banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
anoniman je napisao:
Ti racunari su kurac od racunara i mnoge drzave nece da ih kupe jer im je bolje kupiti netbuk racunare od tog sranja.Cak su namenjene vise siromasnijim zemljema od BiH.Da li to znaci da podcenjujete BiH?
Jos jedan minus za stranku koja sebe smatra ozbiljnom.

Urugvaj je kupio oko 500 000 racunara, i sve i jedno dijete u Urugvaju ima taj racunar.
Uruguay — GDP - Per Capita (PPP): $10,800 (2007 Est.)
Bosnia and Herzegovina 7,490
Uruguay — Hdi: ▲ 0.852 (High)
HDI for Bosnia and Herzegovina is 0.812,

Nije lijepo iznositi neistine.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Time trek je napisao:
anoniman je napisao:
Ti racunari su kurac od racunara i mnoge drzave nece da ih kupe jer im je bolje kupiti netbuk racunare od tog sranja.Cak su namenjene vise siromasnijim zemljema od BiH.Da li to znaci da podcenjujete BiH?
Jos jedan minus za stranku koja sebe smatra ozbiljnom.

Urugvaj je kupio oko 500 000 racunara, i sve i jedno dijete u Urugvaju ima taj racunar.
Uruguay — GDP - Per Capita (PPP): $10,800 (2007 Est.)
Bosnia and Herzegovina 7,490
Uruguay — Hdi: ▲ 0.852 (High)
HDI for Bosnia and Herzegovina is 0.812,

Nije lijepo iznositi neistine.

Da li je to kvalitetan racunar?Jesi li ti video,koristio,citao kritike tog racunara?
Koje su jos zemlje nabavile taj racunar? :wink: Ruanda,Afganistan...Koliki je nivo pismensti i kakvi su uslovi u skolama u Urugvaju,Ruandi,Afganistanu...

Da li je bolje kupiti deci taj racunar ili sufinasirati kupovinu i dati olaksice za kupovinu PRAVIH racunara ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Apr 2010, 13:23
RSboljaPolovinaBiH

Ucio sam srpsko-hrvatski i latinicu i cirilicu u skoli kao i svi u mojoj generaciji.
Pa govorim, ovako,.. kako govorim, stvarno ne razmisljam o tome.

anoniman

Ko god mi moze dati racunar sa osnovnim programima i pristupom internetupo cijeni 50 dolara komad naravno da cemo uzeti.
(Mi inace smatramo da se carine na racunare trebaju ukinuti)

p.k.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:39 
Pripravnik
Pripravnik

anoniman

Ja sam koristio-mislim imao sam priliku da ga probam taj laptop.
Ruzan je k'o djavo, al radi i tesko se moze razbit ili ukrast.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Pedja Kojovic je napisao:
RSboljaPolovinaBiH

Ucio sam srpsko-hrvatski i latinicu i cirilicu u skoli kao i svi u mojoj generaciji.
p.k.

Као што већ једном написах, убио се за политичара. Кад има спреман одговор онда га сипа из рукава уз милион разних чињеница, а кад не зна шта и како да одговори, онда је овако. Не размишља човјек којим језиком прича. Хахахахаха

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 19:59 
Veteran
Veteran

anoniman

Ko god mi moze dati racunar sa osnovnim programima i pristupom internetupo cijeni 50 dolara komad naravno da cemo uzeti.

Cini mi se da je cena OLPCa veca od 50 dolara.Pre godinu je bila 180 dolara po komadu.

Evo sta Hrvati koji su imali predstavnika u izradi misle o njemu:
Citiraj:
Kako se radi o podosta pojednostavljenoj spravi, nismo pokretali nikakve brzinske testove, pa čak se ni naši hardverski gurui nisu prihvatili recenzije, već je zadatak preuzeo na sebe Petric koji je među nama najmanje zahtjevan prema hardveru koji ga opslužuje. Njegovi dojmovi su izrazito loši (što ćete i sami pročitati), a ni mi ostali nismo baš pronalazili puno lijepih riječi za sam uređaj. Lako moguće da smo profesionalno deformirani i da imamo, nakon dugog niza godina korištenja računala, previsoke kriterije, ali OLPC XO osim dopadljivog dizajna i solidnih mogućnosti mrežnog povezivanja, nema baš puno toga što bismo pohvalili. Prvo razočaranje je gumena tipkovnica – svi mi stariji smo imali isti komentar: pa i Spectrum je imao bolju! Ni softverska razina baš nije za pohvalu. Ima tu natruha dobrih ideja, ali sve skupa je predaleko od danas usvojenih standarda, pa je upitna dugoročna korisnost tako postavljenog koncepta edukacije (pri susretu s bilo kojim standardnim računalom korisnik XO će se osjećati zbunjeno). Uz sve to XO je beskrajno spor, a zbog raznoraznih problema ni cijena mu nije simbolična

U startu zelite deci dati los uredjaj.

