banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Apr 2010, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
mary juana je napisao:
Tako je Avinoam 1, gdje si, nema te?

@Ahmede ne da mi se ponovo odgovarati na tvoje gluposti koje ti serviraju iz baze jer to očito i nema smisla.

Naravno da nema smisla, drzi se ti za sebe svojim sljepilom :wink:

Da li izaija 40:22 baš kaže da je zemlja lopta .... *? Daj molim te marihuana

"krugom zemaljskim "--- krug nije lopta nego je zaokružena ravna površina. Imamo 2 stanja:
Znaš li uopđte razliku između kruga i lopte ?

1- Isaiah 40:22 tvrdi da je zemlja zaokružena ploča ( krug ).

2- Isaiah 40:22 tvrdi da zemlja ima kružnicu više sebe

Da je prvo stanje, opet ima kontradikcije sa onim citatima gdje se spominju kutovi, ćoškovi rubovi zemlje ;)

Da je #2 u pitanju opet ne dokazuje da je zemlja loptastog oblika , nego KRUG
I katolička crkva je ranije na osnovu biblijskih citata zaključila da je zemlja ravna ploča ali tu je marihuana koji zna bolje i razumje bolje bibliju od papi ranijih, iako ne zna 2 slova hebrejskog, armejskog niti grčkog.

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 11 Apr 2010, 11:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 11:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Ne nego ću vjerovat da ako odem u dženet tamo će me dopasti skoro stotinjak dženetskih hurija sa kojima ću uživati u grupnom bludu i razvratu :roll:
Izvini ali nisam toliki paćenik :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Ne nego ću vjerovat da ako odem u dženet tamo će me dopasti skoro stotinjak dženetskih hurija sa kojima ću uživati u grupnom bludu i razvratu :roll:
Izvini ali nisam toliki paćenik :wink:

Joj kako li je bludničio Solmon kad je imao 300 žena i 700 konkubina ili David sa svojim 200 žena kako biblija kaže...

U džennetu će biti sve što duša poželi svojim prohtijevima, pa tako i bračni drugovi ( hurr ) što su neki skontali samo kao "žene"

NEgo, šta ovo Job kaže:

Iznad neba ona je visoka, pa što ćeš početi? Ispod pakla je duboka, po što ćeš spoznati?
Duža je od zemlje, šira je od mora.

Je li ovo zemlja + more 3000km * 3000km ?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 13:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2009, 15:05
E ono me baš zasmijava što se tiče ravne Zemlje. Ti stihovi uopšte ne govore o Zemlji i njenom obliku nego imaju potpuno drugo značenje. Zemlja ima 4 strane a to su sjever, istok, jug i zapad. Kao 1. Biblija se tumači na 3 načina i ne tumače se svi dijelovi doslovno. Ovo što si iznio apsolutno nema nikakve veze sa onim što si tvrdio.
Ovdje se radi u Otkrovenju o kazni za bezbožnike, kod Isaije o blagoslovu drugim paganskim narodima koji tek treba da upoznaju hrišćanstvo i opet kazna za bezbožnike u Jobu.
Nigdje nema ni govora o ravnoj Zemlji samo jedan stih će opovrgnuti tvoju tezu da Biblija govori o ravnoj Zemlji. "On razastro sjever nad prazninom, i zemlju objesio ni na čem" (Jov 26:7)

