hvala bogu da i mene puste na ovu temu
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Jel to ona stranka u kojoj su se uhljebili svi koji su fulali voz za samopromovisanje u PDP i SNSD,
pa sad po principu "daj sta das" pruzili ruku na ponudu stranaca cije budzete pune "nezainteresovane" arapske zemlje
sa ciljem da glavni igrac u postizanju apsolutne centralizacije BiH postane onih 35% Srba koji ne izlaze na izbore ogorceni lopovlukom dosadasnjih vlasti u RS?
Ili imam lose informacije?
da, to je generalana ideja, ali problem Pedje Kojovica i tog dijela carsije koji jos vjeruje u nekakav gradjanski koncept je jako uska perspektiva posmatranja stvari. Ako ostavimo po strani sve price o istoriji , ratu, kako je nastala dejtonska bosna i sl. mi sada imamo realnu situaciju da su stasale nove generacije u 3 potpuno razlicita drustva.
RS, osim formalno, nema nikakve veze sa BiH. Interesi su razliciti, pogled u buducnost je razlicita, SVE je razlicito... i cinjenica da u BL niste uspjeli da nadjete nekog mladjeg da vam vodi stranku dovoljno govori da ovdje ta ideja, ne da ne prolazi, vec je potpuno anahrona.
Pazi, ocekivati od nekog iz RS da glasa za stranku iz Federacije zbog toga sto je frustriran Dodikom, je isto kao kada bi frustrirani palestinci odlucili da glasaju za jevrajske stranke.
Jos jedna stvar, ti si se ovdje predstavio punim imenom i prezimenom...ocekivao si vjerovatno da ce neko napisati "Vau, "onaj" Pedja K. doso na nas forum"
Ali 99% ljudi ovdje nema pojma ko si ti. ne zato sto su neinformisani, vec sto je proslo jako puno vremena i pratiti iz BL sta se danas desava u SA uz sav teret medjusobnih odnosa nema vise nikakvog smisla.