Vuk_samotnjak je napisao:
Archangel je napisao:
Aj alkohol, pa i nekako, ali cigare su bas beskorisne...
A alkohol je kao koristan
Ja nisam za zabranu ko hoce da pusi nek pusi ko hoce da mirisi kad dode kuci nek sjedi u parku il nek ne izlazi u kafane.
Nek mi neko navede bar jedan razlog zbog cega treba zabraniti pusenje na javnim mjestima a ne alkohol. Vise volim vidjeti covjeka kako pusi ulicom nego kako povraca pored drveta.
Nisam pusac Mislim da je covjek mislio na zatvorene javne objekte a ne na ulicu.
Citiraj:
Pušenje je glavni rizični čimbenik za razvoj raka bronha i pluća, grkljana, ždrijela, usne šupljine, jednjaka, bubrega, mokraćnoga mjehura, gušterače, a i rak vrata maternice i neki oblici leukemije češći su u osoba koje puše.[2] Pritom je sasvim svejedno je li riječ o aktivnom ili pasivnom pušaču. [3] U bolesnika s astmom pasivno pušenje izaziva nelagodu, pa i izravno astmatični napad, a kod dojenčadi i male djece dovodi do učestalijeg bronhitisa, upale pluća, astme, drugih bolesti dišnog sustava i smanjene plućne funkcije te akutne i kronične upale srednjeg uha. Sindrom iznenadne smrti dojenčadi također je češći u dojenčadi izložene duhanskom dimu.
imas nesto i ovdje:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Pasivno_pušenje
To se sve uci u osnovnoj skoli a to da li ce nekome dzemper da smrdi je nebitno.