banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 263 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2010, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Da li su onda po tvom iskrenom misljenju Carls Rasel (1852-1916) i Dzozef Ratford (1869-1942)
bolji poznavaoci Hristovog ucenja od Apostola i njihovih ucenika u cijim spisima se vec krajem prvog vijeka pominje Bog kao Sveta Trojica?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 17:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Gdje se to Bog u Bibliji pominje kao sveta trojica?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Da li su onda po tvom iskrenom misljenju Carls Rasel (1852-1916) i Dzozef Ratford (1869-1942)
bolji poznavaoci Hristovog ucenja od Apostola i njihovih ucenika u cijim spisima se vec krajem prvog vijeka pominje Bog kao Sveta Trojica?

Дакле сматраш их већим ауторитетима.

Још једно питање:
Како то да је за тебе Библија (ауторизована и сабрана тек у трећем вијеку) већи ауторитет од Апостола
који су Библију писали и већи ауторитет и од нпр. Атанасија Александријског који је један од главних кодификатора књига Светог Писма?
Како то да је по теби Библија (и то искључиво у јеховистичком тумачењу) већи ауторитет и од Апостола који су је писали,
па и од саме Цркве која је ту књигу саставила?

Није ми јасно да за тебе сви апостолски ученици међу којима неки који су лично слушали Христа
немају појма о Христу, а тамо неки амерички продавци духовне магле из 19. вијека боље знају од њих?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 17:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ta dvojica koju si pomenuo su mi šta i lanjski snijeg, čak ne znam ništa o njima niti me ti ljudi interesuju. Bitno mi je ono što piše u Bibliji i kontekst toga. sve ostalo pa i ljudi koje pominješ su nebitni.
Dakle, interesuje me samo učenje onih apostola iz prvog stoljeća, a to je učenje zapisano u Bibliji.
Vrijeme otpada, tj. vrijeme kad je politički Rim preuzeo Sotoninu ulogu da uprlja hrišćanstvo i učenja koja su uslijedila nakon toga i koja imaju poganske tj. babilonske tradicije me ne zanimaju, uostalom takav razvoj događaja je i prorečen u Bibliji.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Дакле (уколико сам ја добро разумио) ти тврдиш:

- да Христос није Бог, иако то тврде Апостоли
- да Свети Дух није Бог, иако Писмо свједочи сва својства личности
- да је Црква "застранила" у учењу већ у другом вијеку, дакле већ педесетак година након Христовог васкрсења
- да је изворна информација о Христу сачувана у Библији чији је кодекс састављен од стране те исте Цркве у 3. вијеку
- да је твоја прича ближа Христу од приче и списа директних апостолских ученика од 2 вијека на даље

Мало је чудно, поготово ако се узме у обзир чињеница да ни Јеванђеља нису писали директно Апостоли, већ управо њихови ученици.
(изузев можда у случају Матеја али који је своје свједочанство записао тек двадесетак година након васкрсења).

И теби је ово све што тврдиш и причаш нормално и логично?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 07:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Svedok kaže:

,,Jovanu 17:21, 22 Isus je molio s obzirom na svoje sljedbenike: "DA SVI BUDU JEDNO" i dodao je, "DA SVI BUDU JEDNO KAO MI ŠTO SMO JEDNO" on je u svim ovim slučajevima upotrijebio grčku riječ (hen) za "jedno". Očigledno Isusovi učenici ne postaju dio trojstva. ONI MEĐUTIM SUDJELUJU U JEDINSTVU NAMJERE S OCEM I SINOM, U ISTOJ VRSTI JEDINSTVA KOJA UJEDINJUJE BOGA I HRISTA.''

Već rekoh da ti je logika jača strana.
Kad se usuđuješ da tumačiš kroz naočare sa dioptrijom dogme onda je sve tako kako su te naučili sirotani preko bare.
Da bi istinu rekao trebaš celu poruku te priče razumeti i onda bi shvatio da je to jedinstvo Duha a ne tela između njih.Ius se nije obznanio kroz tela učenika ali Bog se obznanjuje kroz telo Isus.

