banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Apr 2010, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ma joj (evo namjerno ovo "joj!) :) znas koliko mene brine sto vi ovdje na forumu "zargonski pojacano govorite".
Mene interesuje situacija u globalu.
Cemu toliko naglasavanje razlika medju religijama a zanemarivanje slicnosti?
Zasto je bilo potrebno hiljadu godina (911 godina tacnije) da se konacno sastanu papa i carigradski patrijarh??

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 21:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Elvis Presley je napisao:
Zasto je bilo potrebno hiljadu godina (911 godina tacnije) da se konacno sastanu papa i carigradski patrijarh??

Mozda su cekali da se Bin Ladenovi zalete u blizance 9/11 ili da Mooor napravi dokumentarac o tome...sta znas... 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2010, 06:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
.

I ja se ovo često pitam... i ne nalazim odgovor.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2010, 12:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Talija je napisao:
.

I ja se ovo često pitam... i ne nalazim odgovor.

Ako postoji samo jedan Bog, znači da je i samo jedna religija prava. Zar ne?
Usporedivši svaku religiju koja se smatra hrišćanskom sa onim što naučava Hrist i onim što piše u Bibliji možemo vidjet i usporeditii da li ta religija daje prednost Bibliji i Hristu, ili nauci ljudskoj i poganskim vjerovanjima , običajima i obredima, a i djela svake od tih religija i njenih sljedbenika govore sama za sebe.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2010, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:

Šta je po tebi prava religija?

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2010, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Talija je napisao:
mary juana je napisao:

Šta je po tebi prava religija?

Za njega je prava religija jehovini svjedoci, kao sto je pravoslavcima pravoslavna, katolicima katolicka itd. Ali treba shvatiti da ni jedna nije 100 posto prava ni 100 posto neprava. Istina je negdje izmedju svih religija vjerovatno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2010, 16:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
jellyfish je napisao:
Ali treba shvatiti da ni jedna nije 100 posto prava ni 100 posto neprava. Istina je negdje izmedju svih religija vjerovatno

Takvo poimanje ne stoji jer naprosto je nemoguće, Bar sa stanovišta Biblije.
Dakle koja je prava religija u kontekstu Biblije, možemo odgonetnuti na osnovu parametara koje je postavio Bog, a zapisani su u Bibliji. kasnije mogu o tome, ili pak da se otvori nova tema.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 18:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Po svim parametrima Biblije, Jehovini svjedoci su sekta.Takodjer su sekta i po svom nastupu i nacinu komunikacije, kako ih uce u njihovim dvoranama, umjesto da ih Sveti Duh vodi i daje prave rijeci, ali ono u njega ne vjeruju, yato imaju oblicje poboznosti a sile su se odrekli.Zato im se vjera svodi na bajke nastale pogresnom interpretacijom Biblije.
Ali mi ih naravno necemo odbaciti kao ljude, niti osudjivati jer vec zive u osudi, po parametrima Biblije.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
da se malo ubacim...

Pobožnost je tek stepenica ka Duhovnosti, naravno da to ne znači da svi moramo postati sveci, ali barem ćemo manje mlatiti praznu slamu, presipati iz šupljeg u prazno, i trla-baba-lan...
Kad pogledam teme Biblija vs Kur'an, podsjeti me na onu "iz keca u dvicu, iz dvice u keca"...
Pustite Jehovine svjedoke da dišu, kao što sve što diše ima pravo da diše, dok ga stvoritelj ne pozove sebi.

Sveti duh? O tome znamo kolio o raznolikosti spektra boja kvantnih čestica lijeve obrve vanzemaljca. Ovo potonje ćemo, nešto mi govori, ipak prije saznati.

Ako hoćeš da budeš pravi musliman, rimokatolik, pravoslavac, jehovin svjedok, leteći medvjedić, špiro guberina... idi i pomozi onom Jakubu što nema ni struje, ni vode, idi i pogledaj slične njemu dok ti se kameno srce mrvi al' nikad da se smrvi, a onda ugasi PC i otiđi sa prijateljima na pivo, pogledaj utakmicu ili prokomentariši nešto i kao da se ništa nije desilo, nastavi dalje.
Onda se, u toj ljepoti, sjeti opet tog Jakuba i zahvali nebesima što možeš da sereš po forumima i ostaneš živ!

Pretpostavljam da bi vi svi mogli ovako nešto napisati, da vam je to uvijek negdje kraj uha, iza malog mozga, zato ne bih da kupim lovorike, kao što mi ne trebaju ni vaši smrknuti pogledi!

Sve vas volim nadobudne!

Aj zdra'o!

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
dzabaleban je napisao:

Ako hoćeš da budeš pravi musliman, rimokatolik, pravoslavac, jehovin svjedok, leteći medvjedić, špiro guberina... idi i pomozi onom Jakubu što nema ni struje, ni vode, idi i pogledaj slične njemu dok ti se kameno srce mrvi al' nikad da se smrvi, a onda ugasi PC i otiđi sa prijateljima na pivo, pogledaj utakmicu ili prokomentariši nešto i kao da se ništa nije desilo, nastavi dalje.
Onda se, u toj ljepoti, sjeti opet tog Jakuba i zahvali nebesima što možeš da sereš po forumima i ostaneš živ!