Uz subvenciju drzave od tih 180 dolara mocice skoro svako dete kupiti jeftiniji netbuk za male pare.

Poslednji put menjao anoniman dana 10 Apr 2010, 20:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
RSboljaPolovinaBiH

anoniman

p.k.

Dopusti mi da preformulisem pitanje:
Da se u popisu 2011 ili bilo kojoj drugoj anketi nadje pitanje: KOJIM JEZIKOM SE IZJASNJAVATE DA GOVORITE:
(odabrati samo jedan odgovor)
1. Hrvatskim
2. Bosanskim
3. Srpskim

Sta bi ti zaokruzio? (

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 20:07 
Pripravnik
Pripravnik

RSboljaPolovinaBiH

To pitanje po EU standardima popisa nije obavezno popuniti kao ni rubrike o naciji i vjeri.
Ali iskreno, ovako na prvu, zaokruzio bih bosanskim.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ovo je stvarno krucijalno pitanje u vezi NS :roll: A sta ako covjek zokruzi sve 3 ??? I vrlo bitno ko je ON, kako se on osjeca i kojem se bogu moli...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Ovo je stvarno krucijalno pitanje u vezi NS :roll: A sta ako covjek zokruzi sve 3 ??? I vrlo bitno ko je ON, kako se on osjeca i kojem se bogu moli...

meni je apsolutno bitno jer sad imam potpuno formirano misljenje o toj stranci... ukratko, sto dalje od mene.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 21:03 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ko su ti donatori koji financiraju stranku??? privatnici il neko treci?

mozda sam sa ovim pitanjem idem van teme, al Pedja posto si se dotakao malo rata, tj pocetak ko je napao i sta je radjeno bla bla bla..cisto da te pitam sta mislis da li bi bilo rata u BiH da Fikret Abdic nije dao stolicu Ailiji.....

i zasto vasoj stranci smeta da se RS odvoji??

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 21:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50

Šta misliš da li bi ikad jedan Amerikanac rekao da govori američki, ili Austrijanac da govori austrijski, ili Švicarac da govori švicarski, ili Australac da govori australijski...
Ovom si izjavom naglasio kako se svako ko nije musliman u toj stranci mora ponašati, šta mora prihvatiti i koliki je pritisak na nemuslimane u sarajevu, jer zašto bi ti ako nisi bošnjak već si Srbin ili Hrvat govorio bosanski jezik koji se pojavio 93', a ne srpski ili hrvatski koji si govorio cijeli život, e vidiš upravo zbog toga ja ne vjerujem da ova država sa takvom politikom ima budućnost, sve je to na silu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 21:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mene samo zanima gdje je p.k. isao na ljetovanje pre rata :) Pitanje jeste licno, ali licnosti valjda cine tu stranku...

Dragutin Ilic... Ima suzu da pustim :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:

Šta misliš da li bi ikad jedan Amerikanac rekao da govori američki, ili Austrijanac da govori austrijski, ili Švicarac da govori švicarski, ili Australac da govori australijski...
Ovom si izjavom naglasio kako se svako ko nije musliman u toj stranci mora ponašati, šta mora prihvatiti i koliki je pritisak na nemuslimane u sarajevu, jer zašto bi ti ako nisi bošnjak već si Srbin ili Hrvat govorio bosanski jezik koji se pojavio 93', a ne srpski ili hrvatski koji si govorio cijeli život, e vidiš upravo zbog toga ja ne vjerujem da ova država sa takvom politikom ima budućnost, sve je to na silu.

I mene interesuje Pedjin komentar na ovo....

