banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 15:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 149 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bila plata...
PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
Vjevoricinus je napisao:
I ja sam tako razmisljao...
Al' od tada sam imao razna iskustva...
I danas mislim da svaki dan trebamo da se zahvalimo Amerima i svim ostalima sto nas nisu pljunuli atomskom.
Zasto?
Zato sto im se moze.
Kakve to ima veze sa svjetskom diplomatijom, demokratijom i svim hvalevrijednim tekovinama nju ejdza?
Pa to je sustina toga.
Mozda smo izasli iz dzungle... ali jos uvijek vladaju isti zakoni.
Nama se samo cini... da to nije tako.
Dakle, hvala svima sto smo danas u prilici da dijelimo ovako dubokumne zablude preko naseg foruma u BL. Mi smo samo potroseni, nezanimljivi opusak i ukoliko neki zmaj ovdje ili u okolini nadje naftu ili nesto slicno, bicemo samo sjecanje na opusak....
Toliko sam ogrezao u tom razmisljanju da mi sve druge price na tu temu djeluju kao sitan spam. Mi smo... oni kojima ce uskoro rasti nos kada kazu "mi smo...".... Dobro smo zivi.
A toliko smo glupi da mi ni to sto smo zivi nije neka utjeha.
Treba piti i zderati i j... dok se neko nije predomislio pa nas popravio kakvim mass otrovom. Toliko.
A mi nesto da mijenjamo... dajte, ljudi... za nama treba samo vodu pustiti. Man'te se prazne price...
:P

Gdje je sad onaj smajli koji prikazuje palac.

Malo sam se raspisao, pa mi ne zamjeri: posmatraj kako se ludilo u svijetu lako siri, a sve je manje neutralnih drzava. Bukvalno sto jedan zasere, to deset mudrih ne moze popraviti. E sad, iz tog ludila, vise za sebe, reci: da li mozes ostati normalan, tj da te ne naprave budalom svojim ludim ponasanjem. Kao npr kad bi bio u busu, pa slusao babe kako galame, nervozne radnike koji se zure ... a ja ostajem nedirnut time. Zeznuto, zar ne.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Ja bih stvarno volio da se na politickoj sceni pojavi neki pacijent i kaze malo nas ajde da se ragrupisemo, pa da od materinstva napravi karijeru, da majke vec sa troje djece dobijaju masne plate, da ugursuzi bez zene placaju masne poreze da se forsiraju hriscanske vrijednosti bar dva puta vise nego sto se sada forsiraju ovio jeftini zapadnjacki navodno kulturno - umjetnicki programi... daj, molim te...
Srpstvo se razvodnilo... evropeizam se razvodnio... globalizam jaci nego ikada. Kada se u meni probudi Srbin, samo se uhavtim za usi i landaram po kuci ljut na aktuelne i one manje aktuelne narodne prvake, vodje i mamojebe a kada razmisljam o sebi kao o Evropljaninu i kada sanjam o Evropi bez granica u kojoj smo svi jednaki pred Bogom i Haskim tribunalom... userem se od muke. Eto... To je... Sacuvaj Boze.
Sve je truba... Ostalo mi je samo da se radujem onih par dana u godini kada slavim slavu, kada slavimo necije rodjenje, kada slavimo necije vjencanje... i sl. Da hoce neki pacijent da osnuje partiju pa da stane nogom za vrat ovom mortalitetu... da sve izvrne naopacke... da mu se svi smiju.. a on da zida porodilista, forsira poljoprivredu, agrokombinate, ekoproizvodnju... ja bih sutra isao besplatno da mu pomazem u tome. A ostali... ovi "nasi" politicari... Daj, molim te... Nesto se natezu, opasni, ljuti, satro patriote... nidje veze... Narod nestaje ispotiha. Djeca se ne radjaju... Sve je uzalud.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 17:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vjevoricinus je napisao:
J Da hoce neki pacijent da osnuje partiju pa da stane nogom za vrat ovom mortalitetu... da sve izvrne naopacke... da mu se svi smiju.. a on da zida porodilista, forsira poljoprivredu, agrokombinate, ekoproizvodnju... ja bih sutra isao besplatno da mu pomazem u tome. A ostali... ovi "nasi" politicari... Daj, molim te... Nesto se natezu, opasni, ljuti, satro patriote... nidje veze... Narod nestaje ispotiha. Djeca se ne radjaju... Sve je uzalud.

