banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 12:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2010, 14:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Apr 2010, 14:03
Može li neko da mi kaže nešto više o smjeru elektroenergetike na etf-u??? Hvala...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 22:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Znam da imaš mnogo pitanja, pa ako možeš budi malo malo određenija. Šta te konkretno interesuje? Da li si pogledala vodič za brucoše koji se nalazi na sajtu fakulteta i pročitala informator? Tamo se može naći dosta informacija u vezi svih studijskih programa, pa ako šta nije jasno dosađuj dok neko ne odgovori :D
http://www.etfbl.net/index.php?c=prikaz ... ss_jezik=1

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 12:13 
Voajer
Voajer

Jesam, naravno, pročitala, i to mi je dosta pomoglo pri donošenju odluke sta da upišem. :)
Zanima me malo konkretnije kakvi su profesori, kolika je prolaznost i koliko je bitno predznanje iz srednje škole. Hvala na odgovoru :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
miljana_micy je napisao:
Jesam, naravno, pročitala, i to mi je dosta pomoglo pri donošenju odluke sta da upišem. :)
Zanima me malo konkretnije kakvi su profesori, kolika je prolaznost i koliko je bitno predznanje iz srednje škole. Hvala na odgovoru :)

Ја сам завршио енергетику прије 7 година.

Какви су професори? Бољи него на прве две године.
Пролазност? Пуно боља него на прве две године.
Предзнање из средње школе? Небитно. То што си учила у средњој ти је можда битно за прве две године.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
shoole je napisao:
Предзнање из средње школе? Небитно. То што си учила у средњој ти је можда битно за прве две године.

Ne slažem se da je predznanje iz srednje nebitno. U prvog godini koliko vidim većina predmeta se oslanja na matematiku, i potrebno je mnogo truda da se pohvata sve ono što nismo učili (a trebalo je) u srednjoj školi. Što se tiče stručnih predmeta neko veliko predznanje nije neophodno, ali je poželjno jer je neke stvari lakše shvatiti.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ako jos Vlajic predaje onda nije ni u prve 2 godine :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Vlajic ne predaje vise (hvala nebesima!!!).
Savjet: uzmi Venea za sve cetiri godine i vjezbaj sve zadatke (i one sa zvjezdicom ... geometriju mozes preskociti mada ce biti na prijemnom) da smanjis muke koje ces proci dok ne polozis bar prve tri matematike jer se niko nece osvrnuti na to kako ti nije jasna algebarska transformacija kojom je pojednostavljen integral/red/diferencijalna da bi se doslo do rjesenja ;) Dakle, ako ne znas adicione formule, racionalisanje algebarskih izraza, logaritamske i kesponencijalne jednacine kao pjesmicu, spremi se za period bola i patnje :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Jelenko vise ne predaje ? Fala k...cu .Kad se samo sjetim prvog predavanja kod njega o jantaru ili cilibaru te o provodnosti istog ,zaboli me stomak.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 08:33 
Voajer
Voajer

NiZ je napisao:

Savjet: uzmi Venea za sve cetiri godine i vjezbaj sve zadatke (i one sa zvjezdicom ... geometriju mozes preskociti mada ce biti na prijemnom) da smanjis muke koje ces proci dok ne polozis bar prve tri matematike jer se niko nece osvrnuti na to kako ti nije jasna algebarska transformacija kojom je pojednostavljen integral/red/diferencijalna da bi se doslo do rjesenja ;) Dakle, ako ne znas adicione formule, racionalisanje algebarskih izraza, logaritamske i kesponencijalne jednacine kao pjesmicu, spremi se za period bola i patnje :D

Pa matematika do sada nikada nije bila problem mada sam svjesna činjenice da sam mnogo toga propustila.
Hvala na savjetu, već sam počela da radim Venea ali za drugi razred, i zbog prijemnog a i da ponovim sve one stvari koje su se radile prije 100 godina. :D
I još jedno pitanje - koliki je prosjek studiranja?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Jelenko Vlajic je bio jedan od najboljih predavaca na faxu. To sto je njegov predmet sam po sebi tezak i sto zbog njega vecina ljudi obnavlja prvu godinu nije krivica Jelenka Vlajica vec obrazovnog sistema u globalu a najvise rupa iz srednje skole.

