banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 07:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 352 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Apr 2010, 07:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Mar 2010, 18:04
Ma ne odustajem ja tako lako 8)
Doctor Who, nemoj zaboraviti da mi pazis na skripte, cekam da mi javis.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 15:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 09:39
cccccc...nismo se tako dogovorili.... :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@majlili

postdipl se upisuje kao i normalna skolska godina u oktobru novembru (bar bi trebalo biti) imaju predavanja onda (subotom i sl) i na kraju polazes ispite + taj rad mislim branis.
ove godine je jedina opcija bio smjer nesto evropske integracije ( :-? ) ali ce valjda sledece (tj od oktobra il kad vec) opet moci da se bira izmedju standardnih gradjansko, uprava i ne znam sta jos ,, privreda ?

zaboravila sam koliko je para al znam da sam skontala da se bukvalno vise isplati odraditi to u beogradu (sve je savrseno organizovano probaj naci na netu ako te zanima sve moguce informacije imaju, milion opcija smjerova, rokovi tacno sve sta kako) da je puno jeftinije a o razlici u kvalitetu mislim da nema puno rasprave....jbg.. al opet mnogima se ne da to ganjati van bl, na to ovi i racunaju pa pucaju cijene i ostalo.. :fadein:

ugl srecno, ja to ne kontam ganjati, nego ako cujes da nekom advokatu treba pripravnik javi ;)))

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 09:57 
ma znam ja kad se upisuje , i kako to ide, vise me interesovalo koji predmeti i koliko kosta jer prije kad sam se poslije faxa raspitivala , nije bilo toga na pravu uopste, samo na ekonomiji..
sad sam se opet zagrijala za to pa cu otici ove sedmice na fax da vidim.. da se raspitam za sve , pa da odlucim do ljeta i upisem.. ne bih mogla u Bg zbog posla, mada bih to voljela.. neko mi rece da na pravu ima vise smjerova, nekih koji traju dvije godine i imaju 8 ispita i nekih od 1 godine i 4 ispita.. zavisi od predmeta.. cim saznam napisacu vise o tome..
malo sam sad slabije u toku sa advokatima, mada ti nije lose da krenes sama, neki moji prijatelji su tako isli po kancelarijama i pitali treba li pripravnik, i zaposlili se.... a ja ako cujem, javicu ti sigurno..

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 12:19 
Početnik
Početnik

@ Doctor Who... Sta sad nije uredu??? Sta se nismo dogovorili??? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 14:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

samo se ti mene drži i daleko ćeš dogurati....

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 15:51 
Početnik
Početnik

Hhehehe, jos se nisam tebe uhvatila :fadein: , samo mi treba informacijaaaa,.... :confused4: :confused4: :confused4: :confused4: :confused4: :confused4:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 16:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Samo izvlačiš koristi...ccccc..bićeš ti dobar pravnik... :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
majlili je napisao:
ma znam ja kad se upisuje , i kako to ide, vise me interesovalo koji predmeti i koliko kosta jer prije kad sam se poslije faxa raspitivala , nije bilo toga na pravu uopste, samo na ekonomiji..
sad sam se opet zagrijala za to pa cu otici ove sedmice na fax da vidim.. da se raspitam za sve , pa da odlucim do ljeta i upisem.. ne bih mogla u Bg zbog posla, mada bih to voljela.. neko mi rece da na pravu ima vise smjerova, nekih koji traju dvije godine i imaju 8 ispita i nekih od 1 godine i 4 ispita.. zavisi od predmeta.. cim saznam napisacu vise o tome..
malo sam sad slabije u toku sa advokatima, mada ti nije lose da krenes sama, neki moji prijatelji su tako isli po kancelarijama i pitali treba li pripravnik, i zaposlili se.... a ja ako cujem, javicu ti sigurno..

ok hvala! sto se mene tice, za pripravnicki mi dolazi u obzir sve gdje se makar koja marka placa, stvarno ne zelim da radim besplatno! ne znam kakav stav imaju drugi al ja kontam da ipak cijenim sebe i svoj trud tolike godine malo vise od nula KM...

a za postdipl srecno ugl kazem ti ove godine ces imati i te ostale smjerove na raspolaganju,,koliko znam.. to je se jedna moja drugarica raspitivala pa ako i kad i ti saznas vise napisi ovde da prenesem ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 19:27 
Početnik
Početnik

Nisam ja takva :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nisaaaam :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 19:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

