Milanko Djeric je napisao:
dakle, uz mnogo googlanja, pronasli ste podatke o cetiri poginula na engleskim stadionima u posljednjih 12 godina, i sad, kao, to dokazuje da je i kod njih isto kao i kod nas. inace, uzmimo u obzir da je prosjecna posjeta na utakmici engleske premier lige oko 34000, sto je, ajmo biti optimisticni, oko 20 puta veca posjeta nego kod nas (a ako se uzmu u obzir i nize lige, onda i mnogo vise). sto nam govori da bi, proporcionalno broju gledalaca, kod nas trebalo da bude 20 puta manje mrtvih, tj. 4/20=0.2 u posljednjih 12 godina. pa ako je kod nas bilo 0.2 poginula od 1998 naovamo, eto, priznajem da sam pogrijesio i da smo svi jednaki.
jos da pripomenemo da se nigdje u ovim izvjestajima sa engleskih stadiona ne spominje potezanje oruzja ili baklji na stadionu.
jos jedna stvar vrijedna pomena je da ni jedan nabrojani incident ne ukljucuje neki od 4 najveca engleska kluba. a o rivalstvu man utd-a i liverpoola, odnosno arsenala i chelsea se (valjda) sve zna...kod nas svaki incident ukljucuje, uglavnom, jednu od dvije najvece navijacke grupe.
Као што сам и мислио. Ниси успио наћи ни један контрааргумент.
Редом:
-Посјета је сигурно испод 10 пута мања.
-Пронашли смо прво што је дошло под руку, Бог зна колико тога има.
-Код нас на стадиону и око њега, има само једно убиство.
-Такође, код нас до скоро и није било других навијачких група. (зна се на шта мислим)
-Ко је од наведених колективно кажњен, односно, која се група осјећала одговорном у Енглеској?
-Изабрао си за примјер земљу која потпуно испуњава твој критеријум:
Milanko Djeric je napisao:
postavi kamere na stadione, donesi zakon da se ubacivanje petarde kaznjava dozivotnom zabranom ulaska na stadion, da se za nosenje vatrenog oruzja ide u zatvor na 5 godina. pokazi svima da se taj zakon primjenjuje, pa nece ni trebati redari na stadionu.
И гле чуда, гори су од нас.
Тако да Миланко, јалов ти текст. Стерилан. Не ради посо`, што би наш народ рекао.
И кад смо већ код Ренџерса. Звезда-Ренџерс прије пар година. Ми на Теразијама, земља гори, навија се, кафане препуне, ријеке пива. Друг се попео на столицу, води навијање у башти, лудница. Сто до нас, у мору Делија, четири лика, од око 40-так година, навијачи Ренџерса. Сједе, пију, нико их не дира. У моменту, наши провоцирају са "фак ју Глазгов, фак ју ", они почињу да пјевају "Партизан, Партизан", нас 500, њих 4. Контам, неће стићи ни удахнути послије сљедећег слога, кад их крену браћа шарати... Устаје најкрупнији лик од нас, прилази им и каже на течном енглеском, "плиз, го анд хев јор бир, сомвер елс...". Људи одлазе, ми настављамо са пјесмом.
Колективна заслуга, или колективна кривица? Ти одлучи.