tripo 41 je napisao:
Мало боље читај моје постове па их нећеш тако изврћати, јер нисам ништа хтио да подметнем то раде веши "научници".
Нисам рекао да се Аделобазилеус појавио 10 милиона година
прије првих гмизаваца, него се 10 милиона година по еволуцији појавио прије гмизаваца од којих су 8опет по еволуцији) настали први сисари.
Сада полако читај ако треба слово по слово.
Аделобазилеус се појавио 10 милиона година прије гмизавачких фосила
Tritheledontidae (једна од двије фамилије Cynodonata) од којих су наводно постали први сисари.
Ето наводни потомак
мало уранио па се појавио 10 милиона година прије. Нема примитивно и напредно. И они тобоже најранији организми (попут трилобита) су сложени. Нисам вам ја крив што су вам глупани и незналице попут Дарвина, Ламарка и осталих писали теорију.
Пази ове еволуционе глупости "Жирафа је добила онолики врат јер је све лишће обрстила које је на нижим гранама и онда је да дохвати лишће на вишим гранама истезала врат и он је постао већи"

и на овоме почива ваша догматскa наука. Какво је ово "научно" објашњење, баш се "дивим" еволуцији.
Ti imas tendenciju da nazivas ljude glupanima a tvrdis da zvijezde padaju.

Jasta...
Upravo ti izvrces cinjenice i u nemogucnosti da izvan Biblije pronadjes ikakav dokaz za kreaciju ti trazis rupe u evoluciji. Naravno da rupa ima zato sto je nemoguce pronaci fosile svih vrsta i prelaznih oblika koji su ikada postojali. Zato evolucija i jeste teorija dok je kreacija bajka. Sve sto prirodnoj selekciji nije uspjelo za 4 milijardi godina uspjelo je bradatom carobnjaku za sedam dana. Sest ustvari posto je sedmi odmarao

. Izgleda da je odmarao od tada pa nadalje...
Da su sve do sada izumrle vrste i vrste koje jos naseljavaju Zemlju nastale i zivjele istovremeno to bi u pocetku stvorilo poprilicnu guzvu. Sam si napisao da mislis da su dinosaurusi i ljudi stvoreni i zivjeli zajedno. Ja i donekle razumijem da u ljudskoj istoriji ne postoji ni jedan zapis o nekim manjim sada vec izumrlim vrstama, ali da su ljudima promakle hiljade vrsta gigantskih reptila ciji su fosili za sada otkriveni to mi nikako ne ide uglavu.
Ti ocigledno evoluciju dozivljavas na nacin da je jedno vece neka zirafa zaspala sa kratkim vratom i probudila se s dugim. U pravu si objasnjenje je zaista glupo. Ja mislim da je bog dok je dizajnirao zirafu prosuo kafu po nacrtima i slucajno joj dao dug vrat.
Prije nego sto se bilo cemu nasmijes procitaj ponovo kako je bog kaznio zmiju da za vijekove vjekova puze na stomaku. Kladim se da je zmija bila ljuta sto vise nece moci da leti kako je do tad navikla.

Sto se tice tvojih dokaza o tome kako su ljudi nastali od zemlje.
Citav zivi svijet je na pazi ugljenika. I tijela zivotinja sadrze Fe, Ca, Mg, Na i K pa nigdje u Bibliji ne pise da su zivotinje nastale od zemlje. Takodje prica o potopu i Noi kao i veliki broj biblijskih prica nema veze sa zdravim razumom. Noa je nekako od svake vrste odvojio po dvije jednike i ukrcao ih na jedan brod. Skoro milion vrsta insekata, a oni su najmanji problem. Mozes samo objasniti sta su mesojedi na brodu jeli u toku tih 40 dana a i poslije? Supu? Ili preostale biljojede na brodu? A i brod mora da je bio poveliki. I kako je moguce naucno objasniti da se tolika kolicina vode povuce u tako kratkom vremenskom periodu?
Sto se tice malog broja ljudi u srednjem vijeku... Kakav ti je to dokaz? Pitaj oca mada sam siguran da vec znas sta je Yersinia pestis. Epidemija kuge u srednjem vijeku je odnijela polovinu stanovnistva Evrope. Sreca u nesreci je da se to nije desilo tako davno pa da o tome postoje pisani izvori, a nauka je dovoljno napredovala da kugu pripise njenom uzrocniku a ne bogu. Indijanci su u vrlo kratkom vremenskom periodu skoro potpuno izbrisani s lica zemlje zbog od bolesti koje su kolonisti donijeli iz Evrope a na koje nisu imali razvijen imunitet. I naravno zbog genocida koji je nad njima izvrsen. Je li i to zavjera, pa Indijanci nisu ni postojali? A ti napisa da nikakve bolesti ne mogu da smanje populaciju na planeti. Ma jok

Citiraj:
Прије сваке науке Библија открива неке процесе у природи који су данас потврђени у науци. А то је о вјетру и његовом кружењу.
Hvala mu na ovome. Zar ne bi bilo bolje da je ljudima objasnio kako nastaju bolesti i kako se od njih zastiti. Nego smo to morali sami. Bez Biblije. Posto u Bibliji ne pise nista o patogenim bakterijama ti budi karakter pa ako se razbolis nemoj piti antibiotike nego se moli. Cuo sam da pomaze.

Pomoglo je u slucaju epidemije kuge.

<3 !