Hvala!

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 17:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Svaka tema nam se vrti oko osnovne stvari. Uvijek ista priča. Ja mislim da je osnovni problem u našoj zemlji plata. Sve je to zbog plate. Ako nema plate nema ni djece. A postali smo i pizdurine, čim nema para odmah nemožemo rađati djecu. Naše komšije muslimani imaju izreku - Svako dijete ima svoju nafaku. I rađaju im se djeca. I nek im se rađaju. I meni se rađaju djeca. Još da ih učimo da znaju zaraditi umjesto ratovati...?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Flavoure-Flave je napisao:
Pa upravo ti to i govorim. Jednostavan ironican post koji nisi skontala. :wink:

Sta ces, nemamo svi tvoju inteligenciju. :confused3:

Citiraj:
Da pojasnim:

Moj post se odnosio na nesposobnot (svih) politicara u BiH koja se krije pod plastom EU integracija i stranke koje su toboze multieticne a u sustini su bosnjacke.

Ne bih rekla, a na temi o NS sam to i napisala.
Ne samo da nisu bosnjacke, nego se na isti nacin odnose prema svim 'Nacionima' ( ovo velikim slovima zbog cinizma ), cak u pojedinim pitanjima pretezu na srpsku stranu.

Nego, jesi li ti u EU veci ili manji Srbin nego u BiH ?

Japanese_rose je napisao:
...ako tako kazes...onda je tako... :roll:

Naravno da je tako.
Ako nekome ne pomognem, necu mu naskoditi ( bez obzira ko je u pitanju ).

Citiraj:
Bosnjacke stranke kao takve postoje sve dok postoje nase stranke kao takve. :wink:

Jedne bez drugih ne mogu opstati - da bi se odrzala teza o 'vanjskom neprijatelju'.
Najveci fazon je sto oni na isti fol mogu do Sudnjeg dana - ako to bude izbor naroda.
:wink:

Citiraj:
Bukvalno sto jedan zasere, to deset mudrih ne moze popraviti.

Da, deset. Ali miliona.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Sad sam uhvatio čitati šta se piše, ali nije mi se dalo skroz do kraja. Svejedno, vidim svi su kivni na političku situaciju, koja definiše i socijalne prilike. Iskren da budem, uopšte se ne obazirem na to. Shvatio sam da ako ne gledam sebe i svoje interese mogu samo završiti kao dio ogromne ogorčene mase kojom manipulišu mediji u kooperaciji sa političarima i ostalim "dobrotvorima". Da maksimalno pojednostavim - briga me da li ću oderati nekog mog Srbina, Muslimana, Hrvata ili nekog četvrtog :) Novac je novac. Zaboravite državu - ona vas ne jebe ni 2%.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 19:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jebe i te kako jebe. Cijelih 17% i šansu za zaraditi.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 12:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ko hoce raditi moze i zaraditi neradnik ce kukati i u Svici + cupace se na izbjeglistvo i traziti neku socijalu.
Pola ovih sto kuka za posao i plate ne silaze sa foruma o drugim stranicama da ne govorim, na jednoj temi pisu kako nemaju hljeba i rade za 250KM na drugoj pitaju sta im je sa Golfom 4 izbacuje crni dim, ili moj P 407 ima problem sa klimom... Sjedim sa komsom na pivu ispred prodavnice i on vidio na mom laptopu...
Samo pogledajte vrijeme pisanja na forumu i sve vam je jasno :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 16:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Ko hoce raditi moze i zaraditi neradnik ce kukati i u Svici + cupace se na izbjeglistvo i traziti neku socijalu.
Pola ovih sto kuka za posao i plate ne silaze sa foruma o drugim stranicama da ne govorim, na jednoj temi pisu kako nemaju hljeba i rade za 250KM na drugoj pitaju sta im je sa Golfom 4 izbacuje crni dim, ili moj P 407 ima problem sa klimom... Sjedim sa komsom na pivu ispred prodavnice i on vidio na mom laptopu...

