banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 14:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2009, 11:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Avg 2009, 13:45
Poštovanje svima,
Pošto smo mi još zemlja u razvitku po pitanju on-line plaćanja može li mi neko pomoći oko sljdećeg:
Zanima me na koji način se može vršiti plaćanje na internetu iz BiH?
Recimo da platim knjigu na amazon.com i da je dobijem, da uplatim skype kredit i tome slično...
Da li je to samo moguće sa karticom koju dobijem od banke za plaćanje na interentu?
Koja je banka najpovoljnija, kakva su iskustva...?
Hvala unapred!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 00:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Jos uvijek te muci ovaj problem?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Ima u Raiffeisen banci neka nova kreditna kartica. 50KM godisnje i 4km mjesecno kosta. Bez ostalih naknada poput konverzije, kamate ili sl. Po meni bolje rjesenje za nekog ko cesto kupuje po netu.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 23:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2008, 20:02
Kod:
http://www.unicreditbank-bl.ba/stanovnistvo-kartice.html
pogledaj VISA NET, po meni najbolje rešenje !
A evo i na FB
Kod:
http://www.facebook.com/#!/pages/VISA-NET/38447439606?ref=ts

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 14:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007, 22:18
pa jel nekom nesto jasno u vezi te visa net? kako se to dobija ako nemas primanja u unicreditu?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 15:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ima u Raiffeisen banci neka nova kreditna kartica. 50KM godisnje i 4km mjesecno kosta. Bez ostalih naknada poput konverzije, kamate ili sl. Po meni bolje rjesenje za nekog ko cesto kupuje po netu.

hypo poklon kartica je bolje rjesenje :D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 17:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
ima li ijedna banka karticu sa kojom mozes placati na netu a da nemas redovna primanja ili da nije kredit.....................to jest da polozis na racun onoliko love koliko ti je potrebno za kupovinu

Poslednji put menjao ozna dana 26 Feb 2010, 17:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 17:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
ozna je napisao:
ima li ijedna banka karticu sa kojom mozes placati na netu a da nemas redovna primanja odnosno ili da nije kredit.....................to jest da polozis na racun onoliko love koliko ti je potrebno za kupovinu

Ima!

Rajfajzn :wink:
Visa electron.
Više na temi o eBay-u na pdf-u hardware

pozz

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 18:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
ima li ijedna banka karticu sa kojom mozes placati na netu a da nemas redovna primanja ili da nije kredit.....................to jest da polozis na racun onoliko love koliko ti je potrebno za kupovinu

hypo poklon kartica. uplatis koliko hoces i trosis. kad potrosis, bacis karticu.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 18:53 
Majstor
Majstor

Malahija je napisao:
ozna je napisao:

hypo poklon kartica. uplatis koliko hoces i trosis. kad potrosis, bacis karticu.

Prvo, to je glupost cista. Drugo, prestani sa reklamom! Dobro ste se sjetili dati karticu za placanje online, nakon 15569699 godina koliko se prica na forumu!
Uzmes fino Visa Electron debitna kartica. Uplacujes sebi, u roku od 1-2h ti pare budu na racunu. Ja koristim paypal preko nje od mislim 2006 godine i apsolutno sve radi. Druga stvar, ne mozes u minus tako da bez problema mozes koristiti online, ne moras se brinuti hakovanja itd...
P.S. na ovu temu se mnogo pricalo i ne vidim zasto do sada nije lock isao...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

LaMpiR je napisao:
Malahija je napisao:
ozna je napisao:

Prvo, to je glupost cista. Drugo, prestani sa reklamom! Dobro ste se sjetili dati karticu za placanje online, nakon 15569699 godina koliko se prica na forumu!
Uzmes fino Visa Electron debitna kartica. Uplacujes sebi, u roku od 1-2h ti pare budu na racunu. Ja koristim paypal preko nje od mislim 2006 godine i apsolutno sve radi. Druga stvar, ne mozes u minus tako da bez problema mozes koristiti online, ne moras se brinuti hakovanja itd...
P.S. na ovu temu se mnogo pricalo i ne vidim zasto do sada nije lock isao...