O Jeco moja....šta ću ja s tobom.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 07:06 
ajd vas dvoje prestanite, imate pp pa se muvajte do mile volje, ovde se raspravlja o temama bitnim za dalji razvoj i privredni uspjeh nase zemlje.. :wink:

nego, slazem se da ne treba raditi za DZ. kod nas je to postalo redovna pojava, i jos sto je najgore, ajd da te uzmu za pripravnika da naucis nesto, nego te neki salju da kuhas kafe, brises prasinu, slazes fascikle.. :roll:

ja sam volontirala jedno vrijeme, dobijala neku "volontersku" platu, bila je onako osrednja, ali kontala sam bolje ista nego nista, pa sam postala pripravnik, pa onda stalni posao...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 09:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2010, 22:13
Raditi za DZ nije u redu, ali sta mi tu mozemo?! Situacija je takva kakva je. Mislim, bolje je raditi za DZ, nego sjediti kod kuce, ako radimo, barem sticemo iskustvo, tako da cemo poslije dobiti placen posao zahvaljujući tom iskustvu. Mislim, ako budemo puno birali, nema tu hljeba... Ni ta dzabana ne traje vjecno... Opet, kad radimo, pa makar i za DZ, mi stičemo prijateljstva, poznanstva koja su od koristi za kasniju karijeru, a mozda i za bolji posao. Tak da ima tu dosta prednosti, nije baas crno. Onaj sistem od prije 30 godina, kad su ljudi dobijali posao cim zavrse i to siguran posao je samo utopija za nas, valjda se treba prilagoditi situaciji.... E Majlili, sto ti se tice postdiplomskog, on je trenutno u procesu licenciranja, rece mi Ivanka, prodekan za nastavu, sad traje godinu dana, i imas nekih 5-6 predmeta zavisno od smjera, a onda izaberes temu, pa pises rad, nesto malo jace od diplomskog, i kad je odbranis, stices titulu magistra prava :D :D :D To nije naucna titula, al opet se razlikujes od dipl. ius/prav. 8) 8) 8) 8) Prednost je sto nece biti skup kao sto je bio magistarski....

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 12:22 
u procesu licenciranja? to znaci da nije zavrsen taj proces, tj. da je bolje da pricekam? moram da vidim to, jos mi samo fali da upisem tamo nesto sto nema ni odobrenje resornog ministarstva... ne kontam to, traje godinu, znaju broj ispita, znaju smjerove, sve samo sto nemaju licencu za rad... hehe, salim se, vidim da su sve to osmislili fino, samo jos da vidim kad ce se i to odobrenje desiti

heh nece biti skup kao magistarski, to mi je vec lakse.. mada par hiljada moram pripremiti..

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2010, 22:13
Moraju ga licencirati jer jos niko nije kod nas pohadjao "master" ili studije II ciklusa, po Bolognji ti je I ciklus( 4 godine ili 240 ECTS) II ciklus( 1 godina ili 60 ECTS) i III ciklus( tri godine, doktorski studij) Posljednji magistarski( po starom) je bio organizovan u jesen prosle godine, i kostao je oko 5.300 KM, a sad ovaj ne bi trebao vise od 2000 KM sve skupa. Mada, vjerovatno ce oni studenti koji budu imali prosjek ispod 8.00 morati polagati test. E, sad nesto su spominjali da ima neka razlika izmedju starog i novog programa dodiplomskog studija, par predmeta, pa tu valjda jos nisu sigurni da li ce traziti tu razliku....

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 14:12 
ih 2.000 km, malo je to... prejeftino. onda ce svi upisivati to, em traje godinu em je jeftino.. ne znam, vrijedi pricekati odluku ministarstva pa da vidimo.. svakako ce to biti prije jeseni, pa da se idem prijaviti..
po meni je 6 ispita i godina dana sasvim prihvatljivo, a cijena do 4.000 bi bila taman, sve preko previse

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 16:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pod broj jedan: Ja i Jeca se ne muvamo...valjda... :D
A pod dva: NEMAM POJMA o postiplomskom niti još razmišljam o tome...tako da vam ne mogu reći ništa pametno...ali ipak se malo preko vas informišem o tome..tako da: HVALA! 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 17:24 
doctor who stara mustra pravnicka.. hehehe

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 17:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nisam stara nego brucoška... :lol: :lol: :lol:
Šta mislite o Izborima za SOBl?? Je li se pametno kandidovati...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 352 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]