U katoličkoj dogmi Zemlja stoji na slonovima ili kornjačama a ne ni na čemu. Ovaj stih iz Jova baš govori o okrugloj Zemlji. Prema tome opet nić. Katolička crkva je upočetku zabranjivala Bibliju, pa kada to nije uspjelo onda je namjerno krivo tumačila, čak pojedine dijelove i mijenjala. Solomon i David nisu bludničili, Bog im je dozvolio da imaju toliko žena i poslje toga više nema tog. U takvom su vremenu živjeli, zbog toga su imali puno žena. Uzimaš iz konteksta i okolnosti toga vremena. Jesu griješili kao i svaki čovjek ali su se i pokajali.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 13:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tripo 41, vidiš da nema smisla mu pisati i dokazivati, ovo smo već prošli ali džaba, on to što navodi nije ni pročitao u Bibliji niti je čitao istu, kao što ne čita ni većinu odgovora, već mu matrijal za tzv. diskreditovanje Biblije šalju iz njegove centrale, tako da on i ne razmišlja o tome šta i kakve mu odgovore daješ. Citiraš mu i daš značenje pojedinih hebrejskih riječi i opet ništa, a nastranu to što namjerno iskrivljuju neke prevode i riječi, a o vađenju iz konteksta da ne pričam, tako da mi se već pomalo smučilo raspravljanje sa slijedbenicima Muhameda i ponavljanje do besvjesti jednog te istog.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 13:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2009, 15:05
Pa upravu si treba se manuti praznih razgovora.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Tripo 41, vidiš da nema smisla mu pisati i dokazivati, ovo smo već prošli ali džaba, on to što navodi nije ni pročitao u Bibliji niti je čitao istu, kao što ne čita ni većinu odgovora, već mu matrijal za tzv. diskreditovanje Biblije šalju iz njegove centrale, tako da on i ne razmišlja o tome šta i kakve mu odgovore daješ. Citiraš mu i daš značenje pojedinih hebrejskih riječi i opet ništa, a nastranu to što namjerno iskrivljuju neke prevode i riječi, a o vađenju iz konteksta da ne pričam, tako da mi se već pomalo smučilo raspravljanje sa slijedbenicima Muhameda i ponavljanje do besvjesti jednog te istog.

kakve centrale čovječe ? nisam ja jehovin svijedok ko ti da imamo svoje centrale po svijetu za ispiranje mozga....

Ne moram ti ja pisati ništa, odi na bilo kojeg većeg naučnika nobelovca i vidi njegov govor o bibliji , ili neku stranicu koja se kritički osvrće na bibliju bez pristrasnosti pa se sam uvjeri u neke stvari. Ali nećeš, znaš zašto, već ti je neko rekao - u glavi ti je zacjementirana teorija...

Biblija pa biblija, i ništa više i niko drugi.
I šta si ti sebi ufurao da daješ komentar na hebrejske riječi a pojma nemaš, jesi ti ben Gurion bog te ?
Nemaš ti pojma čovječe, da nemaš google ništa i ne bi odgovorio :roll: .. tebi je lako iskriviti riječ SVIJET za ZEMLJA jer ti ide u prilog...

Haj, vidio te svako kakav si, ne treba ni za ozbiljno uzimati ... pozdrav i tebi ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 18:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2010, 03:18
114_AhmeD je napisao:
mary juana je napisao:

kakve centrale čovječe ? nisam ja jehovin svijedok ko ti da imamo svoje centrale po svijetu za ispiranje mozga....

Ne moram ti ja pisati ništa, odi na bilo kojeg većeg naučnika nobelovca i vidi njegov govor o bibliji , ili neku stranicu koja se kritički osvrće na bibliju bez pristrasnosti pa se sam uvjeri u neke stvari. Ali nećeš, znaš zašto, već ti je neko rekao - u glavi ti je zacjementirana teorija...

I šta si ti sebi ufurao da daješ komentar na hebrejske riječi a pojma nemaš, jesi ti ben Gurion bog te ?
Nemaš ti pojma čovječe, da nemaš google ništa i ne bi odgovorio :roll: .. tebi je lako iskriviti riječ SVIJET za ZEMLJA jer ti ide u prilog...

Haj, vidio te svako kakav si, ne treba ni za ozbiljno uzimati ... pozdrav i tebi ;)

A koliko si ti kritickih osvrta na Kuran procitao???Ajde iskreno

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

anabell lee je napisao:
114_AhmeD je napisao:
mary juana je napisao:

A koliko si ti kritickih osvrta na Kuran procitao???Ajde iskreno

Citam ih svaki dan i onda na njih trazim neke odgovore jer mi super dodje na ucim ono sto ne znam. I dalje trazim neke nejasnoce, otvoren sam, ako naletim na nesto besmisleno ostavit cu islam. U ovih 4-5 godina nisam nista nasao problematicno

faithfreedom.org i ostale njenih urednika sad listam.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
114_AhmeD je napisao:
Kamo li da muslimani idu nekom petom tamo na grob .... Toga nema, to nije islam.