Daj skini kačket da bar nešto uđe ispod njega.
Bar da sinaglas pročitao ono što ti rekoh bilo bi ti jasnije kojeg Oca je pokazao učenicima,možda ih odveo do Josifa?
Ja u Ocu i OTAC U MENI tebi ništa ne znači.Pavle kaže ako u telu i nije sa njima ali jeste u Duhu...to je tvoj čvor.Pa u Duhu do trećeg neba vidiš šta ti je struja...pa se Filip nađe u Azotu jer ga vetar oduva...ta voda govori i poučava ....SVETA vatra,vetar i voda i veći od tela Isus jer se na službu tih elemenata nesme reći ništa zato ti Mari paziš na dušu i ne bojiš se hule na Njega SVETOG DUHA.
U početku i oduvek beše Bog i iz Boga izlazi reč i Marija rađa telo po Duhu jer to telo dolazi da bi se u njemu Otac nastanio jer je Otac Duh i nebi ga videli.Telo je za otkup jer Duha ne možeš razapeti. ,,BOG SPASITELJ''
Telo završava službu otkupa i sasenja a to čini ,Bog Spasitelj sad u vidljivom stanju.
Zatim dolazi služba u Duhu ista OSOBA koju sad ne vidiš kao ni vetar ali dejstvo osećaš.
Duh osvedočava,poučava,pečati,odlučuje,deluje,vodi,nosi,pokazuje,govori itd.
Ako sam ja u sužbi prosjak ili lekar ti me možeš opsovati ali ako sam ti u ulozi prvosveštenika i roditelja onda nema oprost.Kapito.
Niko ne govori o 3 Boga već o jednom u 3 pojave-službe (STVORITELJ-SPASITELJ-(UČITELJ-Utešitelj) Na kštenju u Jordanu se manifestuje telo u koje silazi u vidljivom obliku Duh kao i na učenike što se pokaza vidljivim znakom i čuje se glas Onoga koji je oduvek i niko ga nije vidio u slavi već će se pokazati kroz sina-telo i iz njega govoriti.

svedok reče,da za pola sata SVE ZNA o uenju svedoka od ,,a'' do ,,š'' kao i za pola sata čitanja Pisma zna ko je otpala crkva.A za 3 sata kod meme neznaju koliko za pola sata zna svedok.Baš nevernici neveru čine i stvarno nije vera sviju
Sve ovo što ti psah mnogo opširnije i detaljnije i dublje se objasni za nekih 20 minuta.
Sam si sebi čoveče kontradiktoran.
Neka ti se Bog smiluje i otvori razum.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 09:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

да Христос није Бог, иако то тврде Апостоли

To niti tvrde apostoli, a još manje Isus, već naprotiv Isus je rekao: "Otac je moj veći od mene" (Jovan 10:34, 36; 14:28).
да Свети Дух није Бог, иако Писмо свједочи сва својства личности

Sveti duh je Božija djelujuća sila i Pismo jedino o tome svjedoči.
- Sila, ne osoba... Matej 3:16; Jovan 20:22; Dj.ap. 2:4, 17, 33
- Nije osoba na nebu kod Boga i Hrista... Dj.ap. 7:55, 56; Otkrovenje 7:10
- Bog upravlja njime da izvrši svoje naume... Psalm 104:30; 1.Korinćanima 12:4-11
- Oni koji služe Bogu dobivaju ga, vođeni su njime... 1.Korinćanima 2:12, 13; Galaćanima 5:16
да је Црква "застранила" у учењу већ у другом вијеку, дакле већ педесетак година након Христовог васкрсења

Pisanje Biblije je završeno 98.n.e. i tad učenja koja uče crkve nazovihrišćanstva nisu bila poznata o tome obilato svjedoči Biblija.
да је изворна информација о Христу сачувана у Библији чији је кодекс састављен од стране те исте Цркве у 3. вијеку

Izvorna informacija o Hristu je od Pisaca Isusovih savremenika koji su opunomoćeni od Boga i vođeni Božijim svetim duhom. Dakle, kanon je utvrđen ne ukazom bilo kakvog koncila rimokatoličke crkve u kartagi i sl., već vodstvom Božijeg svetog duha - istog duha koji je najprije nadahnuo pisanje tih knjiga. Svjedočanstvo kasnijih nenadahnutih sastavljača kataloga vrijedno je samo kao priznanje biblijskog kanona, kojeg je odobrio Božiji duh.
да је твоја прича ближа Христу од приче и списа директних апостолских ученика од 2 вијека на даље

Ne moja priča, već ono što jasno i nedvosmisleno piše u Bibliji.
lavić je napisao:
to je tvoj čvor.

