banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 09:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
ERROR je napisao:
Pitali hodzu: "Sta je to demokratija?"
Hodza: "To vam je ko kad bi se ja popeo na mimber(izvisena "govornica" u dzamiji), te se pomokrio na vas, s tim da i vi imate PRAVO da se pomokrite na mene..."

ОДЛИЧАН !!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sinny je napisao:
ERROR je napisao:
Pitali hodzu: "Sta je to demokratija?"
Hodza: "To vam je ko kad bi se ja popeo na mimber(izvisena "govornica" u dzamiji), te se pomokrio na vas, s tim da i vi imate PRAVO da se pomokrite na mene..."

ОДЛИЧАН !!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
U prevodu (a nije bas najsmjesnije):

Demokratija:

Ja sam gore, pisam se i lako mi se pisati na vas, a i vi imate pravo da pisate na mene, mada pisajuci odozdo na gore zna se ko bude popisan....

Potpis: Bilo ko na vlasti, a pogotovo danasnji.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 07:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
ERROR je napisao:
Kakva pisma, kakvi bakraci, jedino sto ce doprijeti do nedodirljivih na vrhu je onaj X ili kruzic koji svako savjestan napise gdje treba u oktobru. Mnogi danas ne znaju gdje ga staviti(ali valjda znaju gdje ne treba) ili su ubijedjeni da ne vrijedi, ali je to jedino sto moze uspjeti...

Ima smisla pisati. Možda sad nedopre do cilja ali poslije izbora hoće sigurno kad budu analizirali kako su izgubili izbore.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 08:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Zozon je napisao:
Ima smisla pisati. Možda sad nedopre do cilja ali poslije izbora hoće sigurno kad budu analizirali kako su izgubili izbore.

Misliš??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 09:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Zozon je napisao:

Misliš??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma sve je moguće. Čovjek se nemože ništa zareći. Jasno mi je da je dosad narod imanipulisan do krajnjih granica pa tako je moguće i sada.
Nego ja se vodim jednom mišlju u koju i nevjerujem puno ali bih kao građanin volio da postoji a to je građanska svijest. Svijest koja bi Dodika smijenila zbog neispunjenja obećanog, zbog skretanja sa socijaldemokratije, zbog samanjenja plata, zbog smanjenja penzija, zbog...
Činjenica je da takve narod voli, patološke lažove i kriminalce a pogotovu kod nas čim malo zasrbuje odmah mu sliku kačimo pored ikone krsne slave. Iste činjenice govore da te likove pored ikone vrijeme zgazi i osudi kao lopove i zločince, počev od Karađorđa pa naovamo.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Mile je “majka Tereza“ kad ga porediš sa "onima sa druge strane". I ta priča o kačenju slika pored ikone ti je baš šupljak strogi. Čovjek u facu govori onako kako jeste i to "one tamo preko" mnogo boli.
Sad ja ispade njegov advokat, ali kada vidim ko mu je "konkurencija" u R.S. i kad vidim koga su sve "oni drugi" spremni podržati sa ciljem da razbiju srpsko glasačko tijelo, ipak mi bude drag.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 17:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Zozon je napisao:
odmah mu sliku kačimo pored ikone krsne slave.

Sad su pored ikona uglavnom slike žiranata, Mile nema šamse.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
mary juana je napisao:
Zozon je napisao:
odmah mu sliku kačimo pored ikone krsne slave.

Sad su pored ikona uglavnom slike žiranata, Mile nema šamse.

Овај је још бољи :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Mile je “majka Tereza“ kad ga porediš sa "onima sa druge strane". I ta priča o kačenju slika pored ikone ti je baš šupljak strogi. Čovjek u facu govori onako kako jeste i to "one tamo preko" mnogo boli.
Sad ja ispade njegov advokat, ali kada vidim ko mu je "konkurencija" u R.S. i kad vidim koga su sve "oni drugi" spremni podržati sa ciljem da razbiju srpsko glasačko tijelo, ipak mi bude drag.

