banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Allods Online
PostPoslato: 21 Jan 2010, 16:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
29.12.2009. dobio sam priliku da testiram beta verziju (trecu po redu, opet 14-odnevnu) ovog Nivalovog nadolazeceg cuda.
Prvi utisak je bio da se radi o preslikanom WoW-u, sto zapravo i nije daleko od istine. Naime, igra ocigledno koristi isti engine, samo sto su malcice redizajnirali likove. Za razliku od pocetnog kilavljenja u WoW-u sa pocetnim questovima oko spasavanja svijeta skupljajuci repove skorpiona, ovdje vas pocetni questovi odmah bacaju u pricu i borbu kroz koje se objasnjava mehanika igre i upravljanje vasim likom.

U igri postoje 2 zaracene strane - League i Empire. League se sastoji od Kaniansa (ljudi), Elfova i Gibberlinga (sicusna stvorenjca, dolaze u grupi od tri i prilikom kreiranja lika morate svakom od njih dodijeliti ime), dok Empire sacinjavaju Xadaganiani (opet ljudi), Orkovi i Arisen (sto`b se u nasem narodu reklo Anded (Undead)). Kreiranje lika nudi malo vise opcija od WoW-a po cijem je uzoru ocigledno ova igra radjena, pa ju je najbolje i uporedjivati sa njom. Da bi umanjili mogucnost da u toku igre nailazite na likove iste kao sto je vas avatar (sjetimo se samo epizode South Parka kad je jadni Butters kreirao istog lika kao Cartman :D ) kako izgledom tako i karakteristikama, ovdje postoji malo vise opcija za razlikovanje. Osim klasicnih atributa u vise-manje svakom RPG naslovu (str, agi, int, stamina, spirit) ovdje postoje Finesse, Expertise, Luck, Endurance, Perception, Conviction, Willpower, Rage, Faith, Wisdom, od kojih razlicite klase imaju svoje bonuse. U igri postoji impresivnih 28 klasa, koje se "dobijaju" izborom jedne od 6 rasa i 8 arhetipova (warrior, paladin, scout, healer, warden, mage, summoner, psionicist). Sustinski isti arhetip se od rase do rase razlikuje kako po svojim specijalnim potezima ili magijama, tako i po tipu armora koji moze da korsiti.

Pored popularnog talent stabla postoji i stablo Rubies, kojim unapredjujete magije, skillove ili karakteristike, na malo neuobicajen nacin. Sa time se mozete upoznati na ovoj adresi http://allodsbase.com/en/talents
Najzanimljiviji dio je sto tvorci na sva zvona najavljuju ovu igru kao besplatnu tj. nece se placati mjesecna pretplata, mada se vjerovatno moze ocekivati da ce se uvesti fazon za doplatom nekih uber armora, ali to ostaje da se vidi kad igra zvanicno izadje.
Sve u svemu igra obecava, pogotovo sto neodoljivo podjseca na najpopularniji MMO naslov danasnjice za koji ne bi trebalo da se placa mjesecna pretplata.
Kad/ako dodjem do nekih novih saznanja, javljam :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sJDueIirkP8[/youtube]

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta: Re: Allods Online
PostPoslato: 23 Apr 2010, 13:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Eh, nije ni cudo sto nisam vidjela...:D

Toliko o tome :(.

Meni se igra svidjela, evo upravo letim Astralom. :D
Nadam se da ce biti jos postova.

Poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 22:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

feel free to post :)
ja sam igru probavao u trecoj beta fazi, imam pozitivno misljenje o njoj, ali ocekujem punu verziju da vidim na sta ce da lici
btw fax i posao su me previse okupirali da bih se posvetio nekoj mmo igri

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 17:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam igrala do 12lvl u CB (zadnja CB) a sada sam vec stigla do lvl 40 u Open Beti :D!
Ukratko:
Igrica jeste zanimljiva, a pogotovo meni jer nikada nisam ni igrala puno igrice a pogotovo ne ovoga tipa <3.
Za sada ima 40 lvl-a.
Mozete birati da li da igrate za dobru ili losu stranu (Empire ili Ligue).
Kada dodjete do lvl-a 40 mozete raditi heroic instance ali takodje letjeti Astralom sa svojim brodom ili biti u partiju sa vlasnikom broda. To je ono sto svi najvise vole.
Za brod je potrebno oko 100 dana, ali radeci dnevne kvestove broj dana se smanji na 30-ak. Do mog broda je ostalo nekih 8 dana i jedva cekam da zaplivam Astralom sa svojim brodicem.