Sve vas volim nadobudne!

Aj zdra'o!

Lijepo ti reče za druge (o nadobudnosti), ali ne pada li ti na pamet da Jakubu možeš učiniti međeđu uslugu ako mu "pomogneš"! Pred ljudskim očima je lijepo (i to naši političari npr. prigodno pred izbore obilato i koriste) obići takve Jakube i "pomoći" im, ALI čovjek nikad ne zna da li "pomažući" drugim čini dobro ili zlo...
Otkud ti znaš da Jakub svojim žalosnim stanjem ne odrađuje nešto ili ne zarađuje nešto, ili naprosto dobrovoljno ne skuplja životne lekcije... Čak i ako njegovo tijelo kuka, ali je njegova duša dobrovoljno pristala baš na život bez struje i vode iz samo Onom gore i njoj-duši njegovoj- znanih razloga?
Zato, treba biti vrlo oprezan pri prosuđivanju o postupcima, ili ne-postupcima drugih, i osloniti se ne na sopstveni rezon, zasnovan na skučenom poznavanju opšte situacije, nego na ono što "tihi glas" o tome kaže... Jer ON zna a mi ne znamo, kako lijepo piše u Kur'anu! I kad smo već kod te Svete Knjige, u njoj piše i jedna vrlo zgodna priča o misterioznom Zulkarnjenu i Musa-u (Mojsiju) gdje je Zulkarnejn Musaa izbio iz cipela sa par neobičnih postupaka...Pronađi(te) i pročitaj(te)..zaista je poučno!

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
ihtus je napisao:
Po svim parametrima Biblije, Jehovini svjedoci su sekta.Takodjer su sekta i po svom nastupu i nacinu komunikacije, kako ih uce u njihovim dvoranama, umjesto da ih Sveti Duh vodi i daje prave rijeci, ali ono u njega ne vjeruju, yato imaju oblicje poboznosti a sile su se odrekli.Zato im se vjera svodi na bajke nastale pogresnom interpretacijom Biblije.
Ali mi ih naravno necemo odbaciti kao ljude, niti osudjivati jer vec zive u osudi, po parametrima Biblije.

Po parametrima Biblije, apostol Pavle je bio jeretik, tj. on sam za sebe kaže: "vi (koji ste sada mjerodavni da druge tako zovete) ovaj moj Put zovete jeresi, ....ali ko vas šiša...(ovo potonje nije zabilježeno, ali je nesumnjivo to mislio da im kaže)".
Ne da ja volim nešto Jehovine Svjedoke (dapače, teško podnosim njihov istreniran i upeglan pristup) ali neka ih nek rade po svojoj savjesti, jer je bitno da se Hrist proporvijeda, ovako ili onako...Sve je to dobro i korisno, i mnogo mnogo bolje od većine nauka i faktičkih religija (npr. biznis-marketing-tržišnoekonomsko-japijevska religija, Coca-Cola religija, Peugeot religija, L'Oreal religija,Proctor and Gamble religija, Windows religija, SAP religija, Oracle religija i mnoge druge....) koje su danas dominantne i ljude odvlače od života i vode u propast.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 08:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro pitanje... prokletstvo neko, šta li je.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 08:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
dzabaleban je napisao:

Sve vas volim nadobudne!

Aj zdra'o!

Lijepo ti reče za druge (o nadobudnosti), ali ne pada li ti na pamet da Jakubu možeš učiniti međeđu uslugu ako mu "pomogneš"! Pred ljudskim očima je lijepo (i to naši političari npr. prigodno pred izbore obilato i koriste) obići takve Jakube i "pomoći" im, ALI čovjek nikad ne zna da li "pomažući" drugim čini dobro ili zlo...
Otkud ti znaš da Jakub svojim žalosnim stanjem ne odrađuje nešto ili ne zarađuje nešto, ili naprosto dobrovoljno ne skuplja životne lekcije... Čak i ako njegovo tijelo kuka, ali je njegova duša dobrovoljno pristala baš na život bez struje i vode iz samo Onom gore i njoj-duši njegovoj- znanih razloga?
Zato, treba biti vrlo oprezan pri prosuđivanju o postupcima, ili ne-postupcima drugih, i osloniti se ne na sopstveni rezon, zasnovan na skučenom poznavanju opšte situacije, nego na ono što "tihi glas" o tome kaže... Jer ON zna a mi ne znamo, kako lijepo piše u Kur'anu! I kad smo već kod te Svete Knjige, u njoj piše i jedna vrlo zgodna priča o misterioznom Zulkarnjenu i Musa-u (Mojsiju) gdje je Zulkarnejn Musaa izbio iz cipela sa par neobičnih postupaka...Pronađi(te) i pročitaj(te)..zaista je poučno!