Stvarno ja neznam šta bi mi da nemamo muslimana i hrvata? Čim se uztalasa, mi odmah gledamo kako muslimani i hrvati rade, odnosno njihove barabešine od političara. Ama neinteresuju me oni, interesuje me šta radi moj prestavnik vlasti. Nisam birao bošnjačke i hrvatske prestavnike i uopšte me neinteresuju, oni nek svom biračkom tijelu odgovaraju.
Ono oko Dodikove slike pored ikone(i slika Mladića i Karadžića) je fakat, viđam to na dosta mjesta, naravno najviše u selima a nezaboravimo, sela su većina glasačkog tijela. To ti je tako a svoju priču o šupljaku preobrati u nešto s manje emocija. I ja sam glasao za Dodika i njegove i nakon ukazanog povjerenja nisu ostvarili ništa osim demagoških priča kako je on kao odbranio RS. Mile ajd' nemoj je više braniti, matere ti!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
I ta priča o kačenju slika pored ikone ti je baš šupljak strogi

Nije bash. Jedna bakica koju poznajem, i cesto posjetim, inace meni vrlo draga osoba, ima Mikijevih slika po kuci, ko Tite vaktile... Razlog; otkad je on zasjeo, redovne su penzije. Jbs ga, njoj je ta penzija sve, vjeruje da je do njega, jer je glavni i to je to.

Mile je “majka Tereza“ kad ga porediš sa "onima sa druge strane". I ta priča o kačenju slika pored ikone ti je baš šupljak strogi. Čovjek u facu govori onako kako jeste i to "one tamo preko" mnogo boli. Sad ja ispade njegov advokat, ali kada vidim ko mu je "konkurencija" u R.S. i kad vidim koga su sve "oni drugi" spremni podržati sa ciljem da razbiju srpsko glasačko tijelo, ipak mi bude drag.

:lol: Identicna prica samo s drugim likovima, kad se povede prica o Haretu s njegovim vjernicima.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 06:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@ERROR opet je u pitanju emocija a ne nekakvo pragmatično političko razmišljanje. Samo malo, jel mi to zavisimo od Hareta i ekipe?

A ovo što se tiče penzija... vidi se da nemaš penzionera u kući. Da imaju penzije redovno, ali kolike? Još je uhvatio štediti na njima, penzionerima, smanjujući penzije pod izgovorom krize. Šo sebi nije probušio kašiku, ćutan jedan laktaški već udario po najtanjem? Prosvjetu i policiju nedira(pokušali su i tu) jer izgleda te dvije strukture društva su najgrađanskije. Ali nema veze, nek on Silajdžiću odbrusi, od toga ću moći sutra doručkovati? Daj se poslušajte, priča vam je klasična SDS-ovska kad su počeli gubiti.

Kad pročitam tekst poput:
Kod:
Mile je “majka Tereza“ kad ga porediš sa "onima sa druge strane". I ta priča o kačenju slika pored ikone ti je baš šupljak strogi. Čovjek u facu govori onako kako jeste i to "one tamo preko" mnogo boli. Sad ja ispade njegov advokat, ali kada vidim ko mu je "konkurencija" u R.S. i kad vidim koga su sve "oni drugi" spremni podržati sa ciljem da razbiju srpsko glasačko tijelo, ipak mi bude drag.

dođe mi da pišnem i da se upitam koliko puta treba da nas zajebu na isti fazon? Pa školujete li se vi ljudi. Koliko vidim vi ste mlađi na ovom forumu i nekontam kako vas neko može veslati na isti način po 100 puta.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Nisam ni ocekivao drugacije komentare. :roll:

@zozon
Nemoj o skolovanju i godinama, zivota ti.

@error
Znaci svako ko je protiv ujedinjenja (nazovi ti kako zelis) BiH odmah se svrstava u torove nacionalista,sovinista i sl. :-?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam ni ocekivao drugacije komentare. :roll:

@zozon
Nemoj o skolovanju i godinama, zivota ti.

@error
Znaci svako ko je protiv ujedinjenja (nazovi ti kako zelis) BiH odmah se svrstava u torove nacionalista,sovinista i sl. :-?