Jako malo ljudi iz BiH igra ovu igricu ili ih ne vidjam jer nisam na Evropskom serveru. Medjutim, ljudi iz Srbije i Hrvatske ima. Ono sto je strasno interesantno je to, da kada stupis u konverzaciju sa "nasim ljudima" ostaces bez teksta makar 10 minuta. Da li je to slucajnost ili ne ali nasi ljudi jedino ti se javljaju radi POMOCI U IGRICI I PARA. :D Da, da, tako da ja zapravo nisam ni iznenadjena. Pola ljudi na ignore listi je iz Srbije. Prosti su, vulgarni, bezobrazni narocito ako skontaju da si zensko. Za razliku od njih drugi nisu takvi. Bas suprotno! Prijatni su, ljubazni, ne javljaju se za pomoc i pare, vec eto, onako, bezbeze da te upitaju kako si danas. Cudno je sta sve iz igrice mozes zakljuciti :D :D :D.

Medjutim, igrica ima dosta bagova koji ce biti popravljeni za par dana. Tako smo, na primjer, letjeli Astralom i dosli i na 19. zabagovano ostrvo :D!

Fotografija moga lika
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Po ovom sto sam procitao stvarno izgleda kao da su ljudi odradili copy/paste sa WoW-om :)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 17:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Iskreno, nisam igrala WOW ali oni koji jesu kazu da je igrica cak bolja. Ne znam da li se u WOW-u moglo letjeti brodom (to je meni bitno :D), ali za razliku od WOW-a ova igrica se ne placa tako da je to ono najznacajnije, makar meni, jer nisam za davanje novca za igrice sto je i za ocekivati od mene, je l'? :D Mislim, mozda i bih da se zarazim kao sto sam sa ovom.
Na internetu se moze naci upordjivanje WOW-a i ove igrice pa pogledajte na youtubeu nesto o tome.

Poz

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
I ja sam se registrovao.
:D :D :D
Dosao sam do petog levela i moram priznati
da sam oduesevljen igricom
iako mi neke stvari nisu najjasnije.
:D
Poz svim Kanincima.

EDIT:
Faco, aj daj neke savjete cici. Ja jos ubijam divlje macke u nekoj sumici. Kako se stvari dalje odvijaju? Dokle cu odradjivati te kvestove? :oops:
Mislio sam da promijenim lika - kakav je druid?
:D Odoh igrat :D

2. EDIT:

Nabacio sam jos jedan level :)
I, sto je najbitnije, dosao sam do Bezimenog maga, odradio par kvestova i dobio transport do prve luke. Tu sam se ukrcao na brod kojim sam otplovio do Novograda. Jeeee :)
Nek sam samo otisao sa one table.
Novograd je ogroman, ima mnostvo trgovaca i oruzje nije preskupo, medjutim, moras biti bar 10. lvl da bi kupio nesto bolje a ja sam tek 6. lvl. jbg...
Sada jurim medvjede po nekoj sumetini.

EDIT:

Zezno sam se :-?
Nisam nista kupovao i uspio sam da ustedim jedan zlatnik i deset srebrnjaka. Tada sam odlucio da kupim onu jednu knjigu "ljekarusu" i da na brzinu naucim kako se demontira light armor.... elem, tek kasnije ti napisu da moras biti 10. lvl.
Cini mi se da je bolje ulagati u postojece skilove nego uzimati nove. Imao sam samo dva napada, pa sam to prosirio na sest. Medjutim, ovi veci napadi trose vise energije, duze se pune, te za isto vrijeme cine istu (ili cak manju) stetu od osnovnih napada (koji bi cinili jos vecu stetu da su unaprijedjeni) sta ciniti???
Poceti ponovo? Ja inace imam obicaj da izguram sa istim likom, sta god da se desi. Svejedno, htio bih da probam i dr. klase. Ima li ko kakav prijedlog?