Jedini koji vezuju Bibliji čvorove ste vi sa naukom babilonskom i predanjem ljudskim, još se trudite da te dogmatske čvorove vežete u glavama drugih.
A svoje pjesmice ostavi za liturgije onima sa tročasovnim kursom. čuj čvor, jedini čvor je u tvojoj glavi.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 20:24 
Veteran
Veteran

Ovako argumentovano se brani istina

,,Jedini koji vezuju Bibliji čvorove ste vi sa naukom babilonskom i predanjem ljudskim, još se trudite da te dogmatske čvorove vežete u glavama drugih.
A svoje pjesmice ostavi za liturgije onima sa tročasovnim kursom. čuj čvor, jedini čvor je u tvojoj glavi.,,

Kaže svedok.

Ovako argumentovano se pokazuje promašaj ljudske nauke i uči dogma.

,,Sveti duh je Božija djelujuća sila i Pismo jedino o tome svjedoči.
- Sila, ne osoba... Matej 3:16; Jovan 20:22; Dj.ap. 2:4, 17, 33
- Nije osoba na nebu kod Boga i Hrista... Dj.ap. 7:55, 56; Otkrovenje 7:10
- Bog upravlja njime da izvrši svoje naume... Psalm 104:30; 1.Korinćanima 12:4-11
- Oni koji služe Bogu dobivaju ga, vođeni su njime... 1.Korinćanima 2:12, 13; Galaćanima 5:16,,

Vadeći stihove iz konteksta možete sastaviti neverovatnu priču koja sa istinom nema ništa.
Ne razumevajući poređenja kja služe radi dočaravanja slike vi pravite Bibliju ne istinitom i štampate svoju istinu.
Nebi me čudilo da sejač seje seme umesto reči po vašoj ,,mudrosti''.

Šta zapravo Pismo govori navedenim stihovima:
,,- Sila, ne osoba... Matej 3:16''
Samo Jovan vidi GOLUBA(ne energiju)kako silazi na Isusa radi toga da bi Jovan znao ko je Onaj što ima doći.Jovan je video Duhovnim očima(bez naočara)jer to je bio znak poznanja kao što su ognjeni jezici bili na Pentakostu znak poznanja prisutnosti Duha Osobe.

Jovan 20:22;
Ovde Gospod pokazuje onima što nisu tad mnogo toga mogli razumeti da će Duh kao vetar doći na njih.A da im je samo rekao da prime Duh onda nebi bilo Duha....jel...ili bi po reči ipak bilo???
Učenici primiše vazduh a do tad ga nije bilo...suvi genije Mari...i moj prijatelj.

Dj.ap. 2:4, 17, 33
2.4= ,,Duh im davaše te govorahu''
Naravo učenije glasi:kad želite da govorite drugim jezicima kao svedoci onda zgrabite za visoki napon i uzemljite se...srećno.Bićete puni energije-dua.
2.17= Ako želite da vidite budućnost i da snivate kao Danilo i da prorokujete vi lepo za struju jer ona daje odličan san i brzi proročki govor.
2.33=pala energija i apostoli dobili darove kako ta energija htede.(da li ste znali da je struja božić bata i veoma pameta i puna darova?)Mari care objasi im neka vide koja je glava za dve a koja za četiri noge.

,,- Nije osoba na nebu kod Boga i Hrista... Dj.ap. 7:55, 56; Otkrovenje 7:10

Šta ovim riječima pjesnik naumi reći?

DOBAR JUTAR PETROVIĆ PETRE!!!
,,Darovi su različiti ali je DUH JEDAN.''
,,I RAZLIČITE SU SLUŽBE ali je JEDAN GOPOD,,-u različitim službama u svima koji Ga primaju u srce.
Duh oživljava i pečati. Možda nešto i bude od tebe samo polako-pa i ako baš ništa ne bude onda možeš biti svedok.

,,Oni koji služe Bogu dobivaju ga, vođeni su njime... 1.Korinćanima 2:12, 13; Galaćanima 5:16,,[/u][/b]
NAJVEĆA ISTINA KOJU SI PASTIRAO(samo pazi da te oni tvoji ne čuju -inače...)Još ako si razumeo ispravno te reči onda si mi brat po Duhu (ne po struji već u istini)A kako ove tvoje vodi struja i da li su svi elektro smer?Koji dar primi od energije?

