjete, ali ne i jedina posljedica kraha grčke ekonomije.

"Sve govori da će tu biti još indirektnih posljedica, jer je riječ o događaju koji je izazvao reakciju EU, u kojoj strahuju od mogućnosti da se kriza eura prenese i na druge države", rekao je Gavran za današnji "Dnevni avaz".

On je naglasio da će BiH, osim rasta vanjskog duga, vrlo brzo osjetiti novi val poskupljenja, što se već vidi po gorivu.

"Bit će lančanog poskupljenja ako se ova situaciju u Grčkoj brzo ne smiri", upozorio je Gavran.

Komentirajući veliku novčanu pomoć EU Grčkoj od oko 110 milijardi eura, Gavran je rekao da to znači da tog novca neće biti za neke druge ugrožene države, pa tako i BiH, ukoliko dođe u još goru situaciju od ove u kojoj se trenutno nalazi.

"To će sigurno rezultirati da će svi uvjeti za dalja pozajmljivanja biti nepovoljniji", tvrdi Gavran.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 09:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Na forumu je dosadno bez Zozona :(
Zašto su ga banovali??

Kad je sama tema u pitanju, zanimljivo je spomenuti da BIH prva u EU po broju kladionica:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,55 ... l-1479-rdf

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
sunchica je napisao:
Na forumu je dosadno bez Zozona :(
Zašto su ga banovali??

Kad je sama tema u pitanju, zanimljivo je spomenuti da BIH prva u EU po broju kladionica:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,55 ... l-1479-rdf

Nema šanse, kladim se da su ovo izmislili.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 149 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]