Karma je i ovako i onako. A ne zna se šta je iza
Taj "tihi glas" može biti i subjektivan. Intelekt, emocije, razum, znanje su često isprepleteni.
Ljudi ne razlikuju pobožno-emotivni naboj od mogućeg višeg duhovnog nivoa.
Još kad upletu naciju u religiju i obuku dresove...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 08:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
mene nekidan probudile dvije,onako mladje djevojke...ja otvorio vrata kad nji dve sa kezom,ja odma kez nabacio dok nisu izvadile literaturu...reko nisam zaiteresovan nikako,la se ne mozes ih rijesit nikako.....navalile u pm ko lude,na kraju reko odabi od vrata :angry1:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 08:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
mene nekidan probudile dvije,onako mladje djevojke...ja otvorio vrata kad nji dve sa kezom,ja odma kez nabacio dok nisu izvadile literaturu...reko nisam zaiteresovan nikako,la se ne mozes ih rijesit nikako.....navalile u pm ko lude,na kraju reko odabi od vrata :angry1:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ti se ponadao? :lol:
I kod mene su dolazile dvije u paru, kad sam vidjela časopise skontala sam, mada su se drugačije predstavile, valjda iz razloga što je naziv "Jehovin svjedok" postao izvikan, šta li.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 08:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Talija je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ti se ponadao? :lol:
I kod mene su dolazile dvije u paru, kad sam vidjela časopise skontala sam, mada su se drugačije predstavile, valjda iz razloga što je naziv "Jehovin svjedok" postao izvikan, šta li.

bolan Talijo nisam ti ja take srece da dolaze same na vrata........ :lol:
ne ozbiljno ja iz sna onako tek progledo a nji dve sa osmjehom na licu...sta sam trebao pokazat zube ko ker kakav 8)
Mozda nebi bili toliko uzvikani da nisu "napasni",fino kad im kazes da nisi zainteresovan sto se ne okrenu i odu dalje a ne oni ti krenu pametovat kako i sta ti trebas...ma daj oladime se :cat:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 08:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Aragorn je napisao:
ihtus je napisao:

Po parametrima Biblije, apostol Pavle je bio jeretik, tj. on sam za sebe kaže: "vi (koji ste sada mjerodavni da druge tako zovete) ovaj moj Put zovete jeresi, ....ali ko vas šiša...(ovo potonje nije zabilježeno, ali je nesumnjivo to mislio da im kaže)".
Ne da ja volim nešto Jehovine Svjedoke (dapače, teško podnosim njihov istreniran i upeglan pristup) ali neka ih nek rade po svojoj savjesti, jer je bitno da se Hrist proporvijeda, ovako ili onako...Sve je to dobro i korisno, i mnogo mnogo bolje od većine nauka i faktičkih religija (npr. biznis-marketing-tržišnoekonomsko-japijevska religija, Coca-Cola religija, Peugeot religija, L'Oreal religija,Proctor and Gamble religija, Windows religija, SAP religija, Oracle religija i mnoge druge....) koje su danas dominantne i ljude odvlače od života i vode u propast.

Pavle apostol nije bio jeretik.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cvox je napisao:

Nevjerovatno je koliko ljudi mogu biti fanatično oduševljeni religijom u početku.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 08:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dzabaleban je napisao:
da se malo ubacim...

Pobožnost je tek stepenica ka Duhovnosti, naravno da to ne znači da svi moramo postati sveci, ali barem ćemo manje mlatiti praznu slamu, presipati iz šupljeg u prazno, i trla-baba-lan...
Kad pogledam teme Biblija vs Kur'an, podsjeti me na onu "iz keca u dvicu, iz dvice u keca"...
Pustite Jehovine svjedoke da dišu, kao što sve što diše ima pravo da diše, dok ga stvoritelj ne pozove sebi.

Sveti duh? O tome znamo kolio o raznolikosti spektra boja kvantnih čestica lijeve obrve vanzemaljca. Ovo potonje ćemo, nešto mi govori, ipak prije saznati.

Pretpostavljam da bi vi svi mogli ovako nešto napisati, da vam je to uvijek negdje kraj uha, iza malog mozga, zato ne bih da kupim lovorike, kao što mi ne trebaju ni vaši smrknuti pogledi!

Sve vas volim nadobudne!

Aj zdra'o!

ha ha, lijepo

Imam ja razlog zasto sam napisao ono sto sam napisao, i ko je trebao da procita.Po forumima svi seru manje vise pa i ti.Hvala u svakom slucaju za savjet, Bog me poznaje i pred Njim racun
cu iznijeti, ako sam mlatio praznu slamu.
pozdrav

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
8. godina stara tema...valjda sto starija koka to bolja juha...

U mom kraju tih Jehovih nikako nema, nit kucaju nit dolaze, nit je cuti da su ikako i bili.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]