Hajd pa...piši ponekad 2-3 reda i nemoj pastirati iz svoje riznice jer ću te reći čikama peko bare da im arčiš bogatstvo.
Hajd sačekaj imena Božija da odradimo pa ćeš nam ispričati onu čuvenu o Armagedonu...a đerdana brate od bisera sve.
pozdrav Mariju.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 20:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sad vidim da ti nisi završio ni onaj tročasovni kurs Biblije koji daješ drugima.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 20:56 
Veteran
Veteran

Care Maro od svedoka glavo,nemere se Maro u boj bez oružja zato paši istinu i uzimaj štit verni i kacigu da glavu spasiš stavi, jerbo neće glava biti na dohatu ruke ako golog uhvate te vuci.
Stani Mare na stenu veliku pa podvikni kao soko sivi da je carstvo Boga jedinoga i da nema svedoka mudroga.Neka znadu koji god te čuju da si junak istinite vere i da ljubiš Bog iznad sebe.

pa ćemo o imenima ti care odmori dok tvoj sluga pripravi obrok.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 00:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Care Maro od svedoka glavo,nemere se Maro u boj bez oružja zato paši istinu i uzimaj štit verni i kacigu da glavu spasiš stavi, jerbo neće glava biti na dohatu ruke ako golog uhvate te vuci.

Zaboravio si ono najvažnije a to je "mač duha" tj. Božiju riječ bibliju (Efež. 6:17), a i nije čudo što si to izostavio iako se nalazi u istoj glavi i kontekstu sa štitom i kacigom, jer svoju nauku ne crpiš iz nje, a samim time je i ne koristiš kao moćno oružje u duhovnom ratu.
Vojnik može vješto rukovati oružjem u ratu samo ako je prije toga prošao obuku, dobro upoznao oružje i naučio ga koristiti. Isto je i kad se radi o rukovanju "mačem duha" u hrišćanskom duhovnom ratu.
Pavle je napisao: "Daj sve od sebe da stekneš Božije priznanje, da budeš radnik koji se nema čega stidjeti, koji se ispravno sčuži riječju istine" (2. Tim.2:15)
Ti bi mene poslao u boj protiv sila tame bez najvažnijeg "mača duha", vjerovatno jer ga ti ne koristiš niti ti treba, a bez "mača duha" tj. riječi božije ne idem nigdje iako imam i svu ostalu opremu, ali samo je mač oružje :wink:
Vjerovatno i svoje kursadžije naoružaš tako da im opašeš bokove i daš kacigu i štit, a mačem i ne mogu naučiti rukovati na tročasovnom kursu pa im i ne treba, jer to je opasno oružje sa dvije oštrice pa bi se mogli povrijediti.
ee moj Laviću :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 08:04 
Veteran
Veteran

Zar energija ima neke mačeve...ma kako to slučajno izostavih i ribica se upeca?
Vidiš da je bolje kad izostavim ono što bih inače akcentovao pa ti to odradiš inače u suprotnom bi akcenat bio ne zapažen.Sviđa mi se ovo št si napisao samo napred biće nešto daće Bog.
Pozdrav tebi Mari.
Vidi nemoj ljutiš ai moram pribeći svim načinima provokacije,bockanja,smeha i ozbiljnosti da bi tvoja znatiželja bila budna i a ne bude dosadno dok se pomeramo ka cilju doduše sporo ali ide.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 13:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nego mi objasni ako sveti duh nije Božija djelujuća sila, čime onda Bog izvršava svoje naume, kako čini da nešto bude i postane, jer ti kažeš da Bog tu silu ne posjeduje niti ona postoji?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 17:41 
Veteran
Veteran

Ja braco ne ažem da Bog nema silu ako si one tri glavne pravce delovanja Svetog Duha pročitao onda je ovo licemerna laž a ako nisi čitaj mao u pedhodnoj reči o Duhu.

Jedan Istiniti Bog u tri objave KAd voliš brojeve eto ih sad ali znaj da to špartanje Pisma se zbi pre par vekova a do tad beše celina u kojoj bi lutali svedoci.

Prva zapovest od svih jeste: "Čuj Izraelu Gospod Bog naš, Gospod jedan je.”
Jedan Bog i Otac sviju, koji je iznad svega i kroz sve i u svima vama.” Efežanima 4:6

“Isus odgovori: “Prva glasi: “Čuj Izrailje: Gospod Bog naš, jeste jedini Bog.” Marko12:29

“Čuj Izrailju! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!” Ponovljeni zakon 6:4

JEDAN istiniti Bog u TRI objave.
Bog kao OTAC, kao SIN, kao DUH SVETI.
Jedan u TRI. TRI kao JEDAN.