Sudeci po ovome sto si napisao rekla bi da nikada nisi cuo za veliku "svetinju" muslimanskog naroda Imama El Šafija.
Njegov grob svakodnevno pohodi na stotine vijernika koje mu se obracaju sto usmeno sto pismeno i mole ga za stosta,najcesce za zdravlje,dovode bolesne i djecu i kako kazu uglavnom uslisi molitve vijernih.Mada istini za volju i sam Imam bi pukao od muke kada bi mogao zbog svega ovoga ali to ne sprecava vijerne da dolaze i mole a valjda i on nije srca kamenog pa pomogne....

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 19:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tebi je Ahmede Biblija glavni neprijatelj, pitam se zašto? Da nije možda zbog toga što potvrđuje koliko su Kur'an i Muhamed smješni u odnosu na istinsku Božiju riječ Bibliju. Ja o Kur'anu vjeruj mi i ne ratmišljam niti imam potrebu da tražim citate kojom bi tu knjigu diskreditovao, jer ona za mene ne predstavlja nikakvu vrijednost, a i sama pomisao da ima veze sa nadahnućem od Boga je smješna, dakle, Kur'an od početka do kraja u odnosu na Bibliju diskredituje sam sebe i predstavlja mudrovanje čovjeka i njegove pogrešne interpretacije o onome što je čuo iz Biblije.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 20:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
mary juana je napisao:
sama pomisao da ima veze sa nadahnućem od Boga je smješna, dakle, Kur'an od početka do kraja u odnosu na Bibliju diskredituje sam sebe i predstavlja mudrovanje čovjeka i njegove pogrešne interpretacije o onome što je čuo iz Biblije.

Mery...duboko je more koje gazis...ja sam se sam opeko nekoliko puta...cisto onako da ti velim.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 21:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2010, 03:18
malka je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Kamo li da muslimani idu nekom petom tamo na grob .... Toga nema, to nije islam.

Sudeci po ovome sto si napisao rekla bi da nikada nisi cuo za veliku "svetinju" muslimanskog naroda Imama El Šafija.
Njegov grob svakodnevno pohodi na stotine vijernika koje mu se obracaju sto usmeno sto pismeno i mole ga za stosta,najcesce za zdravlje,dovode bolesne i djecu i kako kazu uglavnom uslisi molitve vijernih.Mada istini za volju i sam Imam bi pukao od muke kada bi mogao zbog svega ovoga ali to ne sprecava vijerne da dolaze i mole a valjda i on nije srca kamenog pa pomogne....

Da,i ja to kazem ali ajde...odgovor je uvek isti - to nije islam :D
Najlaksi naravno.Kao sto nisu muslimani ni bombasi samoubice jer je,jelte ,islamom samoubistvo zabranjeno...
E,sad,ja sam prilicno sigurna da se ti ljudi drze 99 posto zapovesti islamskih,i veruju u jednog Boga i poslanike,i muhameda kao proroka,i da idu ili ce ici na hadz,i daju zekat i jos svasta...ali ono nisu muslimani,jer eto-idu na neki grob.Mene interesuje kako je uopste doslo do ovog obicaja?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 08:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Ljudi koji odlaze na imamov grob su samo i jedino u svom zivotu okrenuti islamu.Drze se islama u svim njegovim okvirima izuzev imama.
E sad moglo bi se postaviti pitanje, naravno ovim pravim islamistima, da nije mozda Allah dao moc imamu da bi vidjeo koliko su vijerni nevijerni ili ...mozda zeli da pomogne svojim sljedbenicima i za zivota a ne samo poslije smrti ???
I uopste kako je moguce da neko ozdravi ispred imamovog groba ako je imam bio sto je bio ("Imam Šafija, rhm., je bio najbolji pjesnik i najučeniji u fikhu i kiraetima." ,"Niko ne napisa knjigu, a da imam Šafija nema udjela u njoj.",Imam Šafija je širio znanje među narodom, podučavao je u džamiji Allahova Poslanika, s.a.v.s., i u mekanskom haremu; ,itd ) i ucio ono sto je ucio a u pitanju nije samo jedan slucaj vec ...Allah zna koliko njih

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

malka je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Imam Šafi je velikan ehl sunnet vel džemata i utemeljitelj jednog od 4 priznata mezheba. Da ti ne objašnjavam , evo ti link pa pročitaj malo aqidu sljedbenika sunneta
http://medina-bosna.net/index2.php?opti ... f=1&id=221

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Tebi je Ahmede Biblija glavni neprijatelj, pitam se zašto? Da nije možda zbog toga što potvrđuje koliko su Kur'an i Muhamed smješni u odnosu na istinsku Božiju riječ Bibliju. Ja o Kur'anu vjeruj mi i ne ratmišljam niti imam potrebu da tražim citate kojom bi tu knjigu diskreditovao, jer ona za mene ne predstavlja nikakvu vrijednost, a i sama pomisao da ima veze sa nadahnućem od Boga je smješna, dakle, Kur'an od početka do kraja u odnosu na Bibliju diskredituje sam sebe i predstavlja mudrovanje čovjeka i njegove pogrešne interpretacije o onome što je čuo iz Biblije.