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 16 Maj 2010, 23:21, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
I ja sam se registrovao. Nemam mnogo iskustva sa MMORPG igrama jer mi brzo dosade, ovo sam skinuo da vidim sta je i kako je i poprilicno sam se navukao. Izgleda jako dobro, steta sto ce rokovi u junu pa se moram knjige latiti, ali 0.5 do 1 level dnevno si mogu priustiti :D
Druid 16 lvl. 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 11:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
Svejedno, htio bih da probam i dr. klase. Ima li ko kakav prijedlog?

najbolje ti je prije pocetka prouciti specificnosti klase, drndati malo po kalkulatoru i talent stablu kako bi se skontalo koji ti tip igre najvise odgovara

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
I ja sam se registrovao.
:D :D :D
Dosao sam do petog levela i moram priznati
da sam oduesevljen igricom
iako mi neke stvari nisu najjasnije.
:D
Poz svim Kanincima.

EDIT:
Faco, aj daj neke savjete cici. Ja jos ubijam divlje macke u nekoj sumici. Kako se stvari dalje odvijaju? Dokle cu odradjivati te kvestove? :oops:
Mislio sam da promijenim lika - kakav je druid?
:D Odoh igrat :D

2. EDIT:

Nabacio sam jos jedan level :)
I, sto je najbitnije, dosao sam do Bezimenog maga, odradio par kvestova i dobio transport do prve luke. Tu sam se ukrcao na brod kojim sam otplovio do Novograda. Jeeee :)
Nek sam samo otisao sa one table.
Novograd je ogroman, ima mnostvo trgovaca i oruzje nije preskupo, medjutim, moras biti bar 10. lvl da bi kupio nesto bolje a ja sam tek 6. lvl. jbg...
Sada jurim medvjede po nekoj sumetini.

EDIT:

Zezno sam se :-?
Nisam nista kupovao i uspio sam da ustedim jedan zlatnik i deset srebrnjaka. Tada sam odlucio da kupim onu jednu knjigu "ljekarusu" i da na brzinu naucim kako se demontira light armor.... elem, tek kasnije ti napisu da moras biti 10. lvl.
Cini mi se da je bolje ulagati u postojece skilove nego uzimati nove. Imao sam samo dva napada, pa sam to prosirio na sest. Medjutim, ovi veci napadi trose vise energije, duze se pune, te za isto vrijeme cine istu (ili cak manju) stetu od osnovnih napada (koji bi cinili jos vecu stetu da su unaprijedjeni) sta ciniti???
Poceti ponovo? Ja inace imam obicaj da izguram sa istim likom, sta god da se desi. Svejedno, htio bih da probam i dr. klase. Ima li ko kakav prijedlog?

EDIT:
BSE poslusao sam te i napravio novog avatara. Ma ko zmaj :)
Upoznao sam nekog lika iz HR (Mjesec) - sve vas je pozdravio :)
Danas sam prvi put na poslu zaigrao. A straha, a jeze, a napetost... 10 puta zanimljivije od svih mogucih efekata u igricama... autenticna amosfera do iznemoglosti. Danas sam prvi put u zivoru odradio grupni rejd na nekog nezgodnog Bossa - bio sam tenk :) Tadiccc, najaci sam!!!
Dobio sam gotivan samostrel. Sada sam na 6. lvl, i to sam jedva navukao, a neki lik je 9. lvl??? Je l' postoji mogucnost da ne unapredjujes avatara i da lagerujes unapredjenja, pa dobijas vise xp za ubijanje zivotinja i budalastina, a onda se sit izunapredjujes?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
Je l' postoji mogucnost da ne unapredjujes avatara i da lagerujes unapredjenja, pa dobijas vise xp za ubijanje zivotinja i budalastina, a onda se sit izunapredjujes?

mozes ti da ne unapredjujes avatara, ali ti to samo otezava igranje
xp dobijas rijesavajuci questove (mislim da je taj nepromjenljiv) i ubijajuci creepove (kad si nizi lvl od njih dobijas vise xp-a, a kad ih predjes dobijas sve manje), tako da ti lagerovanje ne znaci nista
sto ce reci - unapredjuj se cim ti se za to stvori prilika