to sto je tebi glupost, veze sa zivotom nema. znas li uopste koja tema je u pitanju?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 03:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Nisam znao da elektron moze na netu. Kreditnu imam od 2004-e, doduse tad sigurno elektron nije mogao za online.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 12:56 
Majstor
Majstor

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Nisam znao da elektron moze na netu. Kreditnu imam od 2004-e, doduse tad sigurno elektron nije mogao za online.

Ali samo od Raiffeisen banke, nisam siguran za ostale. Bitno je da imas cvv broj na kartici.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 13:53 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Dec 2009, 11:07
Puno price i kolega nikakav prjedlog ne dobi.....ovdje vise reklama puca izgleda.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2010, 21:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 17:13
Pa u svemu navedenome ima par dobrih činjenica.
Iz mog iskustva :
1. otvoriš pay pal acc ( ideš na www.paypal.com )
2. imaš bilo kakvu karticu ( konkretno imam debitnu, visa, bez redovnih primanja)
3. povežeš karticu sa pay pal acc
4. kupuješ, plaćaš, pay pal "vidi" novac koji imaš na kartici i možeš ga trošiti, ali ne možeš skidati novac sa pay pala na karticu... (jednosmjeran proces)

Mislim da je ovo objašnjenje ukratko... Bez komplikacaija...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 21:47 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Avg 2009, 17:10
Ovako, pre neki dan sam izvadio poklon karticu u Hypo banci. Do sada je sljakala kako bog zapovjeda, kupovao sam dosta stvari, sve dok nisam dosao do Ebay - gdje se vecinom trguje preko PayPal-a ..

Treba mi savjet oko stvari koje se ticu Paypala, kao prvo sam otvorio nalog na paypal.com, ostaje jos samo da povrdim karticu. E sada me zanima kako da dodjem do "Paypal Code" ??
Kako da dodjem do ispisa onogo sto sa placao, jer valjda na njemu treba da dobijem KOD od Paypala ??
Pretpostavljam da treba da trazim ispis iz banke, to je po meni logicno !!! Sad me jedino zanima dali ono to imaju u Hypo banci, kakva su iskustva ??

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 22:26 
Majstor
Majstor

Da, ispis iz banke ti treba ili ako imaju neku info liniju, nazoves, zamolis samo.
Sve banke imaju ispis transakcija tako da ne brini :))
Odes na salter ako vec ne mogu preko tel, das karticu i kazes, zelio bih ispis transakcija npr zadnjih mjesec dana i daju ti. Vjerovatno ces da platim 1-2km ali nisam siguran, mozda i manje.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 09:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Avg 2009, 17:10
Sve sredjeno, .. odradjeno u roku od nešto više od 1 min ..

Toplo preporučujem

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 09:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Apr 2010, 09:27
Ajde ako moze da i meni pomognete. Hocu da kupujem nesto na ebay-u, pa kako sam shvatio najbolji nacin za to je da uzmem hypo visa poklon karticu, otvorim paypal account, linkujem tu karticu za paypal nalog i spreman sam da kupujem. Ako uplatim veci iznos na karticu da li moram sve potrositi ako ju linkujem za paypal ili sto ne potrosim prilikom kupovine mogu dici u banci. Koliko traje procedura od kupovine kartice pa do momenta kad se moze kupovati na net-u. Da li je potrebna verifikacije kartice i adrese prije kupovine preko paypala.

Hvala unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Cini mi se da do 100 dolara ne moras verifikovati karticu, za vece iznose moras. Adresu ne moras verifikovati nikako. Ostalo si dobro skontao. Za neutroseni iznos pitaj u banci ili sacekaj da se javi jos neko, ja nemam tu karticu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]