Besparica je napisao:
Ja bas sada igram Oblivion, i to sa assassinom.
Cek, kako mislis auto leveling creepova? Da li se to odnosi samo na ove na otvorenoj mapi ili i na one koje ce te cekati na misijama glavnog questa? Ako je drugi slucaj, onda je to teza glupost. Pa to bi znacilo da ti je najbolje da razvijas sekundarne skilove...
Svih creepova. Neki ce samo jacati snagom, dok ce neki biti potpuno mijenjani. Npr. sto se tice creepova iz glavnog questa: u pocetku ce ti biti oni mali impovi, obicni deadra vojnici, kasnije ce ce dolaziti jaci poput deadra marauder ili champion, a kasnije Xivilai ili Xilai ne znam tacno kako se zovu. Ovo ce ti zavisiti iskljucivo od tvog lvl-a, a ne od toga koliko si questa presao. Ista stvar i sa banditima i zivotinjama koje sreces okolo. Banditi ce imati sve bolju i bolju opremu, a npr. goblini ce ici nekako: weak goblin>goblin>goblin warrior>goblin berserk>... Ne sjecam se svih ovih naziva tacno pa lupam malo, ali znam da ovako ide: ti dobijes lvl, svi creepovi dobiju lvl. Naravno ti ces poslije nekog vremena ojacati vise od njih, ali i dalje ce ti biti gusto ako te krene klepati 3-4 neprijatelja istovremeno... Jedino ako ne budes igrao bas dosta pa napravis lika koji ima jak dmg reflection. Onda ce oruzje na tebi sluziti samo za ukras jer ce neprijatelji padati mrtvi nakon sto te udare 4-5 puta, ali za to treba bas vremena...
I evo ti jedan tip za assassina: najvazniji skillovi su ti alhemija i iluzija(mislim da se tako zvase ona grana spellova).
Mada, kao sto rekoh, vremenom ces sve skillove napucati do kraja i razlike izmedju warrior-assassin-mage klase nece ni biti. Cak ni pojedini questovi nisu odredjeni klasom, a trebali bi biti. Ja sam sa assassinom bio master u mage guildu, warrior guildu, thieves guildu, assassin guildu... mozda i jos negdje ali se sjecam
Zato Oblivion i ne moze da se svrsta u prave RPG naslove...