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kakav ja savjet da ti dam ja sam sto bi rekli ovi 'vamo noob. Trenutno se premecem po nekoj Frozen Frontier vukojebini. Zima, pingvini zicaju marku za caj. Malcice me smara, ginem kad me skole vise nekih kepeca naoružanih krampovima i motikama. Sto se tice druida nije los ima međeda koji prima vecinu udaraca ja se drzim podalje bacam lightning i kadkad pridjem i odalamim koju disciplinsku. Vjerovatno cu morati od pocetka kreirati novi avatar jer nisam neke stats napucao kako bi sad volio da to izgleda. Vidjecu, za sada nemam nekih problema s težinom igranja ako ne budem previse slab mozda i nastavim s ovim.
Ja armor i oruzje ne kupujem, nego rjesavanjem questova dobijam malo bolje iteme od onih iz shopova. I fatigue je dobar nacin da se brzo levelujes. To ti je ona plava linija a ljuPČIBASTA je exp. Kad ti se napuni dovoljno fatigue-a odeš kod Goblin Inkeepera u kafanu i odmoriš.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
I fatigue je dobar nacin da se brzo levelujes. To ti je ona plava linija a ljuPČIBASTA je exp. Kad ti se napuni dovoljno fatigue-a odeš kod Goblin Inkeepera u kafanu i odmoriš.

Lazes... :oops:
Pa sta sam ja radio, majko moja...
Upoznao sam Sarmu u Novogradu, on kaze da su napravili exYu gild Sasava druzina, ali da bi se pridruzio moras biti 12 lvl.
Sta je sa onim knjigama o prvaljenju armora, kako to funkcionise?
Mogu li se proizvoljno namjestati karakteristige tipa strenght, agiliti, stamina i sl kada kreiras lika ili su sve automatski podesene?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Daj cova nemoj me loziti...
Mozes samo svaki put kad dobijes level mozes poboljsati statistiku i dobijes 1 talent point . PriCni slovo I za stats a N za talente.
Sto se tice tiJEh knjiga ne'm pojma :D

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad sam upoznao Prebranca iz SasaveDruzine... covjek je zesce nervozan. Nosili smo brasno iz luke do mlina. Napio sam 5.000 bodova, postao covjek od povjerenja i kupio strasno parce armora kod Liginih prodavaca za sitne pare (8 srebrnjaka armr 33, str5, stm3...) Kada te neka frakcija gotivi, mozes za sicu kupovati dobar ormar i ruzje kod njih. Ovaj Prebranac je 16 lvl, pa se moram postarati da ih stignem da idemo zajedno na Bosove. Ako me uhvati Bos na poslu... ni SasavaDruzina mi nece pomoci... Upoznao sam samo Sarmu, Prebranca, Mjeseca i Princezu iz exYu... al' zakuvao sam sa jednim Rusom... strasno :D Nikako se ne razumijemo, zakazali smo za sutra okrsaj u areni. Alods je konza, besje Munze... :D :D :D
Trenurno stanje:
http://allodsbase.com/en/talents#_20xqhxyy
A ovako bi moglo izgledati na 40 lvl
http://allodsbase.com/en/talents#_20x3aco2pvxyy

