Ja braco ne ažem da Bog nema silu ako si one tri glavne pravce delovanja Svetog Duha pročitao onda je ovo licemerna laž a ako nisi čitaj mao u pedhodnoj reči o Duhu.
Jedan Istiniti Bog u tri objave KAd voliš brojeve eto ih sad ali znaj da to špartanje Pisma se zbi pre par vekova a do tad beše celina u kojoj bi lutali svedoci.
Prva zapovest od svih jeste: "Čuj Izraelu Gospod Bog naš, Gospod jedan je.” “Jedan Bog i Otac sviju, koji je iznad svega i kroz sve i u svima vama.” Efežanima 4:6
“Isus odgovori: “Prva glasi: “Čuj Izrailje: Gospod Bog naš, jeste jedini Bog.” Marko12:29
“Čuj Izrailju! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!” Ponovljeni zakon 6:4
JEDAN istiniti Bog u TRI objave. Bog kao OTAC, kao SIN, kao DUH SVETI. Jedan u TRI. TRI kao JEDAN.
Citat: 1. Posl. Ap. Pavla Timoteju 3;16 Velika je tajna prave vere; "Objavi se kao čovek, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima,propoveda se naznabožcima,verova se na svetu,uznese u slavi".
Pismo nam daje više nego samo dokaze o Bogu: iskazuje. govori i proklamuje da je znanje o Bogu univerzalno. “Jer njima je očito ono što se može doznati od Boga: Bog im je to zapravo objavio. Jer iako su upoznali Boga, nisu mu iskazali ni slavu ni zahvalnost kao Bogu. Naprotiv, postali su isparzni u mislima svojim i njihovo je nerazumno srce potamnelo. I kako nisu smatrali vrednim čuvati pravu spoznaju Boga, Bog ih je predao pokvarenom shvaćanju da bi činili što ne dolikuje. Oni, iako poznaju odredbu Božiju prema kojoj vršioci toga zaslužuju smrt, ne samo da to čine i odobravaju onima koji to čine. Rimljanima 1:19,21,28,32
“Vidite sada da ja, jesam, i da drugog Boga pored mene nema!” Pon. zakon 32:39
“...A Bog je jedan.” Galaćanima 3:20
Bog je Duh “Bog je Duh, i koji mu se klanjaju, moraju mu se klanjati u duhu i istini.” Jovan 4:24
On nije sačinjen od tela, krvi, kostiju ili fizičke tvari. "...duh nema tela ni kostiju..” Luka 24:39
Bog poseduje induvidualnost, razumnost i ličnost. On je samopostojeći, večan i nepromenjiv. Bog je stvaralac svega i darodavac života. On je sveznajući, svugde prisutni, svemoćan, svet, pravedan, istinit i ljubav. Ovaj jedan istiniti Bog je objavio sebe kao Oca stvaranja, kao sina u izbavljenju; i kao Duh Sveti kroz posinjenje. “Mi nemamo nego jednoga Boga, Oca, od koga sve dolazi i za koga postojimo, i jednoga Gospoda, Isusa Hrista, po kome sve postoji i po kome postojimo takođe i mi.” I Korinćanima 8:6
“Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, koji deluje po svima i u svima stanuje.” Efešanima 4:6
“Kao što je sigurno da Bog beše onaj koji je u Hristu pomirio svet sa sobom, koji nije uračunao ljudima njihovih prekršaja i koji je stavio u nas reči pomirenja.” II Korin}anima 5:19
“I poznaćete da sam usred Izraela, da sam Gospod, Bog vaš, i da drugog Boga nema…” Joel 2:27
Jedan istiniti Bog se objavljivao u Starom Zavetu na različite načine, za različite potrebe svoga stvorenja. On je bio za Jevreje El Shadaj, Adonai, Jehova., Elohim,JHVH.... Sve to se objavilo u Isusu Hristu i svi obredi žrtvi se ispunie u tom jagnjetu.
Duh Sveti On pomazuje, nanovorađa i objavljuje Istinu. Objavljuje Oca i proslavlja Hrista. On nije odvojen-zaseban od Boga, nije odvojen-zaseban od Sina, on je Duh, Božji, Duh Hristov, Isusov. On dolazi ljudima, useljava se u njih, sa svrhom da bolje razumeju Pisma (reč od Boga) i mogu da čine Isusova dobra dela i pomaže u izgradnji karaktera vernika. Isus kaže da se nastanjuje u vernima
Bog je Otac Titula Oca opisuje Boga kao stvoritelja svega, Oca jednorodnog Sina i Oca nanovorođenog vernika. “Tako li uzvraćaš Jahvi, narode glupi i bezumni! Nije li on Otac tvoj, Stvoritelj, koji te sazdao, po kom postojiš?” Ponovljeni zakon 32:6
“Nemamo li svi jednog Oca? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto smo onda jedan drugome neverni te skrnavimo savez svojih otaca?” Malahija 2;10
Ime Božije Bog je upotrebljavao različita imena–nazive za različite situacije, kao što su: "Elohim", "Elšadaj", "Jehova Rafa", "Jehova Jira", "Jehova Nisi", "Jehova Shalom", "Adonaj", "El Elion", "El Roi" i posebno "Jehova Gospod". Iskupljujuće ime u Starom Zavetu. Šta li je Bogova brate i ima ih još al kažem nek bude više od tri.