Ti se bojiš izučavati Islam, Kur'an i život poslanika a.s jer se bojiš da ne promijeniš stav. :wink: .. Otvori temu pa pokaži koliko je Kur'an ili Biblija smiješni, pisat ćemo ja i oficir na jednoj strani, neka piše ko hoće na drugoj

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 10:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ahmede mene Kur'an interesuje koliko i prošlogodišnji snijeg.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@A. LEE I OSTALI.

http://www.scribd.com/doc/18747862/Tewesul

Koga zanima problematika tevesulla evo vam uploadovana knjiga, kraće izdanje o tome na 60-tak stranica. Da imam više vremena napisao bi vam ja još kraće, molim vas da mi uzmete u obzir izvinjenje :).. Eto, živi bili

Kog zanima neka čita
http://www.scribd.com/doc/18747862/Tewesul

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
ahmede mene Kur'an interesuje koliko i prošlogodišnji snijeg.

Tamam, ako iznosiš neke gluposti makar navedi "dokaz" jer je tvoj govor i onako ništavan onda.
Oficir ti je već napisao da arapi nisu do destog stoljeća imali bibliju na svom jeziku, smiješan si.

Kad nađeš prvo evanđelje nečije koje nije pisano 70 godina poslije Isaa a.s, i da ima potpis i pečat pisca onda se javi pričati o istini..

Ivan... koji Ivan ... Luka koji, koji Matej ? Ne znaš ni ko je pravi autor tih djela, većinom su to pisali ljudi koji su čuli samo za Isaa a.s kao i ti. Nikad nisu sa njim ni jeli ni pili ni sjedili ni hodali ni čuli ga ni ništa.

Već sam pisao 10000 stranica na ovoj temi:
viewtopic.php?f=38&t=41298&start=120
( strana 7 pa na dalje ... ); i iz takve Biblije se može naći neke ostavštine

JA ću ti navesti milion dokaza da je Kur'an objava od Allaha, ti meni daj jedan dokaz da nije

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 11:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Isto kao što je danas engleski jezik svjetski jezik, kojeg manje više svak koristi i govori, tako je i u to vrijeme bilo jezika koji su bili poznati i na kojima su se sporazumjevali ljudi, npr grčki, latinski hebrejski itd. šta misliš kako se odvijala komunikacija trgovina i sl. tako su i Muhamedu njegove sluge koji su govorili te jezike i obavljali poslove za njega čitali bibliju, a on je dao njima da oni zapišu njegovo mudrovanje o tome kako on to vidi, a to je i viđeno (pošto mu se svidjelo to što je čuo) kao jedan od načina da se kroz jednog boga ujedine arapska plemena koja su bila u stalnim sukobima, i to je to.
Koliko sam ja upoznat Muhamed je bio vlasnik velikog broja stoke i trgovac što je u ono vrijeme ekvivalentno današnjem recimo vlasniku naftnih polja ili neke multinacinalne kompanije, tako da su mu svi resursi bili dostupni i pisari i prevodioci, a imao je i političke ambicije, ništa u Kur'anu ne dokazuje da je nadahnut od Boga, a pogotovo u svjetlu da je napisan 600 godina nakon Biblije i da nije donio ništa novo osim ljudskog mudrovanja i nečijeg osobnog shvaćanja.
A što se tiče Biblije njeno pisanje je započeto oko 1473 pr. n. e., a završeno 98.n. e., a prvo jevanđelje po Mateju je napisano 41. n. e., Bibliju je pisalo 40 različitih ljudi u različito vrijeme i upravo ta činjenica tj. njen sklad unatoč vremenu pisanja i piscima potvrđuje da su svi ti ljudi bili nadahnuti sa istog izvora.
Dakle ako negiraš jevanđelja negiraš i indžil.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]