Pa dobro. Nemamo svi težački posao. Ja naprimjer nemam. A radim. I imam. I nije problem za mene. Problem je za 90% stanovništva ove jebene države. Jasno da ima i neradnika. Ali većina je poštena raja i trpi nepravdu iz dana u dan. Ja nemogu biti sretan kad su oko mene nesretni. Pošten radnik nepiše na forumu, on nema vremena. Bijede na sve strane ali većinom je to zasluga ove države. Svijest oko elementarnih stvari nam je na nivou nacionalnog, što je strašno.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 16:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ja radim i imam a isto tako mogu reci da i onaj koji ispija produzenu kafu u kafani (ako naruci malu mora manje da sjedi ) moze raditi ako hoce.
Ali bolje zajebavati konobara nego raditi kao konobar i zaraditi neki dinar.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 17:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:

Pa dobro. Nemamo svi težački posao. Ja naprimjer nemam. A radim. I imam. I nije problem za mene. Problem je za 90% stanovništva ove jebene države. Jasno da ima i neradnika. Ali većina je poštena raja i trpi nepravdu iz dana u dan. Ja nemogu biti sretan kad su oko mene nesretni. Pošten radnik nepiše na forumu, on nema vremena. Bijede na sve strane ali većinom je to zasluga ove države. Svijest oko elementarnih stvari nam je na nivou nacionalnog, što je strašno.

Hoćeš reći da ja nisam pošten radnik ako pišem na forumu u toku radnog vremena?Tak'i pos'o......

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 21:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pošten je onaj ko živi pored pošte pa je on pošten. Mi ostali koji pišemo u toku radnog vremena nismo pošteni. Nismo pošteni prema šefovima i poslodavcima.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
8 satno radno vrijeme ne postoji.
U ovoj zemlji se ne cijeni ni rad ni znanje.
Kad povežeš te dve činjenice ušutiš i gledaš svoja posla.

Revolucija?
- možda idejno do 25 godine života, poslije toga smo svi šarafi...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
БAЊA ЛУКA - Бањолучка регија најскупља је за живот у Републици Српској, али ту су и највеће плате и највише запослених, док се најмање троши и зарађује на истоку Српске.

Највеће плате у фебруару примили су Бањолучани, Бијељинци и радници у Источном Сарајеву, а просјечно зарада износила је око 800 марака. Просјечна плата у Добоју била је око 700 марака.
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... skovi.html

Нормална плата...

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 11:36 
Administrator
Korisnikov avatar

800KM....da baš.......

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
_zoka je napisao:
800KM....da baš.......

kako kome?samo se ne moze imati takav vozni park sa toliko para.
ja bas, eto koliko je prosjek, npr, SSS, VŠS i VSS u BL...
da uporedim s nama ovamo...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 11:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Mislim da je sa SSS realna prosječna plata,mimo budžetskih korisnika, negdje oko 500KM......možda čak i nešto manja....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Шта jе SSS? Ако не идемо у историjу...

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 11:53 
Administrator
Korisnikov avatar

SSS je "srednja stručna sprema",četiri razreda srednje škole....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Руjа je napisao:
Шта jе SSS? Ако не идемо у историjу...

Srednja strucna sprema.
dakle, gimnazija, ili neka 4-godisnja skola (dok ja kucam zoka vec odgovorio, nema veze)

da, otprilike su kod nas tolike plate npr radnicima u trgovinama. mislim da mi neko nedavno rece da su u merkatoru, gdje su bile male plate (taman toliko, sad ne znam je li sa toplim ili bez) povecane zadnjih par mjeseci? na koliko, ne znam.
mada, ima prodavnica gdje zaradjuju i do 1000KM. u butiku je od 600-800.
kladionice su nesto jace... oni mogu i oko 900, ovisno od prometa.
za VŠS, ne znam bas, a VSS ide od 900 pa navise. ovisi od gazde, firme, posla itd...
drzavni sluzbenici VSS najmanja je 1150 bez toplog, pa navise...
topli je bio 14KM prije sad je u zadnje vrijeme pao na 7-8...
ja sam u privatnoj firmi tako da za mene ovo ne vrijedi... kao i svugdje kod mene je fiksno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 149 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]