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 21:54 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:
Dragutin Ilic... Ima suzu da pustim :)

A bas im je cudan izbor kadra u Republici Srpskoj.Zaboravljen socijalista Ilic kome je propala stranka PSP koju je osnovao i koja nije imala nikakav rezultat,nezavistan Miljevic(koji bi posta gradonacelnik da su ostali kandidati odustali),Zivanovic koji se"proslavio"kao liberal i koji samo prica a nista nikad konkretno nije uradio u politici...

Kao da su u stranku usli oni koje niko nece!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
RSboljaPolovinaBiH

To pitanje po EU standardima popisa nije obavezno popuniti kao ni rubrike o naciji i vjeri.

p.k.
od oko 2000 jezika koliko se pretpostavlja da ima na zemaljskoj kugli,samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je "bosanski".Jezik=narod.Ne izmišljajte više te jezike,nacije,pramide... ako boga znate

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:

mary , po tebi sad ispade da se u ovoj zemlji stvarno pricaju 3 jezika, a u stvari se samo desila nepotrebna politizacija u vezi s tim...

93?

Kako je on mogao govoriti srpski ili hrvatski, kad je ih nije ni bilo, vec ti fino covjek napisa da je ucio i pricao srpskohrvatski ili hrvatskosrpski ?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@live
Citiraj:
od oko 2000 jezika koliko se pretpostavlja da ima na zemaljskoj kugli,samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je "bosanski".Jezik=narod.Ne izmišljajte više te jezike,nacije,pramide... ako boga znate

3-8000 zavisno kako se racuna...a povodom tvrdnje za "samo jedan...." jesi li stvarno siguran?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 22:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
srpsko - hrvatski je sastavljen komunističkim dekretom od dva jezika srpskog i hrvatskog kad se raspala komunistička država i taj dekret je ostao nevažeči i ostala su opet dva jezika srpski i hrvatski, a muslimani su devedeset i neke izmislili bosanski, i sad taj lik koji očito nije Bošnjak, musliman govori bosanskim jezikom, to sve govori o pritisku koji vlada na nemuslimane u Sarajevu, i to je činjenica. A tu priču sve je to jedan jezik pričaj nekom drugom može biti jedan ali da se zove srpski može li tako?
Jer ako je sve to jedan jezik zašto su muslimani imali potrebu da mu izmišljaju novo ime zašto nisu ostavili bar srpskohrvatski. Prvo je sve je to jedan jezik i to bosanski, pa je slijedeće ma svi smo mi jedan narod bosanci itd. itd.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
hvala bogu da i mene puste na ovu temu :D

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Jel to ona stranka u kojoj su se uhljebili svi koji su fulali voz za samopromovisanje u PDP i SNSD,
pa sad po principu "daj sta das" pruzili ruku na ponudu stranaca cije budzete pune "nezainteresovane" arapske zemlje
sa ciljem da glavni igrac u postizanju apsolutne centralizacije BiH postane onih 35% Srba koji ne izlaze na izbore ogorceni lopovlukom dosadasnjih vlasti u RS?

Ili imam lose informacije?

da, to je generalana ideja, ali problem Pedje Kojovica i tog dijela carsije koji jos vjeruje u nekakav gradjanski koncept je jako uska perspektiva posmatranja stvari. Ako ostavimo po strani sve price o istoriji , ratu, kako je nastala dejtonska bosna i sl. mi sada imamo realnu situaciju da su stasale nove generacije u 3 potpuno razlicita drustva.
RS, osim formalno, nema nikakve veze sa BiH. Interesi su razliciti, pogled u buducnost je razlicita, SVE je razlicito... i cinjenica da u BL niste uspjeli da nadjete nekog mladjeg da vam vodi stranku dovoljno govori da ovdje ta ideja, ne da ne prolazi, vec je potpuno anahrona.
Pazi, ocekivati od nekog iz RS da glasa za stranku iz Federacije zbog toga sto je frustriran Dodikom, je isto kao kada bi frustrirani palestinci odlucili da glasaju za jevrajske stranke.

Jos jedna stvar, ti si se ovdje predstavio punim imenom i prezimenom...ocekivao si vjerovatno da ce neko napisati "Vau, "onaj" Pedja K. doso na nas forum"
Ali 99% ljudi ovdje nema pojma ko si ti. ne zato sto su neinformisani, vec sto je proslo jako puno vremena i pratiti iz BL sta se danas desava u SA uz sav teret medjusobnih odnosa nema vise nikakvog smisla.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]