Citat: 1. Posl. Ap. Pavla Timoteju 3;16
Velika je tajna prave vere;
"Objavi se kao čovek, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima,propoveda se naznabožcima,verova se na svetu,uznese u slavi".

Pismo nam daje više nego samo dokaze o Bogu: iskazuje. govori i proklamuje da je znanje o Bogu univerzalno.
“Jer njima je očito ono što se može doznati od Boga: Bog im je to zapravo objavio. Jer iako su upoznali Boga, nisu mu iskazali ni slavu ni zahvalnost kao Bogu. Naprotiv, postali su isparzni u mislima svojim i njihovo je nerazumno srce potamnelo. I kako nisu smatrali vrednim čuvati pravu spoznaju Boga, Bog ih je predao pokvarenom shvaćanju da bi činili što ne dolikuje. Oni, iako poznaju odredbu Božiju prema kojoj vršioci toga zaslužuju smrt, ne samo da to čine i odobravaju onima koji to čine. Rimljanima 1:19,21,28,32

Vidite sada da ja, jesam, i da drugog Boga pored mene nema!” Pon. zakon 32:39

“...A Bog je jedan.” Galaćanima 3:20

Bog je Duh
“Bog je Duh, i koji mu se klanjaju, moraju mu se klanjati u duhu i istini.” Jovan 4:24

On nije sačinjen od tela, krvi, kostiju ili fizičke tvari.
"...duh nema tela ni kostiju..” Luka 24:39

Bog poseduje induvidualnost, razumnost i ličnost.
On je samopostojeći, večan i nepromenjiv. Bog je stvaralac svega i darodavac života. On je sveznajući, svugde prisutni, svemoćan, svet, pravedan, istinit i ljubav.
Ovaj jedan istiniti Bog je objavio sebe kao Oca stvaranja, kao sina u izbavljenju; i kao Duh Sveti kroz posinjenje.
“Mi nemamo nego jednoga Boga, Oca, od koga sve dolazi i za koga postojimo, i jednoga Gospoda, Isusa Hrista, po kome sve postoji i po kome postojimo takođe i mi.” I Korinćanima 8:6

“Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, koji deluje po svima i u svima stanuje.” Efešanima 4:6

“Kao što je sigurno da Bog beše onaj koji je u Hristu pomirio svet sa sobom, koji nije uračunao ljudima njihovih prekršaja i koji je stavio u nas reči pomirenja.” II Korin}anima 5:19

“I poznaćete da sam usred Izraela, da sam Gospod, Bog vaš, i da drugog Boga nema…” Joel 2:27

Jedan istiniti Bog se objavljivao u Starom Zavetu na različite načine, za različite potrebe svoga stvorenja.
On je bio za Jevreje El Shadaj, Adonai, Jehova., Elohim,JHVH....
Sve to se objavilo u Isusu Hristu i svi obredi žrtvi se ispunie u tom jagnjetu.

Duh Sveti
On pomazuje, nanovorađa i objavljuje Istinu. Objavljuje Oca i proslavlja Hrista.
On nije odvojen-zaseban od Boga, nije odvojen-zaseban od Sina, on je Duh, Božji, Duh Hristov, Isusov. On dolazi ljudima, useljava se u njih, sa svrhom da bolje razumeju Pisma (reč od Boga) i mogu da čine Isusova dobra dela i pomaže u izgradnji karaktera vernika. Isus kaže da se nastanjuje u vernima

Bog je Otac
Titula Oca opisuje Boga kao stvoritelja svega, Oca jednorodnog Sina i Oca nanovorođenog vernika.
“Tako li uzvraćaš Jahvi, narode glupi i bezumni! Nije li on Otac tvoj, Stvoritelj, koji te sazdao, po kom postojiš?” Ponovljeni zakon 32:6

“Nemamo li svi jednog Oca? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto smo onda jedan drugome neverni te skrnavimo savez svojih otaca?” Malahija 2;10

Ime Božije
Bog je upotrebljavao različita imena–nazive za različite situacije, kao što su: "Elohim", "Elšadaj", "Jehova Rafa", "Jehova Jira", "Jehova Nisi", "Jehova Shalom", "Adonaj", "El Elion", "El Roi" i posebno "Jehova Gospod". Iskupljujuće ime u Starom Zavetu.
Šta li je Bogova brate i ima ih još al kažem nek bude više od tri.

