banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Alergije?
PostPoslato: 26 Jan 2010, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Zavisi kako ko. Kod mene ne vjerujem da pomažu i lijekovi. Jedino da se podvrgnem testu na alergene pa da onda vidim šta ću i kako ću. Naime ja sam alergičan na sve vrste ribe tj. sve one koje se tove u ribogojilištima ili lovljene u ne baš čistoj vodi a Neretva odavno nije čista. Mada ne smijem ni morsku pogotovo srdelu koja je opet jako bogata omega 3 masnim kiselinama.
Ne smeta mi jedino tuna. Takođe alergičan sam i na kupovnu piletinu, puretinu i prerađevine od tog mesa. Krivo mi je pogotovo zbog ribe. Mada sam ranije do prije 5-6 godina mogao jesti pastrmku i losos. Sada ni to. Užas!

Poslednji put menjao g|e@ck dana 26 Jan 2010, 16:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Alergije?
PostPoslato: 26 Jan 2010, 16:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
tensSa je napisao:
Tabletama i lijekovima??

Mislio sam vise od slucaja do slucaja. Ok lijekovi i to ali me malo detaljnije zanima ;)

Vrh

Tema posta: Re: Alergije
PostPoslato: 01 Mar 2010, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
moje muke opet pocele zajedno s prvim suncem... :(

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 08:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Feb 2010, 11:16
azdajica-ny je napisao:

Nadam se da znas na sta si alergican, jer ja ne znam a prosle godine radila dva alergo testa i nisu pokazali nista posebno. Tako da ja na kraju vjerujem da je to od duvanskog dima, a to nisu imali da me tesrtiraju. Pasivni pusac izgleda, samo me odjednom pocnu svrbiti oci i ako ih samo pipnem pocrvene i nateknu uzas jedan ali samo jedno oko uvjek nikad oba zajedno, zatim nepce i nos svrbe, kisem i kasljem i tako borim se i trpim!
Dosad nisam uspjela ustanoviti kada se ovo javlja jer nema posebnog uzroka samo odjednom krene neki od tih simptoma. Doktori su mislili da je nesto od hrane ali uvjek manje vise jedem isto i nema nekog pravila u pojavljivanju simptoma! Katastrofa, da mi je znati na sta sam alergicna bilo bi mi lakse! :confused1:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Silver je napisao:
azdajica-ny je napisao:

Nadam se da znas na sta si alergican, jer ja ne znam a prosle godine radila dva alergo testa i nisu pokazali nista posebno. Tako da ja na kraju vjerujem da je to od duvanskog dima, a to nisu imali da me tesrtiraju. Pasivni pusac izgleda, samo me odjednom pocnu svrbiti oci i ako ih samo pipnem pocrvene i nateknu uzas jedan ali samo jedno oko uvjek nikad oba zajedno, zatim nepce i nos svrbe, kisem i kasljem i tako borim se i trpim!
Dosad nisam uspjela ustanoviti kada se ovo javlja jer nema posebnog uzroka samo odjednom krene neki od tih simptoma. Doktori su mislili da je nesto od hrane ali uvjek manje vise jedem isto i nema nekog pravila u pojavljivanju simptoma! Katastrofa, da mi je znati na sta sam alergicna bilo bi mi lakse! :confused1:

Azdajica je zenka. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
I moje muke pocinju i to mj dana ranije nego prosle godine. Nos me svrbi, kisem, oci k'o u jazavca, usne svrbe. A opet ne uradih alergotest :oops:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
ajkula je napisao:
I moje muke pocinju i to mj dana ranije nego prosle godine. Nos me svrbi, kisem, oci k'o u jazavca, usne svrbe. A opet ne uradih alergotest :oops:

Jesi li probala da preduprijediš alergiju nekim tabletama?
Znam za neke kolege oko mene što počnu da piju "presing" prije nego im krene sezona alergije.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Presing mi prosle godine nista pomogao nije. Aerius, koliko toliko. Sutra pravac apoteka i zobanje. Samo me cudi sto me uhvatilo mjesec dana ranije nego prosle godine. Pa nema sada nikakve poleni :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ove godine je nesto naglo ugrijalo,ja juce na injekcijama zavrsila,flonidan inace nist' ne pomaze,od juce pijem xyzal pa vidjecemo...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 02:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Da li iko od vas ili vasih bliznjih boluje od Erythema nodosum ili, po naski, nodozni eritem?
To je, u stvari, simptom neke druge bolesti.
Htjela bih razmijeniti iskustva.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam od 1. marta pocela sa konzumiranjem Beconase spreja. Treba ranije poceti sa lecenjem, da bi u periodu kada vladaju alergeni, ti lekovi imali efekta. Ja nemam tako jake reakcije, tak da mi je Beconase sasvim dovoljan. Retko kad pribegavam Flonidanu, jer me uzasno uspavljuje.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008, 18:22
Najnovija istraživanja, koja su izveli elementarni znanstvenici, dovela su do sasvim neočekivanih rezultata.
Epohalno otkriće na polju istraživanja alergija. Koje je zapanjilo naučni svijet, jeste da nema niti jedan evidentiran slučaj, u istoriji medicinske nauke, da je neko nekada bio alergičan na ručno izrađenu sviralu od kore drveta zove. Pored ovoga utvrđeno je da sama frula od zove na ljude djeluje kao nekakva vrsta psiho relaksanta, i da se ista može preporučiti nervoznim i blago rastrešanim ljudima za odmor i relaksaciju.
Inače, za ljude koji pate od raznoraznih alergija, a poznata je činjenica da alergije pored svojih mehaničkih manifestacija na koži stvaraju i psihičke nemire, kako je i za takve osobe isto preporučljivo da za vrijeme konvencionalne medicinske terapije u slobodno vrijeme pomalo sviraju frulu od zove. Koja svojim rezonantnim tonom pomaže organizmu u razbijanju kamenca u žuči i bubrezima.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Jbt kada ne bi napisao nesto sto su otkrili ti tvoji elementarni znanstvenici, us*ao bi se.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Čistoća odgovorna za sve veći broj alergija