Ne daj boze. Ja sam stvarno neke stvari sam sa sobom odavno rascistio, razjasnio te mi puca nesto u vezi toga hoce li se moje rodno mjesto nalaziti u drzavi koja se zove "Srpskosrpskasrbija - samo za srbe", RS, BiH, DZamahirija ili kako vec.... Takodje, na vlast, tron ili zlatnu stolicu ko u Vatikanu, mozete lagano da stavite nosoroga, isto me tangira...
Meni je licno bitna sustina stvari, zivota i sveg ostalog, bitnog za malog covjeka... Znaci: Da taj Mile, Hare ili bilo ko drugi radi i uradi ono za sta je debelo placen, a ne da sitnu raju zadovolji s jednim promilom od onog sto toj raji pripada, da im ne razvaljuje pamet o predstojecoj katastrofi koja se nadvila i visi ,ako ne daj boze on spadne dole i "oni tamo" prevagnu....
NIKO me ne moze ubijediti da ta borba za njihov NACIONALNI INTERES ne moze zajedno s borbom za bolji zivot malih ljudi, koju oni (popravljajuci samo svoj standard) principijelno zanemaruju godinama, a sve zarad visih svetih ciljeva.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.bitno.ba/vijesti/bosna-i-her ... ije-izbora

Eve , masala izgleda da ce biti, odrzace majstor obecanje dato, i to ono najvaznije :roll: Koliko ce da kosta, nije bitno, ionako ne bi zavrsile gdje treba, ali ce zato da svima pokaze da je gazda i da moze ako hoce da odrzi referendum, sad sto nije o nezavisnosti, to je druga prica, bice i taj, samo da vidi kako to ide...ako mu damo jos 4 godine.....samo.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Ne daj boze. Ja sam stvarno neke stvari sam sa sobom odavno rascistio, razjasnio te mi puca nesto u vezi toga hoce li se moje rodno mjesto nalaziti u drzavi koja se zove "Srpskosrpskasrbija - samo za srbe", RS, BiH, DZamahirija ili kako vec.... Takodje, na vlast, tron ili zlatnu stolicu ko u Vatikanu, mozete lagano da stavite nosoroga, isto me tangira...
Meni je licno bitna sustina stvari, zivota i sveg ostalog, bitnog za malog covjeka... Znaci: Da taj Mile, Hare ili bilo ko drugi radi i uradi ono za sta je debelo placen, a ne da sitnu raju zadovolji s jednim promilom od onog sto toj raji pripada, da im ne razvaljuje pamet o predstojecoj katastrofi koja se nadvila i visi ,ako ne daj boze on spadne dole i "oni tamo" prevagnu....
NIKO me ne moze ubijediti da ta borba za njihov NACIONALNI INTERES ne moze zajedno s borbom za bolji zivot malih ljudi, koju oni (popravljajuci samo svoj standard) principijelno zanemaruju godinama, a sve zarad visih svetih ciljeva.

Lijepo sročeno. Isti mi je kont. Ako ima još koji na forumu nek se javi da osnujemo partiju pa da ovima Biiip mamu neradničku.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da vec ima nekih koji u oktobru krecu u "mom" pravcu, te im kontam podariti jedno10-20 glasova....cisto da konjima pokusam pokvariti cejf, ali nije tema, pa necu dalje....