"Nadaleko vlast će mu se sterat, i miru neće biti kraja nad prestoljem Davidovim, nad kraljevstvom njegovim učvrstit će ga i utvrditi u pravu i pravednosti. Od sada i doveka učinit će to privržena ljubav Jahve nad Vojskama." Izaija 9:6

"Rodit će sina, i nadeni mu ime Isus, jer će on izbaviti svoj narod od greha njegovih." Matej 1:21

"Spasenja nema ni po jednom ni po drugom, jer je pod nebom to jedino ime dano ljudima po kojem nam se treba spasiti." Dela 4:12

Novozavetno Ime Božije u kome je sva PUNINA objave Imena Božjega jeste: Gospod Isus Hrist

Bog je Sin
Jedini istiniti Bog, Jehova Starog Zaveta, uzeo je na sebe formu čoveka, i kao Sin čovečji, je bio rođen od device Marije.
Isus Hrist je došao sa svrhom - da ga čovek može razumeti i da spasi grešnog čoveka.
Kao sto je Pavle rekao: "Bez sumnje, uzvišena je tajna prave vere: Bog se javio u telu, (kojem?) Duhom je opravdan, anđelima pokazan, poganima propovedan, u svetu verovan, u slavu uznesen.” I Timoteju 3:16

“Ka svojima dođe, ali ga njegovi ne primiše.” Jovan 1:11
Ovaj jedini istiniti Bog je objavljen u telu, to jest u Sinu Isusu Hristu.
“Kao što je sigurno da Bog beše onaj koji je u Hristu pomirio svet sa sobom, koji nije uračunao ljudima njihovih prekršaja i koji je stavio u nas reči pomirenja.” II Korinćanima 5:19

“On, božanske naravi, nije se ljubomorno držao svoje jednakosti s Bogom, nego se nje lišio uzevšI narav sluge i postavši sličan ljudima. Kada postade kao čovek, ponizi sam sebe postavši poslušan do smrti, i to do smrti na krstu. Zato ga Bog (Duh)uzdiže na najvišu visinu i dade mu jedinstveno ime koje je iznad svakog drugog imena, da se Isusovu imenu “pokloni svako koleno” nebeskih, zemaljskih i podzemaljskih bića, i da svaki jezik prizna – na slavi Boga Oca: Gospod je Isus Hrist.” Filipljanima 2:6-11
A ne rukotvorina braco.

“Kao ljudi koji isčekuju blaženo ispunjenje nade, naime, pojavi sjaja velikog Boga, našeg Spasitelja, Isusa Hrista.” Titu 2:13

… u Njemu stanuje sva punina božanstva telesno” Kološanima 2:9

“Jer Bog odluči u njemu nastaniti svu Puninu.” Kološanima 1:19
Isus je u svojoj ljudskosti bio čovek; u njegovom božanstvu je bio i jeste Bog.
Njegovo telo je bilo Jagnje, ili žrtva Božija.
Po Njemu da pomiri sve sa sobom… "Sad pomiri smrću ćovećjeg tela njegova..." Kol. 1;20-22

On je jedini posrednik između Boga i čoveka.
"Jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi: čovek Hrist Isus."
Isus je sa svoje Očeve strane bio božansko biće a sa majčine strane, ljudsko. Ipak, on je bio poznat kao sin Božiji i isto tako kao sin čovečji, ili Bog-čovek odnosno Bog u telu i službi BOGA SPASITELJA.

"Jer sve je podložio pod njegove noge. A kad rekne: Sve je podloženo, izuzima se, jasno, onaj koji mu je sve podložio."
"Kad mu bude sve podloženo, tada će se i sam Sin podložiti onome koji je njemu sve podložio, da bude Bog sve u svemu."
"Ja sam Alfa i Omega, veli Gospodin Bog, koji jest, koji bijaše i koji će doći, Svemogući." -(obrati pažnju ko to izgovara)Otkrivenje 1:8

"Ja sam objavio ime TVOJE ljudima koje si mi dao iz svijeta" (Ivan 17:6,) Isus, na hebrejskom znači: "Jehova je spasitelj" (ime Isus na hebrejskom glasi JEHOŠUA )"Ovako kaže Jehova, Izraelov Kralj i Otkupitelj...'' A ko beše stena u pustinji?Jednom prilikom javno je u sinagogi čitao deo iz Isaijinog svitka. Isaiji 61:1,2, gdje se ime Jehova pojavljuje više puta u izvornom tekstu. Tad im se Bog u telu predstavlja i govori da je pred njima ispunjenje tih reči i da čuje narod i da veruje.Božije ime se uglavnom izgovaralo ,,ON'' uz naklon.