Vecina ljudi koja upise ETF upise ga zato sto ne prodju na prijemnim ispitima na nekim drugim fakultetima, cesto i ne vole to sto uce, mrze matematiku (sto je najveca greska) i sl.

Predznanje je meni najvise pomoglo bas u tim kljucnim predmetima (matematika I i II i osnove elektrotehnike).

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 21:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Samo je D. Hajdukovic bio jos 3 puta gori sa svojim biflanjem napamet lema ,korolara,teorema i poucaka.brrrrr...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Hajduković je nula od profesora. Ima ih još par koji jako loše prenose znanje ali generalno Vlajić, Ćelić i svi ovi ostali na koji se studenti žale nisu loši profesori.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Vlajic je izrazito los predavac i profesor. Necu komentarisati njegovo ocijenjivanje, (ne)znanje i kriterije uopste, samo predavanje jer mi se ne da sad pisati esej.
On je jednostavno lik koji nije predavao nego je PREPRICAVAO Surutkin "udzbenik". Cak nije znao ni nacrtati primjer, slicicu koja ne postoji u toj jedinoj njegovoj referenci ...... Na srecu, otisao je u penziju pa su studenti, Bajic i ostatak ljudi koji su bili prinudjeni komunicirati sa njim odahnuli .......... On i njegov ETF iz Pristine ..... dobar profesor ... wtf???

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 10:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tu si u pravu.Sjecam se da je na usmenom trazio maltene da znas napamet udzbenik od Surutke.Jebote ,imao sam osjecaj kao da sam upisao pravo a ne ETF.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Jebem li ga, ja znam da ljudi koji su kukali na njega nisu znali kako se ampermetar spaja u strujno kolo...

Vako-Nako, Op-cup pa ostade sprat bez struje...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Ne bih se slozio sa iznesenim tvrdnjama.

Slusao sam kod Vlajica Osnove elektrotehnike i Elektromagnetiku i na oba predmeta je bio vise nego interesantan. Vlajic je definitivno bio jedan od najboljih predavaca i sa tim se slaze vecina ljudi, bar iz moje generacije. To da je program bio obiman, predmet tezak i sl. je tema za neku drugu raspravu.

Potpuno isto misljenje imam i za Celica koga mnogi neargumentovano pljuju. Covjek je najbolji profesor koga je ETF ikada imao i veoma je korektan na ocjenjivanju. Matematika je tezak predmet i ljudi znaju biti isfrustrirani ali to nije razlog da ne budemo objektivni i korektni.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 13:51 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Maj 2010, 13:27
Ja smatram da vecina etf-ovaca bespotrebno pljuje po Celicu. Ja se sjecam svog polaganja usmenog iz Linearne algebre (tj. Matematike I). Na pismenom dijelu ispita imala sam oko 50 bodova i vecina studenata koja je vec izlazila kod Celica na usmeni su mi rekli da sa tim bodovima tesko da mogu da polozim ispit. Prije usmenog sam se naslusala svakakvih prica: dobijes pitanja koja se ne ticu gradiva, ispituje te po sat vremena, moras sve da znas napamet...ziva tortura :-? . A usmeni je bio k'o i svaki drugi usmeni: dva pitanja, pises koncept pa to odgovaras. Uglavnom, bez ikakvih problema sam dobila 6. A ti isti ljudi koji su najvise po njemu pljuvali su se tako "prosipali" na ispitu. Malo je ovdje prostora da napisem sta su ljudi sve odvaljivali, ali evo nekih izvala: neki nisu znali da je f(x)=x linearna funkcija, a f(x)=x2 (x na kvadrat) da je kvadratna funkcija, a*x=b i Celic pita sta je tu "nepoznato" i student odgovara b :roll:
Eto to je samo moje iskustvo sa polaganjem kod Celica.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]