"Nadaleko vlast će mu se sterat, i miru neće biti kraja nad prestoljem Davidovim, nad kraljevstvom njegovim učvrstit će ga i utvrditi u pravu i pravednosti. Od sada i doveka učinit će to privržena ljubav Jahve nad Vojskama." Izaija 9:6
"Rodit će sina, i nadeni mu ime Isus, jer će on izbaviti svoj narod od greha njegovih." Matej 1:21
"Spasenja nema ni po jednom ni po drugom, jer je pod nebom to jedino ime dano ljudima po kojem nam se treba spasiti." Dela 4:12
Novozavetno Ime Božije u kome je sva PUNINA objave Imena Božjega jeste: Gospod Isus Hrist
Bog je Sin Jedini istiniti Bog, Jehova Starog Zaveta, uzeo je na sebe formu čoveka, i kao Sin čovečji, je bio rođen od device Marije. Isus Hrist je došao sa svrhom - da ga čovek može razumeti i da spasi grešnog čoveka. Kao sto je Pavle rekao: "Bez sumnje, uzvišena je tajna prave vere: Bog se javio u telu, (kojem?) Duhom je opravdan, anđelima pokazan, poganima propovedan, u svetu verovan, u slavu uznesen.” I Timoteju 3:16
“Ka svojima dođe, ali ga njegovi ne primiše.” Jovan 1:11 Ovaj jedini istiniti Bog je objavljen u telu, to jest u Sinu Isusu Hristu. “Kao što je sigurno da Bog beše onaj koji je u Hristu pomirio svet sa sobom, koji nije uračunao ljudima njihovih prekršaja i koji je stavio u nas reči pomirenja.” II Korinćanima 5:19
“On, božanske naravi, nije se ljubomorno držao svoje jednakosti s Bogom, nego se nje lišio uzevšI narav sluge i postavši sličan ljudima. Kada postade kao čovek, ponizi sam sebe postavši poslušan do smrti, i to do smrti na krstu. Zato ga Bog (Duh)uzdiže na najvišu visinu i dade mu jedinstveno ime koje je iznad svakog drugog imena, da se Isusovu imenu “pokloni svako koleno” nebeskih, zemaljskih i podzemaljskih bića, i da svaki jezik prizna – na slavi Boga Oca: Gospod je Isus Hrist.” Filipljanima 2:6-11 A ne rukotvorina braco.
“Kao ljudi koji isčekuju blaženo ispunjenje nade, naime, pojavi sjaja velikog Boga, našeg Spasitelja, Isusa Hrista.” Titu 2:13
… u Njemu stanuje sva punina božanstva telesno” Kološanima 2:9
“Jer Bog odluči u njemu nastaniti svu Puninu.” Kološanima 1:19 Isus je u svojoj ljudskosti bio čovek; u njegovom božanstvu je bio i jeste Bog. Njegovo telo je bilo Jagnje, ili žrtva Božija. Po Njemu da pomiri sve sa sobom… "Sad pomiri smrću ćovećjeg tela njegova..." Kol. 1;20-22
On je jedini posrednik između Boga i čoveka. "Jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi: čovek Hrist Isus." Isus je sa svoje Očeve strane bio božansko biće a sa majčine strane, ljudsko. Ipak, on je bio poznat kao sin Božiji i isto tako kao sin čovečji, ili Bog-čovek odnosno Bog u telu i službi BOGA SPASITELJA.
"Jer sve je podložio pod njegove noge. A kad rekne: Sve je podloženo, izuzima se, jasno, onaj koji mu je sve podložio." "Kad mu bude sve podloženo, tada će se i sam Sin podložiti onome koji je njemu sve podložio, da bude Bog sve u svemu." "Ja sam Alfa i Omega, veli Gospodin Bog, koji jest, koji bijaše i koji će doći, Svemogući." -(obrati pažnju ko to izgovara)Otkrivenje 1:8
"Ja sam objavio ime TVOJE ljudima koje si mi dao iz svijeta" (Ivan 17:6,) Isus, na hebrejskom znači: "Jehova je spasitelj" (ime Isus na hebrejskom glasi JEHOŠUA )"Ovako kaže Jehova, Izraelov Kralj i Otkupitelj...'' A ko beše stena u pustinji?Jednom prilikom javno je u sinagogi čitao deo iz Isaijinog svitka. Isaiji 61:1,2, gdje se ime Jehova pojavljuje više puta u izvornom tekstu. Tad im se Bog u telu predstavlja i govori da je pred njima ispunjenje tih reči i da čuje narod i da veruje.Božije ime se uglavnom izgovaralo ,,ON'' uz naklon.
Proveri kad je počelo ime JHVH a kad stižu i druga i zašto.
Sad ćemo malo duže sa ponavljanjem dok ne podigne kačket.
_________________ ,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali. Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.
|