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 10:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
A šta mislite kada uopšte ne bi postojale političke partije, nego bi narodni poslanici bili isključivo nezavisni.
Ili, nešto izvodljivija varijanta, kada bi se propisala kvota od barem 30% nezavisnih poslanika.
Naime, u tom slučaju bi se lakše izbjegao faktički diktat jedne osobe ili grupacije, koji onda po hijerarhijskoj liniji provodi svoju volju preko sopstvene poslaničke grupe (putem "partijske discipline" ili neke vrste ucjene položajem ili jednostavno interesne povezanosti).
Svjedoci smo da je čitav niz vrlo manjkavih zakona donesen po "efiskasnim" i hitnim postupcima, baš zato što je obezbijeđen siguran "paket glasova" pa se time stvorila mogućnost i da se u pojedinim slučajevima zaobiđu neki inače normalni i obavezni "filtri" što je u opet u primjeni istih napravilo čitav niz kuršlusa baš zbog površnosti rješenja i sistema "preko koljena"...
Naime, određeni zakon je "progurala" njegova osnovna ideja (pored partijske i koalicione "discipline"), ali je ta ideja toliko loše zaonski sročena da je mnogo puta napravljeno više problema nego rješenja.
S druge strane, kada god postoje dva rivalska bloka, prečesto se dešava da je opozicija po "defaultu" protiv i najpametnije ideje pozicije i obrnuto (to je pogotovo kod nas prisutno)...
Zato je kao regulator svega toga potreban broj određenih nestranačkih ljudi u parlamentu koji bi mnogo lakše glasali po svojoj savjesti i razumu i čiji se glasovi ne mogu unaprijed znati nego se moraš dobro potruditi da ih pridobiješ. Pa čak i ako ih kupuješ, teško je tek tako kupiti 10 - 15 ljudi i različitih ćudi, i kasnije kontrolisati njihovo ponašanje... Kada se kupuje blok, ili poslanička grupa kupovina je mnogo jednostavnija: kupiš jednog, glavnog, a on već ima u šaci sve ispod sebe.
Nadalje, nezavisni poslanik može biti bilo ko, a stranački kandidat mora prethodno dobro da kotira u stranci.. Sve i da neko stupi u stranku iz najčistijih pobuda (što je samo po sebi IZUZETNO RIJETKO), pa dok jadan uopšte dođe u poziciju da bude stranački kandidat, kako god pošten da je bio na početku, dok dospije u kandidata za jaku poziciju, mora da se pokvari i napravi mnoštvo "kompromisa" (čitaj da proguta i toleriše mnogo toga što nije za gutanje), a kad se to jednom učini...povratka nema.
Dakle, ja sam za narodnu skupštinu koja bi bila sastavljena od istinskih narodnih poslenika, a političke stranke, ovakve kakve su sada najbolje je zabraniti. One su samo interesne grupe, koje imaju više ili manje visprene demagoge koji su u stanju da narod uvjere da oni rade i nešto osim obezbjeđivanja elitnog statusa svoje interesene grupe (bar za neko vrijeme).
Dokle god ne bude faktički moguće da neko ko je proizišao iz naroda i ko ima istinski iskrene pobude (SLUŽENJA opštem dobru) bez ikakve stranke dospije u pralment, dotle neće doći do promjene stanja. U sadašnjoj situaciji, takvim ljudima pristup "gore" je praktično onemogućen. Naravno, ovo je isto puki idealizam u ovom momentu, ali sam morao ovo napisati da bi neko počeo bar da razmišlja o tome, a bez tog nema stvaranja kritične mase koja je potrebna da dođe do stvarne promjene.
Naravno, postoji za promjenu i drugačiji način: erupcija nekog uspavanog vulkana ili "vulkana", ali to je mnogo teži način za učenje socijalnih lekcija... Danas je svašta moguće!

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 16:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
U potpunosti se slažem sa ovim što je Aragorn napisao.

Samo da napišem komentar na jedan segment, a to je nešto što sam davno uočio

Aragorn je napisao:
Naime, u tom slučaju bi se lakše izbjegao faktički diktat jedne osobe ili grupacije, koji onda po hijerarhijskoj liniji provodi svoju volju preko sopstvene poslaničke grupe (putem "partijske discipline" ili neke vrste ucjene položajem ili jednostavno interesne povezanosti).

Dosta stanaka u svom nazivu ima ono "demokratska" a političarima su puna usta riječi "demokratija". Demokratija podrazumijeva pravo na lični izbor ali poslanici ne mogu da glasaju po svojoj savjesti već glasaju po tome šta "šef stranke" kaže. Dakle stranke koje su kao nekakvi nosioci i promoteri demokratije same iskazuju krajnju nedemokratičnost, i to u skupštini. Cirkus.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Vader je napisao:
U potpunosti se slažem sa ovim što je Aragorn napisao.

Samo da napišem komentar na jedan segment, a to je nešto što sam davno uočio

Aragorn je napisao:

Dosta stanaka u svom nazivu ima ono "demokratska" a političarima su puna usta riječi "demokratija". Demokratija podrazumijeva pravo na lični izbor ali poslanici ne mogu da glasaju po svojoj savjesti već glasaju po tome šta "šef stranke" kaže. Dakle stranke koje su kao nekakvi nosioci i promoteri demokratije same iskazuju krajnju nedemokratičnost, i to u skupštini. Cirkus.

А у којој то странци посланици имају одрешене руке да гласају како хоће?

Страначка дисциплина је нормална појава и постоји бувкално свуда.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]