EDIT:
Ne mogu se konektovati. Vidio sam da su od 11 do 15 radili neke izmjene na serveru... mozda jos nesto tamburaju.
Da li se vi mozete konektovati na evropski server?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 17:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vjevoricinus, ovako...
Nisam citala sve postove ali evo, najbrzi nacin da dignes lvl jeste da koristis fatigue. Dok ima fatigua brze dobijas exp. Kada se fatigue potrosi onda je najbolje odmoriti se od igrice :D!
Mislim da je najbolje uzeti jednog lika i upoznati ga kroz 40 lvl-a. Ja sam warden, druid. U CB sam bila mage i nije mi se svidjelo. Wardena sam uzela prvenstveno zbog peta da bi se na kraju pokazalo da je to jako dobar ili je makar to bio. Posljedni patch je sve upropastio. Renew koji sam imala lijeci za 50% manje, rubi za lightning ne rade ali kazu da ce popraviti sa sljedecim patchom na bolje. Cisto sumnjam. Problem u igrici je neizbalansiranost klasa. Dok neke klase mogu ubiti jako brzo, warriora ne moze ubiti 10 (DA DESET) igraca. Ali sta ocekivati nego sljedece patcheve gdje ce warriori biti, kako ja kazem, popravljeni. Ovo mi je prvi put da igram ali sreca je sto ne igram sama... Savjet: nadjes osobu sa kojom ces igrati. Problem: dobijas manje exp. Uglavnom, oprema mnogo znaci. Za moju klasu je bitan wisdom, perception, luck i int, sto je jako tesko izbalansirati...cak mi treba i faith. Najvise sam pointsa stavljala na luck kojeg nikada nije dosta. Ostalo sam nadoknadila napicima i opremom. Moj savjet je da ne trazis guild prema tome odakle su vec guild koji je aktivan. Trenutno sam u najboljem mogucem guildu i cak se i tu jave problemi. Ako zelis da igras igricu i uzivas u njoj trebace ti pomoc a to ne mozes sa neaktivnim guildom i ljudima koji su lvl 10 pet mjeseci.
Znaci, najbolja klasa, najtrazenija su warriori i naravno, healeri. Vjerovatno je to najbolje i uzeti, jer uvijek se traze healeri kako za Astral tako i za obicne ali i heroic instance. U sustini trazi se i cc, a to su mageovi i psionicisti.
Sto se tice novca lako ga je sakupiti ako uzmes u obzir da se "smece" koje ispada uvijek moze fino prodati :D! Eto, to je sve sto mogu reci za sada...:D Novograd je ogroman ali je Nezebgrad ogromniji :D!

poz

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Draga koleginice Guardian,
poslusao sam tvoje savjete i za kratko vrijeme sam dosao do novih lvl. Obratio sam paznju na stats i otkrio, te otklonio, vrlo ozbiljne propuste. Stigao sam u ff (Warior - 17. lvl). Sve kvestove radim sam - povremeno trazim pomoc od ljudi za neke bossove. Ceshce pomazem drugima oko njihovih kvestova :D
Zadovoljan sam klasom i odusevljen igrom. Leveli idu sami od sebe ali novac je i dalje problem. Trgovci otkupljuju loot u pola cijene - to je premalo. Nikako da zaradim vise od dva zlatnika. To je premalo da bih na ovom lvl mogao kupovati novu, bolju opremu, pa se oslanjam na ono sto dobijem. Rubini su sve skuplji :cry:
Da li negdje mogu prodati loot po boljoj cijeni? Da li postoji neki drugi nacin da se zaradi? Stavio sam neke stvari na aukciju... nisu mi vratili ni stvari niti su mi dali novac... a tamo pise da ce sve poslati mejlom... ali nisu. Zao mi je sto ti se ne svidjaju Wariori :cry: Nije lako "odgojiti" wariora, tesko je, zapravo nemoguce, uskladiti stats - sve im treba. Dovoljno je da negdje podbacim i da se to strasno osjeti u borbi. Sa druge strane, sve stats moram trpati u staminu, jer bez helta ne mogu dugo opstati u borbi. Naravno, tu su stats koji im omogucavaju da izbjgnu fizicke napade medjutim, cc-ovi se ne mogu preci bez mnogo helta. Rubini su od velike pomoci. Wariori imaju sjajne abilitije. Ali ne mogu doci do novca za rubine... a oprema mi je vaznija od novih abilitija, pa sam prinudjen da donosim teske odluke :cry:
Jos u Novogradu je postojao kvest u kojem je trebalo naci pet stranica iz dnevnika nekog maga, nagrada je bila u rubinima. Medjutim, ja nisam nigdje nasao te stranice, pa sam htio da te pitam da li su te stranice uopste u Novogradu ili su po cijelom Allodsu? :oops:
Veeeeliki pozdrav od "brata po oruzju" :D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 08:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2008, 20:53
Imam problem sa skidanjem patcha!da li je to samo do mene ili je inace tako!zna mi povuci po 110 kb/s a onda je odjednom izgubi i stane!da li mozda ima neki drugi nacin da se skine taj patch 1.0.6.44 ako neko zna molio bih odgovor!hvala

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ima sam isti problem prilikom downloada klijenta, sve je trajalo nevjerovatno dugo. Ne znam sta je uzrok.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 09:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

vjerovatno opterecenje na njihovim serverima, a mozda imaju losu vezu prema serveru

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]