Proveri kad je počelo ime JHVH a kad stižu i druga i zašto.

Sad ćemo malo duže sa ponavljanjem dok ne podigne kačket.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 18:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ti si se zapetljao u takav čvor da bi ti i oni u drevnom Babilonu pozavidjeli :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 19:01 
Veteran
Veteran

Ne braco,znaš braco nekad se zatvoreniku čini da je on na slobodi a ceo svet u zatvoru zat skini očale.
Ovo ti pre napisah
,,Tri su osnovne službe Duha u starom zavetu:
1 Duh kao sila (Sudije 6.34 ;15.14 Ps.51.11 Isa.34.16 Jezek.39.29 Mihej 3.8 )itd.
2 Duh kao mudrost ( ll Moj.31.3 llSamuil.23.2 Jov 32.8 Isa.11.2 ;40.13 Zaharije 4.6)itd.
3 Duh kao osoba (Jov 3.4 Isa.4.4;44.3;48.16;59.19;59.21;61.1;63.10-11;63.14 Mat.1.18-20;3.11;3.16;4.1;10.20;12.28;12.31-32 Marko 13.11 Luka 1.35;2.25;227)

A ti zaboravi no ne brigaj tu je tvoj sluga.
Nekom je i pasulj komplikovan zato je razum relativna stvar.
Sad idu ona pitanja od pre pa da sad čujemo

navedoh neka imea i pitah:
Braco ko nosi te ,,NAZIVE''???
Ko nosi naziv JHVH?
Koje je Isusa Nazarećanina ime na Hebrejskom i značenje

I ova sad mogu ići
1.Ko stoji na vratima naših srca a ko je na prestolu?
2.Zašto DUH SVETI nije moao doći dok telo Isus nije otišlo gore?
3.Ko će nas poučiti svakoj istini i koliko učitelja imaju HRIŠĆANI?

Kratko (sažeto )i JASNO da i mi razumemo.
Pažljivi slušač sam sad(zar se ne čita s desna u levo?)
Šalom.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 08:28 
Veteran
Veteran

Mari
budi slbodan pa svedoči o veri nemoj sad ubacivati u rikverc već po gasu pa napred.
Nemoj sad odlagati mač već maši.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 17:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.

32 I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom.
Mat.12:31,32
Pitanje je dali ima smisla da se svaki grijeh moze ljudima oprostiti, cak i prema Hristu, ali prema Duhu ne, a da Duh pri tom nije osoba?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jos jednom da ponovimo sta o tome ipak misle kompetentniji ljudi, odnosno oni koji su Hrista znali iz prvog lica>

Pozivamo svjedoka br.1 - Apostol Petar>

"неће вас оставити лијене нити без плода
у познању Господа нашег Исуса Христа"

"као што ми каза и Господ наш Исус Христос.

"Јер вам не показасмо силу и долазак
Господа нашег Исуса Христа
по приповеткама мудро измишљеним,
него смо сами видели славу Његову."
(2. Петрова глава 1)

==================

Svjedok br.2, Apostol Pavle:

"Бог се јави у тијелу"
(Тимотеју 3,16)
"Христос по тијелу који је над свима Бог"
(Римљанима 9,5)

====================

Svjedok br.3, Apostol Toma:

Господ мој и Бог мој
(Јован, 20, 28 )

==================

Svjedok br.4, Apostol Jovan:

"Он је истинити Бог и живот вјечни
(Јован, 5, 20)

=======================

Prvooptuzeni, Isus Hristos, stolar iz Nazareta:

“Отац је у мени и ја у њему”
(Јован, 10, 38 ).

Ја и Отац једно смо
(Јован, , 30).

Ко види мене, видје Оца
(Јован, 14, 9)

================================

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
ja razumijem to, ali bih volio da mi mari odgovori na pitanje posto je otvorio temu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 263 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]