Alergije su postale vrlo raširene u razvijenim zemljama: peludna groznica, lišajevi, osip i astma su u konstantnom porastu. Razlog ove pojave leži u pretjeranoj čistoći, tvrde kanadski stručnjaci.

Alergije mogu biti uzrokovane obiteljskom povijesti bolesti, zagađenjem zraka, obrađenim prehrambenim namirnicama, stresom, duhanom...Uz sve ove moguće uzroke, stručnjaci Sveučilišta u Montrealu su se koncentrirali na ograničeno izlaganje bakterijama"Postoji inverzna veza između razine higijene i pojav alergija, te autoimunih bolesti. Što je sterilniji okoliš u kojem dijete živi, rizik razvijanja alergije ili nekog imunološkog problema je viši", objasnio je doktor Guy Delespesse s montrealskog sveučilišta.

Prije 30 godina, deset posto populacije zapadnog svijeta je bolovalo od alergija, a danas, alergije muče čak 30 posto stanovništva.

Smatra se kako je svako deseto dijete astmatično, a stopa smrtnosti zbog ove bolesti se povećala 28 posto između 1980. i 1994. godine.

"Alergije i druge autoimune bolesti poput dijabetesa tipa 1 i multiple skleroze su rezultat našeg imuniteta koji je napao sam sebe. Bakterije u našem probavnom traktu su ključne za probavu i mogu podučiti imunitet – uče ga kako reagirati na nepoznate supstance. Ovo je i dalje ključ razvoju imunološkog sustava djece", tvrdi doktor Delespesse.

Iako higijena smanjuje izloženost štetnim bakterijama, ona također ograničava izloženost korisnim mikroorganizmima, te tako bakterijska flora našeg probavnog trakta nije toliko bogata i raznolika kao prije.Kako biste se riješili ovakvog problema i osigurali zdravlje probavne flore, stručnjaci preporučuju probiotike – bakterije u probavnom traktu koje pozitivno utječu na zdravlje. Probiotici dokazano utječu na proljev, a mnoge se studije bave utjecajem na imunitet i alergije.

Žene koje za vrijeme trudnoće konzumiraju određene sojeve probiotika mogu spriječiti pojavu ekcema u svoje djece, posebno u prva tri mjeseca života. Ne možemo reći kako su oni čudotvorni lijek, ali su svakako jedan od mnogo elemenata koji poboljšavaju našu prehranu i samim time naše zdravlje.

eto narode, necemo se kupati i problem solved!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 12:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Apr 2010, 12:06
Haha xD Dakle nema kupanja.... xD
Hajoj... Ja sam, kao i vecina, alergicna na ambroziju, prasinu... Grinje :S
Samo sto sam jos, uz sve to, alergicna i na cokoladu :'( Tacnije kakao, kojeg ima u cokoladi xD

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

En Grieg je napisao:
Haha xD Dakle nema kupanja.... xD
Hajoj... Ja sam, kao i vecina, alergicna na ambroziju, prasinu... Grinje :S
Samo sto sam jos, uz sve to, alergicna i na cokoladu :'( Tacnije kakao, kojeg ima u cokoladi xD

Auuu...Problem!!! :confused1: Ja da sam na cokoladu alergicna.......Ne znam sta bih uradila...Ja sam "teski" slatkisar!

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

narode,kakvi ste ovih dana s alergijom?cim se dopingujete?
ja sam jeziva,razmisljam da kupim neko odijelo za astronaute :angry4:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja sam alergican na grinje, perje, prasinu, razno polENJe, jos 2-3 stavke. I to sve po 2 do 3 +. Nisam na ambroziju bar :D Do sad sam se kljukao flonidanom i koristio sam sprej fliksonaze. Odlicna fora. Preparira me. Ali, poslednjih 6-7 mjeseci ne pamtim kad sam kihnuo. Kao da se alergija povukla :D
Ne znam do cega je. Vama smrtnicima sretno sa alergijom, ja odoh na livadu opet :lol:
Bez ljutnje naravno :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ima li jos sapatnika na ovom forumu koji imaju alergiju na mlijecne proizvode?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]